دسته‌بندی نشده

تکنولوژی تراشه RFID تا بیت کوین

تراشه های RFID یا “آر اف آی دی” مخفف عبارت (Radio-frequency identification) نوعی تکنولوژی است که از آن جهت شناسایی خودکار اشخاص و اشیا استفاده می شود و این کارت توسط تگ های RFID صورت می گیرد. امروزه این تکنولوژی در اغلب سازمان ها و شرکت ها جهت شناسایی کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد. اما جدیدا از این تکنولوژی برای پرداخت بیت کوین و ارزهای دیجیتال استفاده می شود.

مزایا و معایب تراشه آر اف آی دی

از مزایا تراشه RFID می شود به موارد زیر اشاره کرد:

  • شناسایی هویت اشخاص
  • استفاده از دستگاههای گوناگون
  • باز و بسته کردن درب ها
  • ذخیره نمودن اطلاعات پزشکی و بهداشتی
  • به اشتراک گذاشتن اطلاعات تجاری و حرفه ای
  • قفل کردن و بازکردن قفل تلفن ها
  • پرداخت پول و …

⛔ یکی از معایب بزرگ تراشه های RFID تجاوز به حریم خصوصی افراد است که می توان به طور غیرمحسوس به حریم خصوصی افراد نفوذ کند.

تاریخچه تراشه RFID

  • ۱۹۹۸ – اولین آزمایشات با کاشت شناسائی فرکانس رادیویی (RFID) در سال ۱۹۹۸ توسط دانشمند بریتانیایی کوین وارویک انجام شد. از کاشت وی برای بازکردن درها، روشن کردن چراغ‌ها و ایجاد خروجی کلامی در داخل ساختمان استفاده شد. پس از نه روز کاشت برداشته شد و از آن زمان در موزه علوم لندن نگهداری می‌شود.
  • ۲۰۰۴–۱۸ مارس ۲۰۰۴ – نوکیا، فیلیپس (اکنون تحت NXP Semiconductors) و سونی انجمن NFC را تأسیس کردند، یک صنعت غیرانتفاعی برای پیشرفت استفاده از تعامل بی‌سیم NFC در الکترونیک مصرفی، دستگاه‌های تلفن همراه و رایانه‌های شخصی شکل گرفت. استانداردها شامل چهار نوع برچسب متمایز هستند که سرعت و قابلیت‌های مختلف ارتباطی را شامل انعطاف‌پذیری، حافظه، امنیت، حفظ داده‌ها و مقاومت در برابر نوشتن ارائه می‌دهند. NFC Forum از نرم‌افزار NFC برای اطمینان از قابلیت همکاری بین دستگاه‌ها و سرویس‌ها، پیاده‌سازی و استانداردسازی می‌کند.
  • ۲۰۰۵ – در اوایل مارس ۲۰۰۵ علاقه‌مندی Amal Graafstra یک ترانسپوندر RFID محصور در bioglass EM4102 125 khz را در دست چپ خود کاشت. این سیستم با دسترسی به سیستم کنترل دسترسی به دفتر وی استفاده شد. بلافاصله پس از آن در ژوئن ۲۰۰۵ او یک فرستنده HITAG S 2048 پیشرفته تر با فرکانس پایین کاشت. در سال ۲۰۰۶ او کتاب RFID Toys را تألیف کرد، Graafstra از ایمپلنت‌های خود برای دسترسی به خانه اش، بازکردن درهای اتومبیل و ورود به رایانه خود استفاده می‌کند. با افزایش علاقه عمومی، در سال ۲۰۱۳ وی شرکت biohacking Dangerous Things را تأسیس کرد و اولین ترانسپوندر NFC قابل کاشت در جهان را در سال ۲۰۱۴ تأمین اعتبار کرد. وی همچنین در برنامه‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی مختلف از جمله TEDx صحبت کرده و یک اسلحه هوشمند ساخته‌است که فقط پس از خواندن کاشت خود آتش می‌زند.
  • ۲۰۰۹ – در ۱۶ مارس ۲۰۰۹، دانشمند بریتانیایی، مارک گاسون، یک دستگاه کپسول شیشه ای RFID را با جراحی در دست چپ خود کاشت. در آوریل ۲۰۱۰ تیم گاسون نشان داد که چگونه یک ویروس کامپیوتر می‌تواند ایمپلنت او را به صورت بی‌سیم آلوده کرده و سپس به سیستم‌های دیگر منتقل کند. گاسون استدلال کرد که با فناوری کاشته شده، جدایی بین انسان و ماشین می‌تواند نظری شود زیرا این فناوری می‌تواند توسط انسان به عنوان بخشی از بدن او درک شود. به دلیل این پیشرفت در درک ما از آنچه بدن و مرزهای آن را تشکیل می‌دهد، وی به عنوان اولین انسان آلوده به ویروس رایانه شناخته شد. او قصد ندارد کاشت خود را بردارد.
  • ۲۰۱۴ – در ژوئن ۲۰۱۴، در جریان کنفرانس From Now در ونکوور، کانادا، نیکولاس بدمینتون، برگزار کننده رویداد و آینده نگر، تراشه xNT را روی دست چپ خود روی صحنه نصب کرد که آمال گرافترا (bialhacker) بود.
  • 2018 – VivoKey Technologies اولین ترانسپوندرهای NFC قابل کاشت انسان را که از نظر رمزنگاری ایمن است، در سال ۲۰۱۸ توسعه داد. Spark یک دستگاه تزریقی محصور شده در بیوگلاس با ظرفیت ISO / IEC 15693 بیتی AES128 بیتی است. Flex One یک عنصر ایمن و بدون تماس قابل کاشت است که قادر به اجرای برنامه‌های جاوا کارت (برنامه‌های نرم‌افزاری) از جمله کیف پول بیت کوین، PGP , OATH OTP , U2F , WebAuthn و غیره است. در یک تخت، انعطاف‌پذیر ۷ میلی‌متر در ۳۴ میلی‌متر در ۰٫۴ میلی‌متر قرار دارد پوسته بیوپلیمر. اپل‌ها را می‌توان قبل یا بعد از کاشت در Flex One مستقر کرد.
  • ۲۰۲۰ – در ۲۸ اوت ۲۰۲۰، الون ماسک، مدیر عامل شرکت Neuralink، یک شرکت پادکست زنده ویدیویی را نشان داد که خوکی به نام گرترود را با تراشه رایانه ای به اندازه یک سکه در مغز خود به نمایش می‌گذارد تا برنامه‌های بلند پروازانه خود را برای ایجاد یک رابط کاربری مغز به ماشین نشان دهد.

تراشه RFID و بیت کوین

Martijn Wismeijer، مدیر بازاریابی هلندی تولیدکننده خودپرداز بیت کوین General Bytes، تراشه‌های RFID را برای ذخیره کلیدهای خصوصی و کارت ویزیت Bitcoin خود در هر دو دست خود قرار داد. همچنین اتریک لاند با استفاده از تراشه ای که در دست داشت، یک «پرداخت زیستی» به ارزش یورو بیت کوین ارسال کرد.

استفاده از فناوری بلاکچین Blockchain قابل ویرایش همراه با فناوری های بیومتریک (با استفاده سریعتر از تراشه های RFID از سال 2020 به بعد) برای ایجاد هویت دیجیتال جهانی (UDI) برای ثبت داده های عمومی هر انسان زنده از تولد تا مرگ برای نظارت بر جمعیت انبوه و در نتیجه سلطه مطلق دولت.

بسیاری از مردم به جای اینکه این مفهوم را عجیب بدانند، از صمیم قلب معتقدند که جهان با پیشرفت آینده گرایی هدایت می شود و در نهایت انسان با هوش مصنوعی در ارتباط خواهد بود. برخی متقاعد شده اند که بیت کوین بخشی از این تکامل است و تراشه های زیستی که پرداخت های رمزنگاری ایمن را فراهم می کنند، به مردم امکان می دهد با دنیای دیجیتال تعامل داشته باشند.

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button