دسته‌بندی نشده

فریلنسر کیست؟ و چه کاری میکند؟

فریلنسر فردی است که بر اساس هر شغل یا هر وظیفه، معمولاً برای کار کوتاه مدت، درآمد کسب می‌کند. یک فریلنسر کارمند یک شرکت نیست و بنابراین ممکن است آزاد باشد که مشاغل مختلف را به طور هم‌زمان توسط افراد یا شرکت‌های مختلف انجام دهد، مگر اینکه به صورت قراردادی متعهد به کار انحصاری تا تکمیل یک پروژه خاص باشد.
فریلنسرها به عنوان کارگران مستقل در نظر گرفته می‌شوند و ممکن است کار قراردادی خود را به صورت تمام وقت یا به عنوان یک کار جانبی برای تکمیل استخدام تمام وقت انجام دهند. فریلنسرها، به عنوان پیمانکاران مستقل، معمولاً برای انجام کار به قراردادهای امضا شده نیاز دارند و با هزینه از پیش تعیین شده بر اساس زمان و تلاش مورد نیاز برای تکمیل کار موافقت می کنند. این کارمزد ممکن است یک کارمزد ثابت یا کارمزد ساعتی، روزانه، یا هر پروژه یا هر اقدام مشابه دیگری باشد.
یک فریلنسر تمایل دارد در بخش خلاق، ماهر یا خدماتی کار کند، مانند: فیلم، هنر، طراحی، ویرایش، نسخه برداری، تصحیح، رسانه، بازاریابی، موسیقی، بازیگری، روزنامه نگاری، ویرایش و تولید ویدئو، تصویرسازی، گردشگری، مشاوره، توسعه وب سایت، برنامه نویسی کامپیوتر، برنامه ریزی رویداد، عکاسی، ترجمه زبان، تدریس خصوصی، پذیرایی و بسیاری موارد دیگر.

فریلنسینگ چیست؟ فریلنسر کیست؟

فریلنسینگ (Freelancing) در لغت به معنای آزادکاری است و فریلنسر (Freelancer) به شخصی گفته می‌شود که خود اشتغال بوده و لزوماً تعهد بلندمدتی به شرکت یا مجموعه‌ای خاص ندارد. «خودشان، آقای خودشان هستند»

آیا کسی که دورکاری می‌کند حتماً یک فریلنسر است؟

فریلسنرها به صورت مستقل، در خانه و بدون نیاز به حضور در شرکت فعالیت دارند و به نحوی دورکاری می‌‎کنند؛ اما این مبحث (دورکاری) به صورت ویژه به کارمندان استخدامی شرکت هم دلالت دارد. شما می‌توانید کارمند یک شرکت باشید، اما به دلیل پاره‌ای از مسائل، به صورت دورکاری عمل کنید. در این صورت، شما به تمامی زیرساخت‌هایی که در شرکت داشته‌اید احتیاج پیدا می‌کنید. بنابراین نمی‌توانید بگویید که یک فریلنسر هستید. پس عمدتا هر فریلنسری دورکار است، ولی عکس این شرایط برقرار نیست و هر شخص دورکاری الزاما فریلنسر نیست.

درآمد یک فرد فریلنسر چقدر است؟

درآمد فریلنسری تحت تاثیر چندین عامل، مثلا: نوع خدماتی که شما ارائه میدید و قیمتی که روش میزارید و یا تعداد پیشنهادهای که در طول ماه به شما ارائه می‌شود بستگی دارد. برای همین درآمد فریلنسری از ماهانه صفر تومان تا چند میلیون تومان متغییر است. عوامل زیر می‌توانند بر روی درآمد تاثیر داشته باشند که عبارتنداز:

  1. میزان زمان اختصاص یافته.
  2. رزومه و سابقهٔ کار.
  3. میانگین قیمت بازار.
  4. هزینه‌های انجام پروژه.
  5. فراوانی مهارتی که در آن تخصص دارید.

ویژگی های شخصیتی یک فرد فریلنسر

چند ویژگی وجود دارد که باید از آن‌ها برخوردار باشید تا خود را برای موفقیت در مشاغل آزاد آماده کنید. اگرچه فهرستی همه جانبه نیست، اما این ویژگی‌های ضروری به شما ایده می‌دهند که کجا تمرکز کنید.

انضباط:

هیچ رئیسی با گوشه چشم شما را زیر نظر نمی گیرد و وقتی یک ساعت به جای کار کردن، خرید آنلاین می کنید، همکاران برای قضاوت در شما حضور ندارند. انضباط شخصی برای ادامه مسیر ضروری است.

پشتکار:

پشتکار همیشه مهم است، اما زمانی که به‌تازگی به‌عنوان یک فریلنسر شروع به کار کرده‌اید و تلاش می‌کنید کار را پیگیری کنید، مهم‌تر است.

تحمل داشتن:

یک کلمه وجود دارد که شما به عنوان یک فریلنسر بیش از هر چیز دیگری خواهید شنید: نه.

سازمان‌دهی:

شما مسئول بسیاری از وظایف مختلف هستید. این به شما بستگی دارد که درآمد و هزینه‌های خود را پیگیری کنید، سریعا به ایمیل‌های مشتری پاسخ دهید، از ضرب الاجل‌های خود مطلع باشید، فایل‌های خود را مرتب کنید و مطمئن شوید که حجم کاری شما ساده است.

فعال بودن:

لزوماً نیازی نیست که به معنای سنتی برون‌گرا باشید، اما برای جذب مشتریان جدید باید کمی تهاجمی باشید. اگر می‌خواهید کسب‌وکار خود را توسعه دهید، باید راحت در شبکه‌سازی و نزدیک‌شدن به غریبه‌ها، چه به صورت حضوری یا دیجیتالی، این کار را انجام دهید.

ارتباط قوی با جامعه:

فریلنسر بودن مستلزم ارتباطات زیادی است. شما باید مایل به گفتگوهای سخت باشید، مانند: مذاکره با نرخ بالاتر یا قطع رابطه با مشتری؛ و آن‌ها را با درایت و حرفه‌ای مدیریت کنید. هیچ رئیس یا همکار دیگری نیست که از آن کار کثیف برای شما مراقبت کند.

تعادل بین کار و زندگی:

اگر نمی دانید چگونه زندگی شخصی را از کار جدا کنید، فریلنسینگ از یک شغل معمولی 9 تا 5 سخت تر می شود.

مدیریت زمان:

فریلنسرها مسئولیت تعطیلات، روزهای بیماری، تعطیلات خود را بر عهده دارند و باید برنامه ریزان مالی و مدیریت زمان خوبی باشند.

کنترل مشتریان:

ممکن است مشتریانی پیدا کنید که مدیریت آن‌ها بسیار دشوار است. آن‌ها ممکن است در ارائه دستورالعمل‌ها و اطلاعات صحیح برای تکمیل کار شکست بخورند یا ممکن است برای رفع هرگونه شک و تردید در دسترس نباشند. این می‌تواند خسته‌کننده باشد و ممکن است باعث اتلاف وقت شما شود.

همیشه برای هر حرفه‌ای مزایا و معایبی وجود دارد و این شما هستید که باید آن را به درستی متعادل کنید تا پایه‌ای سالم داشته باشید. اگر فکر می‌کنید فریلنسینگ می‌تواند برای شما مفید باشد و معایب آن زیاد مهم نیست. در ادامه بخوانید تا بدانید چگونه می‌توانید یک فریلنسر شوید.

مهارت‌های یک شخص فریلنسر

به عنوان یک فریلنسر، می‌توانید از مهارت‌های سخت و نرم مختلف برای برجسته کردن توانایی‌های تخصصی خود استفاده کنید. این مهارت‌ها عبارتند از:

1. ارتباط

مهارت‌های ارتباطی به فریلنسرها کمک می‌کند در مورد نیازهای پروژه، مانند مهلت‌ها، مواد و محتوا، با مشتریان مشورت کنند. استفاده از مهارت‌های ارتباطی شفاهی و نوشتاری عالی، کار دقیق را تضمین می‌کند و می‌تواند کیفیت کلی پروژه را افزایش دهد. آن‌ها همچنین می‌توانند از این مهارت‌ها برای بیان ایده‌هایی برای بهبود و تغییر در کار استفاده کنند.

2. مذاکره

فریلنسرها معمولاً از قراردادهایی استفاده می‌کنند که معاملاتی را بین خود و شرکتی که در آن کار می‌کنند ایجاد می‌کند، که شامل اطلاعاتی در مورد غرامت و الزامات پروژه است. برای اطمینان از اینکه شما و مشتری‌تان انتظارات مشابهی دارید، می‌توانید از مهارت‌های مذاکره استفاده کنید که به ایجاد قراردادهای منصفانه کمک می‌کند.

3. دانش صنعت

فریلنسرها اغلب به طور مستقل و بدون راهنمایی زیاد کار می‌کنند، بنابراین داشتن درک قوی از صنعت مفید است. از آنجایی که فریلنسرها ممکن است در یک محیط کار سنتی کار نکنند، ممکن است برای تکمیل پروژه‌ها نیاز به تکیه بر دانش خود داشته باشند. بنابراین، داشتن اعتماد به نفس و دانش عمیق‌تر از رشته خود برای آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.

4. بازاریابی

فریلنسرها در حوزه بازاریابی می‌توانند از مهارت‌های بازاریابی برای کمک به مشتریان خود برای ایجاد برندهای قوی و معتبر استفاده کنند. آن‌ها باید درک کنند که مخاطبان چگونه یک تجارت را درک می‌کنند و چگونه می‌توانند یک نام تجاری را بهبود بخشند تا آن را قابل فروش‌تر و محبوب‌تر کنند.

5. طراحی گرافیک

به عنوان یک فریلنسر، می‌توانید از یک لوگو یا تصویر برای نشان دادن خدمات خود استفاده کنید. داشتن مهارت‌های طراحی گرافیکی به شما کمک می‌کند تا خدمات فریلنسری خود را به طور دقیق ارائه دهید. به عنوان مثال، اگر شما یک نویسنده آزاد هستید که در زمینه محتوای آموزشی تخصص دارد، ممکن است از لوگویی استفاده کنید که نشان دهنده مدرسه است، مانند: کتاب‌های درسی یا تخته سیاه.

6. خلاقیت

فریلنسرها می‌توانند از خلاقیت برای ارتقای پروژه‌های خود و بهینه سازی مهارت‌های خود استفاده کنند. خلاقیت می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا ایده‌های پروژه را طوفان فکری کنند در حالی که هنوز هم انتظارات و نیازهای مشتری را برآورده می‌کنند. به عنوان مثال، اگر یک طراح گرافیک مستقل، مواد با کیفیت بالا و منحصر به فرد را برای پروژه‌ای تولید کند که او را از سایر فریلنسرها متمایز می‌کند، ممکن است مشتریان را به ادامه استفاده از خدمات خود وادار کند.

7. مدیریت پروژه

از آنجایی که فریلنسرها معمولاً چندین پروژه را در یک دوره زمانی انجام می‌دهند، بسیار مهم است که مهارت‌های مدیریت پروژه گسترده‌ای داشته باشند که به آن‌ها کمک می‌کند سازماندهی شده، هدف‌گرا و فعال بمانند. فریلنسرها می‌توانند ضرب الاجل‌های آینده را پیگیری کرده و پروژه‌های خود را بر اساس ترتیبی که قرار است اولویت بندی کنند.

8. یکدلی

فریلنسرها ممکن است در منابع انسانی به عنوان مشاور کار کنند. متخصصان در این زمینه باید همدلی داشته باشند، زیرا آن‌ها با کارمندان متعددی کار می‌کنند و گاهی اوقات به موضوعات حساس رسیدگی می‌کنند. به طور معمول، افراد می‌توانند مهارت‌های همدلی خود را با آشنایی با حل تعارض و گوش دادن فعالانه به همکاران تقویت کنند.

9. مهارت‌های نویسندگی و تحقیق

فریلنسرها از مهارت‌های نوشتن برای پروژه‌هایی که شامل نوشتن محتوا، کپی رایتینگ و وبلاگ نویسی است استفاده می‌کنند. شرکت‌ها معمولاً به نویسندگان آزاد نیاز دارند که بتوانند در عین حال منحصر به فرد و جالب، محتوای معناداری تولید کنند. برای درک بهتر اطلاعاتی که درباره آن می‌نویسند، تحقیقات کاملی انجام می‌دهند که زمینه و دانش زمینه را ارائه می‌دهد.

10. توسعه وب

مهارت‌های توسعه وب برای فریلنسرهایی که با فناوری کار می‌کنند ایده آل است. این مهارت‌ها شامل برنامه‌نویسی، توسعه نرم‌افزار، ایجاد وب‌سایت و کدنویسی است. متخصصانی که با برنامه‌های نرم‌افزاری پیشرفته‌تر آشنا هستند، ممکن است با ایجاد وب‌سایت‌هایی با فرمت مناسب، مشتریان را تحت تأثیر قرار دهند.

11. رسانه‌های اجتماعی

فریلنسرهایی که در بازاریابی کار می‌کنند اغلب محتوای بصری برای صفحه رسانه اجتماعی یک شرکت تولید می‌کنند. داشتن مهارت‌های رسانه‌های اجتماعی به فریلنسرها اجازه می‌دهد تا نوع محتوای آنلاینی که توجه را به خود جلب می‌کند و اینکه چگونه می‌توانند مخاطبان را به تعامل با یک شرکت وادار کنند و در عین حال به‌روز در روند رسانه‌های اجتماعی بمانند، درک کنند.

12. تحلیل داده‌ها

فریلنسرهایی که در زمینه علم داده کار می‌کنند داده‌ها را جمع آوری، تفسیر و ارزیابی می‌کنند. آن‌ها می‌توانند از تجزیه و تحلیل داده‌ها برای تجزیه و تحلیل فروش شرکت، مخاطبان هدف و کمپین‌های بازاریابی برای شناسایی زمینه‌های بهبود و ایجاد برنامه‌هایی برای افزایش فروش شرکت استفاده کنند. تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌تواند مهارت مفیدی برای یادگیری باشد اگر در صنایعی مانند: خرده فروشی، تولید، مهمان نوازی، بازاریابی یا امور مالی کار می‌کنید.

چه تفاوتی میان یک فریلنسر و شخصی که دارنده ی یک کسب و کار خانگی است وجود دارد؟

شاید تعجب کنید که شباهت هایی میان یک فریلنسر و یک شخص که دارای کسب و کار خانگی است وجود دارد. هر دو جزو افراد خویش فرما هستند که برنامه ی زمانی خودشان را ، خودشان تعیین می کنند در عین حالی که برای چندین مشتری به طور همزمان و با قوانین مالیاتی یکسان کار می کنند . هرچند تفاوت کلیدی میان این دو حرفه این است که دارنده کسب و کار خانگی بر خلاف یک فریلنسر ، تحت نامی تجاری فعالیت می کند . به علاوه دارنده ی یک شغل خانگی شکاف های ( نیازمندی های ) موجود در بازار را می یابد و آنها را بر طرف می کند درحالی که یک فریلنسر با توجه به نیاز های موجود در بازار فعالیت می کند .

آزادکاری شغلی چالش برانگیز است اما راهی مقرون به صرفه برای کارکردن درخانه است حال آنکه خود شخص , مدیر زمان بندی کاری خود در این شغل است . اگر فردی تکالیف محوله به خودش را که به حرفه اش مربوط است انجام دهد و طرفداران و منتقدان آن را درک کند ، موفقیت دور از انتظار نیست .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button