ترون TRX چیست؟ همه چیز از تولد تا آینده ارز دیجیتال ترون
هر چیزی که نیاز است درباره ترون بدانید
مدتی است که ارز دیجیتال ترون TRX تونسته رتبه 18ام را در سایت Coinmarketcap از آن خود کند و با رشد قیمتیه خودش توجه کاربران زیادیو به سمت خودش جلب کنه و باعث بشه هر سرمایه گذاری به فکر خرید ترون بیفته. امروز به بررسی کامل ارز TRX میپردازیم و بررسی می کنیم چرا بوجود اومد، دلیل رشدش چی بود، و به طور خلاصه از تولد تا آیندشو بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
تولد ترون TRX
هر انسان، حیوان، گل و حتی اشیا روزی به دنیا میان و روزی از دنیا میرن. رمزارزها هم یک تاریخ وعلت تولدی دارند اما صرفا قرار نیست حتما از دنیا بروند. ترون TRX هم از این قاعده مستثنی نیست. رمز ارز TRX در سپتامبر 2017 با قیمت احتمالی 0.0019 دلار عرضه شد و توانست 70 میلیون سرمایه جذب کند. ترون توسط یک سازمان غیر انتفاعی مستقر در سنگاپور به نام بنیاد ترون تاسیس شد. در ابتدا TRX بر روی شبکه Erc20 اتریوم فعالیت می کرد اما پس از آن و در25 ژوئن 2018 بر روی شبکه اصلی ترون آمد. بنیاد ترون توسط شخص جاستین سان اداره می شود. هدف ترون هم مانند تمام رمزارزهای دیگر بوجود آوردن یک سیستم غیر متمرکز و همتا به همتا می باشد، که هر شخصی بتواند به راحتی نقل و انتقالات مالی خود را انجام دهد. اما میدونید یکی از چندین دلیل اینکه ترون دچار مقبولیت بالایی شد چی بود؟
شبکه ترون TRX این ادعا را دارد و می تواند در ثانیه 2000 تراکنش با کارمزد نزدیک به صفر را انجام دهد.
این در حالی است که بیت کوین 7 و اتریوم 15 تراکنش را در ثانیه انجام می دهند.
اما خب دلیل اینکه TRX به دنیا آمد چی بود؟ با وجود اینکه رمزارزهای برتری هم وجود دارند چرا ترون دچار مقبولیت جهانی شد و تونست خودشو تو دل کاربرا قرار بده؟ در ادامه به تمام سوالاتی که در دنیای ترون وجود دارد پاسخ می دهیم.
ایده ترون توسط یک کارآفرین چینی به نام جاستین سان شکل گرفت. جاستین در ابتدا در مجموعه ریپل فعالیت می کرد و مجموعه های بزرگی نظیر کیوتم و بایننس از او حمایت کردند. شخص دوم تیم ترون لوشن چن می باشد. لوشن از کارمندان تنسنت و همچنین علی بابا بود. وی اکنون رهبر بخش فنی تیم ترون است و در رمزنگاری، تبلیغات، الگریتم نویسی و بیگ دیتا سابقه فعالیت داشته است.
روش کار TRX به چه شکل است؟
ترون TRX در ابتدا شبکه اصلی خود یعنی Trc20 را دارا نبود و بر روی شبکه اتریوم یعنی Erc20 فعالیت می کرد اما پس از آن توانست شبکه خود را تاسیس کند و TRX را بر روی شبکه اصلی خود بارگذاری کند. روش کار ترون هم به مانند سایر رمزارزهاست. متاسفانه ترون قابل استخراج نیست پس در نتیجه تایید تراکنش ها در شبکه ترون به کمک دستگاه های ماینر فیزیکی صورت نمی گیرد. در عوض تایید تراکنش ها در شبکه ترون به کمک الگریتم اثبات سهم (DPoS) انجام می شود.
خب طبیعتا اینجا سوال پیش میاد در شبکه TRX بلاک ها چگونه ایجاد می شوند. در شبکه هایی که مبتنی بر PoS (الگریتم اثبات کار) هستند تولید و ایجاد بلاک ها وظیفه ماینر ها است اما شبکه TRX بر پایه DPoS (الگریتم اثبات سهم) است. پس وظیفه تولید بلاک ها برعهده کیست؟ در این روش هم ایجاد بلاک با خود نود ها می باشد اما با روشی متفاوت.
در الگریتم اثبات کار شما با به اشتراک گذاشتن پردازندتون اقدام به حل مسائل ریاضی می کردید و پاداش می گرفتید. در الگریتم اثبات سهم شما با به اشتراک گذاشتن داراییتون به شبکه برای ایجاد بلاک های جدید کمک می کنید. با این روش علاوه بر اینکه نیازی به مصرف برق و انرژی نیست و سر و صدایی هم وجود نداره بلکه نیازی به سخت افزار سنگینم نیست و با یک گوشی همراه هم می تونه این اتفاق بیفته.
ایراد الگریتم PoS چیست؟
طبق گفته تیم ترون الگریتم DPoS هنوز اول راه است و باید برای شبکه سفارشی سازی بشه، مشکل این الگریتم اینکه شما بر اساس دارایی که به اشتراک می گذارید پاداش دریافت می کنید و بلاک ایجاد می کنید. پس طبیعتا کسانی که سهم بیشتری به اشتراک می گذارند و اصطلاحا پولدار تر هستند پاداش بیشتری دریافت می کنند و بلاک بیشتری هم تولید می کنند و یک جورایی میشه گف اگر کسی دارایی خیلی زیادی به اشتراک بزاره و بتونه بیش از 50درصد قدرت شبکرو بگیره میتونه در بوجود اومدن بلاک ها دستکاری هایی کنه و پولشو دوبار خرج کنه و به این ترتیب کل امنیت شبکه TRX زیر سوال میره دقیقا مانند حمله %51 شبکه بیت کوین. در شبکه بیت کوین این حمله نیازمند ابرکامپیوتر یا همان کامپیوتر های کوانتومی بود و در اینجا نیازمند اینه که تمام دارایی که به اشتراک می گذارید 50+1 درصد بیشتر از دارایی همه باشد. که البته شبکه برای کسانی که اقدام های خرابکارانه می کنند جریمه گذاشتند و اونم تصرف تمام داراییه. با این وجود الگریتم اثبات سهم از الگریتم اثبات کار جلوتره و با کمی کار و شخصی سازی روش می تونه به مراتب بهتر عمل کنه.
الگریتم اثبات سهم (DPoS) چیست؟
قبل از اینکه به بررسی کامل الگریتم اثبات سهم بپردازیم بیایید این الگریتم را با الگریتم اثبات کار مقایسه کنیم:
“الگریتم اثبات سهم” | “الگریتم اثبات کار” |
---|---|
در الگریتم اثبات سهم همه می توانند ماینر باشد و هر کسی بر اساس ارزش دارایی اش سهمی در استخراج دارد. | در الگریتم اثبات کار کامپیوتر ها وظیفه ماینینگ را بر عهده دارند. |
در سیستم اثبات سهم هیچ پاداش بلاکی وجود ندارد، بنابراین ماینرها کارمزد را کسب می کنند. | برای اولین ماینری که محاسبات را به درستی انجام دهد پاداش تعلق می گیرد. |
در الگریتم اثبات سهم هیچ رقابتی وجود ندارد. | ماینرها در درون شبکه اثبات کار برای حل زودتر الگریتم با یکدیگر در رقابت هستند. |
الگریتم اثبات کار نیازمند کامپیوترای سنگین و قدرتمنده و خب طبیعتا نمی توانستیم همه جا حملش کنیم و هر کسی هم نمی تونست یک تجهیزات ماینینگ مناسب آماده کنه نتیجه چی میشد؟ وقتی تعداد ماینر یا همان نود ها داخل شبکه زیاد نباشه انگار دروازه های مراقبتی و نیروی کار شبکه بلاکچین TRX کم باشد. اما در الگریتم اثبات سهم هیچ نیازی به ماینر های سنگین و گرون قیمت نیست. در ادامه به صورت کامل چگونگی ایجاد بلاک در شبکه ترون TRX را مشخص می کنیم.
شبکه ترون از چه بخش هایی تشکیل شده؟
هر سیستمی که با چشم هم دیده می شود از چندین بخش تشکیل شده تا سرعت کار و دقت بیشتر شود.
شبکه TRX هم از این قاعده مستثنی نیست. ترون از 3 بخش مهم تشکیل شده است:
- لایه ذخیره سازی ( Storage Layer )
- لایه هسته ( Core Layer )
- لایه برنامه کاربردی ( Application Layer )
لایه ذخیره سازی شبکه ترون
سیستم لایه ذخیره سازی ترون برای ذخیره سازی بلاک های شبکه و همچنین ذخیره سازی حالت طراحی شده.
لایه هسته شبکه ترون
سلام بدید به قلب ترون.
در این لایه ماژول قرارداد هوشمند، ماژول مدیریت حساب و ماژول اجماع قرار دارند.
زبان برنامه نویسی TRX جاوا می باشد و نوع اجماع هم الگریتم اثبات سهم است.
لایه برنامه کاربردی
توسعه دهندگان می توانند با کمک واسط های کاربری ( اینترفیس ها ) برای ساخت برنامه های غیر متمرکز و سفارشی سازی کیف پول ها بهره مند شوند.
استخراج ترون
قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم لازم است انواع نود را در شبکه TRX بررسی کینم زیرا لازمه توضیح این بخش است.
انواع نود در شبکه ترون:
- نود های نماینده ارشد ( Super Representative Witness ) یا همان فول نودهای SR
- فول نود ( Full Node )
- سالیدیتی نود ( Solidity Node )
در این دسته بندی فول نود های SR وظیفه تولید بلاک ها را دارند و از تایید تراکنش ها در عمل اثبات سهم سود می برند. نود SR شدن، یک سری شرایط خاص را می طلبد. همین موضوع باعث شده تا بر سر مدل حاکمیتی در درون شبکه ترون مشکل وجود داشته باشد.
فول نود های معمولی وظیفه ارائه API و انتشار تراکنش ها و بلاک هارا بر عهده می گیرند.
سالیدیتی نود ها هم بلاک های قطعی، یعنی بلاک هایی که به تایید شبکه درآمده اند را همگام سازی می کنند و همچنین API های استعلام شده را ارائه می دهند.
بر می گردیم به مبحث اصلیمون:
کلمه استخراج ترون TRX به خودی خود اشتباهه و توضیحم دادیم، چون عملکرد شبکه بلاکچین ترون با الگریتم اثبات سهام است نه اثبات کار. اما چگونه می تونیم یکی از بدست آورندگان ترون باشیم و عضوی از اعضایی باشیم که در شبکه به تولید بلاک می پردازند و پاداش دریافت می کنند. برای اینکه یکی از سازندگان بلاک شبکه ترون شویم لازم است دارایی خود را به اشتراک بگذاریم نکته جالب ماجرا اینجاست که همه آدم های دنیا نمی تونن در این پروسه شرکت کنند، داستان از این قراره که تنها 27 نفر نماینده می شوند که همان نودهای ارشد ( Super Representative Witness ) هستند و این نمایندگان برای تولید بلاک انتخاب می شوند. در این پروسه همه دارندگان توکن TRX می توانند به نمایندگان خود رای بدهند و در آخر 27 نفر نود ارشد می شوند. پس از آن وظیفه انتشار بلاک ها بر عهده فول نودهای معمولی است یعنی سایر افراد. البته نودهای معمولی هم پاداشی دریافت می کنند اما نه خیلی زیاد. در این پروسه اگر نماینده ای قصد خرابکاری داشته باشد مثلا آفلاین شود و یا قصد مخربی در شبکه داشته باشد توسط شبکه بیرون گذاشته می شود و به سرعت نود دیگر یا همان شخص دیگری جایگزین آن نود ارشد می شود.
دموکراسی در شبکه TRX موج می زند، افراد جامعه برای اینکه جامعه بهتری داشته باشند نمایندگان خود را انتخاب می کنند که و نمایندگان هم باید برای بهتر عمل کردن شبکه موثر واقع شوند، در غیر اینصورت حذف می شوند.
هر 6 ساعت یکبار آمار نمایندگان به روز می شود و در پایان یک دوره 6 ساعته نمایندگان پاداش خود را دریافت می کنند. اما اینکه چطور یکی از نمایندگان شویم پاسخ ساده ای دارد. لازم است Tronpower یا همان TP داشته باشد و برای بدست آوردن آن لازم است توکن های خود را فریز کنید. در ادامه آموزش خواهیم داد چگونه.
همچنین نیازمند داشتن حداقل 9999 واحد TRX است.
پاداش توکن سازی در شبکه TRX چقدر است؟
زمان بلاک ترون 3 ثانیه بوده و پاداش بلاک آن هم 32 واحد TRX است. بین 27 نامزد نمایندگی ارشد هر 6 ساعت 115,200 واحد ترون (TRX) توضیع می شود. در مجموعه سالانه 336,384,000 واحد توکن TRX به نمایندگان منتخب تعلق می گیرد.
چگونه توکن های TRX خود را فریز کنیم؟
به منظور فریز کردن توکن های TRX خود مطمئن ترین راه استفاده از کیف پول های ترون است.
ترون TRX یک شبکه مستقل است و به همین منظور کیف پول اختصاصی خودش را هم داراست سایت رسمی ترون چندین کیف پول را معرفی کرده است.
معرفی کیف پول های TRX
در نظر داشته باشید که امن ترین و بهترین کیف پول ها برای ذخیره رمزارزها کیف پول های فیزیکی ( سخت افزاری ) هستند اما با توجه به رایگان بودن کیف پول های نرم افزاری در اینجا به معرفی 3 تا از مهمترین کیف پول های نرم افزاری ترون می پردازیم:
- ترون لینک
- کیف پول Klever
- کیف پول Atomic
کیف پول ترون لینک
این کیف پول یکی از کیف پول های تایید شده سایت رسمی ترون برای ذخیره توکن های TRX می باشد. شما با نصب این کیف پول به صورت افزونه بر روی سیستم خود می توانید به توکن های خود دسترسی داشته باشید.
کیف پول klever
این کیف پول از بهترین کیف پول های نگهداری توکن TRX می باشد. شما در این کیف پول می توانید در بخش Freeze اقدام به فریز کردن یا همان در اختیار گذاشتن ترون های خود به شبکه کنید.
با اینکار شما یکی از رای دهندگان می شوید و اگر شانس بیارید می توانید یکی از نمایندگان شوید.
کیف پول Trust wallet
کیف پول Trust فقط مختص به شرکت ترون نیست و شما می توانید چندین رمزارز دیگر در آن ذخیره کنید در حقیقت در دوتا کیف پول دیگر هم می توانستید همین کارو کنید.
قیمت ترون TRX
ترون TRX یکی از رمزارزهایی است که توانست برای سرمایه گذاران خود به ویژه سرمایه گذاران اولیه در کمتر از چند ماه سودی 10000 درصدی را به ارمغان بیاورد. در ابتدا یعنی سپتامبر 2017 TRX با قیمت 0.002 دلار به صرافی ها معرفی شد و حدود ژانویه 2018 و مصادف با رشد شدید آلت کوین ها به قیمت حدود 0.28 دلار رسید و اکنون حدود قیمت 0.032 دلار معامله می شود.
ترون هم همانند بیت کوین و خیلی رمزارزهای دیگر تعدادی محدود دارد که برابر 99 میلیارد واحد ترون TRX است. در حال حاظر تعداد توکن ترون های در گردش حدود 66 میلیارد است. پیش بینی می شود تا پایان سال 2020 تمام توکن های TRX تولید شوند و از آن پس با نرخ تورم سالانه هر سال به تعداد توکن ها افزوده خواهد شد.
خرید توکن TRX
می رسیم به بخش آخر و به دست آوردن توکن های ترون TRX است. توکن های TRX را می توانید یکی از طریق فریز کردن توکن های خود بدست آورید و راه دوم که همیشه موجود است اونارو بخرید. ترون TRX از آن دسته رمزارزهایی است که تقریبا در تمام صرافی ها موجود است. اگر می خواهید با ریال ترون بخرید یکی از پیشنهاد ها صرافی معتبر آریانا می باشد و اگر می خواهید با دلار و یا سایر رمزارزها، ترون به دست آورید صرافی های معتبری از جمله Binance، Hitbtc، Bitmax و یا خیلی های دیگر وجود دارند.
سخن پایانی
ترون هنوز جای رشد بسیار زیادی دارد و می تواند بسیار قدرتمند تر شود در سبدتون یک جا براش باز کنید.
ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.
چون من پولم در sun/btc بود یهو دیدم توکن سوزی شد و اومد در sun/usdt با قیمت 0.03 و الان ریزش کرده تا0.02هیچ اطلاعاتی از آیندش ندارم که پولمو بیارم بیرون یا صبر کنم بالا بره و اینکه سقف قیمتیش تو امسال چقدر ممکنه باشه
بله همونطور که گفتم پلتفرم ارز تغییر کرده و از 30 دلار رسید به 0.03 دلار اما به کسایی که داشتن این ارزو سرمایه بیشتری داده شده شما در اصل همون مقدار دارایی دارید! و فرقی نکرده. بازم سوالی بود در خدمتم
ممنون از مقاله خوبتون
دررمورد sun/usdtکه به تازگی توکن سوزی شده هم اطلاعی دارین ؟ممنون از راهنماییتون
سلام مریم خانم وقتتون بخیر ارز sun مدتی قبل کلا تغییر پلتفرم داد و افزایش سرمایه خورد اگه داشته باشیدش تعداد سرمایتون اضافهه شده ولی قیمت ارز کاهش پیدا کرده که در کل فرقی نداره شما همون مقدار دارایی رو دارید.