احراز هویت مشتری (KYC) چیست؟
احراز هویت مشتری (مخفف: Know Your Customer) یا به اختصار KYC، به منظور جلوگیری از پولشویی و فعالیتهای مجرمانه، بر طبق قوانین ضد پولشویی (AML) دولتها تنظیم میشود.
این روش همچنین به کسب و کارها اجازه میدهد تا درک بهتری از مشتریان خود داشته باشند و مدیریت ریسک بهتری داشته باشند. امروزه اصول KYC برای بانکها، موسسات مالی، شرکتها و صرافیهای ارز دیجیتال اجرا میشود. قوانین اصلی احراز هویت به ۴ بخش تقسیم میشود:
- قوانین پذیرش مشتری
- شیوههای شناسایی مشتری
- پیگیری و نظارت بر تراکنشها
- مدیریت ریسک
برای KYC بانکها و شرکتها این مدارک مورد نیاز هستند:
- مکان جغرافیایی شخصی
- شغل فرد
- نوع تراکنشها
- الگوی فعالیت مالی مشتری بر اساس نوع تراکنش، ارزش دلاری و تعداد تراکنشها
- روش پرداخت
kyc در صرافی های ارزدیجیتال
برخی از صرافیهای معروف رمزارزی در دنیا به اجرای kyc الزام دارند. دلیل هم آن است که میخواهند در راستای قوانین و مقررات به فعالیت خود ادامه بدهند. هدف kyc چیست ؟ این فرایند میخواهد رفتارهای مشکوک کاربران و خرابکاریهای احتمالی را در نطفه خفه کند و اجازه بروز مشکلات کلان بعدی را ندهد. چنین سطحی از نظارت میتواند منجر به ایجاد فضایی بیخطر و عاری از تقلب، کلاهبرداری و پولشویی شود.
با این حال برخی از صرافیها اقدامات ضدپولشویی (anti-money laundering (AML)) را به KYC ترجیح میدهند. باید دقت کنید که این دو علیرغم طبیعت یکسانی که دارند، با یکدیگر متفاوتاند.
KYC and Bitcoin Exchanges
Stricter KYC policies:
Bitstamp https://www.bitstamp.net/privacy-policy/
Bitfinex https://www.bitfinex.com/pages/tos or refer inquiries to [email protected]
BTCChina (only since new PBOC guidance, Dec 2013) (link?)
Cavirtex https://www.cavirtex.com/faq
Coinbase https://coinbase.com/legal/privacy
Kraken https://www.kraken.com/legal/verification (their General Counsel, Constance Choi is a well known specialist in the Regulatory and Compliance field)
Cryptonit https://cryptonit.net/regulations
مبارزه با پولشویی (AML) چیست؟
پولشویی (به انگلیسی: Money Laundering) به زبان ساده یعنی تبدیل سود حاصل از درآمدهای خلاف نظیر قاچاق به داراییهای قانونی و مشروع است.
از رایجترین شیوههای پولشویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قاچاق مواد مخدر
- اختلاس
- رشوه
- قاچاق اسلحه
- انتقال وجه غیر قانونی در قالب ارزهای دیجیتال
- و سایر راههای غیرقانونی
قوانین مبارزه با پولشویی محدوده معینی از فعالیتهای پولشویی و فعالیتهای جنایی را شامل میشود، اما پیامدهای آن گسترده است. به عنوان مثال، مقررات AML از موسسات مالی، از جمله بانکها، درخواست میکند که هویت مشتریان را به خوبی احراز کنند تا رفتار آنها را کاملا زیر نظر داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که آنها به فعالیتهای پولشویی کمک نمیکنند. اگر بانکها از این قوانین و مقررات پیروی نکنند، مشمول جریمههای سنگین و سایر اقدامات اجرایی از سوی نهادهای ذیربط میشوند.
سازمانهای تحت نظارت ایالات متحده (U.S. organizations): آژانسهای انتظامی و نظارتی شامل FinCen، کمیسیون اوراق بهادار و مبادلات (SEC)، دفتر تحقیقات فدرال (FBI)، آژانس اطلاعات مرکزی (CIA) و سرویس پستی ایالات متحده (USPS) میشوند.
سازمانهای بینالمللی (International organizations): این سازمانها شامل گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، دفتر مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC)، واحد یکپارچگی مالی بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول (IMF) میشود.
AML در صرافی های ارزدیجیتال
همانطور که گفتیم اغلب بانکها به دلیل قوانین نظارتی خود مشتریان را احراز هویت میکنند. به همین سبب طبق قانون مبارزه با پولشویی Annunzio-Wylie امکان جابجایی رقمهای بالا برای افراد عادی و کسانی که حسابهای بانکی ضعیفی داشتهاند، میسر نیست. از آنجایی که انتقال بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال صرفا از کیف پول انجام میشود، خیلی از تبهکاران به لطف عدم احراز هویت در کیف پولها اقدام به تبدیل پولهای کثیف خود به ارزهای دیجیتالی و خرید بیت کوین میکنند.
AML and Bitcoin Exchanges
Currently in compliance:
Bitstamp https://www.bitstamp.net/aml-policy/
Bitfinex https://www.bitfinex.com/pages/tos or refer inquiries to [email protected]
Cavirtex https://www.cavirtex.com/why_virtex#proactively_working
Coinbase https://coinbase.com/legal/privacy
Kraken https://www.kraken.com/legal/aml (their General Counsel, Constance Choi is a well known specialist in the Regulatory and Compliance field)
Cryptonit https://cryptonit.net/regulations
نظر دهید