آموزش فارکس

BMS در فارکس و نقش آن در تجارت

BMS در فارکس، شکست در ساختار بازار یا BMS یک الگوی مهم در تحلیل تکنیکی بازارهای مالی است. این الگو نشان دهنده تغییر مهمی در روند بازار است و معمولاً با افزایش ناگهانی حجم معاملات همراه است. در این مقاله به بررسی علت به وجود آمدن BMS در بازار فارکس و نحوه بهره برداری از آن در معاملات می پردازیم.

فارکس بزرگترین بازار معاملات ارز در جهان است که روزانه بیش از 6 تریلیون دلار حجم معاملات در آن انجام می شود. تحلیل تکنیکی نمودارهای قیمت در فارکس بسیار مهم است زیرا کمک می کند تا روند بازار شناسایی شود. یکی از مهمترین الگوها، BMS یا شکست در ساختار بازار است.

BMS چیست و چگونه به وجود می آید؟

شکست در ساختار بازار یا BMS مخفف عبارت Break in Market Structure است.

شناسایی الگوهای قیمتی برای تعیین روند بازار حائز اهمیت است. در بازار صعودی، کف و سقف قیمت‌های متوالی به ترتیب افزایش می‌یابند و نظر خریداران ارزشمند تلقی می شود. در بازار نزولی نیز برعکس، کف و سقف‌ها کاهش پیدا می‌کنند و نظر فروشندگان ارزشمند تلقی می شود.

اما در بازار رنجی که نوسانات کوتاه مدت زیاد است، تشخیص روند دشوارتر است. در این حالت، شکست سطوح قیمتی قبلی در یک جهت مشخص، نشانگر آغاز یک روند است. به این پدیده شکست ساختاری بازار یا BMS می‌گویند که می‌تواند راهنمای مناسبی برای تحلیلگران فنی باشد.

مثالی از BMS در فارکس

شکست یک کف یا سقف قبلی در یک تایم فریم مشخص، نشان دهنده تغییر روند در همان تایم فریم است.

با توجه به نمودار، در روند صعودی، هرگاه کفی بالاتر از کف قبلی شکسته شود، نشان می‌دهد توان خرید بیشتر شده و روند صعودی ادامه دارد. اما اگر کف قبلی شکسته شود، یعنی توان خرید کمتر شده و روند صعودی متوقف می‌شود.

در روند نزولی نیز برعکس عمل می‌کند. شکست سقف بالاتر نشانه ادامه روند نزولی و شکست سقف قبلی نشانه توقف روند نزولی است.

پس شکست سطوح قیمتی قبلی، نشانگر مهمی برای تشخیص ادامه یا تغییر روند در یک تایم فریم است.

از A تا B : روند نزولی یا Downtrend

از B تا C : روند صعودی یا Uptrend

رنج بالا و پایین Range High and Range Low

پس از BMS، همیشه یک تثبیت قیمتی (Consolidation) رخ می دهد که رنج بالا (RH) و رنج پایین (RL) نام گذاری می شود.

چرا BMS در فارکس اتفاق می افتد؟

BMS در فارکس زمانی رخ می‌دهد که در بازار رنجی، سطوح قیمتی قبلی شکسته شوند. چند دلیل عمده برای این امر وجود دارد:

  • تغییر در عرضه و تقاضا
  • اخبار و رویدادهای اقتصادی مهم
  • مداخلات بانک مرکزی
  • سطوح فنی مهم

نحوه بهره برداری از BMS در فارکس

وقتی BMS رخ می دهد، فرصت مناسبی برای ورود به معامله فراهم می شود. معامله گران می توانند با توجه به جهت BMS، موقعیت خرید یا فروش بگیرند. البته پس از ورود به معامله، باید از Stop Loss و توقف زیان استفاده کرد تا ریسک مدیریت شود.

جمع بندی BMS در فارکس

BMS فرصت مناسبی برای ورود به روند جدید بازار فراهم می‌کند. با تشخیص صحیح و به موقع BMS، معامله‌گران می‌توانند بازدهی بالایی کسب کنند. اما مدیریت ریسک ضروری است.

سوالات متداول

BMS در فارکس چیست؟

BMS در فارکس عبارت است از شکست سطوح قیمتی قبلی در بازار رنجی که نشان‌دهنده شروع روند جدید می‌باشد.

تثبیت قیمتی چه زمانی رخ می دهد؟

پس از BMS، همیشه یک تثبیت قیمتی (Consolidation) رخ می دهد که رنج بالا (RH) و رنج پایین (RL) نام گذاری می شود.

چرا BMS در فارکس اتفاق می افتد؟

عواملی همچون تغییر در عرضه و تقاضا، اخبار و رویدادهای اقتصادی، مداخلات بانک مرکزی و سطوح فنی مهم، باعث ایجاد نوسانات و تغییر روند در بازارهای مالی و وقوع BMS می شوند.

5/5 - (3 امتیاز)

مهدی سعادت

مهدی سعادت هستم، 24 ساله، یک مهندس جوان و با استعداد که تحصیلات مقطع کارشناسی خود را در رشته برق و گرایش مخابرات در دانشگاه صنعتی اصفهان به پایان رسانده ام. در حال حاضر نیز در مقطع کارشناسی ارشد و در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و در رشته مهندسی برق/گرایش مخابرات سیستم مشغول به تحصیل می‌باشم. از کودکی به نوشتن و ادبیات علاقه‌مند بودم و این علاقه را نیز هنوز حفظ کرده‌ام.. همچنین به عنوان یک مهندس جوان، عاشق حوزه مهندسی برق و مخابرات می‌باشم و در این زمینه‌ها تلاش می‌کنم تا دانش خود را گسترش دهم. طبیعت‌گردی، عکاسی و ویرایش عکس از طریق نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ نیز از سرگرمی‌های مورد علاقه من می‌باشد. در سال‌های اخیر نیز به حوزه ارزهای دیجیتال و NFT نیز گرایش پیدا کرده‌ام و به طور جدی به مطالعه و تحقیق در این زمینه مشغول هستم. مهدی سعادت یک جوان با انگیزه، پر از استعداد و دارای علایق گوناگون است که پیشرفت‌های زیادی در آینده خواهد داشت! مرسی از اینکه همراه من هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا