مقالات آموزش ارز دیجیتالمقالات آموزش بلاکچین

شبکه OP Mainnet چیست؟ (Optimism قدیم!)

در حالی که تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده به شکل چشم گیری در حال رشد و توسعه هستند، متخصصان و توسعه‌دهندگان برای بهبود مقیاس‌پذیری و سرعت انتقال تراکنش‌ها در شبکه‌ها دست به کار شده‌اند. یکی از تلاش‌های مهم در این زمینه، آپتیمیزم (Optimism) است که در شبکه OP Mainnet به کار گرفته شده است. در این مقاله، به بررسی عملکرد و ویژگی‌های اصلی شبکه Optimism و سرویس‌های آن می‌پردازیم.

شبکه OP Mainnet چیست (Optimism)؟

شبکه Optimism یک راهکار لایه دوم است که به منظور حل مشکلات مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم ایجاد شده است. این راهکار بر مبنای خوش‌بینی و بهبود قابلیت‌ها می باشد که توسط شبکه آپتیمیزم در نظر گرفته شده است. شبکه آپتیمیزم از راهکارهای خوش‌بینانه یا Optimistic Rollup استفاده می‌کند تا مقیاس‌پذیری را افزایش دهد. این رویکرد با جمع‌آوری و اجرای تراکنش‌ها در شبکه خود و ارسال آن ها به صورت فشرده و به شکل یک تراکنش به شبکه اتریوم، منجر به بهبود قابل توجهی در مقیاس‌پذیری، سرعت انجام تراکنش‌ها و هزینه آنها می‌شود. این راهکار با استفاده از روش‌های پیشرفته، امکان پردازش بیشتری را فراهم می‌کند و باعث بهبود کارایی شبکه اتریوم می‌شود.

آپتیمیزمOptimism (OP Mainnet)نام یکی از راهکار های لایه دوم اتریوم
راهکار های خوش بینانهOptimistic Rollupآپتیمیستیک رول آپ ها یکی از جدید ترین راهکار های لایه دوم هستند.رول آپ ها چندین تراکنش را جمع اوری کرده و پس از فشرده کردن آن ها،آن ها را درون یک بلاک قرار می دهند.شبکه آپتیمیزم در این دسته قرار می گیرد.
ارز دیجیتالOP Coinرمز ارز بومی شبکه آپتیمیزم OP نام دارد
شبکه Optimism

در رویکرد آپتیمیستیک که شبکه Optimism از آن استفاده می‌کند، تمامی تراکنش‌هایی که توسط اعتبارسنج‌های شبکه صحت سنجی می‌شوند، به عنوان تراکنش‌های معتبر در نظر گرفته و پردازش می‌شوند. در این رویکرد، تراکنش‌ها جمع‌آوری شده و پردازش می‌شوند بدون اینکه هر تراکنش به صورت جداگانه اعتبارسنجی شود. این روش باعث کاهش قابل توجه زمان پردازش تراکنش‌ها می‌شود.

علاوه بر این، در شبکه Optimism، اعضای شبکه (مانند ولیدیتورها) تا یک هفته فرصت دارند تا مجموعه تراکنش‌های انجام شده را بررسی کرده و در صورت کشف تراکنش جعلی یا نادرست، آن را به شبکه اطلاع دهند. این اعلام خطا باعث انتشار همگانی و اصلاح تراکنش غیرمعتبر می‌شود و به اعضای شبکه امکان دریافت پاداش برای شناسایی و رسیدگی به تراکنش‌های نادرست را می‌دهد. این سیستم، مشوق به امانت‌داری و افزایش اعتماد در شبکه می‌باشد.

شبکه آپتیمیزم با هدف حل مشکلات مقیاس‌پذیری در شبکه اتریوم و افزایش کارایی آن ایجاد شده است. طراحی آپتیمیزم بر اساس ۴ ستون اصلی، که شامل سادگی، عمل‌گرایی، پایداری و خوش‌بینی است، صورت گرفته است. این ویژگی‌ها به شبکه Optimism امکان فعالیت ساده و کارآمد را می‌دهد و برای کاربران و توسعه‌دهندگان امکانات متنوعی را در اختیار می‌گذارد.

با تمرکز بر سادگی، آپتیمیزم تلاش می‌کند تا به راحتی قابل استفاده و درک شود. این رویکرد به کاربران امکان می‌دهد با شبکه بدون پیچیدگی‌های زیادی در ارتباط باشند. عمل‌گرایی نیز بر این اساس است که آپتیمیزم تلاش می‌کند تا به صورت عملی و کاربردی عمل کند و بتواند نیازهای کاربران و برنامه‌های مختلف را برآورده کند.

پایداری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و آپتیمیزم سعی می‌کند تا به صورت پایدار و پایداری خوبی فعالیت کند. این رویکرد به این معنی است که شبکه به طور قابل اعتماد و با اطمینان عمل کند و از نظر امنیتی و پایداری تضمین شود.

نهایتاً، خوش‌بینی نیز در طراحی آپتیمیزم مهم است. این به معنای برخورداری از رویکردی مثبت و امیدوارانه است که به شبکه اجازه می‌دهد بهبود یابد و امکانات جدیدی را به کاربران ارائه دهد.

با توجه به این چهار ستون اصلی، شبکه آپتیمیزم قادر است به طور ساده، عمل‌گرا، پایدار و با خوش‌بینی فعالیت کند و قابلیت‌های مختلفی را در اختیار کاربران و توسعه‌دهندگان قرار دهد.

تغییر نام شبکه Optimism

پروتکل لایه ۲ اتریومی آپتیمیزم نام شبکه خود را به «OP Mainnet» تغییر داد. این تغییر نام بخشی از برنامه مجموعه آپتیمیزم برای تبدیل‌شدن به یک سوپرچین متشکل از چندین شبکه لایه ۲ مختلف است. OP Mainnet قرار است لایه زیرساختی این سوپرچین باشد که در حال حاضر ۱.۳میلیارد دلار سرمایه در آن قفل شده است.

شبکه OP Mainnet چگونه کار می‌کند؟

شبکه آپتیمیزم یکی از راهکارهای لایه 2 برای شبکه اتریوم است و از تکنولوژی Optimistic Rollup بهره می‌برد. اصل اصلی این راهکار بر اعتماد و راستگویی استوار است. در راهکارهای Optimistic، فرض می‌شود که تمامی اطلاعات و تراکنش‌هایی که توسط ولیدیتورها در شبکه انجام می‌شوند، صحت دارند و ولیدیتورها وظیفه‌ای که به آنها محول شده را به درستی انجام می‌دهند.

شبکه Optimism از چندین بخش مختلف در ساختار خود استفاده می‌کند که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم:

1. Optimistic Gateway (دروازه آپتیمیستیک)

این بخش مسئول اتصال بین شبکه آپتیمیزم و شبکه اتریوم است. تراکنش‌ها در شبکه آپتیمیزم جمع‌آوری و پردازش می‌شوند و سپس به صورت فشرده به شبکه اتریوم ارسال می‌شوند.

2. Optimistic Rollup Chain (زنجیره آپتیمیستیک رول‌آپ)

در این بخش، تمامی تراکنش‌ها به صورت فشرده و در قالب یک تراکنش به شبکه اتریوم ارسال می‌شوند. این روند باعث کاهش هزینه‌ها و زمان پردازش تراکنش‌ها در شبکه می‌شود.

3. Optimistic Virtual Machine (ماشین مجازی آپتیمیستیک)

این بخش مسئول اجرای قراردادهای هوشمند و تراکنش‌ها در شبکه آپتیمیزم است. این ماشین مجازی با استفاده از مدل اجرایی خاص خود، تراکنش‌ها را اعتبارسنجی و اجرا می‌کند.

در شبکه اتریوم، نودها بلاک‌ها را از شبکه همتا به همتای اتریوم دانلود می‌کنند. اما در شبکه آپتیمیزم، نودها بلاک‌ها را مستقیماً از فهرست بلاک‌های موجود در قرارداد CanonicalTransactionChain دریافت می‌کنند. این روش به نودهای شبکه آپتیمیزم امکان می‌دهد بلاک‌ها را بدون نیاز به دانلود از شبکه اصلی اتریوم دریافت کنند.

فرایند ایجاد بلاک‌های جدید و انجام تراکنش‌ها در شبکه آپتیمیزم توسط نودهای این شبکه انجام می‌شود. دو نوع از نود ها در این شبکه وجود دارند:

1. فهرست‌کننده داده‌های اتریوم (DTL)

1.جستجوی رویدادهای منتشر شده در قرارداد CanonicalTransactionChain

این بخش از نودهای فهرست‌کننده داده‌های اتریوم به دنبال رویدادهایی می‌گردد که در قرارداد CanonicalTransactionChain منتشر شده‌اند و نشان می‌دهند که بلاک‌های جدید در شبکه Optimism منتشر شده‌اند.

2.بازسازی بلاک‌های منتشر شده

با تحلیل تراکنش‌هایی که توسط این رویدادها منتشر شده‌اند، فهرست‌کننده داده‌های اتریوم بلاک‌های منتشر شده را به صورت استاندارد در شبکه اتریوم بازسازی می‌کند.

2. نرم‌افزار کلاینت آپتیمیزم (Optimism Client Software)

1. بارگذاری وضعیت شبکه OP Mainnet

نرم‌افزار کلاینت آپتیمیزم وضعیت فعلی شبکه Optimism را بارگذاری می‌کند.

2. اجرای تراکنش‌ها

نرم‌افزار کلاینت بلاک‌های جدید را دریافت کرده و تراکنش‌های موجود در آنها را اجرا می‌کند. این شامل اعتبارسنجی تراکنش‌ها، ثبت تغییرات در وضعیت شبکه Optimism و بروزرسانی حساب‌ها و قراردادها است.

3. تکرار فرآیند

این فرآیند برای هر بلاک جدیدی که توسط فهرست‌کننده داده‌های اتریوم فهرست می‌شود، تکرار می‌شود تا تراکنش‌های جدید در شبکه Optimism اجرا شوند و وضعیت شبکه بروزرسانی شود.

در نتیجه، نودهای فهرست‌کننده داده‌های اتریوم و نرم‌افزار کلاینت آپتیمیزم همکاری می‌کنند تا بلاک‌ها را بازسازی کرده و تراکنش‌های جدید را در شبکه Optimism اجرا کنند،این کار از طریق فهرست‌کننده داده‌های اتریوم و با استفاده از نرم‌افزار کلاینت آپتیمیزم صورت می گیرد.

4. Optimistic Sequencer (توالی‌ساز آپتیمیستیک)

این بخش مسئول جمع آوری و ترتیب‌بندی تراکنش‌ها در شبکه آپتیمیزم است. تراکنش‌ها به توالی در یک بلاک جمع‌آوری می‌شوند و به ماشین مجازی آپتیمیستیک ارسال می‌شوند.خدمات زیر در شبکه آپتیمیزم ارائه می شود:

  1. تایید تراکنش ها و به روز رسانی وضعیت شبکه
  2. ساخت و اجرای بلاک های L2
  3. ارسال تراکنش های کاربران به L1

این بخش‌ها در ترکیب با هم، شبکه آپتیمیزم را قادر به ارائه مقیاس‌پذیری بالا، سرعت بالا و هزینه‌های کمتر در انجام تراکنش‌ها می‌سازند.

بریج دارایی‌ها بین اتریوم و آپتیمیزم

در شبکه Optimism امکان ارسال پیام بین قراردادهای هوشمند در Optimism و Ethereum وجود دارد. این امکان به کاربران اجازه می‌دهد تا پیام‌های دلخواه را بین دو شبکه ارسال کنند و ارتباطی بین آن‌ها برقرار کنند. از این ارتباط می‌توان برای انتقال دارایی‌ها، از جمله توکن‌های ERC20، بین دو شبکه استفاده کرد.

مکانیسم دقیق این ارتباط بسته به جهت ارسال پیام‌ها و توکن‌ها می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، اگر کاربر می‌خواهد توکن‌ها را از شبکه Ethereum به Optimism انتقال دهد، باید توکن‌ها را به یک قرارداد هوشمند خاص در Ethereum واریز کند. سپس قرارداد هوشمند در Optimism این انتقال را تأیید و معادل توکن‌ها را در شبکه Optimism صادر می‌کند. برعکس، اگر کاربر می‌خواهد توکن‌ها را از Optimism به Ethereum منتقل کند، باید توکن‌های موجود در Optimism را از قرارداد هوشمند (CTC) آپتیمیزم برداشت کند و به یک قرارداد هوشمند خاص در Ethereum واریز کند تا معادل توکن‌ها در شبکه Ethereum به او بازگردانده شود.

به طور کلی، ارتباط بین شبکه Optimism و Ethereum از طریق انتقال توکن‌ها و ارسال پیام‌های دلخواه بین قراردادهای هوشمند در هر دو شبکه برقرار می‌شود. البته جزئیات دقیق و روش استفاده از این ارتباط بسته به نیاز و سناریوهای خاص کاربران و توسعه دهندگان قابل تنظیم و پیکربندی است.

برای ایجاد اظهارات قابل اثبات در مورد وضعیت شبکه آپتیمیزم، لازم است تعهدات رمزنگاری شده (cryptographically committed) مورد استفاده قرار گیرند. وضعیت شبکه آپتیمیزم پس از ایجاد هر بلاک به روز می‌شود و بنابراین نحوه اثبات وضعیت آن پس از هر بلاک تغییر می‌کند. این تعهدات رمزنگاری شده به صورت منظم (تقریباً یک یا دو بار در ساعت) برای یک قرارداد هوشمند در شبکه اتریوم منتشر می‌شوند و از طریق قراردادی به نام State Commitment Chain صادر می‌شوند.

تعهدات رمزنگاری شده این وضعیت شبکه را به طور کامل و بی‌تغییر برای یک بازه زمانی خاص نمایان می‌کنند. از این تعهدات برای ایجاد اظهارات قابل اثبات استفاده می‌شود، به طور معمول با استفاده از ساختارهای داده مانند درخت مرکل (Merkle tree)، که از تعهدات رمزنگاری شده تشکیل شده است. با استفاده از تعهدات قبلی و تعهد جدید بلاک فعلی، می‌توان به طور قابل اثبات وضعیت کنونی شبکه آپتیمیزم را تأیید کرد و از آن در اثبات‌های مختلف استفاده کرد.

این روش اثبات وضعیت شبکه آپتیمیزم با استفاده از تعهدات رمزنگاری شده و درخت مرکل به کاربران امکان می‌دهد تا وضعیت شبکه را به صورت مستقل و قابل اثبات بررسی کنند و به اطمینان از صحت اطلاعات دسترسی پیدا کنند.

بنیان گذار شبکه Optimism چه کسی است؟

فردی به نام کوین هو، نقش بنیانگذار و مدیر پروتکل Optimism PBC را بر عهده دارد. او تحصیلات خود را در یکی از دانشگاه‌های معتبر به نام دانشگاه پنسیلوانیا به پایان رسانده است. در حین تحصیل، به رشته علوم کامپیوتر با گرایش طراحی رسانه‌های دیجیتال متمایل شده است. علاوه بر آقای هو، جینگلان وانگ نیز از بنیان‌گذاران و مدیرعاملان شبکه آپتیمیزم محسوب می‌شود.

ایجاد امنیت در شبکه OP Mainnet

در آپتیمیستیک رول آپ‌ها، اطلاعات وضعیت شبکه بدون تکیه بر مدارک مستقیم درباره اعتبار تراکنش‌ها در اتریوم منتشر می‌شوند. در عوض، تراکنش‌ها برای مدتی به صورت معلق در نظر گرفته می‌شوند. در صورتی که تراکنش‌های انجام شده در یک بازه زمانی معین (مانند ۷ روز) بدون هیچ مشکلی باقی بمانند، به عنوان تراکنش‌های نهایی در نظر گرفته می‌شوند. وقتی یک تعهد نهایی ایجاد می‌شود، قراردادهای هوشمند می‌توانند با اعتماد به این تعهد، شواهدی را درباره وضعیت شبکه آپتیمیستیک بر اساس آن تعهد بپذیرند.

به طور ساده، در شبکه آپتیمیستیک رول آپ، هنگامی که کاربر درخواستی برای انجام یک تراکنش ثبت می‌کند، یک بلاک جدید در این شبکه ایجاد می‌شود. سپس اعتبارسنج‌های شبکه، صحت تراکنش درخواستی را بررسی و پس از انجام تراکنش، آن را در شبکه ثبت می‌کنند. تراکنش‌ها پس از این مراحل تجمیع شده و در شبکه اتریوم ثبت می‌شوند. این فرآیند منجر به انجام تراکنش‌ها با سرعت بیشتر و کارمزد کمتر نسبت به زنجیره اصلی اتریوم می‌شود.

در شبکه‌هایی که از فناوری آپتیمیستیک رول آپ استفاده می‌کنند، برای تبدیل شدن به نود، نودها مبلغی را به عنوان وثیقه صحت در انجام تراکنش ها قرار می دهند. نودها تراکنش‌ها را انجام داده و آنها را در شبکه اتریوم ثبت می‌کنند. سپس کاربران شبکه و سایر نودها به بررسی تراکنش‌های انجام شده می‌پردازند و در صورتی که شواهدی مبنی بر عدم انجام صحیح تراکنش پیدا شود، نود خاطی جریمه می‌شود و مبلغی از وثیقه او کسر می‌شود و به کاربری که شواهد را ارائه کرده است، پرداخت می‌شود. به همین دلیل، تایید و ثبت تراکنش‌ها در شبکه اتریوم در راهکارهای لایه ۲ زمان‌بر است و برگشت تراکنش‌ها از لایه دوم به زنجیره اصلی اتریوم معمولاً یک هفته زمان می‌برد.

شبکه OP Mainnet چه سرویس هایی را ارائه می دهد؟

شبکه Optimism ارائه دهنده خدمات متنوعی به کاربران و توسعه‌دهندگان می‌باشد. این شبکه امکان استفاده از بستر خود را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند تا بتوانند اپلیکیشن‌های خود را ایجاد کنند. در حال حاضر، سرویس‌هایی که شبکه Optimism به کاربران ارائه می‌دهد، به دو بخش تقسیم می‌شوند. بخش اول شامل پلتفرم‌های مختلفی است که بر روی این شبکه ساخته شده‌اند. بخش دوم شامل خدمات و سرویس‌هایی است که به صورت مستقیم توسط شبکه Optimism ارائه می‌شوند. در ادامه، نحوه استفاده از شبکه Optimism نشان داده شده است که به معرفی این سرویس‌ها می‌پردازیم:

سرويس هاي ساخته شده بر بستر شبكه آپتیمیزم

در شبکه Optimism، سرویس‌های گوناگونی ارائه می‌شوند که شامل برنامه‌های دیفای،NFT ها، بریج‌ها، کیف پول‌ها، ابزارهای مختلف و DAO می‌باشند. توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه‌های خود را بر اساس بستر شبکه Optimism ایجاد کنند. خوب است به آن اشاره کنیم که همه‌ی پلتفرم‌هایی که در شبکه اتریوم فعالیت می‌کنند، به راحتی می‌توانند اپلیکیشن‌های خود را بر روی بستر Optimism نیز ایجاد کنند.

از معروف‌ترین سرویس‌های دیفای که بر بستر Optimism ایجاد شده‌اند، می‌توان به یونی سواپ ، کروفایننس، سوشی سواپ ، Aave و تورنادوکش اشاره کرد. علاوه بر این، مجموعه‌های بی شماری ازNFT ها نیز بر بستر Optimism ایجاد شده‌اند. به عنوان مثال، مجموعه Optipunks مجموعه‌ای از توکن های غیر قابل تعویض را بر بستر Optimism به وجود آورده است.

سرویس هایی که توسط شبکه آپتیمیزم ارائه می شوند

شبکه آپتیمیزم (Optimism) علاوه بر خدماتی که به توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد، خدمات منحصر به فردی را نیز به کاربران عرضه می‌کند. کاربران می‌توانند از این شبکه برای تبدیل توکن‌ها به استاندارد ERC20 و یا برعکس استفاده کنند و همچنین وضعیت تراکنش‌های خود را بررسی کنند. در ادامه، خدماتی که شبکه آپتیمیزم به کاربران ارائه می‌دهد، ذکر می‌شود:

بریج (پل بلاکچین)

کاربران می‌توانند توکن‌های خود را از شبکه اتریوم به شبکه آپتیمیزم (Optimism) منتقل کنند و از آن ها در اپلیکیشن‌های مختلف استفاده کنند. این انتقال توکن‌ها امکان پذیر است و کاربران قادرند هر زمان که بخواهند، توکن‌های خود را از شبکه آپتیمیزم به زنجیره اتریوم بازگردانند. با این حال، لازم به ذکر است که انتقال از Optimism به زنجیره اتریوم ممکن است زمان بر باشد و تا ۷ روز به طول بیانجامد. این مدت زمان معلق بودن تراکنش‌ها در شبکه آپتیمیزم است که به منظور تضمین اعتبار تراکنش‌ها و امنیت شبکه وجود دارد.

مرورگر بلاکچینی

کاربران می‌توانند تراکنش‌های خود را در شبکه Optimism از طریق مرورگر این شبکه پیگیری کنند و به اطلاعات مربوط به این شبکه دسترسی داشته باشند. با استفاده از مرورگر وب مخصوص شبکه Optimism، کاربران می‌توانند جزئیات تراکنش‌های خود را مشاهده کنند، از جمله وضعیت تراکنش، مبلغ انتقالی، آدرس‌های مبدأ و مقصد و سایر اطلاعات مرتبط با آن. این امکان به کاربران اجازه می‌دهد تا تراکنش‌های خود را ردیابی کنند و در صورت نیاز به اطلاعات مربوطه دسترسی داشته باشند.   

کوین OP چیست؟

شبکه لایه دو Optimism مانند بسیاری از سایر شبکه‌های لایه دوی کریپتوکارنسی، با برپایی خود حاکمیت خود را به ارمغان آورده است. تیم توسعه‌دهنده‌ی Optimism این کریپتو ارز را از طریق فرایند ایردراپ بین اعضای جامعه‌ی خود توزیع کرده است. نام این کریپتو ارز OP است و کاربرد اصلی آن در مشارکت در فرایندهای حاکمیتی و قابلیت ایجاد و مدیریت حساب‌های چند امضایی در شبکه Optimism قرار خواهد داشت.

با پخش و کاربرد گسترده‌تر کوین OP، شبکه آپتیمیزم به سمت غیرمتمرکزسازی پیش خواهد رفت. این غیرمتمرکزسازی به کاربران این امکان را می‌دهد تا به عنوان نودهای شبکه در فرایند تولید بلاک و انجام تراکنش‌ها نقش داشته و در تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی آپتیمیزم مشارکت کنند. علاوه بر این، با احتمال بسیار زیاد پس از راه‌اندازی رسمی کوین OP، از آن به عنوان واحد پرداخت هزینه تراکنش‌ها در شبکه آپتیمیزم استفاده خواهد شد. این تحول‌ها نشان از تمایل شبکه آپتیمیزم به تمرکز بر قدرت و مشارکت جامعه کاربران خود دارد و در جهت تقویت طبیعت غیرمتمرکز و ایجاد پایگاهی قوی برای تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی پیش می‌رود.

مجموعاً 4,294,967,296 کوین OP در عرضه اولیه توزیع شده است. در سال اول، 30% از این تعداد کوین‌ها توزیع شده اند. البته باید توجه داشت که این درصد ممکن است با توجه به مشارکت و نظر کاربران و دارندگان کوین OP در فرآیند توزیع تغییر کند. علاوه بر این، تعداد کل کوین‌ها با نرخ 2% در سال افزایش خواهد یافت. توزیع کوین‌های OP به صورت زیر است:

  1. 25% متعلق به صندوق اکوسیستم شبکه آپتیمیزم است.
  2. 19% به صورت ایردراپ توزیع می‌شود.
  3. 20% به عنوان پاداش‌های کاربران شبکه اختصاص داده می‌شود.
  4. 17% متعلق به سرمایه‌گذاران خواهد بود.
  5. 19% به توسعه‌دهندگان و تیم سازنده آپتیمیزم تعلق دارد.

این تقسیم بندی نشان دهنده تمرکز شبکه آپتیمیزم بر مشارکت کاربران، توسعه‌دهندگان و حمایت از اکوسیستم است. لازم به ذکر است که توزیع دقیق کوین‌ها ممکن است با توجه به تصمیمات و شرایط آینده تغییر کند.

Road Map شبکه Optimism چیست ؟

شبکه آپتیمیزم (OP) با اهداف گسترده‌ای توسعه یافته است و پیش‌بینی می‌شود در آینده نیز به اهداف دیگری برسد. در زیر به برخی از اهداف شبکه آپتیمیزم اشاره می کنیم:

سالنقشه راه
2019معرفی شبکه و راه اندازی شبکه تست نت
2020راه اندازی شبکه آزمایشی سازگار با EVM
2021راه اندازی مین نت نسخه آلفا
راه اندازی شبکه اصلی منطبق با EVM
راه اندازی کامل Mainnet
2022راه اندازی نسخه بعدی ویژگی های امنیتی
2023راه اندازی رول آپ با استفاده از فناوری شاردینگ
راه اندازی طرح تایید تشویقی برای راستی آزمایی تراکنش های شبکه
غیر متمرکز سازی نود های شبکه
2024راه اندازی نسل دو بعدی ویژگی های امنیتی در زنجیره اتریوم
Road Map

OP را در کدام یک از صرافی ها می توان خرید و فروش کرد؟

کوین OP در حال حاضر در صرافی های مختلفی معامله می شود.از جمله ی این صرافی ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کوکوین
  • MEXC
  • کوین بیس
  • Houbi
  • BYBIT
  • بایننس
  • LBank
  • کوینکس
  • Gate.io
  • OKex
  • یونی سواپ

کیف پول مناسب برای ذخیره رمز ارز OP چیست؟

از جمله کیف پول های مناسب برای نگهداری این رمز ارز می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • متامسک
  • تراست ولت
  • Coin98
  • توکن پاکت
  • Coinbase Wallet

جمع بندی

آپتیمیزم (OP) با دسته‌بندی و انتقال تراکنش‌ها به بلاک چینی دیگر، فشار موجود در شبکه بلاک چین اتریوم (ETH) را بهبود می‌بخشد و در نتیجه، کارمزد تراکنش‌های این شبکه را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. به این ترتیب، کاربران می‌توانند با سرعت بیشتری و با کارمزد کمتر، تراکنش‌های خود را انجام دهند. با این حال، مهم است به این نکته توجه کنیم که تاکنون، این پروتکل به‌طور کامل تمرکز زدایی نشده است و تسلط توسعه‌دهندگان بر آن یکی از نقاط ضعف آن است.

در این مقاله، به‌طور جامع به بررسی نحوه کارکرد شبکه آپتیمیزم (OP) پرداخته‌ایم. همچنین، نقشه راه، تیم توسعه‌دهنده و همکاری‌های آن را مورد بررسی قرار داده‌ایم. همچنین، نحوه دریافت کوین OP که به صورت ایردراپ بین کاربران آپتیمیزم (OP) توزیع شده است و روش‌های خرید و فروش آن را نیز بیان کرده‌ایم.

سوالات متداول

چرا شبکه optimism اسمش را به op mainnet تغییر داد؟

هدف آپتیمیزم از تغییر نام خود به OP Mainnet برندسازی و ایجاد مرز بین شبکه بومی خود و ابزار زیرساختی توسعه‌ای OP Stack باشد که برای توسعه شبکه‌های لایه ۳ استفاده می‌شود تا در نهایت به یک سوپرچین در فضای بلاکچین تبدیل شود.

ارز آپتیمیزم در کدام صرافی ها قابل فروش است؟

معامله رمزارز OP را می‌توانید در چندین صرافی معتبر انجام دهید. صرافی‌های متمرکز از جمله بایننس، کوکوین، MEXC، بایبیت، LBank و اوکی‌اکسچنج (OKex)، کوین بیس و Houbi امکان معامله OP را فراهم می‌کنند.

بنیان گذار شبکه Optimism چه کسی است؟

فردی به نام کوین هو، نقش بنیانگذار و مدیر پروتکل Optimism PBC را بر عهده دارد. او تحصیلات خود را در یکی از دانشگاه‌های معتبر به نام دانشگاه پنسیلوانیا به پایان رسانده است.

چرا پروژه های ارز دیجیتال به مین نت ها نیاز دارند؟

پروژه‌ای که مین نت نداشته باشد، هنوز هیچ محصول عملکردی ارائه نداده است و حضور آن در اکوسیستم بلاک چین، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

مین نت چیست؟

پایدارترین نسخه بلاک چین (شبکه اصلی بلاک چین) که در اختیار کاربران قرار می‌گیرد را مین نت می‌گویند.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید

مهدی سعادت

مهدی سعادت هستم، 24 ساله، یک مهندس جوان و با استعداد که تحصیلات مقطع کارشناسی خود را در رشته برق و گرایش مخابرات در دانشگاه صنعتی اصفهان به پایان رسانده ام. در حال حاضر نیز در مقطع کارشناسی ارشد و در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و در رشته مهندسی برق/گرایش مخابرات سیستم مشغول به تحصیل می‌باشم. از کودکی به نوشتن و ادبیات علاقه‌مند بودم و این علاقه را نیز هنوز حفظ کرده‌ام.. همچنین به عنوان یک مهندس جوان، عاشق حوزه مهندسی برق و مخابرات می‌باشم و در این زمینه‌ها تلاش می‌کنم تا دانش خود را گسترش دهم. طبیعت‌گردی، عکاسی و ویرایش عکس از طریق نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ نیز از سرگرمی‌های مورد علاقه من می‌باشد. در سال‌های اخیر نیز به حوزه ارزهای دیجیتال و NFT نیز گرایش پیدا کرده‌ام و به طور جدی به مطالعه و تحقیق در این زمینه مشغول هستم. مهدی سعادت یک جوان با انگیزه، پر از استعداد و دارای علایق گوناگون است که پیشرفت‌های زیادی در آینده خواهد داشت! مرسی از اینکه همراه من هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button