مقالات آموزش ارز دیجیتال

چرا سرمایه ایرانیان در بازار ارزهای دیجیتال در خطر است؟

سلام بر همه شما عزیزان دلم. امیدوارم حالتون عالی باشه. امروز یه مطلب خیلی خیلی مهم رو میخوام واستون به اشتراک بزارم در مورد CipherTrace می باشد. این موضوع رو میخوام کامل بررسی کنیم و بفهمیم چه اتفاقی در دنیای کریپتو با وجود CipherTrace خواهد افتاد؟! با من همراه باشید مطمعن باشید شگفت زده خواهید شد.

اگه فکر کردی که این مطلب واست مفید بوده حتما واسم کامنت بزار.
امتیاز دادن و کامنت گذاشتن خیلی بهم انرژی میده/مخلصم Sir

توانایی شرکت تتر برای مسدود کردن حساب ایرانیان در هر لحظه

کمپانی Tether مالک استیبل‌کوین تتر یا USDT یک شرکت آمریکایی است. ساختار تتر کاملا متمرکز و قابل کنترل است. در Smart Contractهای مربوط به تتر فانکشنی وجود داره برای قفل کردن تترهای موجود در آدرس‌های دلخواهشون.

یعنی اگر بخواهند میتونند تتر کاربران را به راحتی حتی در کیف‌پول خود کاربر قفل کنند. تا این لحظه فقط در شبکه اتریوم ۴۷۷ حساب رو مسدود کردند (منبع) پس این امکان رو دارند.

اینکه تا به حال این اتفاق به خاطر هویت ایرانی نیفتاده تضمینی بر این نیست که در آینده هم اتفاق نخواهد افتاد. با توجه به رشد رمزارزها در ایران قطعا بخش قابل توجهی از کل ۶۰ میلیارد دلار تتر در گردش متعلق به کاربران یا شرکت‌ها و صرافی‌های ایرانی است.

در مورد تتر قبلا در یک مقاله جدا کامل صحبت کردم که خالی از لطف نبوده، اگه علاقمند بودید حتما بخونیدش

ورود شرکت CipherTrace و شروع اوضاع قاراشمیش!

شرکت CipherTrace که پارتنر ایالات متحده آمریکا است مدتی پیش لیستی از آدرس‌های بیت کوین متعلق به ایرانی‌ها رو منتشر کرده این یعنی این‌ها با تحلیل دیتا و هوش‌مصنوعی و راهکارهای مبتنی بر پردازش داده موفق شدند با احتمال بالایی موقعیت جغرافیایی آدرس‌های کیف‌پول‌ها رو تشخیص بدن.

در شرایطی که شرکت‌هایی مثل سایفرتریس یا گوگل و… تا رنگ جوراب کاربران رو می‌تونن با تحلیل داده تشخیص بدن، هر لحظه ممکنه به دلیل تحریم‌ها، تتر موجود در لیستی از آدرس‌هایی که احتمال داره ایرانی باشند رو قفل کنند. این یک ریسک بسیار جدی است و در صورت وقوع، آسیب زیادی رو برای فعالین رمزارز در ایران به همراه خواهد داشت.

به جز تتر تمام استیبل‌کوین‌های متمرکز دیگه هم این خطر رو دارند. استیبل‌کوین‌های غیرمتمرکز هم پیچیدگی و ریسک‌های فنی خاص خودشون رو دارند بنابراین چندان قابل توصیه به صورت عموم نیستند ضمن اینکه حجم معاملات پایینی دارند و عرضه و تقاضاشون پایینه.

همکاری شرکت CipherTrace با بایننس

متاسفانه اخبار حاکی از اینه که صرافی‌ها از جمله بایننس در حال همکاری با سایفرتریس هستند. این یعنی به زودی تمام ریسک مورد ۱ متوجه تمام رمزارزهای موجود در صرافی‌های خارجی هم خواهد بود. صرافی‌های بین‌المللی ملزم هستند به رعایت قوانین ضدپولشویی و انجام KYC و دیر یا زود ملزم به شناسایی هویت و موقعیت جغرافیایی کاربران با همکاری شرکت‌هایی مثل سایفرتریس خواهند شد. متاسفانه شواهد نشون میده فعالین رمزارز در ایران حجم بالایی از رمز ارزهاشون رو به صورت بلندمدت در صرافی‌هایی مثل بایننس نگهداری می‌کنند علی‌رغم هشدارها و آموزش‌های مکرر. ظهور و جدی شدن حضور شرکت‌هایی مثل سایفرتریس در دنیای رمزارزها اتفاق جدیدی است بنابراین اتفاقات پیش رو را شاید نشه با تجربه‌های چند سال اخیر مقایسه کرد و ممکنه غافل‌گیر بشیم.

سیستم CipherTrace Traveler بزودی در تمامی صرافی ها الزامی می شود

بایننس اخیرا اعلام کرده که یکی از اولین صرافی‌هایی است که سیستم CipherTrace Traveler رو پیاده‌سازی کرده. لینک منبع

اگه نمی‌دونید سرویس Traveler شرکت CipherTrace چیه باید بگم این یک سامانه پیشرفته جدیده که هر موسسه یا شرکت یا سازمانی که با دارایی‌های رمزنگاری شده مرتبط هستند از جمله صرافی‌ها، OTCها، بانک‌ها و سایر موسسات مالی مثل Tether و… بهش متصل می‌شن با هدف کنترل انطباق با قوانین و مقرارت شبکه مقابله با جرایم مالی (FinCEN) و گروه ویژه اقدام مالی (FATF).

سیستم Traveler به زبون ساده تر

به زبان ساده وقتی یک صرافی Traveler رو پیاده‌سازی می‌کنه یا بهش متصل می‌شه یعنی می‌خواد کنترل کنه و مطمئن بشه که قوانین FATF و FinCEN رو در تمام فرآیندها، معاملات و تراکنش‌ها کامل اجرا می‌کنه. مثلا یکی از الزاماتی که تحت قانون تراول FATF پیش‌تر ابلاغ شده اینه که در صورت انتقال رمزارزها باید هر دوطرف اعم از گیرنده و فرستنده اطلاعاتشان کامل و واقعی باشه و اینجاست که CipherTrace Traveler وارد کار می‌شه که به سرویس‌هایی مثل صرافی‌ها کمک کنه برای شناسایی هویت کاربران و تطابق با قوانین مذکور. حالا ما ایرانیا حیرون میمونیم!!!

از نظر من این یک هشدار جدی برای فعالان ارزهای دیجیتال در ایران است. تمام صرافی‌های خارجی حتی صرافی‌های خارجی که همچنان با مدارک ایرانی احراز هویت می‌کنن چنانچه در کشوری مستقر باشن که به FATF پیوسته‌ است دیر یا زود ملزم به اجرای این مورد و شفاف‌سازی هویت کاربران خواهند شد.

حالا باید چیکار کنیم؟!

مشخص نیست و نمیشه گفت الزاما چیکار میشه کرد که راه در رو داشته باشیم. واقعا ما ایرانیا از همه جای دنیا بیرونیم و انگاری کل دنیا یه طرف و ایرانیا یه طرف دیگن. من توی مطلب قبلی در مورد تتر گفته بودم اگه از ارزهای غیر متمرکز مثه DAI استفاده کنیم مشکلی پیش نمیاد ولی با یه سری محاسبات پیچیده و فنی همونم میشه ردگیری کرد. تنها چیزی که میشه گفت اینه که بیشتر از آی پی های غیر ایرانی هنگام نقل انتقالات استفاده کنیم و ترجیحا از ارزهای استیبل مانند تتر استفاده نکنیم. تنها کوین مورد اعتماد بیت کوین است. و حتما حتما هم سرمایه هاتون رو از صرافی های خارجی مانند بایننس خارج کنین به کیف پول های معتبر.

سوالات متداول درباره هشدار خطر برای ایرانیان

5/5 - (5 امتیاز)

سینا صفری

من هدف خودم را آموزش به دیگران قرار دادم و همیشه عاشق یادگیری و یاد دادن بودم و به عنوان هدف مهم زندگیم سایت ایران ریچ را با تیمی قدرتمند برای علاقمندان به ارزهای دیجیتال و بلاکچین طراحی کردیم. در ایران ریچ همراه با بهترین آموزش دهندگان اتفاقات قشنگی رو برای حوزه مالی هموطنان ایرانی ایجاد کرده‌ایم. + علاقمند به دنیای جذاب ارزهای دیجیتال و فناوری‌های روز دنیا + مشاور ارشد فعالیت در حوزه رمز ارزها و فناوری دیفای + کارشناس متخصص در زمینه معاملات مالی و معاملات آتی در بزرگترین صرافی‌های کریپتوکارنسی + برگزار کننده ورکشاپ‌ها و همایش های مختلف درباره مبانی ارزهای دیجیتال و کسب درآمد دلاری از آن

‫2 دیدگاه

  1. خیلی خیلی ممنونم از شما
    خیلی مقاله های خوبی مینویسید
    در مورد دای هم مطلب میزارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا