مزایا و معایب استخراج ارزهای دیجیتال

چند سالی می شود که در زیرزمین خانه ها صدای دستگاه های استخراج میاید و مردم به استخراج ارزهای رمزنگاری شده می پردازند، یا عده ای به دنبال اینند که بدانند چطوری استخراج کنند و راه ورود به این زمینه را نمیدانند، عده ای هم هستند بدون اطلاعات و هیچ تجربه و مشورتی وارد این زمینه می شوند و بعد مدتی متوجه می شوند اصلا اصطحلاک دستگاهشان آنقدر است که سودی برایشان نمی ماند و یا دستگاهی خریداری می کنند که از رده خارج شده و مناسب استخراج نیست.

پیشنهاد می کنیم اگر قصد استخراج ارزهای دیجیتال را دارید حتما این مقاله را تا انتها بخوانید تا هم به تمامی سوالاتتون پاسخ داده شود و هم یک پیش زمینه کاملی درباره نحوه استخراج و مزیت و معایب استخراج ارزهای دیجیتال داشته باشید.

استخراج یا ماینینگ چیست؟

قبل از هر چیز بیایید خیلی خلاصه در رابطه با این صحبت کنیم که کل ماهیت استخراج چیست و چطوری می شود ازش کسب درآمد داشت.

تمام رمزارزهایی که تاکنون با آنان آشنا شده اید در ساختار خود دو نوع الگریتم دارند. ( به جز تعداد محدودی که ساختار دیگری دارند که به کل بررسی نمی کنیم).

این دو نوع ساختار اصلی عبارتند از:

  1. (Proof of Work – (Pow یا همان الگریتم اثبات کار
  2. (Proof of Stack – (PoS یا همان الگریتم اثبات سهم

الگریتمی که در این حوضه یعنی ماینینگ با آن سر و کار داریم PoW یا الگریتم اثبات کار است.
در اینجای کار به این موضوع می پردازیم که کل استخراج به چه شکل است. سعی داریم خلاصه و با زبان ساده کلیت استخراج را برایتان شرح دهیم.

این موضوع را در قالب مثالی بررسی می کنیم.

استخراج یعنی همان ماینینگ و اولین چیزی که در نظرها ظاهر می شود کارگرانی در معادن هستند. حال فرض کنید یک معدن طلای بزرگ وجود دارد و معدن کارانی از سراسر دنیا برای یافتن طلا به این معدن میایند. هر معدن کاری که قوی تر باشد و یا تجهیزات بهتری داشته باشد طبیعتا نسبت به کسی که جثه ضعیف تری دارد و یا تجهیزات به روزی ندارد زودتر موفق می شود. در این معدن هر کس هر چه پیدا کرد متعلق به خودش است. تنها فعالیتی که لازم است انجام دهند تا به طلا برسند حفاری کردن است.

از مثال خارج می شویم و تخصصی تر بررسی می کنیم:

شما با خرید یک دستگاه ماینر انگار یک معدن کار استخدام می کنید، هر چه دستگاه شما به روز تر و قوی تر باشد مانند معدن کاری است که جثه قوی تر و تجهیزات به روزتری دارد و طبیعتا زودتر موفق می شوید. در این میان همه می توانند فعالیت کنند و هر کس معدن کار خود را استخدام می کند. یکی معدن کاری قوی استخدام می کند، یکی معدن کاری ضعیف استخدام می کند، یکی چندین معدن کار استخدام می کند، یا ممکن است چندین معدن کار باهم متحد شوند و قدرت هایشان را یکی کنند و هرچه پیدا کردند با هم به اشتراک بگذارند ( ماهیت استخر). پس دستگاه ماینر شما یک معدن کار است و تنها کاری که لازم است برای شما بکند تا به طلا برسید حفاری کردن است. حفاری کردن در استخراج الکترونیکی کمی متفاوت است. در استخراج دنیای واقعی باید با تیشه و کلنگ حفاری کنند در اینجا ماینر ها با کمک پردازنده های خود یک سری کد چندخطی را پیدا می کنند و اصطلاحا آزمون و خطا می کنند تا به جواب برسند. هر ماینری که زودتر به جواب رسید پاداش متعلق به آن است. در اینجا لازم است ماینر شما به روز و قوی باشد تا سرعت آزمون خطایش برای یافتن کد سریع باشد.

ماینرها برای چی آزمون و خطا می کنند؟

زمانی که شما درخواست انتقال وجهی را می دهید، مثلا می خواهید بیت کوین برای کسی بفرستید، این میان دو مرحله وجود دارد:

  1. ساخت بلاک
  2. تایید تراکنش

درخواست انتقال وجه شما در قالب یک بلاک قرار می گیرد این بلاک که حاوی اطلاعات کوتاهی از فرستنده و گیرنده و همچنین تعداد کوین های ارسالی است باید ساخته شود، چه چیز این بلاک را می سازد؟ نودها. چگونه این بلاک را می سازند؟ با آزمون و خطا. چرا آزمون و خطا نیاز است؟ موضوع همینجاست. هر بلاک شامل 3 نوع اطلاعات است.

  1. اطلاعات تراکنش ( فرستنده، گیرنده و موجودی ارسالی )
  2. هش بلاک خود
  3. هش بلاک قبلی

ماینرها آزمون و خطا می کنند تا هش بلاک را بدست بیاورند. هش بلاک را اثر انگشت یا نام آن بلاک در نظر بگیرید. بدست آوردن این هش فرمول خاص ریاضی ندارد تنها با آزمون و خطا بدست میاید.

نمونه ای از هش یک بلاک:

” 5bhdnfg34hkviwhv878489nlfknqofh2873ikloiqufq897fi8 “

تراکنش ها در شبکه بلاکچین چگونه عمل می کنند؟
طریقه انجام شدن یک تراکنش در شبکه بلاکچین

جمع بندی:

تا به اینجای کار متوجه شدیم کلیت استخراج به چه شکل است و اصطلاحا تئوری آن را آموختیم. فهمیدیم که هرچقدر دستگاه ما قوی تر باشد سرعت آزمون و خطا آن نیز بیشتر می شود ( اصطلاحا هش ریت ) و دستگاهی که زودتر بتواند نسبت به سایر دستگاه ها کد هش را تعیین کند و یک بلاک بسازد جایزه را می گیرد.

از اینجا به بعدبه صورت تخصصی تر درباره مزیت ها و معایب استخراج از راه های مختلف، معرفی دستگاه های مناسب برای استخراج، روند جمع آوری تجهیزات برای استخراج، قوانین استخراج و … می پردازیم.

راه های استخراج:

ما به 2 نوع می توانیم رمزارزها را استخراج کنیم. یا به کمک استخراج ابری و یا به کمک استخراج فیزیکی. اگر علاقه مندید که بیشتر درباره استخراج ابری بدانید کلیک کنید.

در حالت استخراج فیزیکی یعنی شما یک سخت افزاری را تهیه می کنید، حال می تواند این سخت افزار گوشی شما باشد و یا یک سیستم قوی و با استفاده از پردازنده و کارت گرافیکی های آن اقدام به استخراج می کنید.

  1. استخراج با گوشی موبایل
  2. استخراج با دستگاه های ماینر
  3. استخراج با ریگ ماینینگ

استخراج با گوشی موبایل

ازتون صمیمانه درخواست می کنم سمت این روش نروید. این روش هیچ مزیتی ندارد که بخواهیم بررسی کنیم جز اینکه هزینه ای ندارد اما معایب زیادی دارد.

  1. فرسوده کردن گوشی موبایل
  2. فعالیت برای راس هرم
  3. تلف کردن وقت

گوشی های موبایل برای اینکار ساخته نشده اند. پردازنده های یک گوشی موبایل مناسب استخراج نیست و حتی اگر اینکار را هم بکند آنچنان قوی نیست که بتواند یک ماین کاربردی و ثمر بخش داشته باشد.

معمولا استخراج با گوشی موبایل یا با یک اپلیکیشن صورت می گیرد و یا درون یک سایت. در هر دو حالت شما زیرمجموعه یک شخص محسوب می شوید و درگیر یک طرح پانزی شده اید.

تلف کردن وقت هم که یک چیز کاملا مشخصی است. وقتی زمان زیادی بر روی چیزی می گذارید که نتیجه ای ندارد هم وقتتون رو تلف کردید و هم از مسیر ناامید می شوید.

استخراج با دستگاه های ماینر

برای استخراج کردن یک سری دستگاه های مخصوص وجود دارد که به شما در این زمینه کمک می کنند. با کمک دستگاه های مخصوص ماینینگ شما می توانید بیت کوین و یا هاردفورک های آن نظیر بیت کوین کش را استخراج کنید. در کل زمانی که شما یک ماینر می خرید بستگی دارد از چه الگریتمی پشتیبانی کند. پس از آن تمام رمزارزهایی که با آن الگریتم کار می کنند را می تواند برای شما استخراج کند.

معرفی دستگاه های مخصوص ماینینگ

روز به روز به تعداد ماینر های شبکه بیت کوین افزوده می شود و همین امر باعث می شود سختی شبکه زیاد شود و در نتیجه ماینرهای گرافیکی و ماینرهای پردازنده مرکزی به قعر تاریخ بپیوندند و جای آن ها را ماینرهای ASIC بگیرد.

ماینرهای قدیمی نسبت به ماینرهای جدید از نرخ هش پایین تری هم برخوردارند.

از جمله این ماینرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Antminers 17pro
  • Ebit b12
  • Innosilicon
  • Antminer S7

مزایای استفاده از ماینر

هنگامی که شما از ماینر مخصوص به استخراج استفاده می کنید طبیعتا تمام اجزای آن برای استخراج ساخته شده است. سرعت و مقاومت مناسبی نسبت به این امر دارند و زمانی که سرعت و قدرت دستگاه شما زیاد باشد طبق مثالی که زدیم انگار یک معدن کار قوی هیکل استخدام کرده اید و این معدن کار می تواند استخراج بیشتر با اصطحلاک کمتر برای شما رقم بزند. و همچنین با این دستگاه ها سختی شبکه شما را اذیت نمی کند.

سختی شبکه:
هر چه تعداد ماینرها برای استخراج بیشتر می شود. نرخ هش کلی بین تعداد بیشتری ماینر تقسیم می شود و در این صورت از سختی بالاتری برای ساختن یک بلاک برخوردار می شوید.

معایب استفاده از ماینر

دستگاه های ماینر هم عیب های خود را دارند. اگر از دستگاه های جز Asic استفاده کنید اصطحلاک شما بالاست و همچنین دیگر این مدل دستگاه های قدرت زیادی ندارند زیرا دستگاه های Asic با قدرت بالا وارد شبکه استخراج بیت کوین شده اند و سختی شبکه را بالا برده اند. در نقطه مقابل ممکن است دستگاه های Asic هم دچار مشکل شوند نه از بابت قدرت از بابت خود قوانین شبکه بلاکچین. زیرا دستگاه های Asic قدرت بالایی دارند و یک مزرعه از آن ها می تواند به شبکه بلاکچین ضرر بزند و ممکن است قدرت زیادی از ان یک نفر کند. از این رو به احتمال قوی تر در آینده مدیران ارزهای مختلف به این فکر بیفتند که شبکه بلاکچین ارزشان را تغییر دهند که دستگاه های Asic قادر به ماین کردن نباشند.

همچنین مصرف برق و همچنین سر و صدا دستگاه های ماینر در برخی مدل ها بالاست. دستگاه های Asic سر و صدای زیادی ندارند اما مصرف برق دارند ولی نه به شدت ماینرهایی که در گذشته با پردازنده کار می کردند.

از دیگر معایب دستگاه های ماینر قدیمی به ویژه زود از رده خارج شدن آنان و یا مشکلات فنی که می تواند برایشان پیش بیاید است. زمانی که شما یک ماینر خریداری می کنید تمام اجزای آن سیستم در راستای اسستخراج عمل می کند و اگر جزئی این وسط دچار مشکل شود کل سیستم را درگیر می کند.

شاید در نگاه اول تصور شود معایب آن بیشتر از مزایا است. اما پاداشی که این دستگاه ها مخصوصا دستگاه های Asic تولید می کنند اصطلاحا میشوره میبره.

استخراج با ریگ ماینینگ

ریگ ماینینگ چیست؟

ریگ ماینینگ به یک دستگاه کامپیوتری میگویند که از چندین گرافیک برخوردار است. به بیان دیگر ریگ های ماینینگ همان سیستم های کامپیوتری خونگی هستند اما با کارت های گرافیکی قوی تر و در نتیجیه قدرتمند تر.

مزیت استفاده از ریگ های ماینینگ

ریگ های ماینینگ مزیت فوق العاده ای که دارند نسبت به ماینر ها این است که به طور مثال اگر یک ماینر بتواند بیت کوین استخراج کند نهایت دیگر کوین هایی که بر روی شبکه آن قرار دارند به طور مثال بیت کوین کش را می تواند استخراج کند. یعنی محدودیت دارند. اما ریگ های ماینینگ چون از کارت های گرافیکی قوی ای برخوردارند می توانند چندین آلت کوین برای شما استخراج کنند. البته آلت کوین هایی که پایه گرافیکی داشته باشند. محدودیت در ریگ های ماینینگ کمتر است.

مزیت بعدی استفاده از ریگ های ماینینگ این است که شما در اصل یک سیستم کامپیوتری قوی بسته اید و می توانید از آن استفاده های دیگری نیز کنید و اگر جزئی از این سیستم خراب شد می توانید آن را تعویض کنید.

مزیت بعدی استفاده از ریگ های ماینینگ این است که سر و صدا ندارند، مصرف انرژی آن ها به مراتب کمتر است.

معایب استفاده از ریگ های ماینینگ

ریگ های ماینینگ در کنار تمام خوبی که دارند سه تا مشکل دارند.

  1. هزینه زیادی برای بستن آن ها لازم است.
  2. همه رمزارزها قابلیت استخراج گرافیکی ندارند
  3. در حالت معمول قدرت نسبتا کمتری به ماینر ها دارند.

هزینه بالا برای بستن

ریگ های ماینینگ هزینه بالاتری برای بسته شدن نیاز دارند. اگر به طور مثال شما یک ماینر 400 هزار مگاهش بر ثانیه با قیمت 35 میلیون تومان می خرید برای همین هش باید در ریگ 75 میلیون هزینه کنید زیرا مخصوص ماینینگ نیست و می تواند کارهای دیگری هم برای شما انجام دهد. جدا از اون مزیت های بیشتری هم نسبت به یک ماینر دارد.

همه رمزارزها گرافیکی نیستند

بهترین مزیت ریگ ها نسبت به ماینرها این بود که محدودیت ندارند دیگر. اما این نکته را باید در نظر بگیرید که همه رمزارزها به حالت گرافیکی استخراج نمی شوند، مخصوصا اکثر IEO هایی که جدیدا وارد دنیای کریپتو می شوند.

در حالت معمول قدرت کمی دارند

ریگ های ماینینگ در حالت معمول نسبت به ماینرها قدرت هش کمتری دارند مگر اینکه هزینه کنید و آن را تقویت کنید. ریگ های ماینینگ مناسب کسانی است که جز استخراج به فعالیت های دیگری هم نظیر بازی می خواهند بپردازند و همچنین پایداری بهتری دارد و اصطلاحا یکبار میبندید و لذت می برید. اما ریگ ها احتمال خرابی بالاتری دارند. باز هم بستگی به نوع ماینر دارد.

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با کلیت استخراج و مزایا و معایب آن با هر روش استخراج آشنا کرده باشیم. ممنون از وقتی که در اختیار تیم ایران ریچ قرار دادید.

سوالات متداول

4.3/5 - (3 امتیاز)
صرافی اکسولو

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا