آموزش صرافی ارز دیجیتالآموزش صرافی بایننس

آموزش کامل باز کردن و بستن معامله در فیوچرز بایننس

شاید برای کسانی که تازه با بخش فیوچرز صرافی بایننس آشنا شده اند چگونگی باز و بسته کردن معاملشان در این بخش مشکل باشد و ندانند چگونه باید یک معامله را باز کنند و چگونه آن را ببندند. در این مقاله سعی داریم تا به آموزش باز کردن یک معامله فیوچرز بپردازیم و سپس بیاموزیم چگونه از راه های مختلف نظیر تریلینگ استاپ و یا مارکت معامله را ببندیم.

مباحثی که در این مقاله خواهیم آموخت:

  • پوزیشن Limit
  • پوزیشن Market
  • پوزیشن Stop Limit
  • پوزیشن Stop Market
  • پوزیشن Trailing Stop

قبل از مطالعه این مقاله اگر اطلاعات کاملی درباره خود فیوچرز بایننس و به طور کلی صرافی بایننس ندارید حتما وارد لینک های زیر شوید و آن مقالات را مطالعه کنید.

همانطور که می دانید یک معامله فیوچرز دو بخش کلی دارد،

  1. باز کردن معامله
  2. بستن معامله

شاید به نظر خنده دار بیاید صحبت درباره باز و بستن معامله اما خیلی از معاملات بخاطر اشتباه باز شدن با ضرر رو به رو شدند، خیلی از معاملات به دلیل بد بسته شدن با ضرر یا سود کم بسته شدن مواجه شدند، خیلی از معاملات به دلیل زود بسته شدن سود کلانی را از دست دادند. پس حتی اگر به نظر ساده و خنده دار باشد پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بخش اول: باز کردن معامله فیوچرز

باز کردن یک معامله فیوچرز از 5 بخش تشکیل می شود.

  1. اهرم
  2. حالت معامله (Isolated یا Cross)
  3. حجم معامله
  4. نقطه ورود
  5. پوزیشن Limit و Market

1. اهرم

قبل از باز کردن یک معامله اهرم (Leverage) خود را تنظیم کنید می توانید تمام اطلاعات لازم درباره اهرم و نکات آن را در مقاله اهرم چیست آکادمی ایران ریچ مطالعه کنید.

2. حالت معامله

حالت معامله خود را می توانید یا Isolated بگذارید و یا Cross. این دو حالت به پشتوانه مالی شما در معامله مرتبط است و بسیار هم مهم می باشد.

3. نقطه ورود

نقطه ورود خود را باید با کمک روش های تکنیکالی و استراتژی های معامله بدست آورید تا نقطه بدی ورود نکنید و وارد ضرر شوید. تنها کلید نقطه ورود خوب تکنیکال قوی است تا چارت ارز را به خوبی ارزیابی کنید و بهترین نقطه را پیدا کنید و وارد شوید.

پس از بررسی این نکات حجم معاملاتی خود را وارد می کنید و گزینه LONG/buy و یا SHORT/sell را انتخاب کنید و پوزیشن خود را باز کنید.

4. پوزیشن Limit و Market

از مهمترین سوالات کاربران درباره تفاوت پوزیشن Limit و پوزیشن Market است، این دو حالت برای باز کردن یک معامله کاربرد دارند، در حالت Market پوزیشن شما دقیقا در قیمتی که مارکت در حال معامله است باز می شود در این حالت هزینه Fee که شما برای باز کردن معامله پرداخت می کنید بیشتر است زیرا Taker هستید.

Taker کیست؟
کسانی هستند که هیچ رقمی را به عنوان order باز نمی کند و از order های بقیه استفاده می کند. این شخص taker حساب می شود و چون باعث تغییر رقم مارکت می شود باید Fee بالاتری پرداخت کند.

اما در حالت Limit شما یک معامله را در قیمتی Order می گذارید و در صورت رسیدن قیمت مارکت به Order شما پوزیشنتان باز می شود. در این حالت شما Maker هستید و Fee (کارمزد معامله) که پرداخت می کنید نسبت به حالت Market بسیار کمتر است. پس همیشه سعی کنید در حالت Limit پوزیشن خود را باز کنید.

Maker کیست؟
به کسانی Maker می گویند که یک قیمت خاصی را به عنوان Order خود قرار می دهند و در اصل چیزی را از کسی نمی گیرند.

زمانی که پوزیشن شما باز می شود از تب Open Orders به تب Positions می رود و در آنجا تمامی اطلاعات پوزیشنی که باز کردید وجود دارد:

  1. بر روی چه ارزی پوزیشن باز کردید.
  2. حجم پوزیشن شما چقدر است (Size)
  3. مبلغ ورودی شما چند است (Entry Price)
  4. مقدار سود یا ضرر شما بر حسب درصد و دلار (PNL)
  5. ریسکتان (Risk)
  6. مبلغ لیکوئیدی شما (Liq Price)

همچنین شما می توانید از پوزیشن باز شده خود در هر لحظه با کمک قابلیت فیوچرز بایننس اسکرین شات بگیرید.

بخش دوم: بستن معامله فیوچرز

بستن یک معامله فیوچرز از باز کردن آن مهمتر است.

  1. Stop Limit
  2. Stop Market
  3. Trailing Stop

پوزیشن Stop Limit چیست؟

فرض کنید یک معامله را با شرایطی که گفتیم باز کردید و حال قصد دارید آن را ببندید، Stop Limit یکی از گزینه های شما برای بستن پوزیشنتان است. در این حالت شما قیمتی را برای بسته شدن پوزیشنتان در نظر می گیرید و در صورت رسیدن قیمت مارکت به Order شما پوزیشنتان بسته می شود. مثلا در قیمت 32 لانگ گرفته اید و در قیمت 43 قصد دارید از معامله خارج شوید. در قیمت 43 حالت Stop Limit را فعال می کنید و در صورت رسیدن قیمت به قیمت مورد نظرتان پوزیشن شما بسته می شود و اگر قیمت نرسد پوزیشنتان باز خواهد ماند.

پوزیشن Stop Market چیست؟

پوزیشن Stop Market هم یکی از گزینه های تحت اختیار شما برای بستن پوزیشن است. تفاوتش با حالت Stop Limit همانند Limit و Market است. در حالت Stop Market شما Taker حساب می شوید و هزینه Fee بالاتری باید پرداخت کنید و در قیمتی که مارکت قرار دارد پوزیشن شما بسته می شود.

پوزیشن Trailing Stop چیست؟

از زیباترین پوزیشن های فیوچرز بایننس برای بستن معامله حالت Trailing Stop است.

فرض کنید شما در قیمت 32 لانگ گرفته اید و Stop Limit در قیمت 43 قرار داده اید، مارکت به قیمت شما می رسد و پوزیشن شما بسته می شود. اما قیمت تا سطوح 64 نیز بالا می رود در این حالت شما خوشحالید که سود کرده اید اما از سمتی هم ناراحتید که می توانستید بیشتر سود کنید، از سمتی هم نمی توان بالا سر معامله 24 ساعته نشست و خود را از کار و زندگی گذاشت. پس چاره کار چیست؟ چاره کار پوزیشن Trailing Stop است.

Trailing Stop Loss به معنی حد ضرر متحرک می باشد. شیوه کار چنین است که شما یک قیمتی را به عنوان فعال شدن Trailing Stop قرار می دهید. در صورت رسیدن مارکت به قیمت شما پوزیشنتان بسته نمی شود فقط Trailing Stop شما فعال می شود و با درصدی که مشخص کرده اید پشت سر قیمت مارکت با یک اختلاف ( که در درصد مشخص شده ) حرکت می کند. هر چه قیمت بالاتر برود Trailing Stop شما نیز بالاتر می رود. تنها در صورتی Trailing Stop شما کار می کند که مارکت تغییر جهت دهد و به پایین بیاید و دوباره به Trailing Stop شما برخورد کند در این صورت پوزیشن شما بسته می شود.

خوبی Trailing Stop این است که نمی گذارد از سودهای بیشتر جا بمانید و همراه قیمت حرکت می کند و اگر معامله تغییر جهت داد و شما هم پای چارت نبودید معامله را برای شما می بندد و شما با سود از معامله خارج می شوید.

نتیجه گیری

در این مقاله حالت باز کردن و بستن یک پوزیشن فیوچرز را آموختیم و متوجه شدیم باید چه نکاتی را رعایت کنیم. حتما آموزش ببینید و حتما مدیریت سرمایه داشته باشید تا به سودهای بزرگ برسید، موفق باشید.

سوالات متداول

5/5 - (2 امتیاز)

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

‫14 دیدگاه

  1. سلام من در کوکوین فیوچرز معامله زدم موقع معامله به عنوان مثال اهرم 10 میگذارم اما زمانی که معامله برام بسته میشه در جزییات برام اهرم 1 ثبت میشه سود و ضررم هم چند برابر نمیشه میدونید باید چکار کنم؟

    1. سلام دوست عزیز می تونید اوردرتونو به دو طریق حذف کنید اول اینکه یا یک قیمتی رو به عنوان قیمت بستن معامله قرار بدید و دوم اینکه گزینه ای هست به نام close position یا close all روی این دو گزینه کلیک کنید اوردر شما بسته میشه.

  2. سلام معاملع سل باز کردم چطور میشه بصورت آنی تبدیل به بای کنم چقدر ضرر میدم

    1. پوزیشن سلتون که باز شد نقطه بسته شدن پوزیشنتونو انتخاب می کنید و در امتداد اون اوردر پوزیشن لانگتونو قرار می دید. میزان سود و ضررتونم بستگی به اهرم و مبلغ ورودیتون داره برای بستن پوزیشنم از مارکت پرایس market price استفاده نکنید بهتره هزینه fee بالاتری باید بدید در اون صورت.

  3. سلام و عرض اوب
    من هر بار که با لیمیت بویشن باز میکنم مثلا میزنم 35600 برای قیمت و خود مارکت هم تو همون محدوده مثلا 36700 بازی میکنه به محض اینکه سل رو میزنم برای من یک قیمت بالاتر از چیزی که خودم وارد کردم بوزیشنم رو همون لحضه باز میکنه با اینکه اصلا به قیمتی که من لیمیت کردم نرسیده
    میشه بفرمایید دلیلش جیه

    1. سلام خسته نباشید هر باری که پوزیشنو باز می کنید این اتفاق میفته یا در زمان های خاصی اینجوری میشه؟ و اینکه بفرمایید وقتی پوزیشن شورت باز می کنید اینجوریه یا وقتی لانگ باز می کنید یا فرقی نداره؟

      1. من همین مشکل رو دارم قیمت روی لیمیت وارد میکنم ولی کمی بالاتر یا پایین تر معامله وارد پوزیشن میشه و به بخش اوپن اردر نمیره و وقتی که قیمت ورود رو هم نگاه میکنم قیمتی که ثبت کرده بودم نیست و با قیمتی که ثبت کردم فرق داره

  4. سلام من در اسپات معامله ثبت کردم اما هنوز باز نشده چطوری میتونم ببندمش قبل از اینکه باز بشه

  5. سلام در بایننس در معاملات فیوچر بستن دستی موزیشن کدام گزینه هستش فقط کلوز آل پوزیشن داره به طور مثال من از ۵ پوزیشن میخوام یکی رو ببندم

    1. سلام دوست عزیز وقتتون بخیر داخل همون پوزیشن که بازه سه تا گزینه هست و یکی از اون گزینه ها نوشته شده close position روش که کلیک کنید یک صفحه باز میشه هم میتونید قیمت مشخصی بدید پوزیشنو ببنده در اون قیمت همم میتونید روی قیمت مارکت ببندید. پیشنهاد می کنم یک قیمت مشخصی بدید و روی قیمت مارکت نبندید پوزیشنو چون هزینه Fee بالاتری محتمل میشید. ممنون از کامنتتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button