مقالات آموزش ارز دیجیتالمقالات آموزش استخراج

سختی شبکه Difficulty چیست و چه تاثیراتی در استخراج دارد؟

روز به روز به اهمیت ارزهای دیجیتال افزوده می شود و در کنار ان روز به روز به تعداد ماینرها یا همان استخراج گران نیز افزوده می شود و در نتیجه آن سختی شبکه استخراج بالاتر می رود. اما این سختی شبکه چیست؟ با بالا رفتن سختی شبکه چه اتفاقاتی در روند استخراج خواهد افتاد. امروز به طور کامل به سختی شبکه و تاثیرات آن بر روی استخراج خواهیم پرداخت.

سختی شبکه چیست؟

سختی شبکه در اصل متغیری برای ثابت نگه داشتن میانگین زمان ایجاد یک بلاک در شبکه بلاکچین است. در ارزهای دیجیتالی که پایه آن ها الگوریتم اثبات کار است وجود چنین متغیری بسیار لارم و ضروری است. برای درک این موضوع کفه ترازویی را تصور کنید. یک سمت آن پر از سکه و سمت دیگر آن وزنه ترازو. اگر بر تعداد سکه ها افزوده شود باید بر وزن نیز افزوده شود تا کفه ها برابر باشند در غیر این صورت کفه ترازو به یک طرف میل بیشتری پیدا می کند.

در ساز و کار شبکه بلاکچین نیز چنین است. در حالت معمول هر چه تعداد ماینرها افزایش می یابد باید بلاک های بیشتری در زمان کمتری ساخته شود، زیرا نیروی کمکی بیشتری برای شبکه بلاکچین استخدام می شود. اما این چیزی نیست که شبکه را به حالت استاندارد نگاه دارد. پس چه عاملی باعث می شود شبکه در وضعیت استاندارد فعالیت کند؟ سختی شبکه.
هر چه تعداد ماینرها افزایش می یابد سختی شبکه، یعنی همان میانگین زمان لازم برای ساخت یک بلاک نیز بیشتر می شود تا کفه های ترازو را برابر نگاه دارد.

ساز و کار سختی شبکه به چه شکل است؟

این ساختار در تمامی ارزهای رمزپایه به یک شکل است. در اینجا بیت کوین را مثال می زنیم:

سختی شبکه بیت کوین هر 2 هفته یکبار یا پس از هر 2016 بلاک تغییر می کند تا میانگین ساخت هر بلاک تغریبا همان 10 دقیقه باقی بماند. یعنی اگر در طول این 2 هفته ماینرها کم شوند سختی شبکه کاهش می یابد و اگر ماینرها افزایش یابند سختی شبکه نیز افزایش می یابد تا زمان ساخت هر بلاک در حد همان ده دقیقه باقی بماند.

یکم تخصصی تر بررسی می کنیم:

زمان ساخت این بلاک ها در طول دو هفته برابر می شود با 20,160 دقیقه ( هر بلاک ده دقیقه زمان می برد، و هر دو هفته یکبار یعنی هر 2016 بلاک سختی شبکه خود را با شرایط جدید وقف می دهد پس با یک ضرب ساده زمان ساخت این تعداد بلاک نیازمند 20160 دقیقه است.)

حال اگر تعداد ماینرها افزایش یابد و سرعت کار آنان بیشتر شود و این زمان به 18000 دقیقه کاهش یابد، در این صورت سختی شبکه باید خود را آپدیت کند.

اگر زمان حل شدن مجموع ۲۰۱۶ بلاک را بر مقدار ایده‌آل ۱۰ دقیقه به ازای هر بلاک تقسیم کنیم، با یک تناسب‌بندی می‌توان فهمید که سختی شبکه باید نسبت به حالت قبلی فرضاً ۲۰۱۶۰/۱۸۰۰۰ یا ۱.۱۲ برابر شود.

کلاس ریاضی:
2016 بلاک ضرب در 10 دقیقه زمان برابر است با 20160 دقیقه
2016 بلاک ضرب در 8.93 دقیقه زمان برابر است با 18000 بلاک
2016 تقسیم بر 10 برابر است با 201
2016 تقسیم بر 8.93 برابر است با 225
225 تقسیم بر 201 برابر است با حدودا نسبت 1.12

در صورتی که این نسبت بیشتر از 1 باشد به این معنی است که ماینر ها با سرعت بیشتری کار کرده اند، یعنی بر تعداد ماینرها افزوده شده. در این صورت باید سختی شبکه افزایش یابد.
اما اگر این نسبت کمتر از یک باشد یعنی سرعت ماینرها کم بوده است و سختی شبکه کاهش می یابد به همین زیبایی.

سختی شبکه چه تاثیری بر استخراج دارد؟

در شبکه بیت کوین ماینرها به دنبال چیزی به نام هش هستند. هش معتبر برای یک بلاک. با بدست آمدن هش بلاک آن بلاک معتبر می شود و تراکنش های داخل آن بلاک به مرحله آخر می رسند.

شبکه بلاکچین با سختی بالاشبکه بلاکچین با سختی کم
کاهش نرخ ایجاد بلاکافزایش نرخ ایجاد بلاک
افزایش تعداد ماینرهاکاهش تعداد ماینرها
خلاصه سختی شبکه

پس متوجه شدیم با افزایش تعداد ماینرهای یک شبکه یعنی ماینرها سریعتر می توانند هش بلاک را بدست آورند، در نتیجه این امر نرخ ایجاد بلاک یا همان زمان ایجاد بلاک در مدت زمان معین (مثلا هر ده دقیقه برای بیت کوین) کاهش می یابد پس سختی شبکه باید افزایش یابد تا این نرخ را به حالت استاندارد خود بازگرداند.

و برعکس با کاهش تعداد ماینرها یافتن هش یک بلاک زمان بیشتری طلب می کند. یعنی میانگین زمان ساخت بلاک افزایش می یابد. در اینجا سختی شبکه کاهش می یابد تا ماینرها راحت تر و سریعتر فعالیت کنند و نرخ را دوباره به حالت استاندارد بازگردانند.

پیشنهاد ما:
قبل از شروع استخراج یک رمزارز سختی شبکه آن را نیز بررسی کنید زیرا با وجود سختی شبکه بالا یعنی رقابتی شدیدتر و طبیعتا برای اینکه در این رقابت بتوانید حرفی برای گفتن داشته باشید نیازمند هزینه بالا هستید مخصوصا در شبکه بیت کوین.

سوالات متداول

5/5 - (3 امتیاز)

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button