داده های آنچین شامل چه مواردی میشوند؟
در مقالات داده آنچین چیست و تحلیل آنچین ارز دیجیتال در مورد داده های آنچین توضیح دادیم. گفتیم که این داده ها، تکنولوژی نوظهوری در خصوص تحلیل رمز ارزها و به خصوص بیت کوین و اتریوم است که در بازار های سنتی دیده نمیشود.
به طور کلی به اطلاعات نوشته شده بر روی بلوک های بلاک چین، که اطلاعات مربوط به تمام تراکنش های انجام شده در یک شبکه هستند را داده آنچین یا داده های درون شبکه ای میگویند.
داده های آنچین چه مواردی هستند؟
با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه دادیم، متوجه میشویم که صدها و حتی هزاران داده آنچین وجود دارد که میتوان از آن ها استفاده کرد. برخی از این داده ها نسبت به سایر داده ها از ارزش بیشتری برخوردار هستند و تاثیر بیشتری در تعیین قیمت روزانه دارند. از جمله این موارد میتوان موارد زیر را نام برد:
- ارزش شبکه به تراکنش
- تعداد آدرس های فعال
- تعداد آدرس های جدید
- حجم تراکنش ها
- ورودی/ خروجی سرمایه از صرافی ها
در تحلیل آنچین استفاده از دو داده تعداد روزهای فعال و تعداد تراکنش ها، دو معیار مهم هستند و حتما باید این موارد بررسی شوند. به طور کلی میتوان گفت با افزایش تعداد آدرس ها و تراکنش های فعال، تقاضا افزایش پیدا میکند و به دنبال افزایش تقاضا، قیمت هم افزایش پیدا میکند.
به عنوان مثال در پلتفرم گلس نود، شما میتوانید به موارد زیر دسترسی داشته باشید و آن ها را بررسی کنید.
داده های درون شبکه نموداری آنچین
داده های نموداری آنچین دارای تعداد زیادی پارامتر مختلف هستند. هر کدام از این پارامتر ها میتواند شامل دسته ها و یا زیر دسته های فرعی باشد که اطلاعات مفیدی ارائه میدهند.
این داده ها شامل:
- اندیکاتور ها
- صرافی ها ( شامل اطلاعات ورود و خروج ارز به صرافی ها و میزان سرمایه گذاری و برداشت )
- آدرس و اطلاعات فرعی آن (آدرس های گیرنده، آدرس های فرستنده، آدرس های موجود فعال، آدرس های جدید ایجاد شده و …)
- تراکنش ها ( شامل اطلاعاتی در مورد تعداد تراکنش ها و نرخ انجام آن ها )
- عرضه ( شامل اطلاعات نرخ عرضه، سود و ضرر عرضه و به طور کلی اطلاعات مربوط به عرضه در گردش )
- کارمزد ها ( شامل اطلاعات کارمزدی که کاربران به ماینر پرداخت میکنند )
- استخراج
- بلاک ها ( شامل اطلاعات جدید ترین بلاک های استخراج شده، تعداد کل بلاک های افزوده شده به بلاک چین اصلی، مدت زمان میانگین ایجاد دو بلاک )
- توزیع
- بازارها و …
کاربرد و هدف دیتای آنچین چیست؟
از داده های درون شبکه برای پیش بینی قیمت روزانه استفاده میشود. به عبارتی تحلیل گران با استفاده از داده های ذکر شده و بررسی روند صعودی یا نزولی آن ها میتوانند نوسانات قیمت را در آینده پیش بینی کنند و بدانند که آیا افزایش دارد یا خیر؟
گفتیم که هر بازاری یک سری سرمایه گذار بزرگ دارد که روند و مسیر حرکت بازار را تعیین میکنند و به این افراد در بازار ارز دیجیتال به اصطلاح «نهنگ ها» گفته میشوند.
برررسی فعالیت نهنگ ها میتواند کمک بزرگی به شما در سرمایه گذاری در بازار ارز های دیجیتال کند. اینکه چه زمانی نهنگ ها شروع به خرید میکنند و یا در چه زمانی شروع به فروش دارایی های خود میکنند. همه ی این ها در سرمایه گذاری کمک کننده هستند.
استفاده از داده های آنچین و درون شبکه بلاکچین
تحلیل گران برای تحلیل روند صعودی و یا نزولی بازار ارز های دیجیتال از تحلیل ها و تکنیک های مختلفی مانند تحلیل های فاندمنتال و تحلیل های تکنیکال استفاده میکنند. عده ای دیگر از تحلیل گران علاقه به بررسی داده های نوشته شده بر روی بلوک های بلاک چین را دارند. در واقع این افراد از داده های آنچین استفاده میکنند و به بررسی تحلیل آنچین میپردازند. در واقع داده های آنچین مکمل و کمک کننده بسیار عالی ای برای تحلیل داده های تکنیکال است.
به کمک داده های درون شبکه شما میتوانید شاخص های کلان اقتصادی در حوزه ارز دیجیتال را پیدا کنید. با استفاده از آنچین، شما میتوانید به طور مستقیم داده ها را از خود شبکه دریافت کنید.
با استفاده از پلتفرم هایی که در مقاله تحلیل آنچین ذکر کردیم، شما میتوانید لیستی از پلتفرم ها را ببینید که این داده ها را ارائه میدهند.
در نمودار هایی که این سایت ها ارائه میدهند، شما دو منحنی اصلی را میبینید. یکی مربوط به قیمت بیت کوین و دیگری مربوط به تعداد آدرس ها. با بررسی این دو مورد شما میتوانید به رابطه ای بین این دو دست پیدا کنید. بررسی کنید که آیا افزایش و یا کاهش قیمت بیت کوین در افزایش و یا کاهش تعداد آدرس های بیت کوین نقش داشته و یا خیر؟
به طور مثال با بررسی رابطه بین قیمت و تعداد آدرس های فعال در 2 سال گذشته، یعنی از سال 2020 تا 2022 متوجه میشویم که با افزایش قیمت بیت کوین، تعداد آدرس های دارای بیت کوین هم افزایش یافته است.
خلاصه:
در این مقاله متوجه شدیم که داده های آنچین شامل چه مواردی هستند و هر کدام دارای چه زیر مجموعه و یا داده های فرعی هستند. با کاربرد این داده ها آشنا شدیم و موارد استفاده آن ها در تحلیل داده های آنچین بررسی کردیم. نحوه کار وال ها را یاد گرفتیم که چه زمان هایی فروش دارند و چه زمان هایی اقدام به خرید میکنند و با روند کلی پیش بینی قیمت بازار آشنایی پیدا کردیم.