کلاهبرداری ارز دیجیتالمقالات آموزش ارز دیجیتال

حساب های اجاره ای برای کلاهبرداری کریپتو

اگه شما هم با بازارهای دیجیتال و کریپتوکارنسی آشنایی دارین، احتمالاً در رابطه با حساب‌ اجاره­‌ای ارز دیجیتال اطلاعات دارین و مطمئناً یک چیزایی شنیدین یا اسم اون رو یک ‌بار به گوشتان خورده. همچنین، افرادی که تا به حال حسابی توی یکی از بروکرهای بازارهای مالی افتتاح حساب کرده‌ند، در زمان ثبت­‌نام با مطالعۀ مفاد و قوانین ثبت‌نامی صرافی های ارز دیجیتال، بخشی رو مشاهده کردن که بنا به اون، فرد دارای حساب، تمامی عمل های مجرمانه ای رو که به ‌­وسیلۀ حساب اون صورت می‌گیره، قبول میکنه؛ اما این روزها پشتیبانای‌ بروکر‌های ارز دیجیتال به مشتریاشون بعد از افتتاح حساب و احراز هویت هشدارهایی در رابطه با حساب‌های اجاره‌ای و خطرات و پیامدهای از اون میدن که بتونند تا حدی که ممکنه از فیشینگ و پولشویی توسط کلاه‌بردارا جلوگیری کنن.‌ پس با در این مقاله حساب های اجاره ای برای کلاهبرداری کریپتو همراه باشید.

خطر اجاره­ ‌دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارزدیجیتال

crypto-thief
crypto-thief

احتمالاً شما هم این روزها تو سوشال مدیا یا سایت‌های رایگان درج آگهی مثل شیپور یا دیوار با آگهی‌‌ هایی با عنوان های مختلف و وعده‌ی حقوق میلیونی با کار در اینترنت و مورد هایی از این دسته ها دیدید. اینجور آگهی‌هایی که به کسب درآمد بدون دانش و سرمایه و ثروتمند­شدن یک‌­شبه اشاره دارن، یا کلاه‌بردار هستن یا به احتمال خیلی زیاد اون کار عمل مجرمانه و غیرقانونیه.

تعداد زیادی از این آگهی‌ها شما رو به شبکه‌های اجتماعی‌ای مثل تلگرام هدایت میکنه و از شما به بهانه‌­های متعدد و مختلفی مثل تکمیل ظرفیت معامله با حساب خودتون یا کمک به شما در معاملات در قالب تیم‌های حرفه‌ای بازارهای دیجیتال، درخواست افتتاح حساب توی یک یا دو صرافی فعال در ایران رو میده و اطلاعات این حساب کاربری به وجود اومده رو از قربانیان درخواست می‌کنن.

روند فیشینگ و پولشویی توسط کلاهبرداران

شاید این سؤال براتون پیش بیاد که کلاه‌بردارا با یک حساب اجاره‌­ای ارز دیجیتال تازه افتتاح‌­شده چطوری پولشویی میکنن؟ یا واگذاری و اجاره حساب کاربری ارز دیجیتال چه خطری میتونه برای شما داشته باشه؟

روند فیشینگ و پولشویی توسط کلاه‌بردارا با حساب­ اجاره‌­ای ارز دیجیتال این­ شکلیه که اونها اول درآمد‌های خودشون رو که با روش‌های مجرمانه به دست آوردن، به حساب شما واریز می‌­کنن؛ بعذ از اون ، ارزهای دیجیتال مثل بیت­‌کوین خریداری میکنن و اونهارو به کیف پول خودشون انتقال میدن. در این مدت، پول‌های سرقتی به حساب شما وارد شدن و نام شما وارد پیگیری­‌های قضایی میشه و بنا به قانون، کسی که به­‌عنوان مجرم قراره شناخته بشه، شما هستین. از اون ‌جایی که ارزهای دیجیتال ارزهایی دکیه داده شده به سازمانی یا دولت یا شخص به­‌خصوصی نیستن و ردیابی صاحبان اونها برای پلیس خیلی سخت هست، در انتها شما به­‌عنوان شریک جرم یا حتی مجرم شناخته میشید و مشمول مجازات بر طبق قانون میشید.

فیشینگ چیست؟

فیشینگ به معنای تخلیۀ حساب‌های بانکی بقیه با روش‌های متعدد توی فضای سایبری‌‌ هست. رایج‌ترین روش‌های اون در کشور ما اقدام به سرقت اطلاعات بانکی افراد به‌­وسیلۀ هدایت اونها به درگاه‌های پرداخت نا‌امن و غیرمعتبر هست. کلاه‌برداران بعد از فیشینگ برای عدم ردیابی خودشون، نیازمند حساب‌هایی هستن که به نام خودشون نباشه؛

crypto-thief
crypto-thief

بنابراین، دست به اجارۀ حساب می‌­زنن و با این کار، هیچ‌­ جور ردپایی از خودشون به جای نمیذارن. این روش امروزه در ایران خیلی رواج پیدا کرده و در مراجع قانونی از اون به حساب اجاره­ای ارز دیجیتال یاد میشه. با این کار کلاه‌بردارا، اشخاصی که حساب‌ها به نام اونها ثبت شده هست، به جرم شراکت در پولشویی، مجرم شناخته شده و درگیر مجازات‌هایی سنگین میشن.

مجازات مجرمان حساب های اجاره ای ارز دیجیتال

افرادی که با دادن اطلاعات شخصی و بانکی خودشون و گذاشتن در اختیار کلاه‌بردارا، به پولشویی و فیشینگ توسط اونها کمک می‌کنن، با فهمیدن از کلاه‌بردار ­بودن افراد فریب‌دهنده و بدون اطلاع از این مسئله، مطابق قانون به جرم مشارکت در کلاهبرداری به حبس و جرائم مختلفی محکوم میشن.
فرد محکوم تا زمان شناسایی مجرم اصلی پرونده یا بقیه ی تحقیقات تکمیلی باید تو زندان حبس بمونه؛ ولی در صورت پرداخت­‌کردن وثیقه‌­ای به ارزش تمام دارایی‌هایی که مورد تراکنش قرار­گرفته، میتونه تا زمان برگزاری دادگاه، آزادی موقت و مشروط داشته باشه.

مجازات این افراد از جمله:
۱-استرداد تمام وجوه مورد مبادله به همراه سود بانکی آن‌­ها
۲-پرداخت مالیات وجوه مورد معامله و پرداخت یک‌­چهارم یا بیست­‌و­پنج درصد کل مبلغ مورد تراکنش تحت عنوان عواید حاصل از جرم.

راه‌‌های جلوگیری از فریب‌خوردن توسط کلاه‌بردارا

همون طور که قبل تر گفتم، آگهی‌های پر ­زرق‌­و­برق و فریب دهنده حساب اجاره ­ای ارز دیجیتال تو سرتاسر فضای مجازی پراکنده‌­ هستن؛ چه توی شبکه‌های اجتماعی و چه در سایت‌های مختلف. لطفاً به هیچ‌­وجه با دیدن و فکر مثبتی به این درخواست‌های نامعتبر گوش ندید، چرا که در صورت تو تله افتادن توسط فیشینگر­ها، دردسرهای خیلی بزرگ سراغتون میاد.

برای پیشگیری هرچه بیشتر و نیوفتادن در دام سودجوها، بهتره که اول قبل از انجام هر کاری، چه بازکردن حساب بانکی و چه افتتاح اکانت در کارگزاری‌­های مختلف بازارهای دیجیتال، به مطالعۀ دقیق و اصولی قوانین اون سازمان پردازش کنین. قضیۀ حساب اجاره ­ای ارز دیجیتال، در پیش‌­ثبت‌­نامی خیلی از صرافی‌های بازارهای کریپتو­کارنسی قید شده هست و مطالعۀ اونها میتونه زنگ خطری رو برای شما به صدا در بیاره. همچنین، برخی از پشتیبانان صرافی‌ها بعد از تأیید و احراز هویت شما، با شما تماس میگیرن و به شما در رابطه با این موضوع، هشدار میدن.

هشدار پلیس فتا در مورد حساب های اجاره ای در ارزدیجیتال

police-fata
police-fata

پلیس فتا، بارها و بارها از عواقب حساب‌های اجاره‌ای در ارز دیجیتال هشدار داده و به وضوح اعلام کرده که اجاره‌دهنده های حساب بانکی و حساب صرافی رو به عنوان شریک جرم می‌شناسن و ذات اجاره دادن حساب‌های شخصی جرم هست. این ارگان همیشه از مردم خواسته که آگهی‌‌های مشکوک و وسوسه انگیز رو به پلیس گزارش بدن تا از وقوع این جرایم جلوگیری بشه. اگه به مورد مشکوکی برخورد کردین، حتما در قدم اول، مشکل رو با پلیس در میان بذارید و پس از اطمینان از صحت و سلامت یک پروژه، وارد اون پروژه بشید.

اجاره کارت‌های بانکی چه عواقبی دارد؟

بعد از تکمیل تمام مراحل، زمانی که قوه قضاییه و پلیس فتا متوجه موضوع میشن، هیچ ردپایی از شخص اصلی پروژه اسکم نیست و تنها اطلاعات مفید که به صورت مستقیم در عملیات کلاه‌برداری تاثیرگذار بوده هست، نام و نشان صاحب شماره کارت یا صاحب حساب صرافی ارزدیجیتال هست. شخص قربانی بدون اینکه متوجه چیزی باشه، ناخواسته به عنوان شریک جرم در عملیات پولشویی شناخته میشه و باید در دادگاه‌ها بابت این همکاری توضیح بده. به همین راحتی، حساب‌های اجاره‌ای ارز دیجیتال میتونه برای افراد نا‌آگاه دردسر ساز بشه.

جمع بندی

این مقاله با هدف اینکه اطلاعات عمومی شما کاربرای عزیز افزایش پیدا کنه و این اطلاعات از منابع معتبر، تولید شده. امیدواریم که با رعایت همه موارد گفته شده و حفاظت از اطلاعات حساب و سیم‌کارت‌های خودتون، به روند کاهشی فیشینگ در کشور کمک کنین.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا