مقالات آموزش ارز دیجیتال

تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها

در این مقاله قصد داریم به تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها بپردازیم. با این مقاله همراه ما باشید.

تکنولوژی بلاکچین و ارزهای دیجیتال همواره موضوعی پرطرفدار در دنیای فناوری بوده‌اند. با افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال، تغییرات و نوآوری‌های جدیدی در این زمینه معرفی شده‌اند. یکی از این نوآوری‌ها، اتریوم 2.0 است که به عنوان یک ارتقای قابل توجه برای اتریوم اولیه مطرح شده است. این تغییرات و ارتقاها می‌توانند تاثیر چشمگیری بر قیمت اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال داشته باشند.

اتریوم یکی از پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال در دنیاست که توسط توسعه‌دهندگان بلاکچین برای اجرای قراردادهای هوشمند استفاده می‌شود. این ارز از زمان ایجادش در سال 2015 تاکنون رشد چشمگیری داشته و به یکی از ارزهای محبوب برای سرمایه‌گذاران تبدیل شده است. اما با ظهور اتریوم 2.0 و امکانات بهبود یافته آن، سوالاتی پیرامون تاثیر این ارتقا بر قیمت اتریوم و سایر ارزها پیش آمده است.

اتریوم 2.0 با ویژگی‌های جدیدی از جمله اثبات حجمی، بهبود پردازش تراکنش‌ها و افزایش امنیت به محیط بلاک‌چین اضافه شده است. تغییرات چشمگیر این نسخه جدید، امکان افزایش تعداد تراکنش‌های قابل پردازش در هر بلوک و همچنین کاهش هزینه تراکنش‌ها را فراهم می‌کند.

تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها
تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها

ارز دیجیتال اتریوم ETH

اتریوم یک شبکه بلاک چین غیرمتمرکز است که از ارز اتر (ETH) به عنوان واحد پایه خود استفاده می‌کند. این پلتفرم به کاربران امکانات گسترده‌ای از جمله انجام تراکنش‌ها، استفاده از استیکینگ (Staking) برای کسب سود، ذخیره و معامله توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)، و شرکت در بازی‌ها را می‌دهد.

شبکه اتریوم یک شبکه پلتفرم محاسباتی منبع باز و غیرمتمرکز است. شبکه اتریوم مانند شبکه بیت‌ کوین کار می ‌کند زیرا بر اساس فناوری بلاک چین ساخته شده است که اساساً یک دفتر کل دیجیتال است که در آن قراردادهای مالی می‌ توانند بدون دخالت شخص ثالث به طور کامل توسط نرم ‌افزار تأیید و ذخیره شوند.

ساده ترین راه برای فکر کردن به شبکه اتریوم به عنوان یک پایگاه داده ایمن است که برای همه قابل دسترسی است. هنگامی که بلوک‌ های جدیدی از داده‌ ها اضافه می ‌شوند، از نظر رمزنگاری به یک بلوک والد زنجیر می ‌شوند و عملاً یک رکورد غیرقابل ویرایش از تغییرات قبلی ایجاد می ‌کنند.

اما آنچه که ارز اتریوم را برای کاربران و علاقه مندان بسیار هیجان انگیز می کند، پتانسیل این شبکه برای انجام کارهایی فراتر از انجام تراکنش های مالی است.

اتریوم با اجازه دادن به توسعه دهندگان برای اجرای برنامه هایی (معروف به «قراردادهای هوشمند») که می تواند میزبان هر نوع برنامه غیرمتمرکز معروف به «dApps» باشد، بلاک چین بیت کوین را جلوتر می برد.

مردم قبلاً انواع dApps را روی اتریوم ایجاد و راه‌اندازی کرده‌ اند، از جمله بازی ‌ها، بازارهای هنر دیجیتال و برنامه‌ های مالی غیرمتمرکز (DeFi).

بیانگذاران اتریوم

اتریوم توسط ویتالیک بوترین ایجاد شد. وی در اواخر سال ۲۰۱۳‌، ایده‌ خود را در یک کاغذ سفید یا وایت پیپر نوشت‌ و آن را برای چند نفر از دوستان خود ارسال کرد‌. با ارسال این ایده و جلب توجه چند نفر، حدود ۳۰ نفر برای گفت ‌و گو در مورد مفهوم ایده ارسالی توسط ویتالیک بوترین با وی تماس گرفتند.

اعضای اصلی تیم متشکل از ویتالیک بوترین‌، میهای آلیسی‌، آنتونی دی یوریو‌، چارلز هاسکینسون‌، جو لوبین و گاوین وود بود و پروژه مزبور در ژانویه ۲۰۱۴ به صورت عمومی اعلام شد.

ویتالیک بوترین برای توسعه اتریوم و معرفی هرچه بیشتر ایده خود آن را در یک کنفرانس بیت کوین در میامی ارائه داد. همچنین برای اینکه بتواند بودجه خود را تامین کند تصمیم گرفت تعداد زیادی از توکن اتر را به فروش برساند.

گام های راه اندازی شبکه اتریوم

شبکه اتریوم، ایده بسیار بسیار گسترده و بزرگی بود، راه‌اندازی آن به یکباره و در یک گام امکان‌پذیر نبود. به همین دلیل به جای راه‌اندازی یکباره این شبکه، چهار گام برای آن در نظر گرفته شد. در اینجا قصد داریم این چهار گام را به طور مختصر توضیح دهیم.

  • گام اول: Frontire یا فرونتیر، که ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین نسخه اتریوم بود. این مرحله از مسیر توسعه شبکه اتریوم در ۸ مردادماه ۱۳۹۴ کار خود را آغاز کرد.
  • گام دوم: Homestead یا هوشمند. پس از آنکه گام اول با موفقیت برداشته شد، توسعه‌دهندگان این شبکه گام دوم را در ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ آغاز کردند.
  • گام سوم: Metropolis به معنی کلان شهر. این مرحله در مهر ماه سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرد. و تا به امروز ما در این گام قرار داریم.
  • گام چهارم: Serenity یا همان شبکه اتریوم ۲ که آخرین گام از مسیر توسعه شبکه اتریوم است. علت اینکه این گام نهایی را اتریوم ۲ نامگذاری کرده‌اند، اعمال تغییرات بسیار گسترده به نسبت سه گام قبلی است.

پس فهمیدیم که بروزرسانی اتریوم ۲ همان گام چهارم و نهایی مسیر توسعه اتریوم است که به فاز Serenity مشهور است.

معایب اتریوم اولیه

نسخه‌ یک اتریوم که در 2015 معرفی شد کاملا پیشگامانه بود. اما تقاضای بی‌‌نظیر برای امکاناتی که این پلتفرم در اختیار می‌‌گذاشت، باعث بروز برخی مشکلات شد. این مشکلات را می‌‌توان به سه دسته‌‌اساسی تقسیم کرد:

  • شبکه‌ پرترافیک: بلاک چین اتریوم به حدی دچار ازدحام شد که برای استفاده‌ جهانی ایده‌‌آل نیست. برای حفظ امنیت، تمامی گره‌ های شبکه باید تراکنش‌‌ها را روی بلاک چین تأیید کنند که این کار باعث کاهش سرعت زمان تراکنش می‌‌شود.
  • فضای دیسک پایین: هر چه محبوبیت شبکه‌ اتریوم بیشتر می‌‌شود، اجرای نرم‌ افزاری که گره (نود) نام دارد، مشکل‌‌تر می‌‌شود. زیرا حجم دفتر کل که حاوی سابقه‌ تمامی تراکنش‌‌ها است به‌ شدت بالا می‌‌رود. سختی کار در ایجاد روشی برای افزایش اندازه‌ اتریوم بدون خطر غیر متمرکز بودن آن است.
  • مصرف انرژی بالا: اتریوم برای حفظ امنیت خود از اجماع اثبات کار استفاده می‌‌کند که این روش به دلیل مصرف‌انرژی بالا، در طولانی‌‎ مدت به‌‌صرفه نیست.

تیم اتریوم در کنار حفظ ساختارهای مهم موجود از جمله غیر متمرکز بودن، سعی در حل مشکلات مذکور را دارند. برهمین اساس اتریوم 2، راه‌‌حلی برای مشکل مقیاس‌‌پذیری و امنیت بیشتر بدون تشکیل یک شبکه‌ متمرکز است.

اتریوم ۲.۰ چیست؟

اتریوم ۲.۰ به مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های شبکه اتریوم اشاره می‌کند که برخی از مشکلات اساسی این پلتفرم را حل کرده‌اند. این به‌روزرسانی‌ها به سه مرحله تقسیم شده‌اند تا به سرعت، مقیاس‌پذیری بیشتر و سازگاری با محیط‌زیست دست یابند.

یکی از ویژگی‌های برجسته اتریوم 2.0 استفاده از الگوریتم اثبات سهام به جای الگوریتم اثبات کار است. در واقع، این الگوریتم اثبات سهام یکی از ویژگی‌های اصلی اتریوم 2.0 است. این تغییر به جای استفاده از استخراج انرژی، از الگوریتم اجماع PoS استفاده می‌کند. الگوریتم اثبات سهام، ماینرها را با اعتبارسنجی‌ها جایگزین می‌کند؛ کاربرانی که بلاکچین اتریوم را ذخیره می‌کنند و تراکنش‌ها را تأیید می‌کنند.

تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها
تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها

الگوریتم اثبات سهام

به بیان دیگر الگوریتم اثبات سهام یا Proof of Stake (PoS) یکی از رایج‌ترین الگوریتم‌های اجماع در فناوری بلاکچین است. برخلاف الگوریتم اثبات کار (PoW)، در PoS، فرآیند ماینینگ (استخراج) از بین می‌رود و انرژی به میزان قابل توجهی کمتر مصرف می‌شود. برای تأیید تراکنش‌ها و تولید اتر جدید، کاربران باید مقدار خاصی از اتریوم (ETH) خود را در یک کیف پول متصل به بلاکچین اتریوم قفل کنند.

در واقع اتریوم ۲ که «سرنیتی» (Serenity) نیز نامیده می‌شود، یک ارتقاء برای شبکه‌ اتریوم است که انتظار می‌رود مشکلات مقیاس‌پذیری اتریوم را رفع کند. درواقع با پیاده‌سازی یک سری از راهکارها، شاهد افزایش سرعت، بهبود کارایی و امکان مقیاس‌پذیری بیشتر در شبکه‌ اتریوم خواهیم بود، بدون اینکه امنیت و غیرمتمرکز بودن این شبکه قربانی گردد.

این نسخه‌ جدید از اتریوم، همیشه در افق دید توسعه‌دهندگان این شبکه بود ولی اجرای اولین گام‌ها چندین سال طول کشید. مهم‌ترین دلیل تاخیر اتریوم ۲ این است که افزایش مقیاس‌پذیری یک بلاک چین به روشی امن و غیرمتمرکز یک چالش بزرگ تلقی می‌شود. در حقیقت اتریوم ۲ قرار است با پیاده‌سازی برخی ویژگی‌های مهم، تفاوت‌های کلیدی با نسخه‌ اولیه‌ اتریوم داشته باشد.

 اتریوم ۲.۰، همچنان یک شبکه بلاک چین است. همانند شبکه فعلی اتریوم. اما اتریوم با انجام این بروزرسانی:

  • از یک از یک شبکه بلاکچین با الگوریتم گواه اثبات کار، به یک شبکه بلاک چین با گواه اثبات سهام تبدیل می‌شود.
  • ظرفیت شبکه افزایش خواهد یافت و سرعت انجام تراکنش‌ها در شبکه سرنیتی به مراتب بالاتر خواهد بود.
  • امنیت شبکه افزایش خواهد یافت.
  • کارمزد تراکنش‌ها کاهش می‌یابد.
  • و در نهایت، شبکه پایدارتر از حالت فعلی خود خواهد بود.

آشنایی با مرج اتریوم (Ethereum Merge)

مرج اتریوم یا Merge ETH در واقع به مرحله‌ای گفته می‌شود که در آن الگوریتم اجماع گواه اثبات کار (POW) در شبکه بلاک چینی اتریوم به الگوریتم اجماع گواه اثبات سهام (POS) تغییر می‌یابد. شبکه بلاک چین به عنوان یک شبکه غیرمتمرکز شناخته می‌شود. منظور از غیرمتمرکز بودن آن این است که تحت نظارت و کنترل هیچ دولت یا نهاد خاصی قرار ندارد و به صورت اتوماتیک به وسیله خود کاربران شبکه و نودها اداره می‌شود.

کاربران شبکه بلاک چینی زمانی می‌توانند بر روی تائید تراکنشات و همچنین انجام امورات این شبکه به توافق برسند که از یک روش اجماع استفاده کرده و در نهایت نظر اکثریت را اعمال نمایند. در واقع هر بلاک چین از الگوریتم اجماع متفاوتی بهره می‌گیرد.

مثلا؛ بلاک چین بیت کوین که عنوان اولین شبکه بلاک چین جهان را نیز به خود اختصاص داده است از الگوریتم اجماع اثبات کار (Proof of Work) استفاده می‌کند. این الگوریتم خاص برای استخراج بلوک‌های داده جدید به حل مسئله‌های پیچیده ریاضی به وسیله سیستم‌های ماینری وابسته است.

مسلما ماینرها برای انجام چنین فعالیت‌هایی به مصرف بالای انرژی و برق نیاز دارند و به همین علت در سال‌های اخیر الگوریتم‌های اجماع با مصرف انرژی کمتر، مورد توجه قرار گرفتند که یکی از آن‌ها اجماع اثبات سهام (Proof of Stake) است.

در این الگوریتم خاص دیگر نیازی به استخراج ارزهای دیجیتالی به کمک دستگاه‌های ماینری نبوده و بلکه کاربران می‌توانند با سهام‌گذاری یا همان استیکینگ (Staking) رمزارزهای اتریوم به امنیت این شبکه کمک کرده و در برابر آن پاداش دریافت کنند.

دلایل مرج اتریوم (Ethereum Merge)

از جمله دلایلی که سبب شده تا مسئولان شبکه اتریوم به سمت چنین تغییر سازوکاری سوق پیدا کنند می‌توان به مواردی چون کاستن از میزان وابستگی ایجاد بلوک‌های جدید اتر در شبکه اتریوم به دستگاه‌های ماینری، کاهش 99.95 درصدی میزان مصرف انرژی و در نهایت کاهش خطر تمرکز شبکه اشاره کرد که مانعی برای شبکه محسوب می‌شود.

مسلما با انجام چنین تغییراتی شاهد تاثیر اتریوم روی بازار ارز دیجیتال، بیش از سال‌های قبل خواهیم بود.

تأثیر اتریوم 2 بر بازار ارز دیجیتال و ETH

مرج اتریوم دو پس از سال‌ها انتظار سرانجام در روز پنجشنبه 24 شهریور 1401 (15 سپتامبر 2022) به مرحله اجرایی رسید و طی آن الگوریتم اجماع شبکه از اثبات کار به اثبات سهام تغییر پیدا کرد. پیش از آن نیز تیم فنی اتریوم درباره مرج نسخه دو این بلاک چین خبررسانی و تاریخ آن را در ماه شهریور عنوان کرده بودند. یکی از توسعه‌دهندگان اتریوم به نام پریستون فن لون (Preston Van Loon) در کنفرانس پرمیشنلس (Permissionless) به شرکت‌کنندگان گفت که اگر در این مسیر با مشکل و مانعی مواجه نشوند، مکانیزم اجماع شبکه در شهریور ماه به اثبات سهام تغییر پیدا خواهد کرد. وی گفت:

تا جایی که می‌دانیم اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود در مرداد ماه تغییرات نهایی اعمال خواهند شد.

تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها
تاثیر اتریوم 2.0 بر قیمت ETH و سایر ارز‌ها

با انجام موفقیت آمیز آپگرید مرج اتریوم دو، از این به بعد به جای ماینرها (Miners)، مشارکت‌کنندگان در فرآیند اثبات سهام (Stakers) تمام تراکنش‌های اتریوم را تایید خواهند کرد. توسعه‌دهندگان امید دارند که اجراسازی این ساختار جدید، انرژی مصرفی شبکه را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.

در حقیقت به گفته ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار شبکه اتریوم و مغز متفکر و حامی اصلی آپدیت مرج اتریوم 2، مدعی شده است که این ارتقا مصرف برق تمام کره زمین را به اندازه 0.2 درصد کاهش داده است که دست‌آوردی بسیار مهم محسوب می‌شود.

 با انجام این بروزرسانی به دلیل نیاز به ذخیره‌ی توکن اتر برای انجام فرایندهای‌ PoS، میزان عرضه‌ی این آلت کوین کاهش چشم‌گیری خواهد داشت. این روند علاوه بر این‌که رکود و تورم شبکه اتریوم را کنترل خواهد کرد؛ می‌تواند بر روی قیمت اتریوم و سایر آلت کوین‌ها نیز تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

کاهش عرضه و افزایش تقاضا

مهم‌تر از آن، این اتفاق عرضه اتر را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و کارشناسان معتقدند اگر میزان تقاضا بالا بماند، فشار ضد تورمی قابل توجهی بر روی این دارایی ایجاد خواهد شد. . ناظران گاوی بازار پیش‌بینی می‌کنند که ادغام شبکه، روند صعودی بی‌سابقه‌ای در قیمت این رمز ارز به همراه خواهد داشت.

علاوه بر آن، اعمال این تغییرات که مدت زمان زیادی به طول انجامید، فرآیند پیاده‌سازی استراتژی مهم بعدی نقشه راه اتریوم را تسهیل می‌کند که قرار است راه حل‌های مقیاس‌پذیری بیشتر مانند شاردینگ را در شبکه معرفی کند. برخی از طرفداران پروپاقرص اتریوم معتقدند که دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان در آینده نزدیک و بعد از اعمال آپدیت جدید از بیت کوین جلو می‌زند. البته این موضوع یک نظریه و در حد تئوری است و نتیجه اصلی در آینده مشخص خواهد شد.

به گفته کارشناسان، این تغییر یک بازار ارز دیجیتال قدرتمندتر ایجاد می کند.

گینزبورگ

گینزبورگ می‌گوید: «در تئوری، مرج اتریوم، شبکه اتریوم را کارآمدتر و سریع‌تر می‌کند، با زمان‌های پردازش کوتاه‌تر در زمان اوج استفاده از شبکه. «فرکانس بالاتر و حجم بالاتر تراکنش ها با سرعت و مقیاس امکان پذیر خواهد بود.»

کارایی و مقیاس پذیری بیشتر ممکن است اتریوم را برای شرکای تجاری خود مؤثرتر کند.

گینزبورگ می‌گوید: «در نتیجه، شاهد خواهیم بود که شبکه‌های پرداخت اصلی و پردازشگرها، مبادلات مالی و دارایی‌ها در نحوه آزمایش قرار دادن عملیات خود در زنجیره تهاجمی‌تر می‌شوند.

آرون سامسونوف

آرون سامسونوف، مدیر ارشد استراتژی و یکی از بنیان‌گذاران InvestDEFY، خالق محصولات رمزنگاری ساختاریافته، می‌گوید: «اتریوم پس از ادغام در موقعیتی قرار دارد که تورم‌زدایی شود. او انتظار دارد پس از این تغییر، انتشار توکن جدید اتریوم 90 درصد کاهش یابد.

ارزش یک ارز کاهش‌دهنده تورم افزایش می‌یابد، زیرا عرضه کمتر با تقاضای پایدار یا فزاینده مواجه می‌شود.

سایر مشکلات عرضه نیز می تواند فشار صعودی بر قیمت اتریوم ایجاد کند. سامسونوف انتظار دارد برای کسانی که سکه‌های خود را به اشتراک می‌گذارند، پاداش‌های شرط‌بندی افزایش یابد که منجر به خروج سکه‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری و عرضه از بازار شود. او همچنین تقاضای سازمانی بیشتر برای اتریوم را پیش بینی می کند. همه را با هم جمع کنید و به نظر می رسد که قیمت بالاتری را برای ارز دیجیتال نشان می دهد.

اما اگر معامله‌گران و دیگران همچنان پروتکل قدیمی را ترجیح می‌دهند، افزایش قیمت مشخص نیست.

تاثیر اتریوم 2 بر روی برخی ارزهای دیجیتال

تاثیرات این مرج فقط به اتر محدود نشده و سایر ارزهای دیجیتالی نیز تحت تاثیر این تغییرات سازوکاری ملکه رمزارزها قرار خواهند گرفت.

سه رمزارز ارزی که مطمئنا با مرج صحیح اتریوم رشد قیمتی را تجربه خواهند کرد، عبارتند از LDO، ETC و OP که در ادامه به بررسی دقیق‌تر آن‌ها خواهیم پرداخت:

توکن LIDO DAO

این توکن به لحاظ میزان ارزش قفل شده‌ای که در پلتفرم قراردادهای هوشمند اتریوم دارد، در دسته پیشروترین سرویس‌های سهامداری قرار گرفته است. این پلتفرم چیزی در حدود 4.15 میلیون اتریوم را در قراردادی موسوم به ETH 2.0 اختصاص داده است و در صورتی که این ادغام به درستی صورت گیرد، احتمال افزایش میزان تقاضا برای دریافت خدمات Lido DAO افزایش خواهد یافت.

نکته جالب توجه درباره توکن LDO رشد 200 درصدی آن به هنگام انتشار خبر تغییر مکانیزم شبکه اتریوم به PoS بوده است و مسلما با اجرایی شدن این ادغام نیز این توکن رشد بسیار خوبی را تجربه خواهد کرد.

توکن اتریوم کلاسیک

اتریوم کلاسیک (ETC) نیز رمزارزی است که با نزدیک شده به زمان مرج اتریوم، مورد توجه تریدرها قرار گرفته است. اتریوم کلاسیک در واقع تمامی ویژگی‌های فنی شبکه فعلی PoW Ethereum را حفظ کرده و همین موضوع سبب شده تا با افزایش میزان تاثیر اتریوم روی بازار ارز دیجیتال، پناهگاه خوبی برای استخراج کنندگان و ماینرهای اتریوم تبدیل شده است.
این توکن نیز همچون توکن LDO با انتشار خبر مرج اتریوم رشد خوبی را تجربه کرده است و انتظار می‌رود که روند صعودی آن پس از ادغام نیز ادامه داشته باشد.

توکن OPTIMISM

اپتیسم در واقع یک سرویس برای جمع‌آوری اتریوم محسوب می‌شود و به عبارت دیگر کارایی آن به این صورت است که داده‌های مربوط به تراکنش‌های انبوه و خارج از زنجیره را جمع‌آوری کرده و پس از رسیدن به اجماع، نتایج را به شبکه اصلی اتریوم باز می‌گرداند.

این ادغام و مرج با افزایش میزان تاثیر اتریوم روی بازار ارز دیجیتال، روند Optimism را نیز بسیار بهبود خواهد بخشید. جالب است بدانید که همزمان با انتشار خبر مرج، توکن OP که توکن حاکمیتی Optimism محسوب می‌شود، رشد 250 درصدی را تجربه کرده است و به نظر تحلیل‌گران بازار رمزارزها، این افزایش قیمت پس از مرج نیز ادامه خواهد داشت.

در نهایت بازار کلی ارزهای دیجیتال ممکن است به طور قابل توجهی تحت تأثیر اتریوم 2.0 قرار گیرد. اتریوم به عنوان دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار، تاثیر زیادی بر بازار دارد. عرضه موفق اتریوم 2.0 می تواند اعتماد سرمایه گذاران و پذیرش بازار را در فضای ارزهای دیجیتال تقویت کند. همچنین ممکن است سایر سیستم های بلاک چین را تشویق کند تا پیشرفت های قابل مقایسه ای انجام دهند که مقیاس پذیری، امنیت و پایداری بازار را در کل افزایش می دهد.

سوالات متداول

آیا اتریوم 2 برای سرمایه گذاری مناسب است؟

کارشناسان باور دارند در کنار بیت کوین، اتریوم نیز یکی از امن‌ترین رمزارزها برای سرمایه‌گذاری است و با توجه به نقشه راه اتریوم ۲، این ارز می‌تواند گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشد.

هدف از اتریوم 2 چیست؟

اتریوم ۲ برای بهبود نواقص شبکه اثبات کار اتریوم طراحی شده است و قصد دارد اتریوم را به سمت الگوریتم اثبات سهام سوق دهد.

آیا اتریوم 2 می‌تواند جایگزین بیت کوین شود؟

پاسخ به این سوال کمی دشوار است. اتریوم ۲ راهی طولانی را برای جایگزینی بیت کوین در پیش دارد. اما با توجه به مقیاس پذیری بالا و محبوبیت اتریوم، شاید در آینده بتواند این اتفاق را رقم بزند.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید
صرافی اکسولو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا