تاثیر بلاک چین بر اقتصاد
هر زمان که یک معامله بیت کوین رخ می دهد، داده های آن در یک بلاک دیجیتالی ذخیره شده و به زنجیره اصلی متصل می گردند، مانند اینترنت، بلاکچین نیز دارای بستری توزیع شده است که از الگوریتم پیچیده تقریبا غیرقابل هک استفاده می کند. همچنین آن را می توان به عنوان نوعی فناوری اشتراک فایل که در دسترس همه قرار دارد، نیز به حساب آورد که تنها در زمان خریدوفروش ارز تغییر پیدا کرده و گسترش می یابد.
بلاکچین برای ثبت اطلاعات
ماهیت غیر متمرکز ارزهای دیجیتال، بسیاری از فناوری های دیگر را تحت تأثیر قرار می دهد. این ارزها غیرقابل کنترل بوده و با هیچ کدام یک از قوانین موجود همخوانی ندارند. در نتیجه، بسیاری از افراد آن را روشی جدید برای ثبت اطلاعات به حساب می آورند.
با توجه به اینکه بلاکچین امنیت نسبتا بالایی را فراهم می کند و حجم عظیمی از داده ها توسط دولت ها، بانک ها، کسب و کارها و بسیاری از حوزه های دیگر ذخیره می شوند، به نظر می رسد بلاکچین به زودی خود را از ارزهای دیجیتالی جدا کرده و کاربردهای گسترده ای در آینده نزدیک برای آن در نظر گرفته شود. بسیاری از مؤسسات مالی، بزرگترین بانک ها، اندیشکده ها، شرکت های مشاوره و دولت ها هم اکنون در مورد تأثیرات اقتصادی بلاکچین تحقیق می کنند.
تحقیق بلاکچین
شرکت « آر ۳ » هم اکنون در تلاش است به سؤالات مطرح شده در این حوزه پاسخ بدهد . فناوری بلاکچین به شعبه های بانک ها در سراسر جهان اجازه می دهد تا بدون نیاز به باز و بسته کردن ارتباطات دو طرفه، از بستری امن بهره مند شوند. با بهره مندی از پروتکل های فعلی، انجام تراکنش های بین المللی به چندین روز زمان نیاز دارند، اما بستر مورد بحث، این زمان را به یک کلیک روی ماوس کاهش می دهد.
همچنین، استارتاپ های بسیاری وجود دارند که ایده های آنها بر پایه بلاک چین شکل گرفته است. در کتاب انقلاب بلاکچین Blockchain Revolution نوشته دان Don و الكس تاپ اسکات Alex Tapscott که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، آمده است: بلاکچین نه تنها یک فهرست دیجیتالی توزیع شده پایدار از معاملات اقتصادی و مالی است، بلکه می توان آن را به گونه ای برنامه ریزی کرد که هرگونه داده ارزشمندی را ذخیره سازی کند. بانکها و مؤسسات مالی در عصر حاضر از تمام امکانات آنلاین و دیجیتالی فعلی به منظور ارائه خدمات، بهره گرفته اند، اما به نظر می رسد هنوز هم روش هایی برای افزایش سرعت بازارهای بین المللی این حوزه وجود داشته باشد.
در حال حاضر ، بانک های خاصی در بعضی کشورها از پایگاه دادهای امن برای ذخیره سازی اطلاعات تراکنش ها استفاده می کنند. برای بانکی که با دیگر شعبه های خود در سراسر جهان مبادلات انجام می دهد، یک پایگاه داده امن باید از هر دو سو باز و بسته شود، اما این روش با وجود فراهم کردن سطح امنیتی بالا، به صرف هزینه و زمان بسیار بالایی نیاز دارد.
در یک نظرسنجی انجام شده توسط تحلیلگران، ۳۳ درصد شرکت کنندگان انتظار داشتند در سال ۲۰۱۸ استفاده از فناوری بلاکچین به عنوان بخشی از بانکداری تصویب شود و بیشتر افراد باقی مانده این شرایط را برای سال ۲۰۲۰ درنظر گرفته اند. با توجه به نظرسنجی انجام گرفته، هم اکنون ۶۹ درصد از بانک ها در حال آزمایش فناوری بلاکچین مجاز هستند. به علاوه نیمی از بانک ها نیز در حال همکاری با شرکت های نوپای فین تک Fin Tech و دیگر شرکت های فناوری هستند تا قابلیت های آن افزایش پیدا کند.
هم اکنون بیش از ۵ مورد استفاده برای بلاکچین در نظر گرفته شده است که شامل پرداخت، مدیریت هویت دیجیتال، پاکسازی و تسویه حساب، نامه های اعتباری و پیوندهای وام می شود. در صورت به کارگیری بلاکچین، مؤسسات بین المللی مالی می توانند بسیار سریع تر از گذشته به انجام تراکنش در سراسر جهان پرداخته و از مزایای بیشتری در زمینه تبدیل ارز برخوردار شوند به علاوه با زمانی که به دست می آورند، سرمایه گذاری های بیشتری صورت خواهد گرفت.
تاجران اقتصادی متوجه مزایای بلاکچین شده اند، زیرا این ویژگی روند فروش سهام را سریع تر خواهد کرد. به کمک این فناوری بسیاری از واسطه های موجود حذف خواهند شد. همچنین علاوه بر مؤسسات مالی، بسیاری از سازمانها می توانند از بلاکچین برای برقراری ارتباطات درون سازمانی استفاده کنند. شرکت گلدمن ساكس Goldman Sachs تخمین می زند اگر مؤسسات مالی سراسر جهان از بلاکچین استفاده کنند، سالانه ۶ میلیارد دلار در اقتصاد جهانی صرفه جویی خواهد شد.