مقالات آموزش ارز دیجیتالمقالات آموزش بلاکچین

مشکلات و محدودیت های بلاکچین

به طور معمول هر فناوری جدیدی که به وجود می آید علاوه بر مزایای خود دارای جنبه های منفی و محدودیت هایی نیز است (کاربرد فناوری بلاکچین). بسیاری از افرادی که در صنعت بلاکچین فعالیت می کنندمعتقدند این بستر بیش از حد گسترش پیدا کرده و در حقیقت برای انجام بسیاری از معاملات دیجیتالی نامناسب است.

سیستم محاسبه توزیع شده

بلاکچین یک سیستم توزیع شده است. بلاک چین از پروتکل های اجماع برای ایمن کردن شبکه اش استفاده می کند. این پروتکل باعث می شود که همه مشارکت کنندگان شبکه بر یک منبع درست توافق کنند و همچنین از حضور عوامل خرابکار جلوگیری می کند، البته به شرط اینکه 51 درصد از شبکه به کار در راستای منافع شبکه ادامه دهند، امنیت برقرار خواهد ماند.

سازمانی که تصمیم به پیاده سازی یک سیستم محاسبه توزیع شده می گیرد، باید هزینه بالاتری را برای راه اندازی اولیه در مقایسه با سیستم های متمرکز بپردازد. هزینه سیستم های غیر متمرکز بالاتر است زیرا آنها نیاز به استفاده از سخت افزار بیشتری دارند.

پیچیدگی مفهوم

لغت بلاکچین هنوز هم یک عبارت کاملا جدید است. این دستاورد مفهوم رمزنگاری را بیش از گذشته به جریان اصلی رویدادها وارد کرده و این بستر را با پیچیدگی های بسیاری مواجه کرده است. با وجود این مشابه تعدادی از صنایع سطح بالا سعی می شود با ارائه توضیحات راهنماها و عبارت های مناسبی درک آن ساده تر گردد.

اندازه شبکه و مقیاس پذیری

مقیاس‌پذیری یکی از مهم‌ترین مشکلات بلاک چین است و از بدو تولد بیت کوین هم مورد توجه خیلی‌ها قرارگرفته است. بلاکچین نیز مانند تمام سامانه های توزیع شده از مقاومت زیادی در برابر بازیگران بد برخوردار نیست، بلکه با حملات مقابله کرده و به مرور زمان رشد می کند. این عمل به شبکه بزرگی از کاربران نیاز دارد. با وجود این اگر شبکه ای قوی با تعداد زیادی گره توزیع شده وجود نداشته باشد، بهره مندی از مزایای آن سخت تر خواهد شد. البته بحث هایی وجود دارد که بیان می کنند چنین وسعتی برای بلاکچین های نیازمند مجوز بسیار مهلک است. درنتیجه تعیین اندازه مناسب و نگهداری از آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و چالش آفرین است.

هزینه تراکنش ها و سرعت شبکه

برخلاف سال های ابتدایی به وجود آمدن بیت کوین که تراکنش های آن به صورت تقریبا رایگان انجام می شد. این میزان در حال حاضر متفاوت است. برای نمونه تا اواخر سال ۲۰۱۶ در هر ثانیه تنها ۷ تراکنش صورت می گرفت که هزینه هر کدام حدود ۰/۲ دلار بود و تنها ۸۰ بایت داده قابلیت ذخیره سازی داشت. همان گونه که گفته شد از بلاکچین علاوه یر ارزهای رمزپایه در زمینه های بسیار دیگری نیز بهره گرفته می شود. برای نمونه بعضی از دولت ها از آن برای ذخیره سازی داده ها و تاریخچه دارایی های خود استفاده کنند اما این مسئله فشار بیشتری را به ماینرها وارد می کند، زیرا آنها مجبور خواهند شد بخشی از اطلاعات را به صورت مداوم چندین باره پردازش و بارگذاری کنند.

خطای انسانی

اگر بلاکچین به عنوان یک پایگاه داده استفاده شود، داده هایی که در آن ذخیره می شوند باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند. داده های ذخیره شده در بلاکچین به صورت ذاتی قابل اعتماد نیستند؛ بنابراین، داده ها باید به شکلی دقیق در آن وارد شوند. سامانه های بلاکچین به مانند پایگاه داده های متمرکز از اصل « ورودی زباله، خروجی زباله » پشتیبانی می کنند. به این معنا که اگر داده های ورودی اشتباه یا نامعتبر باشند، خروجی نیز نامعتبر خواهد بود.

نقص امنیتی غیرقابل اجتناب

در بلاکچین بیت کوین و دیگر انواع آن یک نقص امنیتی قابل توجه وجود دارد. اگر بیش از نیمی از رایانه های موجود در شبکه شروع به ارسال اطلاعات دروغین کنند. آن داده ها به حقیقت بدل خواهند شد و حمله ۵۱ درصد رخ خواهد داد. به همین دلیل جامعه فعال در این حوزه به صورت مستقیم روی روند ماینینگ نظارت می کنند تا اجازه و امکان نفوذ ناخواسته به شخصی داده نشود.

سیاست ها

از آنجایی که پروتکل های بلاکچین فرصتی برای دیجیتالی کردن مدل های حکومتی را فراهم می کنند و ماینرها نوع دیگری از مدل های حکومتی را شکل می دهند، امکان به وجود آمدن اختلاف های عمومی بین بخش های مختلف جامعه به شدت افزایش می یابد. اختلاف های یادشده یکی از ویژگی های اصلی صنعت بلاکچین است و به وضوح پیرامون پرسش ها یا رویدادهای انشعاب بلاکچین رخ می دهند. این مباحث می توانند بسیار فنی و قابل توجه باشند، اما عده ای آن را با مسائل سیاسی ترکیب می کنند و فرصت های جدیدی برای آزمایش های حکومتی به وجود می آید.

رایانش کوانتومی

در رایانش کوانتومی به جای بیت دیجیتالی از کیو بیت کوین استفاده می شود. برخلاف بیت دیجیتالی، در بیت کوانتومی علاوه بر صفر و یک حالت سومی نیز وجود دارد که ترکیبی از هر دو به حساب می آید. به همین دلیل تعداد بیشماری حالت ذخیره سازی برای داده ها به وجود آمده و سرعت پردازش ها افزایش می یابد. تعدادی از کارشناسان معتقدند اگر سامانه کوانتومی چندمنظورهای مجهز به ۵۰ کیوبیت به وجود آید، قدرت آن حتی از بهترین ابررایانه های امروزی سریع تر خواهد بود. همچنین به علت قدرت پردازشی بسیار بالا پیش بینی می شود این سامانه بتواند همه رمزنگاری های موجود فعلی از جمله بلاکچین را منقرض کند. به همین دلیل عده ای از متخصصان از هم اکنون شروع به توسعه الگوریتم ها و ارزهای جدیدی مانند کیو بیت کوین کرده اند. البته کاربردی بودن این راهکارها مورد تأیید قرار نگرفته است.

سوالات متداول

5/5 - (1 امتیاز)

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button