تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال کمی چیست؟

تجارت و سرمایه گذاری در بازارهای مالی همواره با ریسک و عدم قطعیت همراه است. برای مقابله با این موارد، معامله گران و سرمایه گذاران از انواع روش‌ها و تحلیل‌ها برای پیش بینی رفتار بازار استفاده می‌کنند. یکی از روش‌های مورد استفاده در تحلیل بازارهای مالی، تحلیل فاندامنتال کمی است.

تاریخچه تحلیل بنیادی یا فاندامنتال و هدف از آن

در سال 1934، بنجامین گراهام و دیوید داد تحلیل بنیادی را معرفی کردند و از آن به عنوان یکی از مهمترین ابزارها برای ارزیابی ارزش سهام یک شرکت یاد کردند. تحلیل بنیادی، به ما کمک می کند تا بفهمیم آیا سرمایه گذاری در یک شرکت ارزش دارد یا خیر. با تمرکز بر عوامل زمینه ایی تاثیرگذار بر شرکت، فعالیت و تجارت اصلی آن، وضعیت آینده شرکت، ما می توانیم ارزش واقعی سهام را تحلیل کنیم.

همچنین، می توان به طور کلی تحلیل بنیادی را برای یک صنعت یا اقتصاد انجام داد. به عبارت دیگر، تحلیل بنیادی به بررسی اساسی هر موضوعی می پردازد که نشان دهنده وضعیت اقتصادی آن موضوع باشد. این تحلیل به مواردی مانند درآمد، سود شرکت، کل فروش و دیگر جنبه های شرکت پرداخته می شود.

مزایا و معایب تحلیل فاندامنتال

مزایای تحلیل فاندامنتال (بنیادی)

این تحلیل، نسبت به تحلیل تکنیکال، به شما دید گسترده‌تری ارائه می‌دهد و باعث خواهد شد که در سرمایه‌گذاری بلندمدت بهره بیشتری ببرید. این تجزیه و تحلیل یک چشم انداز گسترده‌تر را به شما ارائه می‌دهد و اگر قصد دارید به جدیترین شکل وارد بازار مالی شوید و در آن به عنوان یک بازیگر کلیدی شناخته شوید، این نوع تحلیل بسیار مفید خواهد بود.

  • چشم‌انداز بلندمدت
  • تصمیمات سرمایه‌گذاری آگاهانه
  • شناسایی سهام، ارز دیجیتال و دارایی‌های ارزان‌قیمت
  • ارزیابی کامل سلامت یک دارایی
  • در نظر گرفتن عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و صنعتی

معایب تحلیل فاندامنتال (بنیادی)

این مزیت خاص تحلیل بنیادی که به طولانی مدت توجه می‌کند، گاهی انقدر بازه‌ی زمانی بزرگی را در بر می‌گیرد که نتایج آن قابل استفاده نیستند. برخی بازارها هم انقدر پیچیده و ناپایدار هستند که تنها تحلیل بنیادی کافی نیست و برای ورود به آن‌ها بهتر است از تحلیل تکنیکال استفاده کرد. یکی از معایب دیگر این نوع تحلیل این است که برای سرمایه‌گذاری کوتاه مدت مناسب نیست.

علاوه بر موارد اشاره شده، این نوع تحلیل دارای یک نقص اساسی دیگر است که این است که برای انجام آن نیاز به زمان و تلاش زیادی دارید. که باعث می‌شود بسیاری از افراد به دلیل کمبود زمان از انجام آن اجتناب کنند.

  • پیچیدگی و زمان‌بر بودن
  • تکیه بر داده‌های تاریخی
  • کارایی نسبی در بازارهای سفته‌بازی
  • مشکل در تعیین کمیت همه متغیرها به طور دقیق
تحلیل فاندامنتال کمی چیست؟
تحلیل فاندامنتال کمی چیست؟

تحلیل فاندامنتال و انواع آن

فاندامنتال (Fundamental) در لغت به معنی بنیادی است و در علم اقتصاد به عوامل اقتصادی، سیاسی، و داده‌های مالی اشاره دارد که برای تعیین ارزش یک دارایی نظیر سهام، ارز دیجیتال، اوراق بهادار، ملک، شرکت یا سازمان‌ به‌کار می‌رود.

تحلیل فاندامنتال یک روش تحلیلی است که در بازارهای مالی برای ارزیابی ارزش یک دارایی استفاده می شود. این روش بر اساس عوامل موجود در اقتصاد و شرکت ها تمرکز دارد تا به تعیین ارزش واقعی دارایی ها بپردازد. این عوامل شامل درآمد، سود، رشد، دیدگاه های صنعتی، رقبا و عوامل دیگری است که می تواند بر ارزش دارایی تاثیرگذار باشد.

تحلیل فاندامنتال به سرعت تغییرات در شرایط مالی و اقتصادی واکنش نشان می دهد و به سرمایه گذاران کمک می کند تا تصمیمات بهتری برای سرمایه گذاری خود بگیرند. این روش به عنوان یک ابزار مهم در مدیریت ریسک و افزایش سودآوری و استقرار در بازارهای مالی شناخته می شود.

در این روش تحلیل، عواملی که ممکن است تاثیرگذار بر قیمت آینده یک دارایی باشند مورد بررسی قرار می‌گیرند. این تحلیل به ما کمک می‌کند تا بفهمیم که آیا ارزش کنونی این دارایی در واقعیت بهتر یا بدتر از آنچه فکر می‌کنیم است. به طور کلی تحلیل فاندامنتال به دو دسته تحلیل کمی و تحلیل کیفی تقسیم می‌شوند. در این مقاله به طور اختصاصی به تحلیل فاندامنتال کمی می‌پردازیم.

تحلیل فاندامنتال کمی (Quantitative Fundamental Analysis)

در تحلیل فاندامنتال کمی، تمرکز تحلیل‌گر بر روی ارقام و اطلاعات عددی است که شامل درآمد، سود، دارایی و سایر موارد مشابه می‌شود. تحلیل فاندامنتال به تحلیل دقیق این اطلاعات مالی می‌پردازد تا بتوان بهترین تصمیمات را در بازار ارزهای دیجیتال اتخاذ کرد. صورت‌های سود و زیان و همچنین ترازنامه و جریان وجوه نقد از جمله موارد مهمی هستند که تحلیل‌گرها به آن توجه می‌کنند.

در واقع اطلاعات مالی از طریق صورت‌های مالی به نمایش گذاشته می‌شود تا شرکت بتواند عملکرد مالی خود را آشکار کند. تحلیلگران بنیادی از اطلاعات کمی در صورت‌های مالی برای انجام سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. سه صورت مالی اساسی شامل صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد هستند.

تحلیل فاندامنتال کیفی (Qualitative Fundamental Analysis)

احتمالا می‌توان ادعا کرد که بخش اساسی تحلیل فاندامنتال، به عنوان بخش کیفی آن شناخته می‌شود. که متاسفانه اغلب این بخش از آن غفلت شده است و بسیاری از تحلیل‌گران به آن توجه نمی‌کنند! تحلیل فاندامنتال کیفی در واقع با استانداردها مرتبط است و معیارهای کمی و عددی در آن جای ندارند.

احتمالا دلیل چشم‌پوشی از این بخش از تحلیل فاندامنتال را می‌توان در این نکته جستجو کرد که بنیادهای کیفی اغلب دارای ملموسیت کمتری نسبت به بنیادهای کمی هستند و این نوع تحلیل ممکن است شامل مواردی مانند بررسی کیفیت عملکرد مدیران کلیدی یک پروژه، شناسایی نام تجاری و برند آن، فناوری انحصاری آن و موارد دیگری از این قبیل باشد.

برای هر شرکت، بنیادهای کیفیتی اساسی و حیاتی وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  • نوع کسب و کار: شرکت در واقع چه کاری انجام می‌دهد؟ اگر شرکتی مبتنی بر فروش غذای آماده باشد، آیا درآمد خود را از این راه کسب می‌کند؟ یا فقط هزینه‌های حق امتیاز و مواد اولیه را پرداخت می‌کند؟ بنابراین، شناسایی نوع کسب و کار یکی از مهم‌ترین عوامل در تحلیل و بررسی وضعیت مالی شرکت است.
  • مزیت رقابتی: برای به دست آوردن موفقیت بلندمدت، حفظ یک مزیت رقابتی بسیار حیاتی است. مزیت‌های قوی مانند برند و ارتباط بازار، مانعی برای رقبا به حساب می‌آیند. وقتی یک شرکت موفق به ایجاد یک مزیت رقابتی می‌شود، سهامدارانش می‌توانند از سوددهی بلندمدت بهره‌مند شوند.
  • تیم مدیریتی: برخی باور دارند که تیم مدیریت، اصلی‌ترین معتبر ترین ابزار سرمایه‌گذاری در یک شرکت است. این اظهار نظر منطقی به نظر می‌رسد؛ زیرا اگر رهبران نتوانند به درستی برنامه‌ها را اجرا کنند، حتی بهترین مدل کسب و کار نیز رو به شکست خواهد بود. با مراجعه به وب‌سایت شرکت و صفحات آن در شبکه های مجازی، می‌توان سوابق اعضای هیئت مدیره را بررسی نمود.
تحلیل فاندامنتال کمی چیست؟
تحلیل فاندامنتال کمی چیست؟

برسی تحلیل فاندامنتال کمی

تحلیل فاندامنتال کمی یک روش تحلیل بازار مالی است که بر اساس داده‌های کمی و ارقام مالی برای پیش بینی عملکرد بازار استفاده می‌شود. این روش تحلیلی بر اساس معیارهای مالی مانند درآمد، سود، رشد و نسبت‌های مالی دیگر برای ارزیابی شرکت‌ها و صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش‌های استفاده از تحلیل فاندامنتال کمی

تحلیل فاندامنتال کمی به صورت گسترده در صنعت مالی استفاده می‌شود. برای مثال، بسیاری از صندوق‌های سرمایه گذاری از این روش برای انتخاب سهام و پیش بینی عملکرد بازار استفاده می‌کنند. همچنین، بسیاری از شرکت‌های مالی و مشاوران سرمایه گذاری از تحلیل فاندامنتال کمی برای تعیین ارزش شرکت‌ها و سرمایه گذاری در آن‌ها استفاده می‌کنند.

مزایا و معایب تحلیل فاندامنتال کمی

یکی از مزایای استفاده از تحلیل فاندامنتال کمی، دقت بالا در پیش بینی عملکرد بازار است. با استفاده از داده‌های کمی و ارقام مالی، معامله گران می‌توانند پتانسیل رشد و عملکرد شرکت‌ها و صنایع را به دقت پیش بینی کنند. علاوه بر این، این روش تحلیلی امکان مقایسه مستقیم بین شرکت‌ها و صنایع مختلف را فراهم می‌کند.

هر چند که تحلیل فاندامنتال کمی دارای مزایا و فواید زیادی است، اما برخی معایب نیز دارد. به عنوان مثال، این روش تحلیلی امکان در نظر گرفتن عوامل غیرمالی مانند عوامل روانشناختی و سیاسی را ندارد. همچنین، تحلیل فاندامنتال کمی ممکن است نتواند تغییرات سریع و ناگهانی در بازار را پیش بینی کند.

نتیجه گیری

تحلیل فاندامنتال کمی یک روش تحلیل بازار مالی است که بر اساس داده‌های کمی و ارقام مالی برای پیش بینی عملکرد بازار استفاده می‌شود. این روش تحلیلی دارای مزایا و معایبی است که باید در نظر گرفته شود. اما با استفاده صحیح و هوشمندانه از این روش، معامله گران و سرمایه گذاران می‌توانند بهترین تصمیمات را برای سرمایه گذاری خود بگیرند.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا