بلاکچین

آموزش بلاکچین و رمزارزها به زیان ساده، به بصورت کاملا کاربردی شما را با مفاهیم و ویژگی های بلاک چین آشنا می کنیم تا درک بهتری از بازار ارزهای دیجیتال داشته باشید.

مفهوم بلاک چین با ارزهای دیجیتال گره خورده است. اگرچه بلاک چین لزوما به رمزارزها ارتباطی ندارد، اما بزرگترین رمزارزها – همچون بیت کوین و اتریوم – از تکنولوژی بلاکچین استفاده می‌کنند. بلاک چین را می‌توان به شکلی ساده، راهی برای ثبت و ذخیره اطلاعات به شکل گسترده و توزیع شده دانست.

انواع شبکه بلاک چین: عمومی، خصوصی، کنسرسیومی و هیبریدی
ویژگی‌های بلاک چین: امنیت، شفافیت، غیر قابل تغییر بودن
کاربردهای بلاک چین: محافظت از حق امتیاز و مبارزه با جعل داده‌­ها، صنعت پزشکی، بهبود زنجیره تامین کالاها و محصولات و… بیشترین کاربرد فناوری بلاکچین تاکنون در حوزه ارزهای دیجیتال بوده است.

راه اندازی یک شبکه بلاکچین نیاز به دریافت مجوز از نهاد خاصی ندارد و در صورت داشتن دانش فنی لازم، می‌توان یک شبکه بلاکچین راه اندازی کرد.

در ایران در برخی از دانشگاه‌های مطرح همچون دانشگاه تهران، در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، دانشجویان می‌توانند در این زمینه به صورت آکادمیک این حوزه را آموزش ببینند. در خارج کشور نیز تعدادی از دانشگاه‌های مطرح در زمینه بلاکچین واحدهای درسی را ارائه می‌دهند. اما برای یادگیری در این حوزه، اگر توانایی مطالعه متون انگلیسی را دارید، تقریبا تمام توانایی لازم برای شروع مسیر یادگیری در این حوزه را دارا هستید.

  • تاریخچه بلاکچین از یک ایده خام تا یک فناوری جهانی

    تاریخچه بلاکچین از یک ایده خام تا یک فناوری جهانی

    بلاکچین، یک فناوری نوآورانه است که در دهه اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. این فناوری اساساً به عنوان اساسی‌ترین بستر برای اجرای ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین مطرح شده است، اما کاربردهای آن به زمینه‌های مختلفی از جمله بانکداری، صنعت، تجارت الکترونیک، زنجیره تامین، حمل و نقل، بهداشت و درمان، انتخابات و حتی هنر و موسیقی نیز گسترش یافته است. بلاکچین به صورت یک سیستم توزیع شده عمل می‌کند که امکان ثبت تراکنش‌ها و انتقال ارزش بین اعضای شبکه را بدون نیاز به واسطه‌ها و مراجع مرکزی فراهم می‌کند. در بلاکچین، تمامی تراکنش‌ها در بلوک‌هایی ذخیره می‌شوند…

    بیشتر بخوانید »
  • بلاکچین KCC چیست؟ بررسی بلاکچین کوکوین و توکن KCS

    بلاکچین KCC چیست؟ بررسی بلاکچین کوکوین و توکن KCS

    بلاکچین KCC یا KuCoin Community Chain یک شبکه بلاکچینی عمومی، غیرمتمرکز و متن‌باز است که بر روی الگوریتم اجماع گواه اثبات اعتبار سهام (PoS) اجرا می‌شود.

    بیشتر بخوانید »
  • شبکه opBNB چیست؟ شبکه‌ای مبتنی بر رول‌آپ آپتیمیستیک

    شبکه opBNB چیست؟ شبکه‌ای مبتنی بر رول‌آپ آپتیمیستیک

    شبکه opBNB جدیدترین نوآوری بنیاد بایننس است که اخیرا توجهات زیادی را در عرصه ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین به خود جلب کرده است. این شبکه نقش یک لایه دوم بهینه‌سازی‌شده را برای بایننس اسمارت چین ایفا می‌کند و با بهره‌گیری از فناوری رول‌آپ‌های آپتیمیستیک، می‌تواند تراکنش‌ها را با سرعت و هزینه بهتری پردازش کند. opBNB می‌تواند نقش مهمی در بهبود مقیاس‌پذیری برنامه‌های مبتنی بر بایننس اسمارت چین مانند گیمینگ، NFTها و صرافی‌های غیرمتمرکز داشته باشد. در ادامه بیشتر با این شبکه، کارکرد و ویژگی‌های آن آشنا خواهیم شد. همراه ما باشید تا درک جامع‌تری از این نوآوری مهم بایننس به…

    بیشتر بخوانید »
  • الگوریتم sha-256 چیست؟ {راهنمای کامل}

    الگوریتم sha-256 چیست؟ {راهنمای کامل}

    الگوریتم SHA-256 یک الگوریتم رمزنگاری هش است که برای تبدیل داده‌ها به رشته‌ای از کاراکترهای رمزنگاری شده استفاده می‌شود. این الگوریتم در سال 2001 توسط آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) توسعه یافت و اکنون یکی از رایج‌ترین الگوریتم‌های هش در جهان است. الگوریتم SHA-256 (Secure Hash Algorithm 256-bit) یک الگوریتم هش امن است که برای تولید مقدار هش 256 بیتی (32 بایت) برای ورودی‌های مختلف استفاده می‌شود. الگوریتم‌های هش مانند SHA-256 عملیات رمزنگاری بر روی داده‌ها را به صورت یکتا و غیرقابل بازیابی تبدیل می‌کنند. الگوریتم SHA-256 در بسیاری از کاربردهای رمزنگاری استفاده می‌شود، امضای دیجیتال: برای تأیید اصالت…

    بیشتر بخوانید »
  • Aurora چیست؟ راه حل لایه دو برای شبکه NEAR

    Aurora چیست؟ راه حل لایه دو برای شبکه NEAR

    Aurora اورورا یک شبکه لایه 2 برای بلاکچین NEAR است. این شبکه با استفاده از مکانیزم Rollup، تراکنش‌ها را به صورت امن و کارآمد پردازش می‌کند.

    بیشتر بخوانید »
  • بلاکچین HECO چیست؟ بررسی کامل بلاکچین هکوچین

    بلاکچین HECO چیست؟ بررسی کامل بلاکچین هکوچین

    بلاکچین HECO (هکوچین) یک بلاکچین عمومی و متن‌باز است که توسط صرافی ارز دیجیتال هیوبی (Houbi) در سال 2020 راه‌اندازی شد.

    بیشتر بخوانید »
  • شبکه Metis (متیس) چیست؟ معرفی شبکه و بررسی توکن METIS

    شبکه Metis (متیس) چیست؟ معرفی شبکه و بررسی توکن METIS

    شبکه Metis متیس یک راهکار لایه دوم اتریوم برای افزایش مقیاس‌پذیری این شبکه است. متیس با هدف افزایش توان عملیاتی و سرعت پردازش تراکنش‌های اتریوم کار می‌کند و تلاش دارد اقتصاد مبتنی بر وب۳ (Web3) را بهبود ببخشد.

    بیشتر بخوانید »
  • پارامتر NVT نسبت ارزش به تراکنش در ارز دیجیتال

    پارامتر NVT نسبت ارزش به تراکنش در ارز دیجیتال

    پارامتر NVT نسبت ارزش به تراکنش (Network Value to Transactions ratio) یک معیار است که برای ارز دیجیتال استفاده می‌شود و نسبت بین ارزش کل شبکه (بازاریابی) و حجم تراکنش‌ها را نشان می‌دهد. این پارامتر به عنوان یک ابزار برای ارزیابی سلامت و کارایی یک ارز دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای محاسبه NVT، ابتدا ارزش کل شبکه را با تقسیم سرمایه بازاریابی یک ارز دیجیتال بر تعداد واحد‌های آن ارز محاسبه می‌کنیم. سپس حجم تراکنش‌ها را با جمع کردن تمام مقادیر تراکنش‌های انجام شده در یک دوره زمانی مشخص محاسبه می‌کنیم. سرانجام، مقدار ارزش به تراکنش را با تقسیم…

    بیشتر بخوانید »
  • شبکه MoonBeam چیست؟ بررسی پاراچین مون‌بیم و توکن GLMR

    شبکه MoonBeam چیست؟ بررسی پاراچین مون‌بیم و توکن GLMR

    شبکه MoonBeam یک پاراچین در پولکادات است با هدف فراهم کردن پلتفرمی برای اجرای قراردادهای هوشمند سازگار با اتریوم در اکوسیستم پولکادات

    بیشتر بخوانید »
  • بلاکچین آپتوس (Aptos)

    بلاکچین آپتوس (Aptos) و بررسی توکن APT

    بلاکچین آپتوس (Aptos) یک بلاکچین لایه یک متن‌باز و عمومی است که توسط تیمی از مهندسان و متخصصان بلاکچین با تجربه توسعه یافته است.

    بیشتر بخوانید »
  • بلاکچین SUI چیست؟

    بلاکچین SUI چیست؟ بررسی بلاکچین سویی و توکن SUI

    بلاکچین سویی یک شبکه بلاکچین لایه یک است که بر مقیاس پذیری و سرعت تمرکز دارد. این شبکه توسط پنج مهندس سابق شرکت متا (فیسبوک) تأسیس شده است.

    بیشتر بخوانید »
  • بلاکچین Klaytn چیست؟

    بلاکچین Klaytn چیست؟ بررسی بلاکچین کلایتن و توکن KLAY

    بلاکچین کلایتن (Klaytn) یک شبکه عمومی است که برای توسعه و اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز (dApp) طراحی شده است.

    بیشتر بخوانید »
  • بلاکچین Cronos چیست؟

    بلاکچین Cronos چیست؟ بررسی بلاکچین کرونوس و توکن CRO

    بلاکچین Cronos یک بلاکچین عمومی و غیرمتمرکز است که توسط شرکت و صرافی Crypto.com توسعه یافته است. بررسی بلاکچین کرونوس و توکن CRO

    بیشتر بخوانید »
  • کانتو چیست؟ معرفی بلاکچین Canto و ویژگی‌ها آن

    کانتو چیست؟ معرفی بلاکچین Canto و ویژگی‌های آن

    کانتو (Canto) یک ماشین مجازی اتریوم (EVM) است که بدون نیاز به مجوز فعالیت می‌کند و یک بلاکچین لایه یک است که همه منظوره است.

    بیشتر بخوانید »
  • اثبات کار Proof of Work - PoW چیست؟ (راهنمای کامل)

    اثبات کار Proof of Work – PoW چیست؟ (راهنمای کامل)

    اثبات کار در ارز دیجیتال (PoW) یک مکانیزم اجماع است که برای تأیید تراکنش‌ها در شبکه بلاک چین استفاده می‌شود. این کار با انجام یک کار محاسباتی دشوار انجام می‌شود که به آن «معمای اثبات کار» می‌گویند. اولین رایانه‌ای که معما را حل کند، مجاز به افزودن تراکنش‌های جدید به بلاک زنجیره و دریافت پاداش است. مکانیزم Proof of Work یک راه موثر برای جلوگیری از تقلب در شبکه بلاک چین است. برای افزودن تراکنش‌های جعلی به بلاک زنجیره، هکر باید رایانه‌های زیادی را کنترل کند که می‌تواند قدرت محاسباتی زیادی را فراهم کند. این بسیار گران و دشوار است.…

    بیشتر بخوانید »
  • بلاک در بلاکچین چیست

    بلاک در بلاکچین چیست؟ ساختار، عملکرد و کاربردها

    بلاک در بلاکچین به شکل ساده‌ای یک واحد اطلاعاتی است که شامل تراکنش‌هایی است که در یک بازه زمانی خاص انجام شده‌اند. هر بلاک شامل داده‌های مختلفی است که در بلاکچین ذخیره می‌شوند، از جمله شناسه بلاک، زمان ایجاد بلاک، تراکنش‌های صورت گرفته در بلاک، و هش بلاک.

    بیشتر بخوانید »
  • هش بلاک (Block Hash) چیست؟

    هش بلاک (Block Hash) چیست؟ مبانی و کاربردهای هش در بلاکچین

    هش بلاک (Block Hash) یا هش در بلاکچین، عملیات رمزنگاری است که با استفاده از الگوریتم هش (Hash)، یک رشته یا عدد یکتا را برای داده‌های ورودی تولید می‌کند.

    بیشتر بخوانید »
  • PulseChain پالس چین

    PulseChain چیست؟ معرفی شبکه و بررسی توکن PLS

    PulseChain یک هارد فورک کامل اتریوم است. پالس‌چین یک بلاک‌چین سریع، متن‌باز و عمومی است که جایگزینی مقرون به صرفه برای اتریوم است.

    بیشتر بخوانید »
  • Algorand الگوراند

    Algorand (الگوراند) و توکن ALGO چیست؟

    Algorand یک بلاک چین قرارداد هوشمند است که با مکانیزم اجماع اثبات سهام خالص (PPoS) برای تراکنش های کم هزینه و با سرعت بالا استفاده می‌شود.

    بیشتر بخوانید »
  • شبکه زی کی سینک ZKsync و فناوری zkRollup

    شبکه زی کی سینک ZKsync و فناوری zkRollup

    شبکه زی کی سینک ZKsync ، برخی از سرمایه‌گذاران به آینده بلندمدت اتریوم امیدوارند و این تعجب‌آور نیست. اکوسیستم نرم‌افزاری غنی، هزاران تراکنش روزانه و رشد مداوم از دلایل اصلی جذابیت اتریوم هستند. اما این شبکه با چالش‌هایی مواجه است، از جمله هزینه بالای تراکنش و کندی فرآیندها. برای غلبه بر این موانع، راه حل‌های نوینی مانند زی‌کی سینک (ZKsync) معرفی شده‌اند تا با افزایش سرعت و کاهش هزینه‌ها، تجربه کاربری را در اتریوم بهبود ببخشند. آینده نشان خواهد داد آیا اتریوم می‌تواند با بهره‌گیری از این فناوری‌های نوظهور، جایگاه خود را در صنعت بلاک‌چین تحکیم کند یا خیر. شبكه…

    بیشتر بخوانید »
  • استاندارد توکن BRC-20

    استاندارد توکن BRC-20 چیست؟  ترند جدید دنیای کریپتو

    با سلام خدمت ایران ریچی های عزیز و دوست داشتنی امیدوارم هر جا هستین حالتون خوب باشه. امروز قراره درباره ترند جدید این روزهای دنیای کریپتو یعنی استاندارد توکن BRC-20 صحبت کنیم. برای بهره‌مند شدن از ویژگی های استاندارد توکن BRC-20 با ما تا آخر مقاله همراه باشین. استاندارد توکن BRC-20 یک استاندارد آزمایشی برای ساخت توکن‌های تعویض‌پذیر روی بلاک چین بیت‌ کوین است. این استاندارد، قوانین و رویه‌هایی را برای ایجاد و مدیریت توکن‌های قابل تبدیل و قابل تعویض در شبکه بیت کوین تعیین می‌کند. با استفاده از استاندارد توکن BRC-20 توسعه‌دهندگان می‌توانند توکن‌های دلخواه خود را با برخی…

    بیشتر بخوانید »
  • شبکه OP Mainnet چیست ؟ Optimism قدیم!

    شبکه OP Mainnet چیست؟ (Optimism قدیم!)

    در حالی که تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده به شکل چشم گیری در حال رشد و توسعه هستند، متخصصان و توسعه‌دهندگان برای بهبود مقیاس‌پذیری و سرعت انتقال تراکنش‌ها در شبکه‌ها دست به کار شده‌اند. یکی از تلاش‌های مهم در این زمینه، آپتیمیزم (Optimism) است که در شبکه OP Mainnet به کار گرفته شده است. در این مقاله، به بررسی عملکرد و ویژگی‌های اصلی شبکه Optimism و سرویس‌های آن می‌پردازیم. شبکه OP Mainnet چیست (Optimism)؟ شبکه Optimism یک راهکار لایه دوم است که به منظور حل مشکلات مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم ایجاد شده است. این راهکار بر مبنای خوش‌بینی و بهبود قابلیت‌ها…

    بیشتر بخوانید »
  • کاربرد هوش مصنوعی در بلاکچین , ارزدیجیتال و ترید

    کاربرد هوش مصنوعی در بلاک چین , ارزدیجیتال و ترید

    بلاک چین , ارزدیجیتال و ترید اینروزا دنیا بیشتر داره رو به آینده میره و از این حوزه ها بیشتر داره استفاده میشه. و دنبال پیشرفت های زیادی در زمینه تکنولوژی هست تا بتونن زندگی افراد رو آسون تر کنند. یکی از این پیشرفت ها درواقع هوش مصنوعی هستش. که مطمئنم چیزایی ازش شنیدین که چطور کار میکنه و اصلا چیه درواقع در این مقاله هدف ماهم همینه. تا شما رو با هوش مصنوعی آشنا کنم. و این آخرش نیست ما میخوایم همچنین شما رو با هوش مصنوعی ای که اینروزا خیلی افراد ازش استفاده میکنن براتون توضیح بدیم و…

    بیشتر بخوانید »
  • تحمل خطای بیزانس (Byzantine fault tolerance) چیست؟

    تحمل خطای بیزانس (Byzantine fault tolerance) چیست؟

    معرفی فناوری بلاکچین در سال 2008 با یک وایت پیپر در مورد سیستم‌های نقدی الکترونیکی همتا به همتا توسط ساتوشی ناکاموتو، درک فناوری را تغییر داد. در طول سال‌ها، فناوری بلاکچین کاربردهای قابل توجهی در بخش‌های مختلف غیر از امور مالی پیدا کرده است. جدا از استثنائات خاص، راه حل‌های بلاکچین اساسا به صورت غیرمتمرکز طراحی شده‌اند. نودهای مختلفی که در یک شبکه توزیع شده مرتب شده‌اند، از یک دفتر کل دیجیتال مراقبت می‌کنند که تمام تراکنش‌های شبکه را ثبت می‌کند. همه شرکت کنندگان باید در مورد اعتبار معاملات خاص توافق کنند، بنابراین نیاز به مکانیسم‌های توافقی مانند تحمل خطای…

    بیشتر بخوانید »
  • بلاک چین Blockchain چیست؟

    بلاک چین Blockchain چیست؟ زنجیره بلوکی رمزارزها

    بلاک چین Blockchain سیستمی برای ثبت اطلاعات می باشد. به گونه ای که تغییر، هک یا تقلب در سیستم را بسیار دشوار یا غیرممکن می کند. بلاک چین به معنای واقعی کلمه فقط یک زنجیره بلوک است، اما معنی اصلی این کلمه کمی متفاوت است. وقتی دو کلمه “block” و “chain” با یکدیگر ادغام می شوند، در واقع در مورد اطلاعات دیجیتال (“block”) ذخیره شده در یک پایگاه داده عمومی (“زنجیره”) صحبت می کنیم. “بلوک” های یک بلاک چین Blockchain از اطلاعات دیجیتالی خاصی تشکیل شده اند که شامل سه قسمت می باشند: بلوک هایی که اطلاعات مربوط به معاملات…

    بیشتر بخوانید »
  • دفتر کل توزیع شده (DLT)

    دفتر کل توزیع شده (DLT) چیست؟

    فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) مخفف (Distributed Ledger Technology) یک سیستم دیجیتال برای ثبت تراکنش دارایی‌ها است که در آن تراکنش‌ها و جزئیات آن‌ها در چندین مکان به طور همزمان ثبت می‌شود. بر خلاف پایگاه داده‌های سنتی، دفتر کل توزیع شده هیچ ذخیره مرکزی داده یا عملکرد مدیریتی ندارند. در یک دفتر کل توزیع شده، هر نود هر مورد را پردازش و تأیید می‌کند، در نتیجه یک رکورد از هر مورد ایجاد می‌کند و در مورد صحت آن اجماع ایجاد می‌کند. دفتر کل توزیع شده را می‌توان برای ثبت داده‌های ثابت مانند رجیستری و داده‌های پویا مانند تراکنش‌های مالی…

    بیشتر بخوانید »
  • وایت پیپر چیست؟ White Paper

    وایت پیپر چیست؟ White Paper اوراق سفید کریپتو

    رشد و توسعه فناوری بلاکچین و امور مالی غیر متمرکز (Defi) در دو یا سه سال گذشته شاهد رونق عظیمی بوده است. به نظر می‌رسد هر روز یک پروژه بلاکچین جدید در حال ظهور است و هر بار که یک بلاکچین یا ارز دیجیتال جدید در بازار وجود دارد، اصطلاح “وایت پیپر” را زیاد می‌شنوید. اما وایت پیپر چیست؟ و چه چیزی می‌تواند در مورد پروژه آینده به ما بگوید؟ در این مقاله می‌آموزیم که وایت پیپر کریپتو چیست و چگونه می‌توان آن را معنا کرد. وایت پیپر یک سند مهم است که یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای باید آن را بخواند.…

    بیشتر بخوانید »
  • انجمن بلاکچین ایران

    انجمن بلاکچین ایران ؛ بررسی انجمن فناوران زنجیره بلوک

    انجمن بلاکچین ایران که اخیراً در ایران تأسیس شده است، زیر نظر اتاق بازرگانی این کشور فعالیت خود را آغاز کرده است. مدیریت آن امیدوار است ضمن تسهیل اجرای فناوری بلاکچین در اقتصاد این کشور تحریم شده، به رفع موانعی که اعضای خود را به چالش می‌کشد، کمک کند. انجمن تازه راه اندازی شده اولین انجمن وابسته به ICCIMA است که با اکوسیستم بلاکچین در ایران سر و کار دارد. راه اندازی انجمن بلاکچین ایران طبق گزارش روزنامه انگلیسی زبان فایننشال تریبیون انجمن تازه تاسیس بلاکچین و ارزهای دیجیتال ایران (IBCA) زیر نظر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران…

    بیشتر بخوانید »
  • وب 3 چیست؟

    وب 3 (Web3) چیست؟

    شاید درباره‌ی وب 3 و تأثیر آن بر تحول اینترنت شنیده‌اید. وب ۳ الگوی جدیدی برای تعامل با وب است که تغییرات بنیادی در توسعه‌ و ساخت وب‌سایت‌ها به دنبال خواهد داشت. به بیان ساده‌تر، وب‌ ۳ را می‌توان فاز جدید تکامل اینترنت در نظر گرفت.  در این مقاله قصد داریم تا به معرفی کامل وب ۳ یا Web 3 بپردازیم. اول از همه در مقدمه این مقاله به تعریف کوتاهی از وب۳ خواهیم پرداخت. وب 3 یا Web 3 نسخه احتمالی آینده اینترنت مبتنی بر بلاک چین های عمومی است، یک سیستم ثبت سوابق که بیشتر برای تسهیل تراکنش…

    بیشتر بخوانید »
  • شبکه ترون چیست؟ معرفی استاندارد توکن TRC-20

    شبکه ترون چیست؟ معرفی استاندارد توکن TRC-20

    استاندارد توکن TRC-20 بهترین و کارآمد ترین استاندارد توکن شبکه ترون می باشد. شاید براتون سوال بشه که اصلا استاندارد توکن چیه و به چه دردی می خوره شاید اسمشو زیادم شنیده باشید ولی ندونید که کارش چیه شاید اصلا شبکه TRC-20 رو موقع نقل و انتقال مالیتون زیاد دیده باشید ولی ندونید که چیه و چه کارایی می کنه؟ تو این مقاله به صورت کامل شمارو با این استاندارد توکن آشنا خواهیم کرد. استاندارد توکن چیست؟ همونطور که در مقاله معرفی استاندارد توکن ERC-20 خوندید گفتیم که زمانی که یک ارز دیجیتالی در بلاکچین یک رمزارز دیگه مستقر میشه…

    بیشتر بخوانید »
دکمه بازگشت به بالا