تهیه داده های آنچین از کجا و چگونه ممکن است؟
داده های آنچین نقش بسیار مهمی در دنیای ارز های دیجیتال دارند. از این رو تصمیم گرفتیم تا به بررسی اون ها بپردازیم. در این مقاله قصد داریم تا با برترین وب سایت های تحلیل آنچین و ارائه داده های آنچین آشنا شویم.
در مقاله داده های آنچین شامل چه مواردی میشوند؟ با داده هایی که وجود دارد آشنا شدیم و در مقاله استفاده از داده آنچین برای تحلیل بازار کریپتو، با موارد استفاده داده های آنچین آشنا شدیم.
چگونه دادههای آنچین را به دست آوریم؟
برای دسترسی و تهیه داده های آنچین 2 راه داریم! یکی این که خودش شخص یک نود در شبکه بلاکچین ایجاد کند که نیازمند تخصص و صرف وقت زیادی است. درحالی که سایت هایی هم در این زمنیه ایجاد شدهاند که داده های آنچین را با دریافت هزینه اشتراک و یا رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند.
راهاندازی یک نود در شبکه برای جمع آوری داده آنچین
راهی که به شخص ثالث متکی نباشد، راهاندازی یک نود در شبکهای است که قصد دریافت اطلاعات آن را دارید. چرا که نودها یک کپی از لجر را نگهداری میکنند. این روش به اطلاعات فنی و سختافزار و ارتباط اینترنت نیاز دارد، پیشنیازهای این کار بنا به مشخصات هر شبکه متفاوت است.
امروزه سایت های تحلیل آنچین به معامله گران ارزهای دیجیتال کمک میکنند تا اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آوردند و بتوانند دید وسیع و مستقیمی داشته باشند. در نتیجه میتوانند با خیال راحت به خرید و فروش بپردازند. این سایت ها با اطلاعاتی که در اختیار افراد قرار میدهند، کمک میکنند تا درصد خطا در معاملات کاهش پیدا کند.
استفاده از سایت های تحلیل آنچین برای تهیه داده های آنچین
از جمله سایت های تحلیل آنچین میتوان به سایت های زیر اشاره کرد:
گلس نود GLASSNODE
این سایت را میتوان یکی از پیشتازان در زمینه اطلاعات درون زنجیره ای نامید. این سایت اطلاعات بسیاری را در رابطه با اندیکاتور های مختلف در بازار ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم ارائه میدهد. به کمک این سایت شما میتوانید یک نمای کلی از حجم معاملات و تراکنش ها داشته باشید.
داده هایی که این سایت ارائه میدهد عبارت است از:
- آدرس های فعال
- کارمزد تراکنش ها
- فعالیت ماینر ها
- داده های صرافی ها
- و … .
دانستن حجم معاملات صرافی ها ما را از این آگاه میکند که معامله گران دارایی های خود را برای خرید و فروش به صرافی های ارز دیجیتال انتقال میدهند. دانستن این جریانات ورودی و خروجی به صرافی ها طی مدت زمانی خاص، میتواند بسیار کمک کننده باشد.
برای داشتن نمایی کلی از اتفاقات درون سیستم ارز های دیجیتال شما میتوانید تعداد آدرس های فعال جدید روی شبکه های بیت کوین و یا اتریوم را چک کنید. همچینین برای اینکار میتوانید از داده های مربوط به تعداد تراکنش ها و حجم کل انتقال یافته نیز استفاده کنید.
این پلتفرم دو بخش پولی و رایگان دارد. بسیاری از داده های مورد نیاز شما در نسخه رایگان قابل دسترسی است، اما اگر قصد تحلیل حرفه ای تری دارید میتوانید با پرداخت 30 دلا راز نسخه پیشرفته و با پرداخت 800 دلار از نسخه حرفه ای این پلتفرم استفاده کنید. دقت کنید که استفاده از نسخه های پول یمناسب افراد حرفه ای و شرکت های بزرگ است.
در بخش گلس نود استدیو (Glassnode Studio) شما میتوانید به آدرس های فعال و جدید، آدرس های با میزان دارایی مشخص، نرخ هش، دشواری استخراج، درآمد ماینر ها و کارمزد تراکنش ها و … دسترسی داشته باشید.
برای مقایسه دو معیار از دو دارایی مختلف میتوانید از سربرگ مقایسه (Compare) در گلس نود استدیو استفاده کنید. با استفاده از سربرگ Insights شما به اخبار ها یمختلف، تحلیل ها، گزارش ها و … دسترسی خواهید داشت. این بخش قسمتی تحت عنوان «The Week On-Chain» دارد که به معامله گران کمک میکند تا از داده های درون شبکه ای برای معاملات خود استفاده کنند.
سایت کوین دنس CoinDance
سایت کوین دنس به طور تخصصی بر روی بیت کوین و فورک های بیت کوین کار میکند. این پلتفرم توسط ارزهای دیجیتال اداره میشود.
در این سایت شما میتوانید اطلاعاتی مرتبط با نودها، سیاست و میزان پذیرش، آماری در مورد حجم و … پیدا کنید. یکی از ویژگی های جالب این سایت این است که گستردگی پذیرش بیت کوین را بر اساس سن و جنسیت نشان میدهد.
این سایت همچنین بخشی دارد که نمودار پذیرش بر اساس کشور را نشان میدهد. با کمک این بخش شما میتوانید ببینید که کدام کشورها به بیت کوین تمایل بیشتری دارند. این سایت همچنین لیستی از احزاب مختلفی تهیه کرده است که از بیت کوین پشتیبانی میکنند.
سربرگ اصلی این سایت گزینه های مختلفی دارد. در قسمت Volume شما میتوانید نمودار حجم معاملاتی که هر هفته انجام میشود را ببینید. از سایر بخش های این سایت شما میتوانید اطلاعاتی در مورد جستجوی گوگل در مورد بیت کوین، اندازه بلاک های استخراج شده، به روز رسانی ها و نودها ببینید.
در قسمت Politics & Opinion شما به نقشه سیاسی بیت کوین دسترسی دارید. از این طریق شما میتوانید وضعیت قانون گذاری بیت کوین را در دنیا ببینید. این مناطق با 3 رنگ سبز، نارنجی و قرمز مشخص شده اند.
رنگ قرمز و نارنجی نشان دهنده مناطقی هستند که به ترتیب محدودیت هایی وجود دارد و غیرقانونی محسوب میشوند. مناطق سبز رنگ مختص به مناطقی است که هیچ قانونی در آنجا وجود ندارد نه محدودیت و نه قانونی بودن بیت کوین در این مناطق مورد بررسی قرار نگرفته است.
این سایت در سال 2016 تاسیس شد و هدفی که برای خود قرار داده اند این است که تمام افراد جامعه بیت کوین بتوانندصرف نظر از سوابق فنی و تجاربی که به دست آورده اند، ا زآخرین اطلاعات استفاده کنند تا به رشد و تکامل در بالاترین حد در بازار ارز های دیجیتال دست یافته شود.
تهیه داده های آنچین در سایت مساری Messari
اگر به دنبال اطلاعات خاصی هستید و میخواهید با کمک فیلترهای مختلف به داده مورد نظر خود دست پیدا کنید، سایت مساری بهترین انتخاب برای شماست.
این سایت میتواند موارد دلخواه شما را با فیلترهای ارزش بازار، حجم، آدرس های فعال، نقدینگی، ردیت و … فیلتر کند. این سایت همچنین دارای مقالات تحقیقی زیادی میباشد.
سایت مساری به شما کمک میکند تا بتوانید کوین های ارزشمندی را که از چشم سایر افراد پنهان مانده اند را پیدا کنید و به سبد سرمایه گذاری خود (پورتفو) اضافه کنید. شما میتوانید از امکانات این سایت در 3 نسخه بهره ببرید. نسخه رایگان، نسخه حرفه ای و نسخه پیشرفته. برای استفاده از نسخه های حرفه ای و پیشرفته به ترتیب شما باید 25 دلار و 625 دلار بپردازید. قابل ذکر است که استفاده از نسخه های پولی به افراد حرفه ای و شرکت های بزرگ توصیه میشود.
در صفحه اسکرینر شما میتوانید کوین ها را براساس انواع، بازده سرمایه گذاری و آمار دسته بندی کنید. با کمک بخش Classifications شما میتوانید نوع کوین های قابل ملاحظه مانند دارایی های دیفای، استیبل کوین ها و … را تعیین کنید. با استفاده از بخش ROI شما میتوانید عملکرد بازار را مورد بررسی قرار دهید و بهترین و بدترین عملکرد ها را ببینید.
با کمک بخش Stats شما میتوانید دارایی های خود را بر اساس حجم معاملات، نقدینگی، نوسانات بازار و … دسته بندی کنید. لازم به ذکر است که برخی از گزینه های پیشرفته صفحه اسکرینر تنها در نسخه های حرفه ای و پیشرفته این پلتفرم در دسترس کاربران قرار داده میشود.
این سایت اطلاعاتی در مورد تاریخچه، میزان رشد کوین، اخبار و سایر جزئیات هر کوین را در صورت سرچ در اختیار شما قرار میدهد. با ارائه دادن اطلاعات دقیق، این سایت موفق بوده است تا جلوی دستکاری بازار را تا حدی بگیرد. علاوه بر این، لیستی از صرافی های قابل اعتماد را هم به کاربران خود ارائه میدهد.
برخی از نمودار هایی که این سایت در اختیار کاربرانش قرار میدهد، موارد زیر است:
- ارزش بازار تحقق یافته
- قیمت آنی
سایت کوین گکو COINGECKO
از این پلتفرم برای به دست آوردن اطلاعات در رابطه با عملکرد رمز ارزها استفاده میشود. این سایت به عنوان یکی از پرکاربرد ترین ابزارهای موجود بریا معامله کنندگان وسرمایه گذاران محسوب میشود. با کمک اطلاعاتی که ارائه میدهد، کاربران این سایت میتوانند تصمیمات درستی را در روند اتجام معاملات خود بگیرند.
یکی از ویژگی های مهم این سایت، قابلیت فیلتر کردن یافته های موتور های جست وجو بر اساس معیار کاربران است. این سایت همچنین قابلیت نمایش لحظه ای قیمت ها را نیز دارد و با نظارت دقیق بر نحوه گسترش بازار و اطلاعات درون شبکه ای مختلف، جدیدترین اخبار و اطلاعات را در اختیار کاربرانش قرار میدهد.
با استفاده از بخش Large Movers کاربران میتوانند کوین هایی را ببینند که بیشترین پامپ و شدید ترین دامپ را داشته اند. (پامپ= افزایش شدید قیمت، دامپ= کاهش شدید قیمت)
در کوین گکو کاربران میتوانند صرافی های مختلف را به تفکیک صرافی های معاملات روزانه (Spot)، صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) و صرافی ابزار های مشتقه (Derivatives) مشاهده کنند.
با استفاده از بخش Earn این امکان به کاربران داده میشود که با سرمایه گذاری هر میزان از هر کوین روی پلتفرم های مختلف، در بازه های زمانی مختلف میتوانند چقدر درآمد به دست بیاورند.
پلتفرمهای تحلیل آنچین ارز دیجیتال چگونه کار میکنند؟
پلتفرمهای تحلیل آنچین ارز دیجیتال برای تهیه داده های آنچین در پنج مرحله کار میکنند: بازرسی، شناسایی، خوشهبندی، مدلسازی و نمایش بصری.
در مرحله اول، پلتفرمها بلاکچین را بازرسی میکنند، درست مانند هر کسی که میتواند این کار را انجام دهد. پس از آن، شروع به شناسایی یا برجستهسازی تمام دادههای مورد نیاز مانند آدرس، مقادیر، قیمت گس و موارد دیگر میکنند. سپس، پلتفرمهای تحلیل آنچین شروع به گروهبندی و به روز رسانی دادههای بازیابی شده میکنند. پس از آن، با استفاده از تکنیکهای خاص، شروع به ساخت مدل داده میکنند. در نهایت، دادههای آنچین در نمودارهای تعاملی، ساده و مفید نشان داده میشوند.