اندیکاتور Momentum چیست؟
اگر میخواهید معاملهای جذاب و پر سود داشته باشید حتماً لازم است از دادههای متنوعی بهره گیرید. همانطوری که میدانید یکی از مهمترین ابزارهای کاربردی برای تریدرها، اندیکاتورها میباشند. در واقع اندیکاتورها قادر هستند روند سهام را پیشبینی کنند. یکی از اندیکاتورهای مهم که جهت تحلیل و بررسی در بازار ارزدیجیتال اهمیت دارد به اندیکاتور momentum شهرت دارد. میدانید که هر چه مهارت یادگیری در کار با اندیکاتورها افزایش یابد معاملات منطقیتر و پر سودتری انجام خواهد شد.
همه ما میدانیم که بازار از ریسکهای متعددی برخوردار میباشد. به همین دلیل است که به طور مکرر توصیه میکنیم قبل از ترید در بازار ارزدیجیتال حتماً نسبت به افزایش اطلاعات مربوطه و مهارتهای بیشتر تلاش کنید. در این صورت قادر خواهید بود به هنگام خرید و فروش سهام تحلیلهای ایدهآلتر داشته باشید.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی درباره اندیکاتور مومنتوم در اختیارتان گذاریم.
تعریفی کوتاه از اندیکاتور momentum
اندیکاتور مومنتوم یکی از مهمترین ابزارهای تجزیه و تحلیل فنی در بازار ارز و سرمایه به شمار میرود. اندیکاتور momentum میتواند به کمک اطلاعاتی که در دست دارد درباره حرکت، سرعت افزایش یا کاهش قیمت سهام اظهار نظر کند و آنها را اندازهگیری کند.
به طور کلی میتوان گفت اندیکاتور momentum جهت تعیین سرعت حرکت روند صعودی و سرعت حرکت روند به صورت نزولی قیمت ارز موردنظر استفاده میگردد. اندیکاتور momentum را میتوان نوسانگری در دسته اسیلاتورها در نظر گرفت. علاوه بر موارد فوق باید بگوییم که یکی دیگر از مهمترین وظایف اندیکاتور momentum اندازهگیری شتاب حرکتی سهم میباشد.
کاربردهای اندیکاتور momentum
با توجه به متون فوق باید تاکنون متوجه اهمیت و کارا بودن اندیکاتور momentum شده باشید. کارایی فوقالعاده حرفهای این اندیکاتور در تحلیل بازار ارزدیجیتال، زبانزد است. در صورتی که دادههای اندیکاتور momentum را در اختیار گیرید قطعاً درکتان نسبت به روند قیمت ارز بالاتر خواهد رفت.به کمک اطلاعات مربوطه به راحتی میتوان متوجه شد که روند سهام سیر صعودی دارند یا نزولی و آن را به دست آورد.
از مهمترین کاربردهای اندیکاتور momentum میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
سیگنالگیری با شکست سطح ۱۰۰
باید گفته شود که سطح مرجع 100 برای سنجیده شدن اندیکاتور momentum به کار برده میشود. در واقع باید بگوییم که در اندیکاتور momentum اگر سطح اندیکاتور به بالاتر از 100 برسد یعنی روند ارز صعودی میباشد و اگر پایینتر از 100 باشد یعنی روند سهم سیر نزولی را در پیش گرفته است.
بنابراین به سهولت میتوان حرکت سهم را بررسی و آنالیز کرد. آنالیز این موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که تحلیلگر قصد ترید و معامله دارد. در واقع زمانی که شکست سطح 100 افزایش پیدا میکند احتمال خرید نیز بالا میرود.
خوب است بدانید هر اندیکاتوری مانند اندیکاتور momentum در هر روز با یک نقطه رونمایی میکنند. با گذشت زمان که این نقطهها را به یکدیگر وصل کردید، نموداری واضح در اختیار خواهید داشت. این نمودارها را به راحتی میتوان در نرمافزارهای تحلیلی مثل متا تریدر مشاهده کرد و از آنها بهره برد.
سیگنالگیری با شکست روند momentum
این موضوع که سهم از یک روند نزولی انصراف دهد و به سمت صعودی بازگردد در واقع یک سیگنال مثبت را برای تحلیلگران نشان میدهد. شکست روند دقیقاً زمانی رخ میدهد که روند سهم نسبت به چند روز گذشته تغییر کند.
در واقع میتوان گفت اگر در چند روز متوالی شاهد نزولی بودن اسیلاتور momentum باشید و پس از آن به یکباره روند تغییر کند و جهت صعودی به خود گیرد سیگنال مثبت خواهد بود. لازم به ذکر است که عکس این قضیه نیز صحت دارد. با این حساب میتوان گفت اندیکاتور momentum در زمانی که تغییر جهت میدهد قادر است برای ارزهای مختلف سیگنال خرید و یا سیگنال فروش را صادر کند.
واگراییها بر روی اندیکاتور momentum
واگرایی بر روی اندیکاتورها اصطلاحی است که در بازار سرمایه از آن بهره میگیرند. در واقع هنگامی که قیمت سهم کاهش پیدا کند و این روند به همین صورت ادامه یابد و همزمان با آن نمودار اندیکاتور momentum به تدریج افزایش یابد گوییم که واگرایی مثبت رخ داده است. در واقع به کمک واگرایی میتوان به درستی روندی که برای هر سهم در پیش دارید را پیشبینی کنید.
به منظور درک بهتر واگرایی در اندیکاتور momentum، اجازه دهید مثالی را به کمک شکل خدمت شما عزیزان عرض کنم. شما در تصویر زیر شاهد نمودار اندیکاتور واگرایی هستید. این نمودار سیگنال مثبتی برای یک سهم خاص که مورد نظر شماست را نشان میدهد. در ادامه باید بگوییم که طبق نمودار انتظاری که خواهید داشت قطعاً سیر روند صعودی برای قیمت سهم خواهد بود.
لازم است بدانید که عکس این قضیه نیز صحت دارد و هنگامی که قیمت ارز در حال زیاد شدن بود انتظاری جز کاهش روند نمودار اندیکاتور مومنتوم نخواهید داشت.
تنظیم کردن و بهرهگیری از اندیکاتور momentum
اگر قصد دارید روند ارزدیجیتال خود را به کمک اندیکاتور منحصربهفردی همچون اندیکاتور momentum تحلیل کنید لازم است از نرمافزارهای تحلیل تکنیکال همچون متا تریدر استفاده کنید.
شاید برایتان جالب باشد اما به کمک این برنامه و نرمافزار قادر خواهید بود اندیکاتور momentum را به آن بیفزایید و تنظیم کنید. پس از آن که آنها را تنظیم نمودید میتوانید نمودار مربوط به اندیکاتور مومنتوم را برای هر سهم به طور جداگانه مشاهده کنید و نسبت به تحلیل آن اقدام نمایید.
اگر قصد تنظیم اندیکاتور مومنتوم در متا تریدر را دارید طبق فرمول زیر پیش بروید:
- در ابتدا به جهت افزودن اندیکاتور لازم است بر روی گزینه Navigator کلیک کنید.
- پس از آن نمودار آن برای سهم مشخص میگردد.
- حال تحلیل و آنالیز ارزدیجیتال مطابق نمودار اندیکاتور momentum صورت میگیرد.
شناسایی انواع اندیکاتور مومنتوم
اندیکاتور momentum از انواع و اقسام متنوعی تشکیل شده که ابزار بسیار مناسبی برای پیدا کردن اطلاعات مفید برای تحلیلگران بازار میباشند. اندیکاتور مکدی، اندیکاتور RSI و اندیکاتور ADX از انواع اندیکاتور momentum به شمار میروند که در ادامه درباره هر کدام از آنها صحبت خواهیم کرد.
معرفی اندیکاتور مکدی
یکی از معروفترین شاخصهها به جهت نشان دادن واگرایی و همگرایی اندیکاتور MACD میباشد. این شاخص قادر به شناسایی میانگین متحرک هست. میانگین متحرکها زمانی به درد میخورند که قصد داشته باشید حرکت ارز و شتاب آن را آنالیز کنید.
معرفی اندیکاتور RSI
یکی دیگر از شاخصهایی که برای بسیاری از تحلیلگران مهم است اندیکاتور RSI نام دارد. تعیین نقاط اشباع خرید و اشباع فروش به کمک اندیکاتور مذکور به خوبی انجام میگیرد. حرکت این نوسانگر را بین اعداد 0 تا 100 شاهد خواهید بود که اگر عدد بالای 50 قرار گیرد یعنی روند سهم صعودی است و اشباع خرید در اعداد بالاتر خواهد رفت. یادتان نرود که عکس این موضوع نیز همواره پایدار است و عددهای کمتر از 30 اشباع فروش را نشان میدهند.
این نوسانگر را میتوان یکی از اندیکاتورهای بسیار کاربردی و مهم دانست که در زیر مجموعه اندیکاتور momentum جای گرفته است. روند قدرتی این سهم با سه جهتدهی مثبت، منفی و میانگین در اندیکاتور ADX جای دارد. نواساناتی که در این نوسانگر رخ میدهد بین اعداد 0 تا 100 میباشد. حال باید بگوییم که هر اندازه که عدد بالاتر باشد یعنی قدرت روند بیشتر هست. لازم به ذکر است اینکه در این اندیکاتور روند نزولی رخ دهد یا صعودی کاملاً به شناسایی شاخصهای جهتدار مثبت و منفی مرتبط هست.
نتیجهگیری
در انتها اجازه دهید از مزیتهای متعدد اندیکاتور momentum سخن گوییم. در متون فوق گفته شد که طبق دادههایی که به کمک اندیکاتور مومنتوم به دست تحلیل گران میرسد به سهولت میتوان حرکت سهم را مورد بررسی قرار داد و تریدی فوقالعادهتر را رقم زد. علاوه بر این میتوان گفت که اندیکاتور مومنتوم کمک میکند تا سیگنال خرید و سیگنال فروش را به درستی تعیین و شناسایی کنید.
همه ما میدانیم که نقاطی به نام نقاط کلیدی وجود دارد که برای تریدرها و تحلیل گران اهمیت دارد؛ به عنوان مثال شناسایی اشباع خرید و اشباع فروش بسیار حائز اهمیت هست که توسط اندیکاتور momentum صورت میگیرد. دادههای مربوط به افزایش و کاهش حجم معاملات نیز به کمک اندیکاتور مومنتوم انجام میشود. در انتها باید گفت ارزیابی نقاط بازگشتی سهم از روند نزولی به صعودی میز به عهده اندیکاتور مذکور میباشد.