اندیکاتورها

اندیکاتور OBV چیست؟ + آموزش کامل

همان‌طوری که می‌دانید دنیای ارزدیجیتال بسیار پیشرفت کرده است و هم‌اکنون تعداد زیادی از تریدرها از اندیکاتور حجم برای تحلیل روند حرکتی رمزارز مورد نظر خود بهره می‌گیرند. اندیکاتور OBV توانایی بررسی عملکرد ارزدیجیتال موردنظر از لحاظ حجمی را به طور دقیقی دارد؛ اما چگونه؟ در واقع اندیکاتور OBV تغییراتی که در حجم معاملات رخ می‌دهد را به طور دقیقی شناسایی می‌کند و بدین صورت بر عملکرد دارایی تأثیر می‌گذارد.

اندیکاتور مذکور قادر است میزان تغییرات حجم را بر اساس حرکت قیمتی دارایی دیجیتال مورد سنجش قرار دهد. با این کار اندازه‌گیری فشار خرید و فروش ارز موردنظر به سهولت انجام خواهد شد. بدین ترتیب می‌توان از روند بعدی قیمت ارز باخبر شد و آن را تخمین زد. تحلیل تکنیکال در بازار بزرگ ارزدیجیتال به تعدادی ابزار و اندیکاتور نیازمند است. اندیکاتور OBV از جمله همین اندیکاتورهای بسیار مهم است. از مهم‌ترین کاربردهای اندیکاتور OBV می‌توان به تشخیص روند و بررسی سیگنال خرید و فروش ارزدیجیتال اشاره کرد.

معرفی اندیکاتور OBV

اندیکاتور OBV یک اندیکاتور حجمی تعادلی است. این نوسانگر را مخفف شده عبارت On-Balance Volume می‌دانند. اندیکاتور مذکور را نوعی اندیکاتور مومنتوم می‌دانند که توانایی سنجش جریان حجم در ارزهای متنوع را دارد. چنین سنجشی دقیقاً به جهت پیش‌بینی تغییرات قیمتی بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اندیکاتور OBV نخستین بار توسط فردی به نام جوزف گرانویل (Joseph Granville) طراحی و ابداع شد. مهم‌ترین وظیفه‌ای که برای اندیکاتور OBV درنظر گرفته شده، تغییرات حجم در رمزارز می‌باشد. این تغییرات دقیقاً مطابق حرکت قیمتی رمزارز سنجیده می‌شود تا بتوان حرکت بعدی آن را حدس زد. همه ما می‌دانیم که در تریدهای انجام شده در بازار ارزدیجیتال تغییرات حجم بسیار حائز اهمیت هستند.

به همین دلیل است که همواره توصیه می‌کنیم اندیکاتورهای مهم و کاربردی را بشناسید و به یک اندیکاتور اکتفا نکنید. بسیاری از تحلیل‌گران و تریدرها عقیده دارند که حجم نوعی نیروی محرک برای بازار به شمار می‌رود و تغییراتی که در آن رخ می‌دهد بسیار اهمیت دارد.

کاربردهای جذاب اندیکاتور OBV

همیشه بین حجم معاملات و قیمت ارزدیجیتال رابطه‌ای تنگاتنگ وجود داشته است. رابطه بین این دو برای تریدرهای بازار ارزدیجیتال بسیار اهمیت دارد.

گاهی اوقات با افزایش حجم در معاملات بورس، احتمال بروز یک حرکت مثبت یا منفی در روند قیمتی بالا خواهد رفت.یکی از مهم‌ترین کاربردهای اندیکاتور OBV این است که تغییرات حجم نسبت به حرکت قیمتی را به درستی تشخیص دهد و اعلام کند. مثلاً وقتی که حجم معاملات اوج می‌گیرد و بالا می‌رود احتمال اینکه حقوقی‌ها و صندوق‌های مالی به خرید سنگین سهم مشغول شوند بالا خواهد رفت. لذا شناسایی آن روند مثبتی را برای سهم در روزهای آینده پیش بینی خواهد کرد.

زمانی که حجم معاملات تغییر می‌کند احتمالاً میزان پول هوشمندی پا به عرصه سهام خواهد گذاشت و قیمت سهام را افزایش خواهد داد. در چنین مواقعی اندیکاتور OBV قادر است به جهت تشخیص روند به روزتر یکی دیگر از کاربردهای خود را نشان دهد. در این موقعیت در صورتی که اندیکاتور OBV بتواند سقف‌های بالاتر و بیشتری را به نمایش گذارد قطعاً با یک کانال صعودی قیمتی روبه رو خواهید شد. البته عکس این قضیه نیز صحت دارد و زمانی‌ که اندیکاتور OBV بتواند کف‌های جدید و متعددی را به نمایش بگذارد احتمالاً یک کانال نزولی در روند سهم ایجاد خواهد شد و بالا خواهد رفت.

ترفندهای کاربردی اندیکاتور OBV در بازار ارزدیجیتال و سهام

اندیکاتور obv چیست؟

در حقیقت باید بگوییم زمانی که قیمت سهام نسبت به روزهای قبلی خود اوج می‌گیرد و افزایش پیدا می‌کند، اندیکاتور OBV شکل و شمایل صعودی بودن را به خود می‌گیرد‌. در این زمان حجم مثبت در نظر گرفته خواهد شد. به همین ترتیب می‌توان گفت که عکس این قضیه نیز وجود دارد و زمانی که قیمت سهمی نسبت به روز ماقبل خود کمتر شود اندیکاتور OBV سیر نزولی خواهد گرفت، لذا حجم آن نیز منفی خواهد شد. خط OBV زمانی تشکیل می‌شود که مجموعه‌ای از حجم منفی و مثبت سهم مشان داده شوند.

جالب است بدانید زمانی که استراتژی معاملاتی مناسب به کمک اندیکاتور OBV صعود پیدا کند یعنی فشار حجمی مثبتی در پیش است. حال اگر OBV حالت نزولی به خود گیرد یعنی فشار حجمی منفی می‌باشد. به همین دلیل است که می‌گوییم در حجم مثبت و حجم منفی سعی کنید به ترتیب نقش خریدار و فروشنده سهام را ایفا کنید. در این صورت بهره‌گیری از منطق استراتژی بسیار ایده‌آل‌تر خواهد بود. فرض کنید قیمت های ارزدیجیتال موردنظر در حال افزایش است و از طرفی حجم معاملات نیز بیشتر می‌شود. در این حالت سهم افزایشی خواهد بود.

محدودیت‌های موجود در اندیکاتور OBV

لازم به ذکر است از آن‌جایی که اندیکاتور OBV مطابق اطلاعات خود سیگنال‌ها را ارسال می‌کند و برای کم و زیاد بودن آن‌ها هیچ توضیحی ندارد گاهاً احتمال خطا و اشتباه از سوی سیگنال OBV وجود خواهد داشت. بنابراین بهتر است به همین یک اندیکاتور تکیه نکنید و آن را سرلوحه تمام معاملات خود قرار ندهید. همان‌طوری که پیش‌تر گفتیم به جهت اطمینان بیشتر حتماً از چندین اندیکاتور بهره گیرید تا اطلاعات دقیق‌تری به دست آورید و ترید مطمئن‌تری انجام دهید.

زمانی که حجم معاملات در یک روز به یک باره و در حد غیر نرمالی بالا برود یا کاهش یابد احتمال اینکه اندیکاتور OBV برای مدت زمانی ناکارآمد تلقی شود وجود خواهد داشت. به عنوان مثال می‌توان احتمال داد که افزایش غیرطبیعی حجم معاملات به خاطر یک سری شایعات و اخبار کاذب بوده باشد.

روش افزودن اندیکاتور حجم و تنظیمات آن در پنل

حتماً می‌دانید که اگر تمایل دارید از ابزارهای تحلیل در بازار ارزدیجیتال و تکنیکال بهره گیرید لازم است از پلتفرم‌های مخصوصی بهره گیرید. زمانی که در این پنل می‌خواهید نمودار قیمتی برای رمزارزهای موردنظر خود را ببینید لازم است به پنل اکسیر وارد شوید. پس از آن نسبت به انتخاب چارت سهم موردنظر اقدام نمایید. با این کار می‌توانید نمودار قیمتی آن را ببینید.

افراد در بخش مربوط به منو می‌توانند نسبت به انتخاب گزینه اندیکاتورها اقدام نمایند و سپس تمام اندیکاتورهای تکنیکال اعم از اندیکاتور OBV را مشاهده کنند. لازم به ذکر است در بخشی که اندیکاتورها وجود دارند کافی هست گزینه اندیکاتور حجم OBV را انتخاب کنید، در این صورت در قسمت پایینی نمودار سهم، اندیکاتور OBV اضافه خواهد شد.

فرمول مورد نیاز جهت محاسبه OBV

محاسبات اندیکاتور obv

جهت محاسبه OBV لازم است از پارامترهایی همچون سطح OBV قبلی و مقدار آخرین حجم معامله که به آن Volume گویند نیز بهره گیرید. در چنین وضعیتی می‌توانید فرمول محاسبه OBV را همانند آنچه در ادامه امده است ببینید.

در صورتی که قیمت بسته شدن بیشتر از قیمت قبلی باشد فرمول به شرح ذیل است:

OBV = OBVprev + Volume

فرمول زیر برای زمان برابری قیمت‌های دوگانه است. زمانی که قیمت‌های بسته شدن سهم و قیمت قبلی با هم برابر شوند.

OBV = OBVprev + 0

حال اگر قیمت قبلی بیشتر از قیمت بسته شدن بود از فرمول زیر کمک گرفته می‌شود:

OBV = OBVprev – Volume

در ادامه لازم است بدانید که اهمیت حجم تعادلی چیست؟ حجم تعادلی بسیار مهم است. این پارامتر، مجموعه‌ی کل حجم معاملات فعلی را نشان می‌دهد. در واقع به کمک حجم تعادلی می‌توانید متوجه شوید که این حجم در چه وضعیتی هست. آیا در حال خروج از پوزیشن است یا قصد ورود به آن را دارد.

نتیجه‌گیری

پیشنهاد ما این است که به طور کلی اندیکاتور OBV را در کنار سایر اندیکاتورهای پرقدرت بررسی کنید، در این صورت در زمان اتمام فعالیت از نتیجه‌ای معقولانه و دقیق‌تر برخوردار خواهید شد. ما در این مقاله تمام تلاشمان را به کار بستیم تا شما را با ساختار اندیکاتور ‌OBV و ترفندهای مربوط به تریدهای آن آشنا سازیم. کاربردها و طریقه محاسبه اندیکاتور OBV یکی دیگر از مسائل مورد بحث در مطالب این مقاله بود که امیدوار هستیم برای شما عزیزان مفید و مسمرثمر بوده باشد.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید

جعفر اطمینان

جعفر اطمینان هستم، متولد مهر سال 71. از کودکی به نوشتن و خلق دنیاهای شگفت انگیز از طریق کلمات علاقه داشتم. علاوه بر اون به مطالعه ی کتاب علاقه دارم و حس میکنم مثل جهان های موازی عمل میکنن و میشه اونها رو کشف کرد. توی دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک ادامه دادم. فرزند هفتم یک خانواده 9 نفره ام و با وجود فراز و نشیب های زندگی، به آینده امیدوارم. در حال حاضر روی نوشتن یک کتاب رمان کار میکنم. با خوندن و نوشتن انگلیسی در حد خوب آشنایی دارم و تا الان بیش از دو میلیون کلمه تولید محتوای متنی سئو شده برای سایت های مختلف انجام دادم. موضوعاتی که تولید محتوا داشتم، در زمینه ی ارزهای دیجیتال، بازار فارکس، پزشکی، مهندسی، گردشگری، صنعت، کسب و کار و کارآفرینی، دیجیتال مارکتینگ، معرفی محصول و برند های مختلف بوده که خوشبختانه، نوشتن در تمام این زمینه ها برام تجربه ای بی نظیر ایجاد کرده. ممنونم از اینکه وقت گذاشتید خوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا