مقالات آموزش بلاکچین

مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0: کدام یک بهتر است؟

شبکه بلاک‌چین اتریوم در طول تاریخ خود رویدادهای زیادی را تجربه کرده است، هم به‌روزرسانی‌های کوچک برای اتریوم 1.0 و هم تغییرات عمده‌ای که بر اصول بنیادی آن تأثیر گذاشته است، از جمله انتقال شبکه از مکانیسم توافق PoW (اثبات کار، استخراج) به PoS. (اثبات سهام، استیکینگ) یا اتریوم 2.0. با این حال، اتریوم 2.0 چقدر بهتر از اتریوم 1.0 است و تفاوت اصلی آنها چیست؟

شبکه اتریوم یکی از پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال در دنیا است و هر روز جلب توجه بیشتری می‌کند. اتریوم 1.0 به عنوان یک پلتفرم برای اجرای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های دیسنترالیز شناخته شده است. اما با معرفی اتریوم 2.0 و تغییراتی که با خود داشته است، سوالاتی در مورد اینکه کدام یک بهتر است برای استفاده از این ارز دیجیتال پیش آمده است. در این مقاله، قصد داریم اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0 را مقایسه کرده و به نتیجه‌ای مطمئن و قابل اعتماد برسیم که کدام یک ارز بهتری برای استفاده است.

تاریخچه اتریوم

اتریوم در سال 2015 توسط ویتالیک بوترین تأسیس شد. و به عنوان یک پلتفرم قرارداد هوشمند برای اجرای برنامه های قراردادی توسط توسعه دهندگان توکن، توکن ها ایجاد شد. این ارز دیجیتال به سرعت توجه کاربران و توسعه‌دهندگان را به خود جلب کرد. و به یکی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال تبدیل شد. با امکاناتی مانند تورینگ کامل، اتریوم 1.0 توانست وسعتی بسیار بزرگی از اپلیکیشن‌ها و قراردادهای هوشمند را پشتیبانی کند.

اتریوم 1.0 از تکنولوژی اثبات کار و استخراج (Proof of Work) استفاده می کرد و با مشکلات امنیتی و مقیاس پذیری مواجه شد.

اتریوم 2.0 به منظور بهبود امنیت، مقیاس پذیری و کارایی شبکه ایجاد شد. این ورژن از اتریوم از تکنولوژی اثبات سهام و استیکینگ (Proof of Stake) استفاده می کند و از مکانیزم های مختلفی برای اجرای قرارداد هوشمند استفاده می کند. اتریوم 2.0 قرار است مشکلات اتریوم 1.0 را حل کند و به یک شبکه اجتماعی کامل تبدیل شود.

اتریوم 2.0 با ارتقاء های مختلفی ارائه شده است که امکانات و قابلیت های جدیدی برای کاربران ایجاد کرده است. این امکانات شامل افزایش سرعت تراکنش، کاهش هزینه ها، بهبود امنیت و افزایش مقیاس پذیری می باشد.

یکی از تفاوت های اصلی بین اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0 استفاده از تکنولوژی Proof of Work در اتریوم 1.0 و استفاده از تکنولوژی Proof of Stake در اتریوم 2.0 است. این تغییر باعث بهبود امنیت و مقیاس پذیری شبکه شده است.

مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0: کدام یک بهتر است؟
مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0: کدام یک بهتر است؟

اتریوم 2.0 چیست؟

اتریوم 2.0 که با نام Eth2 یا “Serenity” نیز شناخته می شود، ارتقاء جدید بلاک چین اتریوم است. این شبکه در چند فاز منتشر خواهد شد که در سال 2020 با فاز 0 آغاز شد. و هر مرحله قابلیت ها و عملکرد اتریوم را به طرق مختلف بهبود می بخشد.

اهمیت ارتقاء

ارتقای اتریوم 2.0 بسیار مهم است زیرا برخی از محدودیت های بلاک چین اصلی اتریوم را برطرف می کند. با به حداقل رساندن خطر حملات سایبری و تهدیدات حمله 51 درصد، امنیت را بهبود می بخشد. علاوه بر این، با افزایش تعداد تراکنش‌هایی که شبکه می‌تواند در هر ثانیه انجام دهد، مقیاس‌پذیری را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، اتریوم را با تغییر از استخراج انرژی بر به یک مدل سهامداری دوستدار محیط زیست پایدارتر می کند.

آیا با انتشار اتریوم 2.0 دو بلاک چین مختلف اتریوم وجود خواهد داشت؟

نه، اتریوم 2.0 یک بلاک چین مجزا نیست. در عوض، از به‌روزرسانی‌های به هم پیوسته بلاک چین موجود اتریوم تشکیل شده است. به عنوان یک سرمایه گذار، لازم نیست نگران توکن های ETH ذخیره شده در کیف پول خود باشید. هدف این ارتقا، بهبود عملکرد و کارایی شبکه اتریوم بدون ایجاد بلاک چین جدید است.

تفاوت های کلیدی بین اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0 چیست؟

شبکه توکن اتریوم اولین شبکه ای در تاریخ بود که چنین تغییر چشمگیری را در اصول عملکرد خود دریافت کرد. ادغام (Merge) به طور کامل چهره بلاک چین را تغییر داد و به آن جان تازه‌ای داد. در هر صورت، ارتقاء به نفع شبکه بوده و آن را از بسیاری جهات بهبود بخشیده است. بیایید در زیر به تفاوت های اساسی بین ارتقاء اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0 در مورد بلاک چین، امنیت و سایر پارامترها نگاه کنیم.

پروتکل اجماع

اولین و مهمترین تفاوت بین دو نسخه از شبکه، پروتکل اجماع مورد استفاده است. اتریوم 1.0 از مکانیزم Proof of Work استفاده می‌کند که شامل استخراج بلوک‌های جدید ETH برای تأیید تراکنش‌ها و تأیید داده‌های بلاک چین است. به نوبه خود، اتریوم 2.0 از مکانیسم اجماع اثبات سهام استفاده می کند، که در آن دارندگان توکن برای نگهداری سکه هایی که به عنوان ابزاری برای حفظ شبکه استفاده می شوند، پاداش می گیرند.

مدل اجماع اثبات سهام (PoS) با مدل اثبات کار (PoW) چه تفاوتی دارد؟

در مدل PoW، ماینرها برای حل الگوریتم‌های پیچیده با هم رقابت می‌کنند و برنده، یک بلوک داده جدید به بلاک چین اضافه می‌کند. این فرآیند به توان محاسباتی قابل توجهی نیاز دارد و انرژی قابل توجهی مصرف می کند.

در مقابل، مدل PoS شامل حل الگوریتم‌های پیچیده نیست. درعوض، شرکت‌کنندگان (ذینفعان) وجوه خود را روی بلاک چین قفل می‌کنند تا در فرآیند اجماع شرکت کنند. انتخاب بلوک بعدی به جای قدرت محاسباتی، بر اساس سهام شرکت‌کنندگان است و آن را از نظر انرژی کارآمدتر می‌کند.

مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0: کدام یک بهتر است؟
مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0: کدام یک بهتر است؟

زنجیر خرد شده (Shard Chains)

Shard Chains مکانیسم‌های مقیاس‌پذیری هستند که به طور قابل توجهی عملکرد بلاک چین اتریوم را بهبود می‌بخشند. در حال حاضر، یک زنجیره منفرد متشکل از بلوک های متوالی کاملاً امن است و تأیید اطلاعات را تسهیل می کند. با این حال، در حال حاضر از هر گره لازم است که هر تراکنش را در بلوک های متوالی پردازش و تأیید کند. این می تواند بر توانایی پردازش سریع تراکنش ها (به ویژه در دوره های فعالیت بالای شبکه) تأثیر بگذارد.

Shard Chains مکانیزمی است که توسط آن بلاک چین اتریوم تقسیم می شود و مسئولیت پردازش داده ها را بین گره های بسیاری تقسیم می کند. این اجازه می دهد تا تراکنش ها به صورت موازی و نه متوالی پردازش شوند. کانال های بیشتر و پردازش موازی منجر به توان عملیاتی بسیار بالاتری می شود. بلاک چین اسپلیت در فاز 1 اتریوم 2.0 مستقر خواهد شد.

شاردینگ با افزایش حجم شبکه سبب می‌شود مقیاس پذیری اتریوم در نسخه‌ی جدید بهبود پیدا کند و توان عملیاتی شبکه با توجه به تقسیم شدن پایگاه داده، افزایش چشم‌گیری داشته باشد. به طور کلی زنجیره‌ شارد کارایی بلاکچین را افزایش می‌دهد.

مفهوم بلاک چین

برای درک تفاوت بین دو به‌روزرسانی در این معیار، لازم است بدانیم که زنجیره بلوکی زنجیره‌ای از بلوک‌ها است. که با استفاده از قدرت محاسباتی تجهیزات ماینینگ تأیید می‌شوند. اتریوم 1.0 یک مدل شبکه بلاک چین کلاسیک است که در آن زنجیره بلوک ها پیوسته و متوالی است و حاوی اطلاعات رمزگذاری شده درباره همه تراکنش ها است. اتریوم 2.0 مدل جدیدی برای عملکرد سیستم بلاک چین است که در آن به بخش‌های کوچکی به نام زنجیره‌های خرده‌ای تقسیم می‌شود. که امکان پردازش تراکنش‌ها را در زنجیره‌های موازی به جای زنجیره‌های متوالی فراهم می‌کند.

امنیت

اتریوم 1.0 از قوانین سنتی بلاک چین PoW پیروی می کند، جایی که یک بازیکن مهم با در اختیار داشتن بیش از 50 درصد از قدرت پردازش شبکه، تمام فعالیت های شبکه را در حین استخراج کنترل می کند، که از نظر تئوری می تواند منجر به آسیب پذیری هایی مانند 51 درصد از حملات شود. این ویژگی مکانیسم PoW یکی از نگرانی های اصلی در طول وجود این توکن بوده است و یک خطر امنیتی ایجاد می کند.

پروتکل اتریوم 2.0 هیچ ماینری ندارد که بلاک چین را کنترل کند، بنابراین کنترل قدرت ماینینگ غیرممکن است. این شبکه با پروتکل جدید اجماع به حدود 16000 اعتباردهنده نیاز دارد که آن را غیرمتمرکزتر، ایمن تر و کمتر مستعد دستکاری می کند.

سرعت

سرعت تراکنش شبکه یکی از مهمترین شاخص های عملکرد شبکه است. در اتریوم 1.0، شبکه تنها می‌توانست حدود 30 تراکنش در ثانیه را پشتیبانی کند که منجر به تاخیر و ازدحام شد.

طبق آمار رسمی، اتریوم 2.0 دارای عملکرد 100000 تراکنش در ثانیه است. این افزایش از طریق معرفی زنجیرهای خرد شده حاصل شد. علاوه بر این، با استفاده از راه‌حل‌های سطح دوم، مانند جمع‌آوری‌ها، و همچنین زنجیره‌های جانبی مختلف، در آینده سرعت تراکنش‌های بالاتری هم در اکوسیستم اتریوم و هم با شبکه‌های شخص ثالث حاصل خواهد شد.

به طور خاص، اعتقاد بر این است که اشتراک گذاری تغییرات چشمگیری در شبکه ایجاد می کند. مفهوم شاردینگ تقسیم شبکه به چند بخش است که می توانند تا حدی مستقل عمل کنند. با تقسیم بلاک چین به بخش‌های مختلف، می‌توان تعداد تراکنش‌های قابل پردازش را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

انرژی

استفاده از اجماع اثبات کار (POW) در اتریوم 1.0 به معنای استفاده از تجهیزات ماینینگ، نوعی سخت افزار کامپیوتر با کارت گرافیک یا مزرعه ماینینگ برای انجام فرآیند استخراج است.

مزرعه ماینینگ مجموعه‌ای است که از ماشین‌های به هم پیوسته زیادی تشکیل شده است که از کارت‌های ویدئویی قدرتمند برای اجرای مقادیر زیادی قدرت پردازشی استفاده می‌کنند. استخراج معادن پیامدهای منفی زیادی دارد، از جمله مصرف انرژی بسیار بالا، خطرات زیست محیطی، هزینه بالای تجهیزات و نه بهترین امنیت.

استفاده از اجماع اثبات سهام (PoS) در شبکه اتریوم 2.0 دخالت ماینرها برای استخراج بلاک های جدید را حذف می کند و آنها را با اعتبار سنجی هایی که تراکنش ها را تایید می کنند جایگزین می کند.

مدل جدید نیازی به استفاده از تجهیزات پیشرفته و پیچیده خاص ندارد، که به جلوگیری از مشکلات مربوط به مصرف انرژی بالا کمک می کند، همانطور که در مورد PoW وجود دارد.

در واقع کل فرآیند استخراج سکه های جدید با استیکینگ ساده می شود، زمانی که کاربران سکه های خود را در بلاک چین ذخیره می کنند. و در قالب کمیسیون شبکه، پاداش دریافت می کنند.

مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0: کدام یک بهتر است؟
مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0: کدام یک بهتر است؟

مقیاس پذیری

مقیاس‌پذیری برای سیستم‌های الکترونیکی، نرم‌افزاری و پایگاه‌داده، روترها، شبکه‌ها و غیره، در صورت نیاز برای کار در زیر بارهای کاری سنگین ضروری است.

سیستمی مقیاس پذیر نامیده می شود که بتواند عملکرد را متناسب با منابع اضافی افزایش دهد. مقیاس پذیری را می توان از طریق نسبت افزایش پیاده سازی سیستم به افزایش منابع مورد استفاده تخمین زد. هر چه این نسبت به یک نزدیکتر باشد بهتر است. مقیاس پذیری همچنین به معنای افزایش منابع اضافی بدون تغییرات ساختاری در گره مرکزی سیستم است.

همانطور که در بالا ذکر شد، اتریوم 1.0 محدودیت های زیادی داشت که می تواند در آینده مشکلاتی را ایجاد کند که بر مقیاس پذیری شبکه تأثیر بگذارد. اتریوم 2.0 همه مشکلات را با معرفی PoS و زنجیره خرده حل می کند.

هزینه های گاز (Gas Fees)

تحت اتریوم 1.0، برای پردازش یک جریان بزرگ از تراکنش ها، باید هزینه گاز (Gas Fees) بالایی را پرداخت می کردید. به خصوص در اتریوم 2.0، با ورود به‌روزرسانی «لندن»، راه‌حل‌های زیادی برای قابل پیش‌بینی‌تر کردن تراکنش‌ها در اتریوم برای کاربران با بازنگری مکانیسم کمیسیون اجرا شد. با شروع به روز رسانی شبکه “London”، هر بلوک دارای کمیسیون پایه است، حداقل هزینه برای هر واحد گاز که باید در نظر گرفته شود، که توسط شبکه بر اساس تقاضا برای فضای در بلوک محاسبه می شود. بهبودهای سطح بالای ارائه شده در این تغییر شامل پیش‌بینی بهتر کارمزد تراکنش‌ها، پردازش سریع تر تراکنش‌ها به طور کلی، و جبران خسارت برای صدور ETH جدید با کاهش سهمی از کارمزد تراکنش‌ها است.

اتریوم 2.0 همچنین پشتیبانی قوی تری از چیزی به نام Enterprise Ethereum Alliance دارد که بسیاری از شرکت های بزرگ را در میان اعضای خود به حساب می آورد.

آیا اتریوم 2.0 بهتر از اتریوم 1.0 است؟

اتریوم 2.0 ارتقایی است که برای رفع محدودیت های بلاک چین اصلی اتریوم طراحی شده است. این یک مدل توافقی اثبات سهام (PoS) را معرفی می کند که مزایایی مانند افزایش امنیت، مقیاس پذیری و پایداری را ارائه می دهد.

در حالی که اتریوم 2.0 چندین پیشرفت را به همراه دارد، توجه به این نکته مهم است که اتریوم 2.0 به جای جایگزینی یا رقابت برای اتریوم 1.0، ادامه اکوسیستم اتریوم است.

نتیجه گیری

در نهایت، اتریوم 2.0 با ارتقاء های مختلفی توانسته است به یک شبکه اجتماعی پیشرفته و کارامد تبدیل شود. این شبکه امکانات و قابلیت های جدیدی برای کاربران ایجاد کرده است و بهبود های مهمی را در امنیت، مقیاس پذیری و کارایی شبکه به ارمغان آورده است. اما هنوز چالش هایی برای اتریوم 2.0 وجود دارد که نیازمند راه حل های مناسب و همکاری بین توسعه دهندگان و کاربران است.

مقایسه اتریوم 1.0 و اتریوم 2.0 نشان می‌دهد که اتریوم 2.0 با بهبودهایی که در زمینه امنیت، هزینه، سرعت و توسعه‌پذیری ارائه کرده است، بهترین گزینه برای استفاده از این ارز دیجیتال است. این نسخه از اتریوم می‌تواند نیازهای کاربران و توسعه‌دهندگان را بهتر از هر زمان دیگری برآورده کند و به عنوان یک پلتفرم قدرتمند برای اجرای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های دیسنترالیز شناخته شود.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید
صرافی اکسولو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا