الگوی فرفره Spinning چیست؟

یادگیری تحلیل تکنیکال بازار های مالی از جمله نکات ضروری برای تشخیص نقاط ورود به بازار است. اهمیت یادگیری الگوهای کندلی برای ایجاد موقیتی مناسب برای کسب سود و نتیجه دلخواه شما ضروری میباشد. الگوی فرفره Spinning از جمله الگوهای تک کندلی و بازگشتی مهم برای تشخیص روند بازار است. این الگو به دو صورت صعودی و نزولی تشکیل میشود. در این مقاله به یادگیری و شناخت کامل الگوی تک کندلی فرفره Spinning میپردازیم.
شکل کندل الگوی فرفره
همانطور که اشاره شد الگوی فرفره به دو صورت صعودی و نزولی در چارت مشاهده میشود. حد شروع قیمت کندل و حد اتمام قیمت در این کندل نزدیک به هم است. همچنین این کندل سایه بالایی و سایه پایینی دارد و طول هر دوی آنها تا حدودی باهم تقارن دارند. هنگامی که الگوی فرفره نزولی یا صعودی در بازار مشاهده شود. یعنی بازار در سردرگمی است و در حال حرکت در خطوط قیمتی خاصی است و به اصطلاح بازار رنج میزند. در اینجا سردرگمی میان خریداران و فروشندگان بازار به وجود امده است. همچنین هر چه تعداد کندل های الگوی فرفره در کنار هم بیشتر باشد بازار بیشتر در حالت بلاتکلیفی میماند. درخواست عرضه و تقاضا در بازار به هنگام مشاهده این کندل ها تقریبا برابر است.

شباهت الگوی Spinning و الگوی دوجی
الگوی فرفره و دوجی از نظر شکل ظاهری و رفتار الگو در بازار تقریبا به هم شبیه هستند. نقش الگوی Spinning به نقش الگوی دوجی پایه بلند در بازار بسیار شبیه است. در برخی منابع به الگو فرفره الگوی دوجی فرفره نیز گفته میشود. الگوی Spinning در کف بازار و سقف بازار اهمیت دارد و در روند بازار تاثیر میگذارد. همچنین فرفره هایی که در طی روند و میانه های بازار شکل میگیرند از اهمیت خاصی برخوردار نیستند و باید نادیده گرفته شوند. در برخی موارد پس از تشکیل Spinning روند جدید بازار با حرکتی شارپ همراه میشود. حرکت شارپ حرکتی غیر منتظره و تغییری ناگهانی در روند بازار است. که تحت تاثیر عوامل متعددی در یک متغیر یا شاخصی خاص انجام میشود. در مقاله دیگری از ایران ریچ حرکت شارپ را به صورت کامل و جامع آموزش میدهیم.
الگوی فرفره سقف ـ فرفره بالا ـ فرفره نزولی ـ Spinning Top
همانطور که از اسم آن پیداست این الگو در انتهای روند های صعودی و در سقف های قیمتی بازار تشکیل میشود. این الگو بازگشتی است و روند های صعودی پر قدرت را متوقف کرده و با تغییر روند بازار را نزولی میکند. این الگو نشان میدهد قدرت خریداران که رو به افزایش بود کاسته شده و قدرت فروشندگان در حال افزایش است. در این حالت کندل الگو میتواند صعودی و یا نزولی باشد. اهمیتی ندارد زیرا این الگو با کندل تایید معتبر است.
کندل تایید الگوی فرفره سقف Spinning Top
کندلی نزولی و قرمز که حد اتمام قیمت آن پایینتر از بدنه کندل الگوی Spinning Top باشد. مکان شکل گیری این الگو از رنگ آن مهمتر است اگر این الگو در محدوده مقاومتی بازار تشکیل شود اعتبار الگو بیشتر میشود. این حالت نشان دهنده شکست روند و نزولی شدن بازار است. همچنین وجود گپ قیمتی بین بدنه کندل تایید و کندل الگو قدرت تغییر روند را افزایش میدهد. در این حالت سیر نزولی بازار با سرعت و قدرت بیشتر ادامه مییابد.
فرفره کف ـ فرفره پایین ـ فرفره صعودی ـ Spinning Bottom
الگوی Spinning کف از جمله الگوهای بازگشتی بازار است که موجب تغییر روند بازار میشود. این الگو صعودی بوده و با شکل گیری در انتهای روندهای نزولی و در کف قیمت بازار باعث تغییر روند نزولی به صعودی میشود. اگر این الگو در کف نقاط حمایتی بازار تشکیل شود. قدرت بیشتری دارد و سریعتر روند نزولی را به صعودی تبدیل میکند. با مشاهده الگوی Spinning Bottom به این موضوع پی میبریم که قدرت فروشندگان بازار در حال کم شدن و به همان میزان و به صورت برابر قدرت خریداران بازار رو به افزایش است و روند جاری در بازار در حال حرکت معکوس است. مانند الگوی فرفره سقف الگوی Spinning کف هم میتواند قرمز یا سبز باشد که اهمیتی ندارد. محل قرارگیری این کندل و همچنین رنگ کندل تایید آن بسیار مهم است.
کندل تایید الگوی فرفره کف Spinning Bottom
الگوی Spinning کف همانند بیشتر الگوهای کندلی در تحلیل تکنیکال بازار های مالی نیازمند کندل تایید است. با شکل گرفتن کندل تایید تحلیلگران با خیالی راحت تر میتوانند از الگو استفاده کنند و از نقش آن در چارت مطمعن شوند. کندل تایید الگوی Spinning کف کندلی صعودی و سبز رنگ است که حد اتمام قیمت در آن بالاتر از بدنه کندل الگو و در خلاف جهت کندلهای قبل خود است. اگر میان بدنه کندل تایید و کندل الگوی Spinning کف گپ قیمتی وجود داشته باشد اعتبار الگو بیشتر است و تغییر روند کاملا قطعی خواهد بود. پس از کندل تایید این الگو روند بازار سیر صعودی چشمگیری را پیش میگیرد که میتوان از این روند جدید به عنوان حرکت شارپ یاد کرد.

معامله با الگوی Spinning
همانطور که در این مقاله اشاره شد الگوی فرفره در روندهای نزولی و در روندهای صعودی مشاهده میشود. در هر حالت مشاهده این الگو در کف یا سقف روندهای بازار به صورت واضح پتانسیل رشد روند مخالف را به تحلیلگران یادآور میشود. الگوی Spinning سقف که در روند های صعودی شکل میگیرد باعث ایجاد روندی نزولی میشود. بنابراین پس از مشاهده الگوی Spinning سقف انتظار کندلی نزولی را داریم تا نقطه ورود به بازار برای پوزیشن شورت را پیدا کنیم. همچنین برعکس برای الگوی Spinning کف که به دنبال نقطه ورود برای پوزیشن لانگ هستیم. بسیاری از معاملهگران و تحلیلگران بازار رمزارزها توانستهاند با استفاده از الگوی Spinning استراتیژیهای خوبی برای کسب سود ابداع کنند. در هر صورت توجه داشته باشید که حتما کندل تایید الگو شکل بگیرد و از صحت کندل تایید آگاه باشید.
سوالات متداول در رابطه با الگوی فرفره Spinning
الگوی فرفره معتبر است اما اگر به درستی تایید شود و مشخصات درستی داشته باشد همچنین وجود کندل تایید آن ضروری است.
این الگو به دو حالت Spinning Bottom که در کف بازار تشکیل میشود. همچنین موجب تغییر روند نزولی میشود و روند را صعودی میکند. حالت دوم آن Spinning Top است که در سقف قیمتی بازار تشکیل میشود و موجب تغییر روند از صعودی به نزولی میشود.
دیده شدن الگوی فرفره در میانه چارت اهمیتی ندارد. تشکیل این الگو تنها در کفهای قیمتی و در سقفهای قیمتی اهمیت دارد زیرا موجب تغییر روند میشود.