آموزش صرافی ارز دیجیتالآموزش صرافی بایننس

لیکوئید شدن یا Liquidation در فیوچرز بایننس چیست؟

متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلاتی که اعضای خانواده دنیای ارزهای دیجیتال دارند عدم آشنایی با لیکوئید شدن یا همان Liquidation و بی اطلاعی از خطر آن است و اغلب باعث می شود با تجربه سنگین و تلخ لیکوئید شدن را بیاموزیم، پس چه بهتر بدون اینکه ضرر مالی سنگینی بخوریم با لیکوئید شدن و خطر آن آشنا شویم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با اصطلاح لیکوئید کاملا آشنا کنیم.

فیوچرز چیست؟

پیش از آنکه درباره لیکوئید شدن مطلبی گفته شود لازم است گوشه نظری به معاملات فیوچرز داشته باشیم.
فیوچرز یا معاملات آتی روشی از معامله به صورت دو طرفه است. یعنی شما هم از اصلاح بازار می توانید کسب سود کنید و هم در حرکت صعودی بازار. به بیان دیگر هم می توانید با گاوها حرکت کنید و هم با خرس ها. اما در معاملات فیوچرز یک خطر بزرگ خابیده که ممکنه متوجهش نشید و این خطر تمام سرمایتونو در خودش ببلعه. اسم دیگر آن خطر لیکوئید شدن ( Liquidation ) است.

لیکوئید شدن در ارزدیجیتال به چه معناست؟

کلمه لیکوئید شدن در ارزهای دیجیتال به معنی این است که موجودی شما تماما به اتمام رسید و سرمایه شما تمام شد. اما این موضوع کمکی نمی کند. مبحث اصلی تر این است که چگونه از این اتفاق جلوگیری کنیم و لیکوئید نشویم.

لیکوئید شدن تنها در حالت مارکت فیوچرز رخ می دهد و کسانی که در این حالت مارکت فعال می کنند با این خطر رو به رو هستند و نه کسانی که در حالت اسپات (Spot) فعالیت می کنند.

در چه صورتی لیکوئید می شویم؟

شما تنها در 1 صورت لیکوئید می شوید:

  • اهرم (Leverage )

لوریج و تنظیم آن با موجودی کلی مهمترین و تنها عامل مهم در جلوگیری از لیکوئید شدن است. لیکوئیدی یک خطر بی منطق نیست که ناگهان شما را زمین گیر کند و سرمایتونو تمام کند. لیکوئیدی یکی از شرایطی است که در معامله فیوچرز آن را می پذیرید. زمانی که به طور مثل شما از لوریج دو استفاده می کنید و وارد پوزیشن می شوید %50 موجودی مورد نیاز را خودتان تامین می کنید و %50 دیگر را صرافی به شما قرض می دهد، در صورتی که پوزیشن شما با سود بسته شود قرض صرافی به صورت خودکار پرداخت می شود و سود از آن شما می گردد. اما اگر پوزیشن شما با ضرر بسته شود صرافی به عنوان جبران خسارت موجودی شما را از آن خود می کند. این دلیلی بر لیکوئید شدن است و همانطور که گفتیم تنها در مارکت فیوچرز رخ می دهد.

تنها نکته مهم این است که اهرمتان را با توجه به موجودیتان تنظیم کنید. بهتر است هر چه اهرم بالاتر استفاده می کنید مبلغ ورودی کمتر و پشتوانه پولی بیشتری داشته باشید و هر چه اهرم کمتر استفاده می کنید مبلغ ورودی بیشتری داشته باشید. البته این یکی از چندین مدل استراتژی ورودی است.

مثال:
به طور مثال کسی که 500 دلار وارد حساب فیوچرز خود می کند و 10 درصد آن یعنی 50 دلار را وارد پوزیشن می کند با کسی که 100 دلار وارد اکانت می کند و ده درصد آن یعنی 10 دلار را وارد پوزیشن می کند تنها در صورتی سطح لیکوئیدی برابری دارند که از لوریج یکسان به طور مثال لوریج 2 استفاده کنند. اگر شخصی که 500 دلار وارد کرده لوریج 10 استفاده کند سطح لیکوئیدی اش 5 برابر از نفر دوم بالاتر یا زودتر است.

پس برای جلوگیری از لیکوئید شدن تنها لازم است اهرمی منطقی و حساب شده بگذارید و در کنار آن پشتوانه مالی پوزیشن خود را نیز با اهرمتان تنظیم کنید. هر چه اهرم بالاتر برود برای پایین تر آمدن سطح لیکوئیدی نیازمند مبلغ بیشتری در حساب خود هستید.

راه حل دوم و بسیار کاربردی هم استفاده از استاپ لاس در معاملات فیوچرز است. به این معنی که اگر قیمت به یک سطحی رسید معامله را برای شما ببندد و با ضرر خارج شوید و جلوی ضررهای بیشتر را بگیرد. برای جلوگیری از لیکوئید شدن استراتژی های مختلفی در پکیج فیوچرز ایران ریچ قرار داده ایم که با مطالعه و تهیه آن می توانید به این استراتژی ها دست پیدا کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button