تحلیل تکنیکال

انواع نمودارهای قیمتی در تحلیل تکنیکال

نمودارها نمایش گرافیکی اطلاعات قیمت ارزهای دیجیتال در طول زمان است. نمودارها داده های تاریخی را بر اساس ترکیبی از قیمت، حجم و هم چنین بازه های زمانی ترسیم می کنند.

استفاده از نمودارها به قدری شایع است که اغلب از تحلیل گران تکنیکال به عنوان نمودارگر یاد می شود. در ابتدا نمودارها به صورت دستی ترسیم می شدند، اما اکثر نمودارها امروزه توسط رایانه ترسیم می شوند.

انواع نمودارهای قیمتی

نمودارهای اصلی که توسط تحلیل گران تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرند، نمودار خطی ، نمودار میله ای ، نمودار کندل استیک، نمودار Renko، نمودار نقطه ای و غیره است. نمودارها هم چنین می توانند در مقیاس حسابی یا لگاریتمی ارائه شوند. انواع نمودارها و مقیاس های مورد استفاده بستگی به این دارد که تحلیلگر تکنیکال مهم ترین اطلاعات را در نظر می گیرد و کدام نمودارها و مقیاس ها به طور ایده آل این اطلاعات را نشان می دهد.

مقایسه نمودارهای قیمتی در تحلیل تکنیکال

نمودار خطی1- ساده ترین شکل نمودار است.
2- فقط قیمت بسته شدن را در بازه های معاملاتی نشان می دهد
نمودار میله ای1- قیمت باز شدن – بسته شدن – بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت را نشان می دهد.
2- نسبت به نمودار خطی دارای ویژگی های بیشتری است.
نمودار کندل استیک1- تمامی ویژگی های نمودار میله ای را داراست.
2- حالت گرافیکی بهتری را نشان می دهد
3- روانشناسی بازار را بهتر نشان می دهد.
4- الگوهای بیشتر و کامل تری را می توان از این نمودار پیدا کرد.
مقایسه نمودار های قیمتی

برای درک بهتر از هر یک از این نمودار ها به تجزیه تحلیل هر یک می پردازیم

نمودار خطی

نمودارهای خطی اساسی ترین شکل نمودارها هستند، آن ها از یک خط واحد از چپ به راست تشکیل شده اند که قیمت های پایانی را به هم پیوند می دهند. به طور کلی، فقط قیمت بسته شده است که با یک نقطه ارائه می شود.

این یک نوع نمودار محبوب است که در ارائه ها و گزارش ها به کار می رود تا دید کلی نسبت به جهت تاریخی و فعلی داشته باشد.

این روش هم چنین یک روش ساده برای به دست آوردن ایده کلی از جهت حرکت قیمت در بازار است که توسط برخی از معامله گران ترجیح داده می شود.

در حالی که این نوع نمودار درک چندانی از تغییرات قیمت داخل تغییرات یک روز ارائه نمی دهد، بسیاری از معامله گران قیمت بسته شدن را مهم تر از قیمت باز شدن، بالاترین قیمت یا پایین ترین قیمت در یک دوره معین می دانند.

نمودار میله ای

یکی از ابزارهای اصلی تحلیل تکنیکال نمودار میله ای است. نمودارهای میله ای به عنوان نمودارهای بازشدن-بالاترین -کمترین-بسته شدن قیمت (OHLC) نیز شناخته می شوند. آن ها از یک سری خطوط عمودی تشکیل شده اند که محدوده قیمت را در آن Time Frame نشان می دهند.

نمودارهای میله ای معامله گران را قادر می سازند تا الگوها را با در نظر گرفتن همه قیمت ها،بازشدن-بالاترین -کمترین-بسته شدن قیمت (OHLC) راحت تر کشف کنند. قیمت بازشدن ، خط فاصله افقی در سمت چپ خط افقی است و قیمت بسته شدن در سمت راست خط قرار دارد. اگر قیمت شروع از قیمت بسته شدن کمتر باشد، خط اغلب به رنگ سیاه (یا سبز) رنگ نشان داده می شود تا نشان دهنده یک دوره صعودی باشد. برعکس این برای یک دوره نزولی صدق می کند، که با یک رنگ قرمز نشان داده می شود.

نمودار کندل استیک

نوع دیگری از نمودار مورد استفاده در تحلیل تکنیکال، نمودار شمعی است که اصطلاحاً کندل استیک گفته می شود زیرا مولفه اصلی نمودار که نمایانگر قیمت است، مانند شمع است و دارای “بدنه” ضخیم و معمولاً خطی که در بالا و پایین آن وجود دارد که سایه بالا و سایه پایین نام دارد

بالای سایه فوقانی نشان دهنده قیمت در بالاترین موقعیت است، در حالی که پایین سایه پایین ترین قیمت را نشان می دهد. الگوها هم توسط بدنه واقعی و هم سایه ها شکل می گیرند. الگوهای کندل استیک در دوره های کوتاه مدت بسیار مفید هستند و بیشتر در اوج روند صعودی یا پایین روند نزولی اهمیت دارند، در حالی که الگوها اغلب معکوس روند را نشان می دهند.

یک اشکال جزئی در نمودار کندل استیک این است که کندل ها فضای بیشتری نسبت به میله های OHLC اشغال می کنند. در بیشتر انواع نمودارهای قیمتی، بیشترین چیزی که می توانید با نمودار کندل استیک نمایش دهید کمتر از آن است که می توانید با نمودار میله ای نشان دهید.

برای آموزش انواع کاربرد کندل ها و الگوهای مهم کندل استیک به آموزش زیر مراجعه کنید.

سوالات متداول درباره نمودارهای قیمتی

5/5 - (1 امتیاز)
صرافی اکسولو

سینا صفری

من هدف خودم را آموزش به دیگران قرار دادم و همیشه عاشق یادگیری و یاد دادن بودم و به عنوان هدف مهم زندگیم سایت ایران ریچ را با تیمی قدرتمند برای علاقمندان به ارزهای دیجیتال و بلاکچین طراحی کردیم. در ایران ریچ همراه با بهترین آموزش دهندگان اتفاقات قشنگی رو برای حوزه مالی هموطنان ایرانی ایجاد کرده‌ایم. + علاقمند به دنیای جذاب ارزهای دیجیتال و فناوری‌های روز دنیا + مشاور ارشد فعالیت در حوزه رمز ارزها و فناوری دیفای + کارشناس متخصص در زمینه معاملات مالی و معاملات آتی در بزرگترین صرافی‌های کریپتوکارنسی + برگزار کننده ورکشاپ‌ها و همایش های مختلف درباره مبانی ارزهای دیجیتال و کسب درآمد دلاری از آن

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا