آموزش تریدتحلیل تکنیکالکندل شناسی

الگوی انبرک‌ Tweezers چیست؟

الگوی انبرک‌ Tweezers از الگو های بازگشتی بازار است که با نام های قیچی، موچین یا چنگک نیز شناخته می‌شود. الگوی انبرک از شکل گیری حداقل دو کندل مخالف جهت یکدیگر تشکیل می‌شود. این الگو در انتهای روندی صعودی یا نزولی شکل می‌گیرد و روند بازار را تغییر می‌دهد. الگوی انبرک در نمودار تحلیل بازار های مالی و تحلیل تکنیکال به دو حالت الگوی انبرک کف و الگوی انبرک سقف ممکن است شکل گیرد.

الگوی انبرک....

انوع الگوی دو کندلی انبرک Tweezers

  • الگوی انبرک سقف Tweezer Top: این الگو در انتهای روند جاری در بازار که صعودی بوده شکل می‌گیرد و باعث تغییر روند از صعودی به نزولی می‌شود. کندل اول الگو کندلی سبز با بدنه ای بزرگ که موافق با روندی صعودی جاری در بازار است. کندل دوم کندلی قرمز و معمولا با بدنه ای بزرگ بر خلاف جهت روند بازار و کندل قبل در راستای نزول بازار است. حداکثر حد بسته شدن قیمت در این دو کندل برابر است و گاهی ممکن است اختلاف اندکی داشته باشد. در این صورت نیز الگوی انبرک کف یا سقف مورد تایید است.
  • الگوی انبرک کف Tweezer Bottom: این الگو در انتهای روند جاری در بازار که نزولی بوده شکل می‌گیرد و باعث تغییر روند از نزولی به صعودی می‌شود. کندل اول الگو کندلی قرمز و نزولی با بدنه ای نسبتا بزرگ است که موافق با روند نزولی جاری در بازار است. کندل دوم الگوی انبرک کف کندلی صعودی با بدنه ای بزرگ و سبز است که خلاف جهت روند بازار و کندل قبل خود شکل می‌گیرد و موجب تغییر روند از نزولی به صعودی می‌شود. در این الگو نیز حداقل حد تمام شدن قیمت دو کندل با هم برابر است یا اختلالف اندکی دارد. این اختلاف قیمتی در حداقل قیمت های دو کندل باعث رد شدن الگو نمی‌شود و الگوی انبرک کف همچنان برقرار است.

شکل گیری انبرک ها

الگو های انبرک همیشه به شکل دو کندل پشت سر هم تشکیل نمی‌شود و گاهی ممکن است بین دو کندل انبرک کف یا سقف یک یا چند کندل دیگر شکل بگیرد. در این مواقع باید با نگاهی کلی تر به کندل های نمودار و تغییرات بازار دو کندل فوق را در بین کندل ها پیدا کرد. در این موارد کندل های انواع الگوی انبرک با الگو های کلاسیک سقف یا کف دو‌قلو ترکیب می‌شوند. کندل ها در الگوهای انبرک معمولا دارای سایه های بلندی هستند که تقریبا با هم برابری میکنند.

الگوی انبرک...

نکات مربوط به الگوی انبرک‌ Tweezers

  • در الگو های انبرک محل شکل گیری کندل های آن ممکن است روی خطوط حمایت و مقاومت فیبوناچی شکل گرفته باشد.
  • حد ضرر در الگوی انبرک جایی ندارد. حدضرر در الگوی انبرک کف برابر است با حداقل قیمت و حد ضرر در الگوی انبرک سقف برابر است با حد اکثر قیمت که با فعال شدن آنها الگوی انبرک کف یا سقف فاقد اعتبار خواهد شد.
  • حداقل قیمت در الگوی انبرک کف Tweezer Bottom به عنوان حمایت شناخته می‌شود.
  • حداکثر قیمت در الگوی انبرک سقف Tweezer Top به عنوان مقاومت شناخته می‌شود.
  • الگوی انبرک تاییدی برای شکل گیری الگو های دیگر در نمودار است و تشکیل شدن الگو های دیگر در نمودار الگوی انبرک را تایید می‌کند.
  • نوع کندل ها در الگو های انبرک مهم نیست و کندل های این الگو می‌تواند هر کندلی باشد.
  • در درست ترین حالت الگوی انبرک سقف حداکثر قیمت دو کندل الگو با هم برابر است. و در بهترین حالت شکل گیریه الگوی انبرک کف حداقل قیمت دو کندل الگو با هم برابر است.
  • اعتبار و تایید الگو های انبرک بیشتر از همه به برابری یا حداقل نزدیک بودن قیمت های دو کندل آن است و رنگ کندل ها اهمیتی ندارد. گاهی ممکن است کندل هایی همرنگ الگوی انبرک را تشکیل دهند به این ترتیب انبرک های کف و سقف می‌توانند هم رنگ یکدیگر نیز باشند.
  • کندل ها در حالت های نرمال این الگو بدنه هایی متوسط یا بزرگ دارند که البته اندازه بدنه کندل ها در این الگو اهمیتی ندارد و کندل هایی با بدنه هایی کوچک نیز این الگو را شکل می‌دهند.

انواع کندل های الگوی انبرک‌ Tweezers

الگو های انبرک گاهی در قالب الگو های دیگر و به شکل کندل های دیگری در نمودار ظاهر می‌شوند. که در این موارد الگو های دیگر الگوی انبرک را تایید می‌کنند و شکل گیری الگوی انبرک باعث تایید آن الگو ها نیز می‌شود. همانند الگو های ستاره عصر گاهی ـ ستاره صبحگاهی ـ نفوذی ـ چکش و مرد دار آویز که نمونه هایی از این الگو ها هستند.

الگوی انبرک..

مفهوم الگوی انبرک‌ Tweezers

به صورت کلی شکل‌گیری یکی از انواع الگوی انبرک در نمودار تحلیل بازار به معنی رسیدن روند بازار به ناحیه‌ای حمایتی یا مقاومتی است. در الگوی انبرک نزولی شکل گیریه کندل اول که نزولی است نشان دهنده ادامه روند نزولی و بیانگر این است که قدرت بازار در دست فروشندگان برای فروش سهم است. با شکل گیریه کندل دوم آن که صعودی است قدرت خریداران سهم افزایش پیدا کرده و قدرت فروش در بازار کم می‌شود.

در روند نزولی الگو تمایل به فروش در بین تحلیلگران بازار کم می‌شود. و در روند صعودی الگو قدرت خریداران کم می‌شود و بازار سهم خریدار جدیدی نخواهد داشت. همچنین ترکیب شدن الگوی انبرک در نمودار با الگویی مثل الگوی انگلفینگ می‌تواند دقیق تر و معتبر تر باشد. با تشکیل کندل دوم الگو شما می‌توانید با کمک گرفتن از سایر ابزار های تحلیل با پوزیشن مناسب وارد بازار شوید.

الگوی انبرک.

سوالات متداول در مورد الگوی دو کندلی انبرک

آیا استفاده از الگوی انبرک به تنهایی برای معامله کافی می‌باشد؟

خیر ـ تحلیل و وارد شدن به بازار تنها توسط الگوی انبرک اشتباه است. توصیه می‌شود این الگو همراه با سایر الگو ها و ابزار های فنی مانند: نواحی حمایتی یا مقاوتی یا سیگنال های بازار و سطوح فیبوناچی و خطوط پیوت استفاده شود.

الگوی دو کندلی انبرک چیست؟

الگوی دو کندلی انبرک شامل دو کندل متوالی است که قیمت بالای کندل اول بیشتر یا برابر قیمت بالای کندل دوم است و قیمت پایین کندل اول کمتر یا برابر قیمت پایین کندل دوم است. این الگو به عنوان یک نشانگر قیمتی استفاده می‌شود و معمولاً نشانگری برای تغییر جهت حرکت قیمت می‌باشد.

آیا الگوی دو کندلی انبرک قابل اعتماد است؟

قابلیت اعتماد الگوی دو کندلی انبرک به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله طول روند قبلی، تأیید الگو از طریق سایر نشانگرها و محسوس بودن الگو در روند قیمتی کلی بازار.

تأثیر الگوی دو کندلی انبرک در تحلیل بازار چیست؟

الگوی دو کندلی انبرک معمولاً به عنوان نشانه‌ای برای ادامه یا پایان یک روند قیمتی استفاده می‌شود. اگر الگوی دو کندلی انبرک بلافاصله بعد از یک روند قیمتی معکوس تشکیل شود، ممکن است نشانه ادامه روند قبلی باشد. اگر الگوی دو کندلی انبرک بعد از یک روند قیمتی طولانی به طور ناگهانی تشکیل شود، می‌تواند نشانه تغییر جهت روند باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
صرافی اکسولو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا