طرح توجیهیکارآفرینی و اشتغال زایی

طرح پرورش مرغ محلی با سرمایه کم و سود بالا

طرح توجیهی پرورش مرغ محلی و بومی ایران در شهر و روستا به روش سنتی

طرح پرورش مرغ محلی خیلی ساده و آسونه و بازدهی بالایی داره و می تونید با حداقل امکانات و سرمایه اولیه از حیاط خانه برای شروع کسب و کار پرورش مرغ محلی و بومی استفاده کنین. مخصوصاً اگه تو روستا یا حاشیه شهر باشید که کارتون خیلی راحت تره. پروش مرغ محلی یا بومی برای تولید گوشت محلی، تولید تخم مرغ محلی، تولید پر و تولید کود مرغی گزینه مناسبیه. اما شیوه پرورش، مدت زمان پرورش و میزان سودهی با توجه به هدف شما متفاوته. اما تو این طرح شما میتونید از پرورش مرغ محلی برای تولید تمام محصولات همزمان استفاده کنید. تا درآمد تونو افزایش بدید. ولی قطعاً زحمت بیشتری هم باید بکشید.

طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و محلی یکی از کسب‌وکارهایه کوچکی هستش که معمولاً به‌ صورت خونگی در روستاها انجام میشه و در جهت خودکفایی خانواده‌ها از لحاظ تأمین گوشت و تخم‌مرغ و همین‌طور به‌عنوان شغل دوم و در صورت استمرار و توسعه، به‌ عنوان شغل اولیه و ایجاد اشتغالزایی به خانواده‌های روستایی کمک می‌کنه

نکات مهم در پرورش مرغ محلی

انتخاب نژاد مناسب: انتخاب نژاد مناسب برای پرورش در شهر یا روستا اهمیت زیادی داره. نژادهای بومی معمولاً مقاوم‌تر و سازگارتر با شرایط محیطی هستن.
تامین فضای مناسب: مرغ‌ها به فضای کافی برای حرکت و تغذیه نیاز دارن. در شهر، می‌توان از حیاط یا بالکن برای پرورش مرغ‌ها استفاده کرد. در روستا، می‌توان از فضای باز برای پرورش مرغ‌ها استفاده کرد.
تامین غذای مناسب: مرغ‌ها به غذای کافی و مغذی نیاز دارن. می‌توان از مواد غذایی خانگی مثل ذرت، جو، گندم، سبزیجات و میوه‌ها برای تغذیه مرغ‌ها استفاده کرد.
رعایت بهداشت: رعایت بهداشت در پرورش مرغ‌ها اهمیت زیادی داره. باید به نظافت مرغداری و مرغ‌ها توجه ویژه‌ای داشت.
پیشگیری از بیماری: بیماری‌ها می‌تونن خسارت های زیادی به پرورش مرغ‌ها وارد کنن. باید اقدامات لازم برای پیشگیری از بیماری‌ها انجام بشه.
با رعایت نکات گفته شده، می‌توان از پرورش مرغ محلی در شهر یا روستا تون به عنوان یک منبع درآمدی یا تامین بخشی از نیازهای غذایی خانواده خودتون استفاده کنید.

بهترین نژاد مرغ محلی و بومی برای پرورش سنتی

مرغ های بومی ایران جزء مرغ های اصیل و سازگار با شرایط آب و هوایی ایران محسوب میشن و از قدیم در روستاهای ایران نگهداری میشدند. این مرغها توسط مراکز اصلاح نژاد مرغ تکثیر پیدا کردن که به آنها مرغ جهادی و مرغ بومی اصلاح نژاد شده هم میگن. نژاد مرغ های خارجی اصلاح شده برای پرورش در ایران زیادن ولی چون هدف ما پروش به صورت ساده در یک محیط خانگی است به سایر نژادهای اصلاح شده کاری نداریم. و به نژاد های محلی و بومی خود ایران میپردازیم که مردم از قدیم و ایام در روستای ایران پرورش میدادن

مرغ های بومی خود ایران معمولا مقاومت بدنی بالایی نسبت به مرغ های صنعتی دارن و به خاطر اینکه که در محیط های آزاد پرورش داده شده ان، طول عمر بالاتری دارن و حتی تا ۲ الی ۳ سال هم می توان از آنها انتظار تخمگذاری داشت.

پرورش مرغ محلی در روستا

پرورش مرغ محلی در روستا

اول کار بیایم ببینیم اصلاً پرورش مرغ محلی تو روستا خوبه یا شهر؟ قطعاً توی روستا خیلی از محدودیت ها رو ندارید و دستتون برای پرورش بازتره هم از نظر محیطی و هم تغذیه، اما داخل شهر بخاید پرورش رو شروع کنید باید یک محیط مناسب بسازید تا با کمترین مزاحمت برای همسایه ها بتونید شروع کنید. همچنین باید به نظافت محیط اهمیت بیشتری بدید. برای این کار اگه فضای مناسبی ندارید میتونید از قفس برای نگهداری و پرورش مرغ استفاده کنید اینطوری هم از فضا بهترین استفاده رو میکنید و هم کثیفی و مریضی کمتر میشه و هم تخم مرغ های شکسته کمتری خواهید داشت.

میزان تلفات مرغ ها در روستا به نسبت شهر کمتره و شاید یکم باورش سخت باشه ولی فروش محصولات مرغ های روستایی از شهری بیشتر و بهتره، چون مردم معتقدن که مرغ های روستایی سالم ترن و بدون هورمون و موارد شیمیایی پرورش پیدا میکنن. پس تصمیم عاقلانه اینه که پرورش رو تا حد امکان در روستا یا نهایت باغ های اطراف شهر شروع کنید. تا هزینه اولیه کاهش پیدا کنه و در مقابل بتونید پول بیشتری به دست بیارید.

شرایط پرورش مرغ محلی در حیاط خانه

نگهداری و پروش مرغ محلی خیلی راحته و فقط باید یک محیط رو حصار کشی کنید و چنین ظرف آب و غذا جلوشون بزارید. و هر روز آب و دون شونو چک کنید و محیط رو تا حد امکان تمیز نگهدارید تا مرغ ها مریضی نگیرن. کسب درآمد از این روش خیلی ساده و بی دردسره. حتی میشه در بالکن خونه یا پشت بوم هم پرورش رو شروع کرد. ولی اگه در محیط روستایی و فضای باز پرورش مرغ محلی رو انجام بدید بهتره و کار و هزینه ها سبک تر میشه.

برای کف لانه مرغا بهترین چیز خاک ارهه هم گرمه و هم بوی اضافه رو میگیره و در کنار لانه میتونید یک باغچه کوچیک سیر و پیاز بکارید برای دفع موجودات اضافی و بود خیلی خوبه.

وسایل لازم برای پرورش مرغ بومی

وسایل لازم برای پرورش مرغ بومی

در پرورش مرغ بومی یا همون مرغ محلی میتونید از تجهیزات مدرن استفاده کنید اگه هزینه شو دارید! در مقابل سود بیشتری نصیب تون میشه . اما اگه برای هزینه کردن محدودیت دارید مشکلی نیست! با کمی خلاقیت میتونید تجهیزات اولیه مورد نیاز برای پرورش رو خودتون از وسایل ساده و ضایعات درست کنید. مثلاً برای درست کردن آبخوری و دان خوری میتونید از قوطی های پلاستیکی کمک بگیرید. یا برای ساخت لانه تخم گذاری میتونید از کارتن و مقداری رشته کاغذی یا جعبه و علف خشک استفاده کنید.

دانخوری و آبخوری در پرورش مرغ محلی، اصلی ترین تجهیزات مورد نیاز در پرورش جوجه و مرغهای بومی در شرایط روستایی و شهری محسوب میشه. چون خوراک بیشترین هزینه رو تو مرغداری تشکیل میده، برای همین باید از دانخوری هایی استفاده کنیم که حداقل ریخت و پاش دان رو داشته باشیم. در طول دوره پرورش جوجه بومی از دونوع دانخوری موقت و دایمی استفاده میشه. برای اینکه جوجه ها خیلی سریع و راحت با شرایط محیط اوکی بشن، در روزهای اولیه پرورش باید از دانخوری های موقت استفاده بشه.

تولید محصولات ارگانیک و بازارپسند

بازار فروش محصولات مرغ محلی در ایران رونق خوبی داره. مردم به دلیل کیفیت بالای محصولات مرغ محلی، مانند گوشت و تخم‌مرغ، تمایل زیادی به خرید این محصولات دارند. همچنین تولید محصولات ارگانیک به دلیل عدم استفاده از داروها و مکمل‌های مرسوم در مرغ‌های صنعتی همیشه مورد پسند مردم بوده، در طرح پرورش مرغ محلی به صورت سنتی محصولاتی به شدت بازارپسند مثل تخم مرغ و گوشت میتونید تولید کنید که از بازار مناسب فروش پرظرفیت و درآمد عالی برخورداره.

محصولات مرغ محلی را میتونید در بازارهای سنتی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و آنلاین بفروشید. همچنین، خیلی از پرورش‌دهنده های مرغ محلی محصولات خودشونو به صورت مستقیم به دوست و آشنایان و مشتری های ثابت عرضه می‌کنن.

پرورش مرغ محلی با سرمایه کم

در طول روز چه کارهایی باید انجام بدیم؟

شما به عنوان پرورش دهنده هر روز صبح باید مرغ ها رو از لانه بیرون کنید. بهشون آب و غذا بدید و بعد تخم مرغ ها رو جمع کنید. بعد از ظهر هم باید همین کارها رو تکراری کنید و دانخوری ها و آبخوری ها رو دوباره پر کنید. در آخر هم هنگام غروب برید و محیط رو تمیز کنید و غذاهای ریخته شده رو جمع کنید تا موحودات اضافی جمع نشن. و بعد مرغ ها رو برای خواب به داخل لانه هدایتشون کنید.

در بقیه اوقات روز مرغا رو به حال خودشون رها کنید تا به کار روزانه خودشون بپردازن.

یک نکته حرفه‌ای: جوجه‌ها اصلاً پرخوری نمی‌کنن، بنابراین میتونید برای اونا آبخوری های بزرگ‌ و دانخوری هایی به سبک گرانشی تهیه کنید که در حین خوردن غذا، ظرف کم کم از غذا پر میشه. (اگه چندین روز از خونه دور باشید، این میتونه یه راه‌حل باشه – اما بهتره که هر روز غذا و آب جوجه‌هایتونو را بررسی کنید تا مطمئن بشید همه چیز مورد نیاز رو دارن.)

خلاصه سرمایه گذاری طرح پرورش مرغ محلی و بومی ایرانی

  • میزان سرمایه ثابت اولیه: شروع با ۵-۱۰ میلیون تومان
  • هزینه زمین: ملک شخصی
  • سرمایه در گردش: با توجه هزینه های نگهداری و خوراک متفاوته
  • دوره بازگشت سرمایه: سال با توجه به نوع محصولات متفاوت خواهد بود
  • منابع درآمدی: تخم مرغ خوراکی، گوشت مرغ، تخم مرغ نطفه دار، جوجه ی یک روزه، پرورش و فروش نیمچه، فروش کود و پر

نکته پایانی: هرچند طرح توجیهی پرورش مرغ محلی کار آسونی به نظر میرسه ولی حتماً قبل شروع بررسی های شخصی و برآوردهای مالی رو انجام بدید تا بتونید بازدهی مناسبی از این کار بگیرید.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید
صرافی اکسولو

فرهاد دهقان

طراح گرافیک و وب، مسلط به نرم افزارهای ادوبی فتوشاپ، ایلاستریتور، پریمیر، افترافکت، ایکس دی، ایندیزاین / طراح رابط کاربری UI/UX / طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی / مدلسازی سه بعدی بازی و انیمیشن / متاورس / NFT

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا