اسیلاتور DT چیست؟ + آموزش کامل دی تی
اسیلاتور dt چیست؟ در این مقاله قصد داریم پیرامون یکی از اسیلاتورهای کاربردی خصوصا برای دنیای ارزهای دیجیتال با شما صحبت کنیم. حتما شما هم با ابزارهای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی آشنا هستید. این اسیلاتور از جمله ابزارهای پیشبینی بازار محسوب میشود که به شما در شناسایی نقاط خرید و فروش کمک بسیار زیادی میکند.
چنانچه مقالات ما را دنبال کرده باشید، با اندیکاتورهایی آشنا شدهاید که به خوبی در تخمین بازار کمک کننده هستند. استفاده از این اندیکاتورها و اسیلاتورها به شما کمک میکند تا بتوانید از سرمایهی خود در بازار به خوبی مراقبت کنید. چنانچه سوال یا پیشنهادی داشتید، در انتهای مقاله با ما در میان بگذارید.
اسیلاتور چیست؟
همانطور که از نام اسیلاتور dt پیداست، این ابزار یک اسیلاتور محسوب میشود. برای آشنایی با مفهوم اسیلاتور در ابتدا باید با مفهوم اندیکاتور آشنا شویم. اندیکاتورها یا نوسانگرها مهمترین ابزارهای تحلیل تکنیکال بهشمار میروند. این ابزارها در حقیقت گروهی از توابع میباشند که از انواع میانگینها یا ظرفیت دادوستدها به منظور گرفتن اخطارها، تاییدها و از صدالبته ارزیابی قدرت روندها یا حتی آینده نگری روندها در بازار استفاده میکند. اندیکاتور که معادلش در فارسی شاخص میباشد، در مجاورت الگوها یا دیگر تکنیکها در نمودارها مورد بهره برداری قرار میگیرند.
اندیکارتورها در چهار دسته مختلف تقسیمبندی میشوند. در ذیل به این موارد میپردازیم:
- اندیکاتورهای روند Trend
- اسیلاتورها Oscillators
- اندیکاتورهای حجم Volume
- اندیکاتورهای بیل ویلیامز Bill Williams
معرفی کلی اسیلاتور dt
اکنون نوبت آن است که به اسیلاتور dt بپردازیم. اسیلاتورها به طورکلی با هدف شناسایی نقاط تغییر روندهای صعودی و نزولی و نیز ارزیابی مقدار هیجان خریداران و فروشندگان استفاده میشوند. در واقع اسیلاتورها میکوشند تا ما را از مقدار احساسات معاملات کنونی در بازار مطلع نمایند.
تحلیلگر سازنده اسیلاتور dt
” رابرت ماینر” نخستین کسی بود که با ترکیب دو اندیکاتور RSI و Stochastic با کمک نرم افزار داینامیک تریدر، اندیکاتور dt را ایجاد کرد. امروزه این اندیکاتور را با نام اسیلاتور dt میشناسیم.
ساختار و مشخصات
اسیلاتور dt همچون برخی دیگر از اسیلاتورها دارای دو سطح یا خط مشخص است. این خطوط به ما در شناسایی نقاط حساس خرید و فروش کمک میکنند. اسیلاتور dt با کمک 4 عدد تنظیم میشود. البته “ماینر” پس از مدتی تصمیم گرفت دو عدد آخری را با هم برابر قرار دهد. او نتیجه گرفت که با مساوی قرار دادن این دو عدد، دقت بالاتری در نتایج حاصل میشود.
اسیلاتور dt به طور کلی در تایم فریمهای پایین مناسبتر است. اما این به چه معناست؟ اگر بخواهیم تایم فریمها را دسته بندی کنیم، به تایم فریمهای یک دقیقهای، دو دقیقهای تا 15 دقیقهای تایم فریمهای کم و پایین گفته میشود
( که برای اسکالپ زدن مناسب اند). منظور از اسکالپ، معاملاتی است که تا تعداد زیادی در یک روز انجام میشود اما سود کمی عاید شما میگردد. اگرچه در معاملات اسکالپ، حجم معاملات بالا است. به همین دلیل این معاملات ریسک بالایی دارند.
اسیلاتور dt در تریدینگ ویو
همانطور که میدانید برای استفاده از این نوسانگر باید به محیط تریدینگ ویو (Trading view) برویم. پس از وارد شدن به سایت تریدینگ ویو و ایجاد پروفایل کاربری از طریق ایمیل شخصیتان، کافیست که روی گزینه Chart کلیک کنید تا محیط چارت منحنی قیمت برای ارز مورد نظر باز شود. در این مقاله ما ارز اتریوم را برای تحلیل انتخاب کردهایم. مطابق شکل زیر گزینه چارت را انتخاب کنید تا وارد محیط تریدینگ شوید.
بعد از اینکه وارد محیط چارت شدید از قسمت indicator یکی از اندیکاتورها را انتخاب کنید. در اینجا ما اندیکاتور dt را انتخاب میکنیم. بعد از آن یکی از تایم فریمهای پایین را انتخاب کنید. برای مثال تایم فریم 15 دقیقهای را انتخاب میکنیم. توجه کنید که اسیلاتور dt با نام dt Oscillator در پنجره اندیکاتورها مشخص شده است.
بعد از آنکه اسیلاتور dt را انتخاب کردید به سراغ استفاده از ان میرویم. قبل از آنکه با کمک این اسیلاتور تحلیل کنیم و کار با آن را یاد بگیریم بیایید با هم دلایل کاربردی بودن این اسیلاتور را بررسی کنیم.
آموزش نحوهی استفاده
یکی از فواید اندیکاتور dt این است که این اسیلاتور از ترکیب دو اندیکاتور RSI و اندیکاتور استوکاستیک بوجود آمده است. این یعنی این اسیلاتور فواید و مزیتهای هردو اندیکاتور نام برده را یکجا دارد. همانطور که میدانید هرچقدر از اندیکاتورهای بیشتری استفاده کنیم دقت بیشتری در تحلیل خواهیم داشت. از جمله مزیتهای دیگر این اسیلاتور، کاربرد آن در تایم فریمهای کوتاه و سیگنالگیری بسیار راحت آن در محیط چارت است. در ادامه با نحوهی کار با این اسیلاتور بیشتر آشنا میشویم.
همانطور که میبینید، این اسیلاتور بعد از انتخاب شدن، به قسمت پایین ناحیهی نوسانات قیمت اضافه میشود. این ویژگی اسیلاتورها میباشد و ناحیهی نمایش اسیلاتورها در قسمت زیرین چارت است. شکل بالا محل اسیلاتور dt را نشان میدهد.
اسیلاتور dt دارای دو سطح 25 و 75 به صورت پیش فرض است. این یعنی نوسانات این اسیلاتور را باید در محدوده و اطراف این دو سطح بررسی کرد. این دو سطح در شکل قابل مشاهده است. مقادیر اسیلاتور زیر 25 نشان میدهد که به مرحله اشباع فروش رسیدهایم. در این موقعیت، میزان فروش بسیار زیاد است. چنانچه مقادیر اسیلاتور dt به بالای 75 میرسد، به مرحله اشباع خرید رسیدهایم. در این مرحله میزان خرید بسیار زیاد است.
توجه کنید که در کار با اسیلاتور dt باید به نقاط کراس یا تقاطع بسیار بیشتر اهمیت دهیم. در کار با اسیلاتور dt علاوه بر توجه کردن به قرارگیری مقادیر در بین سطوح، باید به قطع شدن دو خط اصلی اسیلاتور نیز توجه کنیم. این دو خط هرکدام با رنگ های خاصی مشخص شدهاند(مشکی و بنفش).
سیگنالهای خرید و فروش
برای دست پیدا کردن به سیگنالهای خرید و فروش باید به نقاط تقاطع دقت کنیم. در قسمت قبلی به اهمیت این نقاط اشاره کردیم. منظور از نقاط تقاطع، مواقعی است که خطوط مشکی و بنفش که خطوط اصلی اسیلاتور هستند، یکدیگر را قطع کنند. در این حالت اگر خط مشکی بالای خط بنفش قرار گرفت و به روند خود تا بالای سطح 25 ادامه داد، در این حالت سیگنال خرید صادر شده است. حال ادامهی روند رو به بالا نشان دهندهی وجود یک روند است. روندی که در حالت صعودی و مناسب خرید است.
برعکس، زمانی که خط بنفش پس از نقطهی تقاطع بالای خط مشکی قرار میگیرد و به روند خود تا زیر 75 ادامه دهد، سیگنال فروش صادر شده است. در این حالت نیز، ادامهی روند رو به پایین نشان دهندهی روند نزولی است.
در شکل زیر میتوانید نحوه پیدا کردن موقعیت خرید را مشاهده کنید.
سوالات متداول
1- برای اندیکاتور اسیلاتور dt چه اعدادی مناسب هستند و آیا روشی پیشنهاد میکنید که بتوان به خوبی از این شاخص استفاده کرد؟
پاسخ: به منظور استفاده از این شاخص ما به شما کتاب با ارزش بهترین استراتژی معاملاتی را معرفی می کنیم. شما در این کتاب با بیشترین بخت و اقبال موفقیت در بازارهای مالی را بدست خواهید آورد. این کتاب همانطور که میدانید نوشته رابرت ماینر است و اعداد مناسب این شاخص نیز در این کتاب به شما نشان داده میشود.
2- این شاخص در متاتریدر نیز کارایی دارد؟ و آیا میتوان برای اضافه کردن میبایست مانند دیگر شاخصها رفتار کرد؟
خوشبختانه این شاخص میتواند در متاتریدر نیز کارایی داشته باشد. افزودن این شاخص درست مانند دیگر اندیکاتورها میباشد.
3- چگونه میتوان اسیلاتور dt را به نسخه اندروید پنج افزود؟
پاسخ : متاسفانه به ورژن اندروید متاتریدر، هیچ شاخصی را نمیتوان افزود.
4- چگونه می توان شاخص را در دو تایم فریم و روی یک چارت به صورت همزمان بارگذاری کنیم؟
پاسخ : ممکن است زمانیکه در قسمت ورودی تایم فریم ، شاخص را وارد میکنید، تاثیر آن را مشاهده نکنید. این موضوع هیچ مشکلی را بوجود نمی آورد فقط کافی است دو تا چارت باز کرده و شاخص را در داخل هر کدام از این شاخص اسیلاتور dt بارگزاری نمایید .
فعالان بازارهای مالی که با استراتژی ماینر دادوستد میکنند، حتما شاخص اسیلاتور dt معرف حضورشان هست. خوشبختانه در سایت های مربوط به بازارهای سرمایه ، نسخه های متاتریدر این شاخص گردآوری شده است . این اندیکاتور همان طور که میدانید، قبلا به صورت انحصاری در اپلیکیش داینامیک تریدر بوده است. شما میتوانید با کمی جستجو در سایتهای مربوطه به نسخههای متاتریدر دسترسی داشته باشید.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل به آموزش اسیلاتور dt بپردازیم. این اسیلاتور را میتوان از سادهترین اندیکاتورها به شمار آورد. شما میتوانید با کمک این اسیلاتور به سیگنالهای خرید و فروش بسیار خوبی دست پیدا کنید. همچنین این اندیکاتور به شما نوع صعودی یا نزولی بودن روندها را نیز مشخص نشان میدهد. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.