اندیکاتورها

آموزش اندیکاتور RSI در تحلیل تکنیکال

شاخص مقاومت نسبی Relative Strength Index (RSI) یا همان اندیکاتور RSI یک شاخص حرکت قیمت است که در تحلیل تکنیکال به کار می رود و اندازه تغییرات اخیر قیمت را برای ارزیابی شرایط خرید بیش از حد یا فروش بیش از حد در قیمت ارز دیجیتال دیگر اندازه گیری می کند.

RSI به عنوان یک اسیلاتور نمایش داده می شود (نمودار خطی که بین دو طرف حرکت می کند) و می تواند از 0 تا 100 داشته باشد. این شاخص در ابتدا توسط J. Welles Wilder Jr. تهیه و در کتاب اصلی خود با عنوان “New Concepts” در سال 1978 معرفی شد.

تاریخچه اندیکاتور RSI

آقای جی ولز وایلدر در سال 1978 در کتاب معروفش با نام” مفاهیم جدید در تحلیل تکنیکال با معرفی اندیکاتور RSI نحوه بررسی و تفکر جدیدی را در سیستم های بازارهای مالی تکنیکال معرفی کرد. استفاده از این اندیکاتور در بین معامله گران از محبوبیت بالایی برخوردار است و بهره مندی کاربران از استفاده آن گسترش چشم گیری داشته است.

عملکرد اندیکاتور RSI

RSI روی صفحه مندرج بین اعداد 0 تا 100 ترسیم می شود و حرکت خط RSI به سمت اعداد بالاتر از 70 نشان دهنده حرکت بازار به سمت خرید های هیجانی یا همان over bought است و هم چنین حرکت این شاخص به سمت اعداد کمتر از 30 نشان دهنده حرکت بازار به سمت فروش های هیجانی یا همان oversold می باشد.

به علت تغییر جهت بازار از حالت افزایشی به کاهشی و برعکس معمولا عدد 80 را به عنوان نشان دهنده حالت خرید های افراطی در بازارهای افزایشی و عدد 30 را به عنوان نشان دهنده حالت فروش های افراطی در بازار کاهشی تعبیر می کنند.

سیگنال خرید و فروش در اندیکاتور RSI

اگه خط RSI در بیشنیه فروش باشد و بعد از مدت زمانی از آن درحال خارج شدن باشد هنگامی که از خط 30 می گذرد فرصتی برای خرید ارز دیجیتال مربوطه ایجاد می کند.

اگه خط RSI در بیشنیه خرید باشد و بعد از مدت زمانی از آن درحال خارج شدن باشد هنگامی که از خط 70 می گذرد فرصتی برای فروش ارز دیجیتال مربوطه ایجاد می کند.

توجه داشته باشید
1-سیگنال هایی که اندیکاتور RSI در تایم فریم های بالاتر می دهد اعتبار بیشتری دارد.
2- صرف نظر از اینکه سیگنال خرید یا فروش از RSI پیدا نمودید وارد معامله نشوید و با چند ابزار دیگر تحلیل خود را مقایسه کنید. RSI تنها یک تاییدیه برای سیگنال است.

یک مثال از نحوه استفاده از این اندیکاتور

استفاده از سیگنال خرید و فروش معاملاتی در اندیکاتور RSI هنگامی که در بیشینه فروش قرار می گیرد. مطابق تصویر زیر

1- RSI در ناحیه فروش بیشینه یعنی زیر خط 30 قرار گرفته است.
2- RSI خط 30 عبور می کند.
3- مجددا RSI به ناحیه فروش بیشینه نزدیک می شود.
4- RSI از ناحیه قبلی که به بالا شکسته بود فرا تر می رود و اصطلاحا breakout شکل می گیرد و زمان مناسبی برای ورود به سیگنال خرید می باشد.
نکته مهم: پس درنظر بگیرید الزاما شکست خط 30 دقیقا به معنای ورود به سیگنال خرید نیست.

نوشته های مشابه

سیگنال فروش RSI

1- RSI در ناحیه خرید بیشینه یعنی بالای خط 70 قرار گرفته است.
2- RSI خط 70 عبور می کند.
3- مجددا RSI به ناحیه خرید بیشینه نزدیک می شود.
4- RSI از ناحیه قبلی که به پایین شکسته بود فرا تر می رود و اصطلاحا breakout شکل می گیرد و زمان مناسبی برای ورود به سیگنال فروش می باشد.
نکته مهم: در نظر بگیرید الزاما شکست خط 70 دقیقا به معنای ورود به سیگنال فروش نیست.

سوالات متداول درباره RSI

3/5 - (23 امتیاز)

سینا صفری

من هدف خودم را آموزش به دیگران قرار دادم و همیشه عاشق یادگیری و یاد دادن بودم و به عنوان هدف مهم زندگیم سایت ایران ریچ را با تیمی قدرتمند برای علاقمندان به ارزهای دیجیتال و بلاکچین طراحی کردیم. در ایران ریچ همراه با بهترین آموزش دهندگان اتفاقات قشنگی رو برای حوزه مالی هموطنان ایرانی ایجاد کرده‌ایم. + علاقمند به دنیای جذاب ارزهای دیجیتال و فناوری‌های روز دنیا + مشاور ارشد فعالیت در حوزه رمز ارزها و فناوری دیفای + کارشناس متخصص در زمینه معاملات مالی و معاملات آتی در بزرگترین صرافی‌های کریپتوکارنسی + برگزار کننده ورکشاپ‌ها و همایش های مختلف درباره مبانی ارزهای دیجیتال و کسب درآمد دلاری از آن

‫2 دیدگاه

  1. جوان من در موبایلم اپ تریدینگ ویو دارم و میخواهم آلارم ورود خروج به محدوده نتظیم شده RSI بگذارم . آیا امکان پذیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا