مقالات آموزش ارز دیجیتال

بیت کوین Bitcoin چیست؟ پول دیجیتال غیر متمرکز

بیت کوین (Bitcoin) چیست؟ چطوری میشه چیزی که قابل دیدن نیست انقد ارزشمند باشه؟ اصلا بیتکوین به چه علت ساخته شد و سازندش چطوری این ایده به ذهنش رسید؟ این ها همه گوشه ای از سوالاتیه که افراد هنگام ورود به دنیای ارزهای دیجیتال با اونا روبه رو میشوند. اگر سوالات بسیار زیادی درباره بیت کوین، این شاه سرزمین ارزهای رمزنگاری شده دارید و می خواهید صفر تا صد بیت کوین رو به زبان ساده متوجه بشید آکادمی ایران ریچ در خدمت شماست. آینده پولی دنیا برای سفر بین سیاره ای!!!

بیت‌کوین یک شبکه‌ی پرداخت نوآورانه و نوع جدیدی از پول است.

سایت رسمی بیت کوین

تولد بیت کوین – پادشاه ارزهای دیجیتال

سال 2008 بود، در همون موقع بود که جهان دچار رکود اقتصادی شد. بسیاری از مردم دچار مشکلاتی بودند که نمیشد تصورشم کرد، شرایط روز به روز سخت تر می شد. در این میان یک مقاله از طرف یک شخص یا گروهی به نام ساتوشی ناکاموتو به تعداد زیادی از متخصصین علم رمزنگاری ارسال شد که در آن از پول الکتریکی صحبت می کردند. ساتوشی در این مقاله به صورت کامل به معرفی بیت کوین پرداخته بود. اما خب سوال اینه یک پول الکتریکی چطوری می خواد مشکل رکود اقتصادی موجود در اون زمان رو از بین ببره؟ کامل توضیح میدیم عجله نکنید.

کم کم در سال 2009 بود که شبکه بیتکوین به همراه ساتوشی ناکاموتو فعالیت خود را شروع کرد در ابتدا هیچکس این شبکه و پول الکترونیکی را باور نداشت جز”هال فینی” توسعه دهنده بازی های کنسولی و عضو اولیه جنبش “cypherpunk”. در وبلاگی توسط فینی که در سال 2013 منتشر شد فینی می گوید شیفته ایده ارز غیر متمرکز شد. او در آخرین بیانیه اش هنگام مرگ می گوید: ” دارایی خود از بیت کوین را در کیف پول سخت افزاری ای قراردادم، امیدوارم که روزی برای خانواده ام ارزشمند شوند” اگر خانواده وی بیتکوین ها را حیف و میل نکرده باشند الان می توانند تا چندین نسل به راحتی زندگی کنند زیرا قیمت بیتکوین از 0.003 دلار به اکنون حدود 16000 دلار رسید. رشدی 500 میلیون درصدی تنها در 11 سال، جالبه. و تا الان تا 68000 دلار هم به چشم ما در این نسل دیدیم!!!

ساتوشی ناکاموتو – یک شخص بود یا یک گروه؟

میرسیم به یکی دیگه از مهمترین سوالات درباره بیت کوین. این که سازنده بیتکوین کیه؟ تو همون مقاله ای که درباره بیتکوین تو سال 2009 منتشر شد از گروهی نام برده شد به اسم “ساتوشی ناکاموتو” بعد از گذشت 15 سال هنوز معلوم نیست ساتوشی ناکاموتو یک شخص بود یا گروهی از برنامه نویسان. در اوایل پروژه و در سال 2009 ساتوشی ناکاموتو در کنار تیم اصلی برنامه نویسان روی پروژه بیتکوین فعالیت می کرد و به این ترتیب بیت کوین متولد شد.
اما پس از تولد بیت کوین ناگهان ساتوشی ناکاموتو ناپدید شد.

خالق بیت کوین ساتوشی

طبیعتا سوال پیش میاد چرا؟ چرا باید کسی که پدر بیت کوین شناخته میشه ناگهان ناپدید بشه؟ چون میتونست باشه و از وجود بیت کوین میلیون ها دلار سود کسب کنه. البته ممکن هم هست الانم باشه و در گوشه ای از این دنیای پهناور مشغول شمردن بیتکوین هاش باشه. البته اگر شبکه بلاکچین جلوشو نگیره. 3 حالت داره که ساتوشی ناکاموتو ناپدید شد. که در مقالات بعدی تخصصی تر به این موضوع می پردازم.

بیت کوین چیست؟

مهمترین، اصلی ترین، جالب ترین و عجیب ترین سوال قرن 21. ” بیت کوین چیست؟ ” دیگ واقعا کمتر کسی پیدا میشه الان که حداقل یکبار واژه بیتکوین به گوشش نخورده باشه، اما در نقطه مقابل افراد زیادی هستند که نمی دونند بیت کوین چیه، به چه درد میخوره و هدفش چیه.

خیلی ساده بخوام بگیم بیتکوین یک پوله، اما مجازیه – قابل دیدن نیست ولی خیلی بیشتر از پول هایی که قابل دیدنن ارزش داره اما خب چطوری؟ چطور میشه چیزی که نمیبینیم و قابل لمس نیست انقد ارزشمند باشه؟ بیتکوین در 3 کلمه – شاه، اولین و معروف ترین ارز دیجیتال غیر متمرکز دنیاست. بیتکوین و یا سایر رمزارزها خطوطی از کدهای کامپیوتری هستند که تمامی نقل و انتقالات مالی از طریق همین کدهای کامپیوتری صورت می گیرد که ناگهان در سال 2017 به دونه ای 20.000 دلار رسید و توانست موجی از کاربران را به سمت خود جذب کند.

هدف بیت کوین چیه و چرا انقدر ارزشمند شد؟

با کشف بیت کوین تمامی نقل و انتقالات بانکی راحت تر شد، دیگ لازم نبود برای انتقال پول های درشت به بانک بریم تو صف واستیم. تنها مثل آب خوردن می تونید پول رو جا به جا کنید هیچ شخص سومی این وسط نیست. هیچ واسطه ای نیست و هیچکس هیچ دخالتی نداره، البته اشتباه نکنید اینکه هیچکس هیچ دخالتی نداره به این معنی نیست که شبکه بیتکوین به امان خدا رها شده. کاملا برعکس قدرت دست یک نفر نیست بلکه قدرت دست تمام اعضای حاضر در شبکه است، نگران نباشید در ادامه کامل توضیح میدیم ” گام به گام “.

دلایل مختلفی برای ارزشمند شدن بیتکوین وجود داره: یکی از این دلیل اینه که بیت کوین یک اسکناس نیست، پشتوانه مالی ای ندارد و دقیقا به همین دلیل امکان ندارد که بیتکوین دچار تورم شود.

تورم چیست؟

خیلی خلاصه و مفید بخوام بگم دلایل ایجاد تورم مختلف یکیش که برای ما و بیت کوین مهمه اینکه اسکناس ها به خودی خود ارزشی ندارند و تنها ارزش اسکناس ها به کشوری که آن را چاپ می کند و پشتوانه مالی آن کشور مربوط است. یعنی پشتوانه یک اسکناس طلا، جواهرات، مواد معدنی و صنایع آن کشور است. خب تمام این پشتوانه ها یک سمت ترازو قرار می گیرند و اسکناس های چاپی در سمت دیگر. اگر چاپ اسکناس های یک کشور زیاد از حد شود و کفه ترازو اسکناس ها سنگین تر شود تورم ایجاد می شود و اگر ارزش اسکناس ها کمتر از اون طرف ترازو باشه باعث تقویت ارزش اون اسکناس میشه. اینکه چرا بیت کوین دچار تورم نمیشه کاملا مشخصه، چون اسکناس که نیست نمیتونیم لمسش کنیم که برعکس با اتفاق افتادن هاوینگ ارزش بیتکوین بیشتر می شود. در ادامه به هاوینگ می پردازیم. بیتکوین در ابتدا به این شکل اهمیت پیدا کرد که کشورهایی که دچار تورم های سنگین شده بودند نظیر ایتالیا، دارایی خود را به بیتکوین تبدیل کردند و کم کم بیتکوین جون گرفت.

چرا بیت کوین انقدر ارزشمنده؟

سوال اصلی اینکه چرا بیتکوین در مقابل اسکناس انقدر ارزشمند تر شده؟

  • هیچکس در راس قدرت نیست.
  • مشکل پول های الکترونیکی را ندارد.
  • محدود بودن تعداد بیتکوین ها.
  • تراکنش ها نیمه ناشناس هستند.
  • غیر قابل جعل بودن.
  • سهولت در تراکنش ها با بیتکوین.
  • ارزش بالا برای سرمایه گذاری.

سیستم مالی متمرکز

سیستم مالی متمرکز اینجوریه که شما میرید بانک و ممکنه نتونید به کاراتون رسیدگی کنید چون سیستم قطعه، سیستم مالی متمرکز یعنی بانک میتونه بدون دلیل حتی حساب شمارو مسدود کنه، سیستم مالی متمرکز یعنی اینکه دولت ها و سازمان ها بر روی پول تاثیر می گذارند و اثر تورم و بی ارزش شدن پول بر هیچکس پوشیده نیست. سیستم مالی متمرکز یعنی اینکه یک شخص در راس قرار داره و همه چیز را کنترل می کند و شما هم کاری نمی تونید انجام بدید، یعنی اینکه کشوری قدرت این را دارد که کشور دیگریو از گردش های مالی منع و تحریم کند.

سیستم غیرمتمرکز بیت کوین

“سیستم مالی غیر متمرکز”

باورتون میشه همین کلمه “غیر” انقلابی تو گردش های مالی بوجود آورده؟ بیت کوین یک سیستم مالی غیر متمرکز و همتا به همتا می باشد. یعنی اینکه شخص خودش مستقیما داراییشو برای کسی می فرستد، بدون اینکه هیچ سازمان، دولت و یا واسطه سومی وجود داشته باشد. در نتیجه تورمی وجود ندارد، کشوری قدرت اینو نداره یک کشور دیگرو از معاملات حذف کنه و در نهایت دیگر قدرت دست یک نفر نیست و بین همه افراد شبکه تقسیم شده است.

بر میگردیم به مبحث اصلیمون درباره بیت کوین اینکه بیتکوین نسبت به تورم ایمن است یکی از دلایل توجه کاربران به بیت کوین می باشد، به لطف شبکه بلاکچین و کدهای خود بیت کوین، تراکنش ها برگشت ناپذیرند و نمی شود پولو دوبار خرج کرد، هیچکس در راس نیست و قدرت بین همه پخش شده است. بیت کوین غیر قابل جعل است و کسی نمی تواند بیت کوینی با نقض قوانین وارد و یا خارج شبکه کند. و همه این ها به لطف شبکه بلاکچین امکانپدیر است. تعداد بیت کوین محدود و حدود 21 میلیون واحد است. تراکنش ها در بیت کوین به سادگی صورت می گیرد و همچنین با رشد قیمتی که داشته است توجه بسیاری از سرمایه گذاران را به خود جلب کرده. و همه این ها کنار هم دلایل ارزشمند شدن بیت کوین هستند.

بیت کوین و سایر رمزارزها چطوری کار می کنند؟

می رسیم به مهمترین سوال درباره بیت کوین و سایر رمزارزها، اینکه چطوری کار می کنند؟
تمام این رمز ارزها و یا بیت کوین مجازی اند و مجموعه ای از کدهای کامپیوتری هستند که کنار هم چیده شدند.

از اول ماجرا شروع به بررسی می کنیم:
فرض کنید شما یک کیف پول الکترونیکی که دارای مقداری بیت کوین است در اختیار دارید. داستان از اینجا شروع میشه که می خواهید بیت کوین هاتونو به کیف پول دیگه ای انتقال بدید. برای ارسال بیت کوین شما از شبکه بیت کوین درخواست می کنید که مقداری از بیتکوین های شما را کسر کند و به حساب شخص دیگری ارسال کند. نودها یا همان کامپیوتر های موجود در شبکه پیام شما را دریافت می کنند و به دیگر نودهای حاظر در شبکه ارسال می کنند.

فرض کنید محمد به سارا 5 بیت کوین را ارسال می کند. یعنی محمد درخواست کرده که 5 بیتکوین از من کسر و به سارا اضافه شود، نودهای موجود در شبکه پیام جدید را دریافت می کنند و اطلاعات خود را یکی پس از دیگری به روز می کنند. فرض کنید بین سارا تا محمد 10 نود یا کامپیوتر وجود دارد. پس از ارسال درخواست محمد، درخواست به نود اول، سپس نود دوم به نود سوم و تا انتها یعنی نود دهم به محمد ارسال می شود.

امضاهای دیجیتال و کلید عمومی و خصوصی

سوال پیش میاد که شبکه چطوری مطمئن میشه درخواست از سمت محمد بوده و این یک درخواست دزدی نیست؟

بین انسان ها چه چیزی متمایزه؟ اثر انگشت در شبکه بیت کوین هم همچین چیزی وجود دارد. کلید خصوصی
هنگام افتتاح حساب بیتکوین شما کلید خصوصی خود را می سازید و هر بار که می خواهید بیت کوین های خود را ارسال کنید لازم است کلید خصوصی خود را وارد کنید.
در درون هر کیف پول دو رشته متنی وجود دارد که با هم ارتباط مکمل دارند. کلید عمومی و کلید خصوصی

هر نود امضای تراکنش را بررسی می کند تا از صحت تراکنش مطمئن شود. اما شبکه چطور میتونه بدون داشتن کلید خصوصی از اعتبار امضای دیجیتال مطمئن بشه؟ سلام بدید به کلید عمومی، در اصل شبکه کلید عمومی شما را می بیند و چون اون کلید عمومی متعلق به کلید خصوصی شماست، متوجه درستی تراکنش می شود.

موجودی کیف پول ها چگونه مشخص می شود؟

سیستم بیت کوین یا سایر رمزارزها اصلا با موجودی کیف پول شما کار ندارد. تنها چیزی که باهاش سرو کار دارد تراکنش های شماست، واریزی و برداشتی، پس یعنی به جای اینکه حساب هر شخص را بداند تنها واریزی و برداشتی های شخص مهم است. یعنی تنها مالکیت بین افراد تغییر می کند.

اما خب سوال اینجاست که شخصی نمیتونه بیشتر از حد داراییش ارسال کنه؟ نمیتونه بیشتر از حد داراییش برداشت کنه؟

وقتی درخواستی رو ارسال می کنید به شبکه مدارک ورودی و خروجی خود را نشان میدهید. البته شبکه خود این مدارک را می بیند و لازم نیست کار خاصی کنید و وقتی شبکه مطمئن شد این میزان درخواست را دارید با درخواست شما موافقت می کند. در اصل ارسال درخواست شما از دو دروازه می گذرد، یکی خود کیف پول که رسیدگی می کند این مقدار را دارید یا نه و دیگری نود های شبکه با کمک اطلاعات قبلی.

بلاکچین چیست؟

تا به اینجای کار با روند ارسال بیت کوین ها در حساب های مختلف آشنا شدیم، و فهمیدیم که چطوری شبکه میتونه درخواستای مارو تشخیص بده، رسیدگی کنه و تایید بده.

اما هنوزم شبکه %100 ایمن نیست. ممکنه یک شخص درخواست ارسال بیت کوین بده و همون درخواستو در جهت برعکس بده. یعنی قبل از اینکه درخواست ارسال به شبکه برسه درخواست برداشت برسه. اینجوری شخص قبل اینکه بیتکوینو واریز کنه برداشتش کرده و محصولو دریافت کرده. به طور مثال درخواست واریز از 4 تا نود یا همان دستگاه کامپیوتری بگذرد و درخواست برداشتی که کاربر همزان می فرستد از 2 تا نود طبیعتا درخواست برداشت زودتر می رسد. به بیان دیگر پولو دوبار خرج می کنه.

اینجاست که شبکه بلاکچین وارد میشه. هر تراکنشی که شما انجام میدید، قبل از ورود به نود ها وارد یک بلاک میشه برای تصورش بلاکو مثل یک مکعب در نظر بگیرید. هر بلاک شامل 3 نوع اطلاعات: هش خود بلاک – هش بلاک قبلی و یک سری داده.

بلاک چین بیت کوین

داده: اطلاعاتی درباره فرستنده، گیرنده و مقدار تراکنش و زمان تراکنش هستند.
هش بلاک: هر بلاکی که بوجود میاد یک هش دارد، برای تصور هشو مثل اثر انگشت در نظر بگیرد. با تغییر هر بلاک هش آن نیز لازم است تغییر کند.
هش بلاک قبلی: هش ها به یکدیگر متصل اند و هر بلاک هش بلاک قبل از خودشم داراست، از این رو اگر هش یک بلاک تغییر کند لازم است کل زنجیره دچار تغییر شود و این کار اصلا راحتی نیست چون محاسبات ریاضی پیشرفته لازمه.

پس دخل و تصرف در زنجیره بلاک های بلاکچین، کار محالی است :)

شما درخواست واریزو میدید و این درخواست وارد بلاک میشه و همزمان درخواست برداشت میدید اما چون درخواست برداشت بعد درخواست واریز انجام شد. درخواستتون در بلاک بعدی قرار میگیره و حتی اگر در بلاک بعدیم قرار نگیره زمانش دیرتر از درخواست واریزه، یعنی پشت بلاک اولی. پس اول واریز انجام میشه و سپس برداشت و هیچ کاری از هیچکس بر نمیاد. بلاکچین مثل یک دفتر توزیع عمل می کنه که تراکنش ها را زمان بندی می کند و نودها به کمک اطلاعات موجود در بلاکچین وقتی کسی درخواست واریز و یا برداشت میده اول دفترچه را (بلاکچین) نگاه می کنند و اگر مشکلی وجود نداشته باشه تیک تاییدشو میده و تراکنش صورت میگیره.

جمع بندی:

پس متوجه شدیم که بیت کوین و یا سایر رمزارزها چطوری کار میکنند و چطوری تراکنش ها در بستر آن ها با کمک نود و بلاکچین صورت می گیرد.

بیت کوین از کجا می آید؟

پاسخ این سوال که بیت کوین ها توسط چه کسی ساخته میشوند با اینکه انگیزه ماینرها برای فعالیت در شبکه چیست، یکی است. اولین استخراج کننده ای که در شبکه زودتر از بقیه موفق شود معمای ریاضی بلاک را پیدا کند، پاداشی معادل واحدهای پولی خود شبکه یعنی همان بیتکوین دریافت میکند. این پاداش برای ماینرها از دو منبع اساسی تامین میشود:
1 کارمزد یا هزینه تراکنشها که توسط کاربران مشخص شده است
2 پاداش بلاک که پس از حل بلاک، به استخراج کننده برنده تعلق میگیرد
برای همین گفته میشه برای استخراج کردن بهتره که از سیستم هایی با گرافیگ قوی و بالا استفاده شود تا سرعت حل الگریتم ریاضی سیستم شما بالا باشد.

برای جلوگیری از حملات و ایجاد نشدن بلوک غیر واقعی و اشتباه شبکه یک قانون دارد، باید نود ها فقط ماینر یا استخراج کننده باشند. برای اینکه بلوکی بتواند وارد شبکه بلاکچین شود باید یک جواب ریاضی داشته باشد که نشان دهنده این باشد با قوانین بیتکوین موافق است. تنها راه حل کردن این مسائل ریاضی، حدس زدن اعداد است و تنها راه حدس زدن اعداد هم پردازنده قوی است.

پس همان استخراج کنندگان کسانی هستند که باعث بوجود آمدن بیت کوین و بلاک های جدید می شوند. و شبکه هم به عنوان پاداش مبلغی را به آن ها جایزه می دهد.

تا به اینجا به تاریخچه بیت کوین، دلایل ایجاد بیتکوین، چرایی ارزشمند بودن بیت کوین، چگونگی کار کردن بیت کوین، بلاکچین و چگونگی ایجاد بیتکوین صحبت کردیم. حالا بهتر نیست بدونیم چطوری می تونیم بیتکوین را ذخیره کنیم؟ چطوری میشه چیزیو که نمی بینیم ذخیره کنیم؟

چطوری می تونیم بیت کوین را ذخیره کنیم؟

شاید به این فکر باشید که ذخیره کردن چیزی که قابل دیدن نیست کار دشواریه و یا اینکه امنیت نداره. اما باید بگم هم کار بسیار آسونیه و هم امنیت بسیار بالایی داره. ذخیره کردن بیتکوین و یا سایر رمز ارزها از 3 طریق امکانپذیره.

ذخیره با کیف پول فیزیکی: کیف پول های سخت افزاری مانند Ledger وجود دارند که به کمک آن ها می توانید بیت کوین و یا سایر رمزارزهای خود را ذخیره کنید.
ذخیره با کیف پول الکترونیکی: در نقطه مقابل کیف پول های سخت افزاری کیف پول های نرم افزاری وجود دارند مانند Trust wallet – Atomic – Coinomi و دیگر کیف پول های این چنینی که تنها یک نرم افزارند و نمایانگر دارایی شما.
ذخیره در سایت: جدای کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری یک سری سایت وجود دارند که این امکان را به کاربر می دهند به ذخیره سازی دارایی خود در آن ها بپردازدید حتی برخی از این سایت ها وعده سود دهی به دارایی شما را هم می کنند هرچند کم درصد است. اما این چنین سایت ها به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شوند چون دارایی شما را در بستر انلاین سایت ذخیره می کنند و از این رو امکان حمله و به سرقت بردن دارایی شما بیشتر می شود.

چگونه می تونیم بیت کوین بدست بیاوریم؟

سوال به نسبت شیرین ماجرا همینجاست، چطوری بیت کوین بدست بیاوریم؟ برای به دست آوردن بیت کوین 2 راه امکان پذیره. یکی اینکه می تونیم بیت کوین را بخریم و این خریدن بیتکوین از طریق صرافی های بزرگی نظیر Binance و یا Hitbtc و دیگر صرافی های معتبر امکان پذیر است. البته برای خریدن بیتکوین باید به دلار Usdt دسترسی پیدا کنید که با پیدا کردن یک صراف معتبر می توانید این کار را انجام دهید.

راه دوم کسب بیت کوین اینکه به ماین کردنش بپردازید. ماین کردن یا همان استخراج بیتکوین نیازمند دستگاه های سخت افزاری و گرافیکی قدرتمنده. در مقاله استخراج بیتکوین به این موضوع به صورت کامل می پردازیم، پیشنهاد می کنم حتما این مقاله را مطالعه کنید.

یکی از راه های دریافت بیت کوین رایگان این است که در فاست ها فعالیت کنید ولی این راهی مناسب برای کسب درآمد نیست ولی امکان دارد در آینده با ارزش باشد.

اما در استخراج چگونه بیت کوین به دست می آید؟ این سوال با سوال اینکه تراکنش ها چگونه انجام می شوند پاسخ برابری دارد.

فرض کنید چندین مسافر در ایستگاه مترو منتظر رسیدن مترو هستند. در اینجا می توانیم ایستگاه مترو را همان Mempool در نظر بگیریم. مترو ها نقش بلاک را در شبکه بلاکچین ایفا می کنندف مسافران نقش اطلاعات و تراکنش ها هستند و رانندگان مترو نقش ماینر ها و یا همان دستگاه های استخراج را ایفا می کنند. رانندگان تا جایی که می توانند مترو های خود را پر از این مسافران می کنند، البته در اینجا یک نکته وجود دارد. آنم این است که یک مسافر می تواند همزمان در دو یا چند مترو باشد، چون در واقعیت تراکنش های شبکه بلاکچین را همزمان می توانند چندین ماینر بردارند. موضوع اینکه کدوم ماینر زودتر به مقصد می رسد. در اینجا هم هر مترویی که زودتر به ایستگاه آخر برسد از طرف سازمان پاداشی دریافت می کند.

بر می گردیم به مثال اصلی در شبکه بلاکچین هم هر دستگاه استخراجی که قوی تر باشد و بلاک های خود را که پر از تراکنش است زودتر به ایستگاه آخر برساند پاداشی برابر بیت کوین می گیرد.

کیف پول های نرم افزاری و سخت افزاری چگونه کار می کنند؟

این کیف پول ها به خودی خود هیچی نیستند و فقط رابط و واسطه ای بین شما و شبکه بلاکچینه. موجودی شما در شبکه بلاکچین ذخیره می شود و نه در جای دیگه پس به این فکر نکنید که دارایی شما داخل کیف پولا ذخیره میشه. در اصل شما داخل شبکه بلاکچین یک اعتباری دارید و کیف پول شما فقط این اعتبارو نشون میده و تمام.

کیف پول بیت کوین

نمودار قیمت بیت کوین در گذشت 11 سال

با کمک سایت Coincheckup می توانید قیمت بیتکوین را در گذر 11 سال ببینید.

چیزی که در تصویر می بینید سرگذشت یک انقلابگر در دنیای گردش های مالی است. بیت کوین ابتدا در سال 2009 با قیمت 0.003 دلار شروع کرد. بیت کوین در اوایل چرخه صعودی اش در بین سال های 2010 تا 2011 به قیمت 30 دلار رسید که بیانگر رشدی حدود 10000 درصدی است. اما پس از این رشد بیتکوین یک کاهش %95 را در اواسط 2011 تا اواخر 2011 مشاهده کرد و قیمتش از 30 دلار به 2 دلار رسید. چرخه صعودی دوم یک رشد %600 را مشاهده کرد و از 2 دلار به مرز 1200 دلار رسید. این روند صعودی از اواخر 2011 شروع شد و تا پایان 2013 ادامه داشت. پس از این رشد یک سقوط %86 اتفاق افتاد و قیمت بیت کوین به 165 دلار رسید و تا اواخر 2015 در یک بازار نزولی به تله افتاد. اما قسمت هیچان انگیر این ماجرا از اوایل سال 2016 تا دسامبر2017 است که قیمت بیتکوین به مرز 20000 دلار رسید. این رشد 100 برابری در حدود سال 2018 متوقف شد. اکنون در سال 2020 ارزش شاه ارزهای رمزپایه حدود 18700 دلار است و در تلاش برای شکستن رکورد قبلی خود.

یکم بیایید بحثو از حالت جدی خارج کنیم و یک داستان تعریف کنیم، داستان پیتزا و بیتکوین.

داستان پیتزا و بیت کوین چیست؟

یکی بود یکی نبود، در زمان های قدیم و در 22 می 2010 شخصی بود به اسم لازلو هانیچ یک برنامه نویس، اولین تراکنش تجاری خود با کمک بیت کوین را انجام داد. وی گرسنه شد و سفارش 2 پیتزا داد و برای پرداخت هزینه پیتزا ها 10000 بیتکوین پرداخت کرد. در حدود 22 می 2010 قیمت هر واحد بیت کوین 0.0041 دلار بود و 10000 بیت کوین برابر میشد با 41 دلار، طبیعتا آقای لازلو هانیچ اون لحظه نمی دونست علاوه بر اینکه 10 سال بعد این تعداد بیتکوین ارزشی حدود 187.000.000 دلار دارا می شود، بلکه اسمشم در تاریخ به عنوان شکمو ترین شخص ثبت میشه. اما اقای لازلو هانیچ طبق مصاحبه ای که داشت از خریدش بسیار راضی بود و گفت من گام بزرگی در دنیای بیتکوین برداشتم، چیزی که همه دوست داران بیت کوین قبول دارند زیرا اولین تراکنش و خرید با بیتکوین را اقای لازلو هانیچ انجام داد و همچنین گفت اون تکه آخر پیتزایی که صبح روز بعد خوردم بسیار دلپذیر بود.

اما اکنون این 10000 بیت کوین کجا هستند؟

حدود 579 واحد از این بیتکوین ها در یکی از 12 کیف پول ثروتمند بیت کوین قرار دارد. برخی از آن ها در صرافی BTC-e نقد شده اند و تعدادی دیگر از این بیت کوین ها به کیف پول های مختلف رفتند.

طرفداران بیت کوین هر ساله تاریخ 22 می را جشن می گیرند، زیرا این تاریخ به عنوان اولین و مهمترین تاریخ شروع انقلاب بیتکوین معرفی می شود، البته با تشکر از آقای لازلو هانیچ.

آیا بیت کوین قابل هک شدن است؟

اگر بخواهیم منطقی به این سوال پاسخ بدیم هر شبکه ای حداقل یک راه نفوذ دارد. هر کد و رمزی روی کاغذ قابل شکستن و نفوذ است. اما میتوان گفت که هک کردن شبکه و دوبار خرج کردن بیت کوین بنا به گستردگی شبکه و منفعت استخراج کنندگانش در عملکرد صحیح و نه خرابکارانه سبب جلوگیری از وقوع این اتفاق میشود. شبکه اصلی بیتکوین تاکنون هک نشده و دوبار خرج کردن تاکنون در آن اتفاق نیفتاده است. وقوع این حادثه میتواند به نوعی به اعتبار این ارز دیجیتال لطمه بزند و موجب افت ارزش آن شود.

کیف پول ها و صرافی ها قابل هک شدن هستند و تا به حال چندین هک بزرگ هم در این زمینه رخ داده است. اما خود شبکه بیتکوین خیر. مهمترین و تاثیر گذار ترین حمله به شبکه بیتکوین می تواند حمله %51 باشد.

حمله %51 به شبکه بیت کوین چیست؟

حمله %51 نیازمند دستگاه های ماینینگ قدرتمند می باشد، به عبارت دیگر ابر دستگاه. در حمله %51 فرد مهاجم با کمک دستگاه های ماینینگ قدرتمند بیش از %50 شبکه را در اختیار می گیرد. از آنجا که تایید تراکنشها
در شبکه بیت کوین برعهده ماینرها یا همان دستگاههای استخراج است، کنترل بیش از نصف قدرت این دستگاهها موجب میشود تا احتمال تایید شدن تراکنشها و ساختن بلاک ها به دست یک نفر افزایش یابد. این حمله بدین صورت است که فرد مهاجم ارز دیجیتال خود را در قالب یک تراکنش و در ازای پول، کالا یا خدمات انتقال میدهد. پس از آن فرد مهاجم که کنترل تایید تراکنش ها و ساختن بلاک ها را به دست گرفته، سریعتر از بقیه شروع به ساختن بلاک ها میکند. یکی از قوانین بیتکوین و ارزهای دیجیتال این است که طولانی ترین زنجیره که بیشترین بلاک ساخته شده را دارد، به عنوان زنجیره معتبر شناخته میشود.
در صورتی که مهاجم زودتر از بقیه بتواند این زنجیره را بسازد و تراکنش اول خود را در بلاک ها قرار ندهد، موفق به اجرای دوبار خرج کردن یا حمله ۵۱ درصدی میشود.

این نوع حمله با کامپیوتر های معمولی امکان پذیر نیست. این مدل حمله نیازمند کامپیوتر های کوانتومی است، در کل این مدل حمله هزینه بسیار گزاف و بالایی دارد و از این رو نزدیک به غیر ممکن است. اما با این وجود آیا کامپیوترهای کوانتومی برای شبکه بیت کوین یک تهدید محسوب می شوند؟

هک بیت کوین

کامپیوتر های کوانتومی نسبت به کامپیوترهای معمولی از قدرت پردازش بالاتری برخوردارند و می توانند الگریتم های بیشتری را در ثانیه باز کنند. پس این مدل کامپیوترها به دلیل قدرت پردازش بالایشان برای فناوری های مبتنی بر علم رمزنگاری یک تهدید محسوب می شوند.

بسیاری از اطلاعات حساس و فوق محرمانه مانند موقعیت زیردریایی های حامل موشک های هسته ای و غیره برای امنیت خود از رمزنگاری بهره میبرند. به همین خاطر هم احتمالا بیت کوین آخرین گزینه است که کامپیوترهای کوانتومی اگر هم بخواهند، برای شکستن آن سراغش میروند. با این حال رمزنگاری بیتکوین به گونه ای است که قدرت فعلی کامپیوترهای کوانتومی تا شکستن آن فاصله بسیار زیادی دارند.
حتی در صورتی که پروتکلهای رمزنگاری فعلی بیت کوین شکسته شوند، این شبکه با اجماع توسعه دهندگان و مشارکت کنندگان میتواند شاهد فورکی باشد تا همانند ارز دیجیتال مونرو از رمزنگاری های مقاوم در برابر کوانتومی ها بهره ببرد.

آیا دولت و یا سازمانی پشت بیت کوین قرار دارد؟

پاسخ این سوال یک “نه” بزرگ است. هیچ سازمان، دولت، ارگان و یا سیستمی پشت بیت کوین قرار ندارد. هیچ پشتوانه مالی ای هم ندارد. همانطور که گفتیم اسکناس ها برای ارزشمند شدن به پشتوانه مالی، طلا و جواهرات نیاز دارند. اما پشتوانه بیت کوین تنها اعتماد و باور تمام کاربران و مردم است. ارزش بیتکوین را فقط عرضه و تقاضا مشخص می کند و هیچ سازمان و یا شخصی نمی تواند ارزش بیت کوین را معلوم کند، (البته احترام نهنگ ها واجبه). دلایل اعتماد و توجه مردم روی بیتکوین را هم قبلا توضیح دادیم. همان دلایل ارزشمند بودن بیت کوین.

پاورقی:
نهنگ چیست یا کیست؟
در دنیای ارزهای رمزپایه نهنگ به کسانی گفته می شود که تعداد زیادی بیتکوین دارند و با جا به جایی و یا خرید فروش بیت کوین این اشخاص قیمت بیتکوین می تواند دچار صعود و یا سقوط شود.

پس این سوال پیش نمی آید که وقتی سازمانی پشتش نیست کنترل روش چی میشه پس؟ امنیت؟ جواب این سوالارو قبلا دادیم، اما بازم میگیم. شبکه بلاکچین و کاربران حاظر در شبکه امنیت و کنترل شبکه را در اختیار دارند.

آیا دولت ها می توانند بیت کوین را ممنوع کنند؟

اینکه دولت ها بخواهند بیت کوین را ممنوع اعلام کنند یک امر کاملا طبیعیه، واقعا انتظار دارید چیزی که دولت ها را از گردش های مالی و نظارت بر روی پول خارج کرده را ممنوع نکنند؟ انتظار دارید چیزی که تونسته قدرت را از دست یک نفر بگیرد و بین همه مردم عادی پخش کند همینطوری راست راست راه بره؟ یا نکنه انتظار دارید چیزی که دزد ها و تروریست ها باهاش می تونند بدون هیچ مشکلی به انتقال پول بپردازند و پولشویی کنند رو ممنوع نکنند؟ چقدر انتظار دارید واقعا.

تراکنش های موجود در شبکه بلاکچین تحت اختیار و کنترل کسی نیست، حتی افراد حاظر در شبکه هم نمی توانند متوجه این شوند که تراکنش از سمت چه کسی و برای چه کسی منتقل شد. فقط می تونند تاریخ تراکنش، تعداد بیت کوین مورد انتقال و حساب ورود و خروج را مشاهده کنند.

دولت ها می تونند با مانع تراشی و یا ایجاد مجازات برای استخراج و انتقال بیتکوین باعث ایجاد مشکلاتی شوند. اما نمی توانند به طور کامل در برابر این پدیده بایستند. زمانی برسد که استفاده از بیت کوین همه گیر شود و دیگر لازم نباشد برای برخی از کارهای زندگیمون بیتکوین را نقد کنیم آن زمان است که دولت ها باید جلوی این پادشاه تعظیم کنند.

کشورهایی نظیر آمریکا، کره جنوبی، مالزی و ژاپن با قانونی کردن این پدیده و ایجاد قوانینی برای کار با آن توانسته اند به زیبایی سوار این موج شوند. اما در نقطه مقابل کشورهایی مانند کره شمالی با ممنوع کردن آن مانند سدی جلوی تغییر ایستاده اند.

البته این موضوع هم وجود دارد که با بیت کوین فعالیت های مجرمانه مانند پول شویی و یا خرید و فروش کالاهای ممنوعه می تواند اتفاق بیفتد اما ژاپن با ایجاد صرافی هایی معتبر توانسته جلوی این اتفاق را بگیرد.
در آخر این بخش باید بگم چاقو هم به خودی خود خطرناکه، مهم اینه چطوری استفاده بشه.

هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج چیست؟

یادتونه در ابتدای مقاله قسمتی بود که اشاره کردم ” البته نگران نباشید غول هاوینگ هر 4 سال یکبار بیدار می شود ” در این بخش می خواهیم به هاوینگ یا همان نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین بپردازیم.

امروزه کمتر کسی پیدا میشه که بدون هیچ انگیزه مالی و اقتصادی ای برای مجموعه ای فعالیت کند، برای ماینر ها هم باید انگیزه اقتصادی ای وجود داشته باشد. در ابتدا پاداش استخراج 50 بیتکوین بود که این تعداد بین همه ماینر ها تقسیم میشد. پس از گذشت حدود 210 هزار روز یعنی حدود 4 سال این پاداش به 25 واحد بیت کوین رسید و اکنون پس از گذشت سومین هاوینگ پاداش استخراج 6.25 واحد بیت کوین است. این اتفاق که از آن به عنوان هاوینگ یاد می شود باعث ایجاد جلوگیری از تورم و بی ارزش شدن بیتکوین می شود و یک تنه باعث شده تا قیمت بیت کوین تنها با عرضه و تقاضا مشخص شود. اکنون از 21 میلیون واحد بیتکوین 18 میلیون آن آزاد شده و تنها حدود 3 میلیون آن باقیست اما آخرین بیتکوین در سال 2140 استخراج می شود.

اما این پایان کار نیست

پس از استخراج آخرین بیت کوین چه اتفاقی خواهد افتاد؟

پس از استخراج آخرین بیت کوین طبیعتا تصور میشه کار تمومه و این پایان و مرگ بیت کوین است. پس از استخراج اخرین بیتکوین ماینر ها هنوز هم به کار خود ادامه می دهند، اما دیگر نمی توانند بیتکوین وارد شبکه کنند، پس چه کاری از دست آن ها بر میاید؟ فراموش کردید؟ ماینر ها وظیفه دومشون به انجام رسوندن تراکنش ها بود. پس از استخراج آخرین بیتکوین ماینر ها تنها تراکنش ها را به مقصد می رسانند و سود دریافت می کنند از آن پس فقط بیت کوین ها از این دست خارج و به دست دیگری سپرده می شوند.

آیا بیت کوین میمرد؟

خب بیایید به این موضوع برسیم که ممکن است چه سناریوهایی رخ بدهد تا بیت کوین اصطلاحا بمیرد. البته قبل از این موضوع باید بگم اگر منظور از مرگ بیتکوین نابودی کلی و فراموش شدن بیتکوین است باید بگم این موضوع محاله حتی اگر یک نفر هم در شبکه بیت کوین فعالیت کند بیتکوین زنده می ماند.

سناریوهای موجود:

  1. قطعی تمام ارتباطات برق و اینترنت در کل دنیا
  2. بوجود آمدن یک مشکل نرم افزاری در شبکه بیت کوین
  3. مانع تراشیدن دولت ها
  4. حمله %51

در پاسخ به سناریوی اول باید بگم یاد فیلم زامبیا نمیندازدتون؟ فقط در این صورته که می شه برق و اینترنت کل دنیا قطع بشه یعنی یک آخرالزمان واقعی. حتی اگر تمام برق و اینترنت دنیا هم قطع شود پس از وصل شدن دوباره آن ها نود ها کار خود را از سر می گیرند و شبکه بیت کوین دوباره به فعالیت خود ادامه می دهد. پس این سناریو کلا ناممکنه.
قطعی تمام ارتباطات برق و اینترنت در کل دنیا

سناریو دوم یعنی بوجود آمدن یک مشکل نرم افزاری در شبکه بیت کوین، باید بگم که برنامه نویسان و توسعه دهندگان این شبکه می توانند به راحتی کدها و به روزرسانی هارا مشاهده کنند. و همچنین تمامی آپدیت های نرم افزار بیتکوین، با محافظه کاری و اجرای آزمایش های متعدد انجام می شود.
پس:
بوجود آمدن یک مشکل نرم افزاری در شبکه بیتکوین

مانع تراشیدن دولت ها هم می تواند یکی از راه ها برای نابودی بیت کوین باشد. اما اگر در کشورهایی بیت کوین ممنوع شود این پادشاه به کشورهایی می رود که دوست دار این ارز هستند، حتی اگر تمام کشورها هم بیتکوین را ممنوع کنند باز هم در زیرزمین خونه ها صدای ماینرا بلند میشه و حتی اگر یک نفر هم در شبکه بمونه بیت کوین به حیات خود ادامه میده.

مانع تراشیدن دولت ها

و در آخر حمله %51 پر رنگ ترین خطر برای بیت کوین است حتی اگر حمله %51 هم اتفاق بیفتد قیمت این ارز کاهش شدیدی پیدا می کند اما نابود نمی شود. حمله %51 هزینه بسیار بالایی دارد و جدای از آن گزینه های بهتری برای حملات کامپیوترهای کوانتومی وجود دارد، و همچنین ماینر ها دلیلی ندارد تا رشته اقتصادی و درآمدی خود را از بین ببرند.

حمله %51

این شاه نمیرالامومنین است :)

دلایل افزایش و کاهش قیمت بیت کوین چیست؟

عوامل متعدد و مختلفی وجود دارد که باعث بالا رفتن و تقاضای بیشتر بیت کوین شود.
یکی از این دلایل و به عقیده شخصی مهمترین دلیل آن پذیرفته شدن صد در صدی بیتکوین هم توسط دولت ها و هم توسط خود مردم است. به این منظور که برای خرید و فروش های روزمره زندگیمون هم بتونیم بیتکوین پرداخت کنیم و برای اون درگاه های پرداختی مختلفی بوجود بیاید، به طور مثال اگر در دیجی کالا یا آمازون یا سایت های مشابه خرید و فروشی درگاه های پرداختی بیتکوین ایجاد شود باعث پامپ قیمتی بیت کوین می شود. دلیل دوم اینکه در نظر دارید بیتکوین طی بحران مالی 2008 ساخته شد در صورت هر گونه مشکل، جنگ جهانی، مسائل ژئوپلیتیک،تورم و نابسامانی مردم دوباره به سمت بیتکوین حجوم می برند. میزان تولید بیتکوین یا آزاد شدن آن در شبکه توسط استخراج‌کنندگان، متغیری است که از دست ماینرها و افراد دیگر خارج است و در قوانین شبکه نوشته شده است نرخ استخراج، در هر ده دقیقه برای یک دوره ۴ ساله، یک میزان ثابت است، با این حال ورود سکه‌های استخراج شده به صرافی‌ها و محل خرید و فروش است که می‌تواند به عنوان عرضه‌ی تاثیرگذار شناخته شود. برای همین هم وقتی قیمت از مقدار خاصی کمتر می‌شود، هزینه‌ای که استخراج‌کنندگان در قبال به دست آوردن بیت کوین متحمل می‌شوند افزایش می‌یابد و فروش آن توسط استخراج‌ کنندگان کاهش می‌یابد. و همچنین حجوم سرمایه گذاران به شبکه بیتکوین می تواند قیمت این ارزها بالا ببرد

در مقابل دلایل افزایش قیمت بیت کوین دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث کمتر شدن قیمت آن می شود.
ممنوعیت استخراج و خرید و فروش در برخی کشورها. از طرفی به دلیل اینکه سرمایه‌گذاران نهادی و بزرگ بخش زیادی از این ارز دیجیتال را در اختیار دارند، قیمت بیتکوین نیز با بازارهای سهام همبستگی پیدا کرده است. برای همین نیز زمانی که وضعیت بازارهای سهام نامشخص و نزولی باشد، قیمت بیتکوین نیز احتمالا در سرازیری قرار می‌گیرد. اما شاید مهمترین دلیل آن به جو روانی باز میگردد، حرکت ناگهانی نهنگ ها با هدف خارج کردن معامله گران کوچک از مهمترین دلایل کاهش قیمت است.

البته خوشبختانه این موضوع را در نظر بگیرید که بیت کوین دست شخص و سازمانی نیست و یا پشتوانه دولتی ای ندارد که با دلایل کوچک و خورده پا باعث تغییر قیمت شود.

تا اینجای کار به کل درباره بیت کوین آشنایی پیدا کردیم اما یک سری نکات دیگر وجود دارد که در ادامه می پردازیم:

“البته قبلش بیایید به یک سری سوالات جانبی درباره بیتکوین پاسخ بدیم”

وضعیت بیت کوین در ایران چگونه است؟

ایران از جمله کشورهایی است که در قبال بیت کوین حوضه بی طرفی گرفته است، نه آن را ممنوع کرده و نه صددرصدی از آن حمایت کرده. اگر می گیم حمایت نکرده چون دقت کنید هیچ درگاه پرداخت و یا پشتیبانی از نه تنها از بیت کوین بلکه سایر رمزارزها نشده است. بیتکوین در ایران به راحتی خرید و فروش می شود، خوشبختانه مردم ایران با این حرکت رمزارزها همسو شده اند و کمتر کسی پیدا می شود که بیتکوین را نشناسد.
البته متاسفانه برای خرید و فروش بیتکوین یک سری صرافی ها در ایران فیلتر است مانند بایننس. البته در کل وضعیت بیت کوین در ایران مساعد است.

بیت کوین در ایران

وضعیت بیت کوین در افغانستان

افغانستان کشوری در شرق ایران می باشد که نسبت به بیت کوین و یا ارزهای دیجیتال واکنش ممنوعیتی گرفته است. تراکنش ها با ارزدیجیتال در افغانستان ممنوع می باشد، ارزهای دیجیتال در این کشور قانون گذاری نشده اند. مالیات بر ارزهای دیجیتال هم در این کشور ممنوع می باشد.

وضعیت بیت کوین در جهان به چه شکل است؟

بسیار خبب، می رسیم به وضعیت بیتکوین در سطح جهانی.
در سطح جهان تعدادی از کشور ها نظیر ژاپن، مالزی، آمریکا، سنگاپور و مالت موضع مثبتی نسبت به بیت کوین گرفته اند و آن را قانونی می دانند. بهترین آن ها ژاپن است که قوانینی در رابطه با بیتکوین و سایر رمزارزها وضع کرده است. اما یک سری کشورها مانند چین و یا کره شمالی آن را قانونی نمی دانند باز وضعیت چین بهتر است و مخالف خشمگینانه ای ندارد نسبت به بیتکوین اما در کره شمالی …

قیمت بیت کوین به دلار چند است؟

امروز مصادف 22 نوامبر 2020 ( 1399/9/2 ) قیمت بیتکوین حدودا برابر 18367 دلار آمریکا است. یعنی قیمت بیت کوین به ریال با احتساب دلار 26000 تومان برابر با 477.542.000 تومان است. و قیمت بیت کوین به ریال برابر 4.775.420.000 ریال است.

چگونه و از کجا می توانیم بیتکوین را بخریم و بفروشیم؟

قبل از خرید بیت کوین ابتدا به یک کیف پول الکترونیکی نیاز دارید البته گفتیم که کیف پول های سخت افزاری هم می توانید استفاده کنید اما چون کیف پول های الکترونیکی راحت تر و بدون هزینه هستند پیشنهاد ما است. اما کیف پول های سخت افزاری امنیت بالاتری دارند. کیف پول های تراست ولت و یا اتومیک و یا کوینومی می تواند گزینه های خوبی باشد. برای خرید بیتکوین 3 راه دارید می توانید از دوستان و آشنایان خود بیتکوین بگیرید به این صورت که به آنان تومان و یا دلار بدهید و بیتکوین دریافت کنید. و سپس آدرس کیف پولتان را در اختیار آن شخص قرار می دهید و بیت کوین خود را دریافت می کنید. راه حل دوم به این شکله که شما از طریق صرافی هایی نظیر Binance ،Hitbtc، bitmex می توانید بیتکوین و یا سایر رمزارزهای خودتونو خریداری کنید. اما همانطور که گفتیم صرافی ای مانند Binance که حرف اولو در صرافی ها میزنه متاسفانه در ایران فیلتره و خب اگر بدون فیلتر شکن وارد بشید ممکنه اکانتتون مسدود بشه البته نگران نباشید با ادمین بایننس ارتباط برقرار کنید تا حساب شما را باز کنند. راه حل سوم اینکه با صرافی های ایرانی ارتباط برقرار کنید و پس از احرازهویت نزد آنان به خرید و فروش بپردازید.

چگونه به صورت رایگان بیتکوین کسب کنیم؟

قبل از اینکه کامل این مبحثو باز کنیم لازمه بگم که هیچ چیز رایگان بدست نمی آید. امروزه در اینترنت تبلیغاتی از جمله کسب رایگان بیت کوین و یا سایت کسب بیتکوین پر شده است. اما این سایت ها یا کلاهبرداری اند و یا چیزی جز اتلاف وقت نیستند، پس تصور نکنید اگر پولی پرداخت نمی کنید ضرری ندارد، شما وقتتان را پرداخت می کنید و در نهایت اگر شکست بخورید از کل شبکه بیتکوین ناامید می شوید. تنها راه های بدست آوردن بیتکوین ماینرهای فیزیکی و یا ماینرهای ابری معتبر است و یا می توانید از طریق افراد معتبر و صرافی ها بیت کوین بخرید.

آیا بیت کوین یک طرح کلاهبرداری یا واقعی؟

اینکه بیت کوین یک طرح کلاهبرداریه یا واقعیه یکی از سوالات مهمیه که ممکنه پیش بیاد. فکر می کنم با توجه به موضوعاتی که تا الان بررسی کردیم این نظریه که بیتکوین یک طرح کلاهبرداریه کاملا برداشته شده، بعلاوه آخه کدوم طرح کلاهبرداری 11 سال فعالیت می کنه و روز به روز به ارزش خودش و اعتبارش اضافه می کنه؟ و اصلا نکته دوم اینکه چطوری بیتکوین می خواد با وجود بلاکچین کلاهبرداری بشه؟ بیت کوین دست یک نفر و یا یک شخص و سازمان که نیست که ناگهان کلاهبرداری بشه. این تفکر که بیتکوین کلاهبرداریه از ریشه غلطه.

بیت کوین یک طرح هرمی و یا پانزی است؟

برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید اصلا بدونیم طرح هرمی یا همان پانزی چیست و آن را با طرح بیتکوین مقایسه کنیم تا به یک پاسخ منطقی برسیم.

طرح پانزی چیست؟

به طور خلاصه طرح پانزی یک طرح کلاهبرداریه که معمولا وعده سوددهی بالای %10 در ماه را می دهد و تنها چیزی که معمولا از شما می خواهد دعوت دوستانتان است. خب در این صورت مواظب باشید چون قرار است یک کلاه گشاد سرتون بره.

در یک طرح پانزی معمولا شخص کلاهبردار به افراد ناآگاه وعده می دهد اگر پول هایشان را در اختیار او قرار دهند پولشان بعلاوه سود را در کمتر از یک ماه پرداخت می کند. در این حالت فرد کلاهبردار به افرادی که تازه وارد سیستم شدند سود پرداخت می کنند اما این سود از کجا میاد؟ از پول افراد قدیمی. افراد وقتی سود را دریافت می کنند به دوستان و آشنایان خود خبر میدن و میگن بیایید سرمایه گذاری کنید و نتیجه کار چی میشه؟ یک شبکه هرمی قدرتمند ساخته میشه.

پروژه های پانزی در نهایت به علت نیومدن سرمایه گذار جدید و شارژ نشدن استخر اسکم می شوند و راس هرم با سرمایه تمام اعضا میره و هرم به خوبی و خوشی زندگی می کنه. این چنین پروژه ها نهایت عمرشون 2 تا 3 ساله اما در نظر بگیرید بهترین حالت 2 یا 3 ساله و بعضی پروژه ها تا 15 روز فعالیت می کنند.

پس یک پروژه پانزی چه ویژگی هایی داشت؟

  1. وعده سوددهی حداقل %10 ماهانه – سوددهی نجومی و
  2. نیاز به زیر مجموعه گیری و دعوت دوستان
  3. تبلیغات فریبنده
  4. طول عمر نهایت تا 3 سال
  5. غیر شفاف بودن طرح

شباهت طرح پانزی با طرح هرمی تنها در دعوت و زیرمجموعه گیری است و این دو طرح در 3 چیز با هم تفاوت دارند.

  1. طرح پانزی مدعی است که با پول ما در بازارهای سرمایه گذاری ترید می کند اما در طرح هرمی با فروش خدمات و یا محصول طرف هستیم.
  2. طرح پانزی یک طرح کلاهبرداری است اما طرح هرمی با وجود اینکه از ریشه مشکل دارد اما می تواند به صورت قانونی هم انجام شود.
  3. طرح پانزی می تواند شبکه ای نباشد اما طرح هرمی شبکه ای است.

اما طرح های پانزی می توانند دام خود را در چه زمینه دیگری هم پهن کنند؟

طرح های پانزی دام خود را در زمینه ارزهای دیجیتال هم پهن می کنند و کاربران ناآگاه را به دام خود میندازند.
در زمینه ارزدیجیتال معمولا استخراج یا همان ماینینگ ارزهای دیجیتال می تواند یک طرح پانزی باشد.|
حتما تاکنون سایت هایی را دیدید که ادعا می کنند ارزهای شمارا دریافت می کنند و ماهانه %N برای شما سودآفرینی می کنند. این یکی از روش های کلاهبرداری پانزی است اما در این میان سایت هایی هم وجود دارند که بدون مشکل و به درستی فعالیت می کنند.

حالت دوم پهن کردن یک دام پانزی در زمینه ارزهای دیجیتال فروش توکن هایی است که ارزش و برنامه ای ندارند. یا به طور مثال پروژه هایی اجرا می شوند که در ازای دریافت پول واقعی و یا بیت کوین توکن هایی می دهند که متعلق به خودشون است و ادعا می کنند در آینده ای نزدیک این توکن ها ارزشمند می شوند. اما آینده ها میان و میرن و این توکن ها ارزشی پیدا نمی کنند.

حالا به موضوع اصلی می پردازیم:

آیا بیت کوین یک طرح پانزی و هرمیه و یا واقعی؟

فکر کنم دیگه به این سوال جواب دادیم، بیت کوین نه نیاز به زیرمجموعه گیری داره، نه وعده سود نجومی و ماهانه بهتون داده، نه کسی رو اجبار به سرمایه گذاری کرده و تبلیغات فریبنده داشته، طول عمر بیت کوین هم تا کنون 11 ساله و مهمترین نکته پروژه بیتکوین کاملا شفافه و تمام افراد حاظر در شبکه می توانند کدهای شبکه بیت کوین را مشاهده کنند.

مشخصه بیتکوین یک طرح هرمی نیست و با وعده الکی وارد بازی نشد، بیتکوین تنها یک حالت پول دیجیتاله که دنیارو راحت تر کرده، تغییر رو بپذیرید و وارد این دنیا بشید وگرنه فقط باید رالی بیت کوین را از روی سکو تماشاچی ها نگاه کنید.

می رسیم به آخرین بخش این مقاله.

آینده بیت کوین به چه شکل است؟

بیت کوین یک شبکه قوی، منظم و روی برنامه است که با آپدیت شدن پی در پی خود توانسته به عنوان شاه ارزهای دیجیتال شناخته شود. بالاترین قیمت را ندارد و رمزارز YFI نسبت به بیتکوین قیمت بالاتری دارد. اما در نظر داشته باشید که دود از کنده بلند میشه. اما همیشه آلت کوین ها در تلاش هستند تا جایگزین بیت کوین شوند.

برای اینکه به این سوال پاسخ بدیم که آینده بیتکوین به چه شکل است، لازمه به این سوال پاسخ بدیم که آیا بیت کوین پتانسیل تبدیل شدن به یک پول واقعی را داراست یا خیر.

پیش بینی آینده بیت کوین

اولین تارگت بیت کوین این بود که مورد قبول مردم واقع شود و وقتی این تارگت زده بشه اینکه بیت کوین به عنوان یک پول کامل شناخته شود به خودی خود انجام می شود. امروزه به چشم می بینیم که بیتکوین مورد قبول مردم واقع شده و اکثریت بالایی از مردم بیتکوین را می شناسند و باهاش آشنان. وقتی این اتفاق میفته در نهایت چی میشه؟ پول های رایج به بیت کوین تبدیل میشن و مغازه ها، هتل ها، رستوران ها، مناطق تفریحی و غیره کم کم درگاه های پرداختی بیتکوین را باز می کنند و از آن پس تمام پرداختی ها با بیتکوین و یا سایر رمزارزها قابل انجام است. البته این اتفاق قدیمیه و اکنون بسیاری از رستوران ها و هتل ها درگاه های پرداختی رمزارزها را قرار داده اند. به طور مثال سایت مسافرتی Travala درگاه پرداختی ریپل را قرار داده و کاربران با پرداخت این ارز می توانند بیش از 2 میلیون هتل را در 230 کشور از جهان رزرو کنند.

پس این تارگت که بیت کوین یکی از راه های پرداختی بشه و تمامی خرید و فروش ها باهاش صورت بگیره کاملا در دسترسه.

آیا بیت کوین بخریم؟

برای اینکه تصمیم بگیرید بیت کوین را بخرید یا نه بهتر است چند فاکتور را بررسی کنید:

  1. آیا بیتکوین نقشه راه دارد و یک ارز تایید شده است؟
  2. آیا بیتکوین جای رشد قیمتی دارد؟
  3. آیا دارا بودن بیت کوین می تواند باری از زندگی شما بردارد و مفید باشد؟
  4. آیا بیت کوین پتاسنیل تبدیل شدن به پول واقعی را دارد؟

1. برای سوال اول که کاملا مشخصه دیگه بیت کوین کاملا با هدف و برنامه وارد بازی شد، اهداف بیت کوین چیا بود؟ خارج کرد واسطه های مالی و دولت ها از گردش های مالی، بوجود آوردن یک واحد پولی که در صورت تحریم و جنگ و … مقاوم باشد، یک شبکه مالی که بسیار ایمن باشد و در مقابل هر حمله ای نفوذ ناپذیر باشد. یک نفر در راس نباشد و قدرت در میان همه مردم تقسیم شده باشد. بیتکوین به تمام این اهداف رسیده و تنها یک هدف برای بیت کوین باقی مانده، ایجاد درگاه های پرداختی برای بیتکوین و یا سایر رمزارزها در همه جای دنیا و در همه زمینه هاف این هدف نیازمند این است که دولت ها با بیتکوین سر سازگاری ببندند.

2. واقعا اینکه آیا بیت کوین جای رشد قیمتی داره سواله اصلا؟ یک نگاه خیلی ریز به نمودار قیمتی بیتکوین در طول این 11 سال کاملا نشان دهنده این است که بیت کوین روز به روز قوی تر و ارزشمند تر می شود. بیتکوین اکنون در حال شکستن مقاومت 20K دلاری خود است و در صورت شکستن این مقاومت پرواز بیتکوین تازه شروع می شود.

3. برای سوال سوم باید به 3 بخش دیگه کنارش بپردازیم. بیت کوین تحریم هارو دور میزنه و کاری به تحریم نداره پس برای کاربرانی که در کشورهایی که تحریم شده اند زندگی می کنند بسیار مناسبه، می تونند خریداشونو با کمک بیت کوین انجام بدن. در صورتی که برای بیتکوین درگاه پرداختی در همه جا باز بشه دیگه نیازی به تبدیل واحد پولی نیست و به راحتی می تونید تمام پرداخت هاتونو با بیتکوین انجام بدید. بیت کوین نقل و انتقالات مالی را به راحتی انجام میده و برای واریز پول به هر نقطه دیگه با بیتکوین می تونید تو 10 دقیقه مبلغو واریز کنید و دیگه گیر و گدور مالی و بانکی وجود نداره.

4. پاسخ سوال چهارم در یک کلام بله است. در آینده ای نه چندان دور بیت کوین به تمام کسانی که این رمزارزو قبول نداشتند یک پوزخند میزنه. اکنون هم بیتکوین به یک واحد پول واقعی تبدیل شده، تمامی پرداختی ها به راحتی با بیتکوین صورت می گیره.

جمع بندی:

بیت کوین چیست؟ بیتکوین با وجود اهدافی که دارد و امروزه همه آن ها تارگت خورده آینده روشنی دارد. و می تواند در طولانی مدت گزینه بسیار خوبی برای سرمایه گذاری شما باشد.
مدتی بعد پول های فیزیکی منسوخ می شوند و تنها بیت کوین و رمزارزهای قدرتمندند که باقی می مونند. البته لطفا به این موضوع خیلی توجه کنید که بدون دانش و آگاهی وارد این دنیا نشید، بدون علم دست به خرید و فروش نزنید چون بیت کوین می تواند با وجود زیبایی که دارد بسیار نامرد باشد و تمام سرمایه شمارو قورت بده اگر بدون علم و در نقطه اشتباه وارد بشید. پس حتما یا با کسی مشورت کنید و وارد این زمینه شوید و یا خودتون علمشو بدست بیارید. این مقاله صرفا جهت آشنایی شما با بیت کوین و برطرف کردن سوالاتتون بود و برای خرید بیت کوین در نقاط خوب با ما در ارتباط باشید.

ممنون که وقت با ارزشتونو در اختیار ما گذاشتید.

5/5 - (1 امتیاز)
صرافی اکسولو

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

نوشته های مشابه

‫14 دیدگاه

  1. For latest information you have to pay a quick visit internet and on the web
    I found this web page as a best site for hottest updates.

    1. ممنون از نظرتون دوست عزیز تلاش می کنیم تا بهترین عملکرد را براتون داشته باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا