آن چین

داده آنچین چیست؟ و بررسی دیتاهای انچین

داده آنچین که به آنچین دیتا و یا داده های درون زنجیره ای معروف هستند، تکنولوژیِ نوظهوری در خصوص تحلیلی رمز ارز ها به خصوص بیت کوین است. داده های آنچین شامل اطلاعات مربوط به تمام تراکنش های انجام شده در یک شبکه بلاکچین خاص هستند. منظور این جمله، تمام اطلاعات نوشته شده بر روی بلوک های بلاک چین است.

در بلاک چین های عمومی این داده ها در دسترس همه قرار دارد. به طور کلی این داده ها را می‌توان در 3 دسته جای داد:

  • داده های تراکنش (شامل اطلاعاتی مانند آدرس ارسال و دریافت، مبلغ منتقل شده، موجودی باقی مانده برای یک آدرس خاص)
  • داده های بلوک (شامل اطلاعاتی مانند کارمزد ماینرها، پلمپ زمانی، پاداش ها)
  • کد قرارداد هوشمند (به معنای منطق مدون کسب و کار روی یک بلاک چین)

داده آنچین (دیتا آنچین) برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی می‌توان گفت افرادی که می‌خواهند وارد بازار رمز ارز های دیجیتال شوند، مخاطبین داده آنچین هستند و به آن احتیاج دارند. داده آنچین شبیه به یک هرم بزرگ است که دارای 3 لایه است. هر لایه برای گروه خاصی از مخاطبین کاربردی است.

لایه های داده آنچین (دیتا آنچین)

این لایه ها به ما برای فهم و درک بهتر چگونگی عملکرد داده آنچین کمک می‌کنند.

لایه اول: سلامت شبکه

اولین لایه در هرم داده آنچین، سلامت شبکه نام دارد.

از ویژگی های این لایه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یکپارچگی پولی
  • امنیت (نرخ هش و نرخ استخراج)
  • و کاربرد ها (آدرس های فعال و حجم تراکنش ها)

در ادامه به بررسی هر یک از موارد زیر می‌پردازیم. اولین موردی که به بررسی آن می‌پردازیم، مبحث یکپارچگی پولی است.

یکپارچگی پولی به چه معناست؟

در یکپارچگی پولی موجودی در گردش و نرخ صدور و مقدار بیت کوینی که روزانه وارد شبکه می‌شود مورد بررسی قرار می‌گیرد. در رابطه با سیاست های بیت کوین لازم است بگوییم که سیایت های پولی بیت کوین، از قبل تعیین شده و در پروتکل های مربوط به بیت کوین کد گذاری شده است و به همین دلیل قابل رصد کردن و پیش بینی کردن است.

در رابطه با نقش لایه اول که در سلامت شبکه نقش دارد، می‌توانیم بگوییم که این لایه نقشی زیر ساختی دارد و در تعیین ساختار لایه های بعدی نقش دارد. داده های موجود در این لایه غیرقابل دستکاری و خام هستند.

امنیت شبکه (نرخ هش و نرخ استخراج)

امنیت را به کمک نرخ هش و نرخ استخراج می‌سنجند. در ابتدا بهتر است کمی با نرخ هش آشنا شویم.

نرخ هش میزان قدرت پردازشی را که ماینر ها برای تامین امنیت شبکه بیت کوین برای مقابله با حملات استفاده می‌کنند، اندازه گیری می‌کند.

در واقع امنیت بیت کوین را استخراجگران (ماینر ها) در این زمینه تامین می‌کنند. آن ها باید مطمئن شوند که تمام معاملاتی که انجام می‌شود، تایید شوند و غیرقابل برگشت باشند. با توجه به توضیحاتی که دادیم، به این نتیجه می‌رسیم که هر چه نرخ هش بالاتر باشد، امنیت شبکه نیز بالاتر است و بین این دو رابطه ی مستقیمی وجود دارد.

امنیت بالاتر به معنای جذب سرمایه گذاران بیشتر و بازاری پر رونق تر است. مورد دیگری که در کاربردها حائز اهمیت است،

کاربرد ها (تعداد آدرس های فعال و حجم تراکنش ها)

تعداد آدرس های فعال در واقع نشان دهنده ی میزان پذیرش و جذب کاربر از طرف شبکه ی بیت کوین است.

نکته ی قابل توجه این است که تعداد آدرس های فعال با افزایش قیمت رابطه ای مستقیم دارد و به نوعی همبستگی دارد. تعداد آدرس های فعال همچنین به ما نشان می‌دهند که در هر آدرسی که وجود دارد چه مقدار بیت کوین قرار دارد و حجم تراکنش هر آدرس چقدر است.

لایه دوم: رفتار فروشندگان و خریداران

این لایه، بر روی رفتار خریداران و فروشندگان تمرکز می‌کند و برای سهام داران، خریداران و سرمایه گذاران ضروری است.

در بازار معاملات بیت کوین، فعالان بزرگ و کوچک بسیاری وجود دارد. در این بازار سرمایه گذاران بزرگی وجود دارند که معمولا خبری از آن ها در معاملات روزانه نیست اما تاثیر بسیاری بر بازار دارند. به دلیل این تاثیری که بر روی بازار دارند، فعالان کوچک تر و خرده تریدر ها نیز چاره ندارند جز اینکه در جهت بازاری حرکت کنند که سرمایه گذاران بزرگ تر به وجود آورده اند.

لایه دوم با استفاده از شاخص هایی از داده های آنچین به تحلیل فعالیت این دسته از سرمایه گذاران بزرگ که بازار را کنترل می‌کنند، کمک می‌کند. اطلاعاتی که در لایه اول به دست می‌آید در لایه دوم به ما کمک می‌کنند تا دید عمیف تر و بهتری نسبت به عملکرد این سرمایه گذاران بزرگ داشته و بدانیم که برنامه های آن ها برای آینده چیست.

لایه سوم: ارزیابی ارزش

این لایه به ارزیابی ارزش می‌پردازد و این عمل برای مدیران سرمایه بسیار مفید و کمک کننده است.

در بازار رمز ارز ها هم مانند هر بازار دیگری گاهی اوقات بازار به اصطلاح دچار حباب می‌شود. یعنی ماینر ها زمانی که قیمت بیت کوین پایین تر از قیمت واقعی آن است و قیمت چندان بالایی ندارد، ترجیح می‌دهند دارایی هایشان را نزد خودشان نگه دارند و دست به فروش اموال خود نمی‌زنند.

برای این که به این فاصله قیمتی، یعنی قیمت حباب و قیمت واقعی پی برده شود، تحلیل گران از داده آنچین یا همان آنچین دیتا کمک می‌گیرند. آن ها به کمک این داده ها ارزش واقعی را حدودی تخمین می‌زنند و به این نتیجه می‌رسند که قیمت در حباب منفی قرار دارد یا خیر.

روش کار به این صورت است که تحلیل گران با تحلیل شکل گرفتن بلاک های جدید میزان حباب را محاسبه می‌کنند. با این کار می‌توانند رفتار سرمایه گذاران بزرگ و قدم های بعدی آنان را پیش بینی کنند.

داده آنچین چیست؟
داده آنچین ارزهای دیجیتال

انواع داده های آنچین

تعداد زیادی داده آنچین وجود دارد که هر یک اطلاعات خاصی را نمایان می‌کند. سرمایه گذاران و افرادی که تمایل ورود به این بازار را دارند، با تحلیل و درک این موارد می‌توانند در بازار پیشرو باشند و تصمیمات مناسبی بگیرند.

از محبوب ترین موارد داده های آنچین که روزانه رصد می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارزش شبکه به تراکنش
  • تعداد آدرس های فعال
  • تعداد آدرس های جدید
  • حجم تراکنش ها
  • ورودی/ خروجی سرمایه از صرافی ها

مزایای استفاده از دیتا های آنچین

گفتیم که استفاده از داده های آنچین به صورت روزانه و در معاملات کمک بسیاری به سرمایه گذاران و پیشروی آن ها در بازار می‌کند. همچنین با مطالعه این داده ها می‌توانید به شناختی نسبی از عملکرد سرمایه گذاران بزرگ برسید که بازار را در دست دارند. به همین دلیل مهم است که تریدرهای تازه کار با داده های آنچین آشنایی کافی و کامل را داشته باشند. پلتفرم های مخصوص به این کار، یعنی تجزیه و تحلیل دادها، این کار را آسان کرده اند.

5/5 - (1 امتیاز)
صرافی اکسولو

farhat

سلام! من فرهت تولید کننده محتوای متنی و مدیر محتوای سایت‌های مختلفی هستم. با ورد پرس آشنایی دارم و به تولید محتوا علاقه دارم. سعی می‌کنم هر روز نکته تازه‌ای رو درباره‌اش یاد بگیرم و تو این زمینه به روز باشم :)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا