مدیریت سرمایه در معاملات اسپات
مدیریت سرمایه در معاملات اسپات یک تراکنش لحظهای که به شما امکان میدهد تا به محض اینکه نیاز پیدا کنید، نیاز ارزی خود را پوشش دهید. شما میتوانید از افزایش نرخ ارز (هنگام فروش ارز) یا کاهش نرخ (هنگام خرید ارز)، تا زمان مبادله بهرهمند شوید.
با این حال، یکی از محدودیتهای مهم در انجام معاملات نقدی این است که شرکت نرخ ارز را قبل از زمان انجام معامله نمیداند، که میتواند برنامهریزی بلندمدت و بودجهبندی درآمد و هزینه را با مشکل مواجه کند. مبادله نقطهای مشابه پوشش ریسک نیست. بنابراین باید به عنوان یکی از جنبههای استراتژی کلی ارز شما دیده شود.
مزایا و معایب مدیریت سرمایه معاملات اسپات
قیمت لحظهای قیمت فعلی برای خرید، پرداخت و تحویل فوری یک کالای خاص است. این به این معنی است که بسیار مهم است زیرا قیمتها در بازارهای مشتقه مانند: معاملات آتی و اختیار معامله به طور اجتناب ناپذیری بر اساس این ارزشها خواهد بود.
به همین دلیل، بازارهای نقطهای نیز به شدت نقد و فعال هستند. تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالا در بازار نقدی شرکت میکنند و سپس در بازار مشتقات پوشش ریسک میدهند.
اما یک نقطه ضعف بازار نقدی، تحویل کالای فیزیکی است. اگر شکم خوک لکهدار بخرید، اکنون صاحب چند خوک زنده هستید. در حالی که یک کارخانه فرآوری گوشت ممکن است این را بخواهد، یک دلال احتمالاً چنین تمایلی ندارد.
نکته منفی دیگر این است که بازارهای نقدی نمیتوانند به طور مؤثر برای محافظت در برابر تولید یا مصرف کالاها در آینده استفاده شوند، جایی که بازارهای مشتقه مناسبتر هستند.
آشنایی با ارکان مدیریت سرمایه در معاملات اسپات
معمولا جهت مدیریت سرمایه هیچ گونه قوانینی و فرمول خاصی وجود ندارد اما امروزه از شاخصهای مختلفی استفاده مینمایند تا به بررسی موقعیتهای دقیق معاملاتی بپردازند و قوانین مدیریت سرمایه تعیین شود.
بنابراین سرمایهگذار با توجه به این اصول پیش از ورود به بازار ارزهای دیجیتال و معاملات اسپات در این بازار، به بررسی دقیق آنها خواهد پرداخت و بدین ترتیب معاملات اصولی و موفقیت آمیز خواهد داشت.
بنابراین در اینجا ۵ رکن مهم جهت مدیریت سرمایه را اینطور بیان خواهیم کرد:
ریسک معاملات و ضررهای احتمالی:
در حقیقت مدیریت ریسک یعنی زیان احتمالی که در سرمایهگذاری ایجاد خواهد شد و به همین جهت در مدیریت سرمایه معاملات اسپات هوشمندانه، همیشه باید میزان ریسک مشخصی را در نظر گرفت.
بنابراین میتوان گفت یک سرمایهگذار جهت انجام یک معامله موفق باید مشخص کند، میزان ضرر احتمالی منطقی در کل یک معامله چند درصد خواهد بود.
بدین ترتیب سرمایهگذار باید بر میزان ریسک معاملات در نظر گرفته شده پایبند باشد چرا که در برخی از مواقع دچار وسوسه خواهد شد تا با ریسک بیشتر به سود بالاتر دست یابد که ممکن است موجب تقبل یک ریسک نامحدود گردد و یک روند نزولی بلند مدت را ببیند.
بازده و سود معاملات:
بازده مدیریت سرمایه در معاملات اسپات در حقیقت سودی میباشد که از طریق سرمایهگذاری بدست خواهد آمد و بیان آن براساس درصد است و در یک دوره زمانی خاص، به بررسی و ارزیابی عملکرد شاخصهای پولی و سایر داراییها خواهد پرداخت. مثلا در بازار سهام، بازدهی سرمایهگذاران با توجه به افزایش قیمت سهام و سود نقدی سالانه بدست خواهد آمد.
میتوان گفت یک بازده مناسب و مطلوب با توجه به موارد مختلفی تعیین خواهد شد که از جمله میتوان به هزینههای معاملاتی، ماهیت دارایی، ریسک، نرخ بهره و درصد تورم اشاره کرد.
از این رو میتوان گفت هیچ معیار درست و مشخصی جهت تعیین میزان درصد بازده معاملاتی وجود ندارد و سرمایهگذرانی امکان دستیابی به بازده مطلوب معاملاتی را خواهند داشت که مهارت معاملهگری لازم را از هنگام ورود به بازار ارزهای دیجیتال تا هنگام خروج از این بازار داشته باشند و از آن به نحو احسنت استفاده نمایند.
میزان حجم معاملات:
حجم معاملات در مدیریت سرمایه معاملات اسپات، میزان واحدهای که سرمایهگذاران با پرداخت هزینه و قیمت آنها، مالکیتشان را بدست خواهند آورد، از این رو میتوان گفت واحد شمارش در بازارهای سرمایهگذاری تفاوتهای گوناگونی با یکدیگر خواهند داشت، مثلا شمش طلا را با واحد گرم ارزیابی میکنند و ارز را با واحد اسکناس میشناسند و سهام نیز با برگه سهم معامله خواهد شد. بنابراین معاملهگران جهت تعیین حجم معاملات در بازارهای سرمایه، موقعیت معاملاتی خود را براساس ریسک احتمالی بدست خواهند آورد.
بدین ترتیب میتوان گفت، یک سرمایهگذار منطقی و کار بلد هیچ گاه تمامی سرمایه خود را وارد یک موقعیت معاملاتی نخواهد کرد و حجم معامله خود را با توجه به حداکثر ریسک یک معامله تعیین مینمایند.
بدین ترتیب میزانی از سرمایه وارد بازار خواهد شد و نقاط خروج این سرمایه مشخص خواهد شد تا بخشی کمی از آن در مواجه با ریسک قرار بگیرد.
نسبت بازده به ریسک:
یکی دیگر از شاخصهای بسیار مهم در مدیریت سرمایه معاملات اسپات را میتوان نسبت بازده به ریسک بیان کرد، در حقیقت در موقعیتهای معاملاتی مختلف این نسبت از تقسیم کردن بازده مورد انتظار به ریسک احتمالی حاصل خواهد شد. بنابراین سرمایهگذاران پیش از آن که بر روی ارزی سرمایهگذاری نمایند و وارد معاملاتی گردند، باید این نسبت را بدست آورند.
این شاخص میزان ارزش یک سرمایهگذاری را نشان خواهد داد و در عین حال نشان میدهد اگر سرمایه در خطر قرار گیرد چیزی در حدود چندین برابر بازده احتمالی حاصل خواهد شد.
مطابق با اصول سرمایهگذاری منطقی، حداقل میزان مجاز در این سرمایهگذاری برابر با عدد ۱ است و بدین معنی که در یک موقعیت سرمایهگذاری توان سرمایه گذاری در بدترین حالت باید برابر با بازده مورد انتظار باشد.
نسبتهای که مقادیر آن کمتر از یک است قابل قبول نخواهند بود و لذا نباید وارد معامله گردند. از آنجایی که سرمایهگذار مطابق با بازده احتمالی، متحمل ریسک بیشتری خواهد شد و ممکن است در بلند مدت برای او با زیان همراه باشد.
نسبت افت سرمایه در مدیریت سرمایه معاملات اسپات:
نسبت افت سرمایه با درصد نشان داده میشود و میزان افت یک سرمایهگذاری، صندوق یا حساب معاملاتی را در یک دوره زمانی نشان خواهد داد. این نسبت در واقع درصد کاهش ثروت سرمایهگذار را نشان خواهد داد که در معاملات زیانده و ناموفق بدست خواهد آمد. این نسبت میزان اختلاف سطح قبلی سرمایه قبل از ضرر و سطح بعدی سرمایه بعد از ضرر را بیان خواهد کرد.
همه سرمایهگذاران باید توجه داشته باشند که اصل بقا یکی از مهمترین اهداف در بازار ارزهای دیجیتال خواهد بود و به همین جهت تریدرهای حرفهای نسبت به افراد غیر حرفهای میزان ضرر کمتری را تجربه مینمایند.
استراتژی مدیریت سرمایه در معاملات اسپات
- همه سرمایهگذاران با توجه به شخصیت خود باید دارای یک استراتژی و رویکرد مناسب معاملاتی باشند که به آن پایبند هستند.
- اهداف اصلی یک مدیریت سرمایه، در واقع حفظ و بقای آن است و موارد مختلفی دیگری همچون افزایش سرمایه و بدست آوردن سود در مراحل بعدی قرار گرفتهاند.
- قبل از وارد شدن به یک معامله اسپات باید میزان ریسک و بازده معامله مورد نظر مشخص گردد.
- با توجه به نظر بسیاری از کارشناسان میزان ریسک معاملات، نباید بیشتر از سه درصد باشد.
- اگر سرمایهگذاری چندین موقعیت سرمایهگذاری مختلف دارد، باید یک ریسک قابل تحملی را بین موقعیتهای معاملاتی مختلف تقسیمبندی نماید.
در کل، همیشه 20 تا 30 درصد از پول خود را به صورت استیبل کوینهایی مثل تتر کنار بگذارید و به آن دست نزنید و فقط با 70 درصد سرمایهتان وارد اسپات شوید.
با اینکار به اصطلاح در بازار نقد هستید و در فرصتهای طلایی و یا مواقع بحرانی بازار میتوانید از آن به سود خود استفاده کنید.
یعنی (برای مثال) فقط 11 میلیون و 200 هزار تومان از سرمایهای که برای اسپات کنار گذاشتهاید را وارد معامله میکنید و 4 میلیون و 800 را نقد در بازار باقی میمانید.