آموزش فارکس

 شاخص دلار

شاخص دلار یا ایندکس دلار که تحت عناوین DXY و USDX به نمایش در می‌آید، از جمله مهمترین مواردی است که در تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه کاربرد دارد. این شاخص به راحتی می‌تواند قدرتمندی یا ضعف دلار را در مقابل سایر ارزهای موجود در جهان نشان دهد. همچنین این شاخص در مقابل سبد ارزی که از ۶ ارز معتبر جهانی یعنی یورو (۵۸ درصد)، ین ژاپن(۱۳.۶ درصد)، پوند انگلیس(۱۱.۹ درصد)، دلار کانادا(۹.۲ درصد)، کرون سوئد(۴.۲ درصد) و فرانک سوئیس(۳.۶ درصد) نیز قدرت دلار را نمایش می‌دهد. بنابراین حرکت دلار می‌تواند روی تمام ارزهای فوق تاثیر بگذارد.

بررسی شاخص دلار

نمایی از معیار ارزیابی و ارزهای قابل مقایسه با دلار.

در ادامه مقاله می‌خواهیم درباره شاخص دلار بیشتر بدانیم و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهیم. اگر علاقه‌مند به دریافت اطلاعات در این زمینه هستید، توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به این مهم، دست پیدا کنید.

بررسی شاخص دلار

حتما مطلع هستید که در تمام دنیا، ارز دلار را به عنوان امن‌ترین سرمایه می‌دانند. این موضوع بدین معنی است که هرگاه بازار دچار تلاطم شود و نوسان این بازارها را فرا بگیرد، موجی از سرمایه به ارز دلار وارد می‌شود. این موضوع برای بازارهای مختلف صدق می‌کند. بسیاری از افراد هنگامی که بازار مسکن دچار رکود می‌شود، پول‌های خود را وارد بازار ارز و دلار می‌کنند. چنین موضوعی باعث افزایش تقاضا برای خرید دلار می‌شود و ارزش شاخص دلار نیز افزایش پیدا می‌کند.

اگر شاخص دلار به صورت افزایشی در حال حرکت باشد، بدین معنی است که ریسک در سایر بازارها زیاد بوده و سرمایه‌گذار تمایل دارد در حال حاضر با یک سرمایه‌گذاری ایمن در دلار، سرمایه خود را محفوظ نگه دارد و در کنار آن کمی سود کسب کند. حال در جهت برعکس، اگر شاخص دلار( DXY ) در حال کاهش باشد، بدین معنی است که بازارهای دیگر ریسک کمتری داشته و سودمندی در آن‌ها نسبت به دلار بیشتر است. بنابراین سرمایه به سایر بازارها وارد می‌شود. این موضوع خود نوعی سیگنال جهت خرید و فروش و سرمایه‌گذاری است.

نحوه محاسبه شاخص دلار چگونه است؟

همانطور که پیشتر نیز عنوان شد، شاخص دلار معیاری است برای ارزیابی ارزش نسبی دلار آمریکا در مقابل سایر ارزهای اصلی. این شاخص با استفاده از یک میانگین موزون از نرخ‌های مبادله ۶ ارز عنوان شده( یورو، ین، پوند، دلار کانادا، کرون و فرانک ) بدست می‌آید. بنابراین می‌توان بدین صورت گفت که شاخص دلار یک شاخص برای ارزیابی عملکرد دلار نسبت به سایر ارزها است. این شاخص باعث تحرکات و نوساناتی در بازار سرمایه علی‌الخصوص فارکس می‌شود. حال این سوال پیش می‌آید که چگونه این شاخص محاسبه می‌شود؟ در ادامه به تشریح این موضوع می‌پردازیم. معامله گری شاخص دلار

۱) در مرحله نخست، نیاز است نرخ تبدیل ارزهای دیگر در برابر دلار را بررسی کنیم.

۲) در مرحله دوم، به سراغ تعیین وزن بر اساس اهمیت ارز مورد نظر می‌رویم. معمولا این وزن‌ها توسط فدرال رزرو آمریکا ارائه می‌شود.

محاسبه شاخص دلار

شاخص دلار باعث تحرکات و نوسانات در سایر دارایی‌ها می‌شود.

۳) در گام سوم از میانگین هندسی موزون تجاری نرخ ارز مورد نظر استفاده می‌کنیم. حاصل‌ضرب نرخ مبادله افزایش یافته به توان وزن مورد نظر که ریشه n ام آن را خواهیم گرفت. لازم به ذکر است که n تعداد ارزهای موجود در شاخص است.

۴) در آخرین گام، باید نتایج بدست آمده را در یک عامل ثابت ضرب کنیم. سطح پایه معمولا در چنین حالتی روی ۱۰۰ تنظیم می‌شود.

بررسی دلار و شاخص دلار

شاخص دلار و ارز دلار، با یکدیگر رابطه تنگاتنگی دارند. این موضوع برای تحلیلگران بسیار حائز اهمیت است و باید این رابطه را به دقت بررسی کنند. هرچه ارزش شاخص دلار بیشتر شود، قدرت ارز دلار نسبت به ارزهای بزرگ، افزایش پیدا می‌کند و بالعکس. تغییرات در شاخص فوق می‌تواند نشات گرفته از عوامل مختلفی باشد. تصمیمات و سیاست‌های پولی، افزایش یا کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و … باعث می‌شود این شاخص دستخوش تغییراتی شود. همینطور وزن‌هایی که فدرال رزرو به ارزهای دیگر می‌دهد نیز روی قدرت این ارزها و دلار تاثیر می‌گذارد. این موضوع بسیار مهم است؛ زیرا بر روی بازار بزرگ فارکس تاثیر بسیار زیادی دارد.

داده‌ها و رویدادهای کلان اقتصادی باعث می‌شود شاخص دلار حرکت‌های مناسبی داشته باشد. پارامترهایی نظیر سلامت اقتصادی و تولیدات ناخالص داخلی این شاخص را برای کسب قله‌های بالاتر، سوق می‌دهد. اگر معامله‌گران متوجه شوند که ریسک در بازارهای مالی به چه شکلی است، می‌توانند سرمایه‌های خود را در بازارها و دارایی‌های مختلف جابه‌جا کنند. در نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد شاخص دلار یکی از مطمئن‌ترین دارایی‌ها در هنگام وقوع دوره عدم اطمینان است.

آیا این شاخص تنها روی بازار فارکس تاثیر دارد؟

خیر، شاخص دلار دارای قدرت بسیار زیادی است. در واقع دلار یک ارز جهانی است که بسیاری از افراد در کشورهای مختلف با آن کار می‌کنند. بنابراین افزایش یا کاهش ارزش این دلار می‌تواند روی بازارهای زیادی تاثیرات فراوان بگذارد. این موضوع برای بازار ارزهای دیجیتال نیز صدق می‌کند. در صورت افزایش ارزش دلار، سرمایه‌گذاران تمایل دارند پول‌های خود را وارد این ارز یا ارز دیجیتال مربوط کنند و سود خود را از این بازار کسب کنند.

هنگامی بازارهای دیگر قوت می‌گیرند که بازار ارز دچار ریسک زیادی شود. در چنین حالتی سرمایه‌گذار ترجیح می‌دهد پول خود را در سایر زمینه‌ها سرمایه‌گذاری کند. این موضوع باعث افزایش عرضه این ارز شده و سبب کاهش تقاضای آن می‌شود.

شاخص دلار و فارکس

بررسی این شاخص باعث کسب موفقیت می‌شود.

جمع بندی نهایی

همانطور که مطالعه کردید در این مقاله به بررسی شاخص دلار پرداختیم. در این رابطه مطالب کامل و جامعی عنوان کردیم. این شاخص از ارزنده‌ترین شاخص‌های موجود در بازار مالی است که باعث می‌شود سرمایه به شکل مناسبی در بازارهای مختلف تقسیم شود. یکی از ابتدایی‌ترین مواردی که یک تحلیلگر باید در بازارهای مالی به آن آگاه باشد، همین شاخص دلار است. این شاخص به این دلیل دارای اهمیت است که تقریبا روی تمام بازارها تاثیر می‌گذارد و بررسی روند و حرکت این شاخص، می‌تواند کمک‌های فراوانی کند.

توصیه می‌کنیم حتما این مقاله را دوباره مطالعه نمایید تا اطلاعات کاملی درباره شاخص دلار دریافت کنید. در پایان امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات مفید و ارزشمندی را از آن کسب کرده باشید. شما می‌توانید سایر مقالات موجود در سایت www.karimishad.com را مطالعه و اطلاعات خود را در زمینه بازارهای مالی افزایش دهید.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا