مقالات آموزش ارز دیجیتال

عرضه توکن اوراق بهادار STO چیست؟

STO یک روش جمع آوری سرمایه می باشد درست همانند ICO ها و یا IEO ها اما این میان در رابطه با STO ها مواردی لحاظ شده که آنان را از ICO و IEO متمایز می کند و در این مقاله قصد داریم تا به بررسی این روش جمع آوری سرمایه بپردازیم و همچنین تفاوت های آن با روش های دیگر را نیز بررسی کنیم.

STO چیست؟

همانطور که گفتیم STO ها یک نوع روش جمع آوری سرمایه هستند. اما تفاوت بزرگی که در رابطه با STO ها وجود دارد این است که STO ها توسط قانون و دولت حمایت می شوند. یعنی هنگامی که یک شرکت قصد انجام STO را دارد باید موارد قانونی آن را پشت سر بگذارد تا فرآیند انجام این کار ثبت شود. همچنین اگر سرمایه گذاری در STO شرکت کند و پول واقعی را پرداخت کند تا یک توکن اوراق بهادار خریداری کند، این توکن در قرارداد هوشمند برای آن شخص ثبت می شود. یعنی آن شخص به صورت رسمی و قانونی صاحب سهام شرکت خاصی می شود.

تفاوت STO با ICO و IEO

همانطور که گفتیم بزرگترین تفاوتی که STO ها با ICO ها و یا حتی IEO ها دارند در قانون گذاری آن ها است. اگر خاطرتان باشد با چند نوع توکن داشتیم:

  1. توکن کاربردی
  2. توکن اوراق بهادار
  3. توکن دارایی
  4. توکن ارزی
  5. توکن سهمی
  6. توکن های سودده
  7. توکن های جایزه

هنگامی که یک ICO برگذار می شود، توکن های خود را با نام توکن کاربردی عرضه می کند و ادعا می کند این توکن ها استفاده کاربردی دارند یعنی مثلا در پرداخت هزینه غذای مصرف شده می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. اما زمانی که توکن عرضه می شود هم سرمایه گذار و مجموعه عرضه کننده به چشم سرمایه گذاری به آن نگاه می کنند نه به چشم یک توکن کاربردی. به همین دلیل وقتی توکنی قرار باشد استفاده کاربردی داشته باشد خیلی از موارد و شرایط قانونی را دور می زند و خیلی ساده عرضه می شود. اما زمانی که یک STO صورت می گیرد یعنی دارد یک توکنی عرضه می شود که ارزش سرمایه گذاری دارد، وقتی شما خونه ای خریداری می کنید که انتظار دارید پس از پرداخت هزینه خونه صاحب خونه شما شوید، ایا بدون سند و محکم کاری پولی پرداخت می کنید؟ خیر. در این روش عرضه هم چنین است زماین که هر دو طرف قضیه می دانند که توکن کاربرد سرمایه گذاری دارد پس هر دو طرف ملزم هستند شرایط قانونی را پشت سر بگذارند، چه عرضه کننده و چه سرمایه گذار. زیرا شما با خرید آن توکن دارید به یکی از سرمایه گذاران یک مجموعه بدل می شوید پس طبیعتا نیاز است شما هم یک سری قوانین را پشت سر بگذارید البته این قوانین برای سرمایه گذار آنقدر سنگین نیست در حد یک احراز هویت است و متاسفانه کشور ما برای برخی صرافی ها بلاک است و نمی توانیم احراز هویت کنیم مگر آنکه به آشنایی خارج از ایران بگوییم احراز هویت کند که در این صورت تمام سهام های خریداری شده به نام آن شخص است.

این خلاصه و کلیتی درباره STO بود تا به اینجای کار تفاوت STO با دیگر روش های جمع سرمایه را متوجه شدیم و همچنین فهمیدیم امکان شرکت در اکثر STO ها برای ما ایرانی ها وجود ندارد. بنا به شرایطی که باید طرف سرمایه گذار بپذیرد.

نام پروژهمزیتمعایب
STOقانونمندی – عدم کلاهبرداری – سرمایه گذاریعدم امکان سرمایه گذاری در اکثر پروژه ها
IEOکاهش کلاهبرداری – اعتماد بیشتر – سودهای چندصددرصدی1. محدودیت
2. سلب مالکیت
3. افزایش تقاضای مصنوعی
ICOدسترسی آسان به پروژهکلاهبرداری زیاد – عدم اطمینان – منحل شدن پروژه

چالش های پیش روی STO ها

بزرگترین چالشی که STO ها با آن رو در رو هستند مقررات سنگین است.

این مقررات بار سنگینی را از نظر امانت‌داری، پیگیری مالکیت دارایی‌ها، تاییدیه‌های صرافی‌ها، احراز هویت، قوانین ضد پولشویی و غیره بر دوش STOها قرار می‌دهد تا مطمئن شوند STOها از قوانین امنیتی مربوطه پیروی می‌کنند.

به علاوه، به دلیل حذف شدن تعدادی از واسطه‌ها مثل بانک‌ها، کارگزاری‌ها و وکلا در این سیستم‌های غیرمتمرکز، مسئولیت اجرای این وظایف بر عهده شرکتی است که این مقررات را وضع می‌کند.

سوالات متداول

5/5 - (2 امتیاز)

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا