اندیکاتورها

اندیکاتور MFI چیست؟

آشنایی با نوسانگرها به عنوان ابزارهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال همواره مورد توجه معامله‌کنندگان بوده اند. نوسانگرهای مختلفی در بین تریدرها مورد استفاده قرار می‌گیرند که اندیکاتور mfi  یکی از آن‌هاست. این اندیکاتور که کوتاه شده‌ی عبارت (Money Flow Index) می‌باشد در تحلیل تکنیکال اهمیت بسزایی دارد. اندیکاتور mfi  در بین تریدرها به معنی شاخص جریان پول شناخته می‌شود.

همچنین این اندیکاتور، یک اسیلاتور تکنیکی به شمار می‌رود. فاکتورهای حجم و قیمت به عنوان بهترین گزینه جهت تشخیص وضعیت‌های افراطی در خرید و فروش مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهتر است برای آشنایی با این اندیکاتور به تمام نکات و نحوه‌ی کار با آن توجه کنید. همچنین در کنار استفاده از این اسیلاتور پیشنهاد می‌شود کار با چند اندیکاتور دیگر را نیز یاد بگیرید و به صورت ترکیبی از آنها استفاده کنید. با ما همراه باشید تا به معرفی کامل این اندیکاتور بپردازیم و با نحوه‌ی عملکرد آن آشنا شوید.

آنچه لازم است درباره اندیکاتور mfi بدانید!

یکی از کاربردهای مهم اندیکاتور mfi تشخیص واگرایی می‌باشد. به کمک چنین ویژگی دقیقاً در زمان تغییر قیمت روند هشدار خواهد داد. ضمناً لازم است بدانید که نوسان اسیلاتور بین اعداد 0 تا 100 می‌باشد. جالب است بدانید اندیکاتور mfi یکی از اندیکاتورهای بسیار کاربردی در تحلیل تکنیکال بازار ارز دیجیتال محسوب می‌شود. در اندیکاتور mfi از ورودی‌های مربوط به حجم استفاده می‌گردد. به طور کلی می‌توان گفت زمانی که افراد از کاربرد اندیکاتورها با خبر هستند و آگاهی دارند بسیار راحت‌تر و صریح‌تر می‌توانند به تفسیر نتایج حاصله بپردازند. در نتیجه اطلاعات مفیدی در خصوص سهم به دست می‌آورند.

آشنایی با انواع اندیکاتورها و کاربردهای آن‌ها از مهم‌ترین جریانات در امر تحلیل تکنیکال می‌باشد. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم شما را با اندیکاتور mfi که به آن اندیکاتور جریان نقدینگی گویند و تفاوت‌های آن با اندیکاتور RSI آشنا کنیم.

اطلاعات کاربردی در باب اندیکاتور mfi

معمولاً محاسبه اندیکاتور mfi با استفاده از 14 دوره داده انجام می‌گردد. زمانی که این نوسانگر در بخش بالایی عدد 80 قرار گیرد یعنی افراط و زیاده‌روی در خرید انجام شده است. زمانی که اندیکاتور mfi در بخش زیرین عدد 40 یعنی افراط در فروش رخ داده است. لازم است بدانید که خرید افراطی یا فروش بیش از اندازه به هیچ عنوان به معنی بازگشت قیمت نیست.

دو فرد بسیار مهم به نام‌های ژن کونگ و آروم سودداک از سازندگان اندیکاتور mfi به شمار می‌روند. آن‌ها به تریدرها همواره هشدار می‌دهند که دو سطح 90 و 10 را به عنوان افراط در خرید و زیاده‌روی در فروش انتخاب کنند. از آن‌جایی که دسترسی به این سطوح به ندرت اتفاق می‌افتد در صورت مشاهده آن‌ها بازگشت خط روند قیمت‌ها رخ خواهد داد. در این حالت بین قیمت و شاخص واگرایی وجود دارد که باید به آن توجه لازم را داشت. برای درک بهتر موضوع بهتر است مثالی را برایتان عنوان کنیم. در صورتی که اندیکاتور، شکل صعودی به خود گیرد و در عین حال قیمت آن پایین آید یا در حالت رنج قرار بگیرد، احتمال افزایش قیمت وجود خواهد داشت.

 محاسبه اندیکاتور mfi به کمک فرمول‌های مربوطه

جهت انجام محاسبات مربوط به نوسانگر mfi چندین مرحله مجزا از هم وجود دارد. ما در ادامه تمامی مراحل مربوط به آن را برایتان شرح خواهیم داد.

گام 1

در این مرحله از محاسبات اندیکاتور mfi لازم است به محاسبه میانگین سه قسمت پرداخته شود.

طبق فرمولی که در بالا آورده‌ایم لازم است میانگین بالا، میانگین پایین و بسته شده قیمت را به دست آوریم.

گام 2

در این مرحله از محاسبات باید طبق فرمول ذیل به محاسبه جریان نقدینگی پرداخته شود.

گام 3

فرمول کسری که در ادامه با آن آشنا خواهید شد به جهت محاسبه نسبت نقدینگی نمایش داده شده است. در این مرحله از محاسبات باید نسبت نقدینگی را محاسبه نمایید.

به جهت شرح داده‌های موجود در فرمول بالا باید بگوییم که عبارت Positive money flow که با نام جریان پول مثبت نیز شناخته می‌شود را از حاصل جمع تمام روزهایی که میانگین سه قیمت بالاتر از روز قبل خود است به دست می‌آوریم. درباره عبارت Negative money flow یا جریان پول منفی باید بگوییم که از حاصل جمع تمام روزهایی است که میانگین سه قیمت پائین‌تر از روز قبل خود است به دست می‌آید.

گام 4

در این مرحله از محاسبات نوبت به محاسبه شاخص جریان نقدینگی یا همان اسیلاتور mfi می‌رسد.

به جهت یادآوری خوب است بدانید که اگر تمایل دارید از اندیکاتور mfi به درستی استفاده کنید به هیچ عنوان نیازی به حفظ کردن و دانستن نحوه محاسبه فرمول‌ها نمی‌باشد.

کاربرد و عملکرد اندیکاتور mfi در تحلیل تکنیکال

یکی از روش‌های اصلی و کاربردی به جهت بهره‌گیری از اندیکاتور mfi زمانی مشخص می‌شود که واگرایی وجود داشته باشد. رویداد واگرایی زمانی دیده می‌شود که حرکت اسیلاتور دقیقاً برعکس جهت خط روند قیمت حرکت کند. چنین پدیده‌ای را سیگنالی از بازگشت روند قیمت نامند.

به عنوان مثال زمانی که یک اندیکاتور mfi قصد حرکت نزولی می‌کند و در زیر عدد 80 جای می‌گیرد و هم‌زمان قیمت سهام به حرکت صعودی خود ادامه می‌دهد در واقع به ما نشان می‌دهد که خط روند به سمت پایین معکوس شده است. این در حالیست که اگر یک اندیکاتور mfi خیلی پایین وقتی خود را به بالای سطح 20 برساند و در عین حال سهامداران همچنان سهام خود را به فروش برسانند گواه و نشانه‌ای از بازگشت قیمت و صعودی شدن آن‌ها می‌باشد.

 محدودیت‌های مربوط به اندیکاتور mfi

محدودیت های مربوط به اندیکاتور mfi

در برخی موارد دیده شده که اندیکاتور mfi به اشتباه سیگنال‌های ناصحیحی را صادر کرده است. در واقع می‌توان گفت زمانی اندیکاتور mfi سیگنال اشتباه صادر می‌کند که در حین صدور سیگنالی خوب و ایده‌آل قیمت‌ها طبق انتظار پیش نرود و معامله‌گران در تریدهای خود به شکست برسند. مثلاً می‌توان گفت که احتمال اینکه واگرایی منجر به معکوس شدن قیمت‌ها نشود نیز وجود دارد. ممکن است صدور چند سیگنال مهم و حیاتی نیز به دست اندیکاتور mfi صادر نگردد. دقیقاً زمانی که یک واگرایی به معکوس شدن قیمت‌ها اشاره می‌کند احتمال دارد آن واگرایی برای تمام قیمت‌ها ظاهر نگردد. به همین دلیل همواره توصیه می‌شود که تریدرهای عزیز از سایر ابزارهای کنترل ریسک و تحلیل بهره گیرند. در واقع متمرکز شدن بر روی یک اندیکاتور خاص ممکن است دردسرآور باشد.

دلیل اهمیت اندیکاتور mfi چیست؟

همه ما می‌دانیم که اندیکاتور mfi از اهمیت بسزایی برخوردار هست؛ اما واقعاً دلیل اهمیت این اندیکاتور چیست؟ چرا باید به آن توجه کنیم؟ در پاسخ به چنین سؤالاتی باید بگوییم که پاسخ بسیار واضح و صریح است اما در ابتدا باید ببینیم که اندیکاتور mfi نشان‌گر چه مواردی می‌باشد. به عبارت دیگر باید بگوییم که مهم‌ترین موضوعی که برای اندیکاتور ‌mfi اهمیت دارد نمایش قدرت پول است. در واقع قدرت پول همان قدرت حرکت سهم است که برای سهامداران نشان داده می‌شود. اینکه بفهمیم یک سهم تا چه اندازه قادر است روند صعودی خود را بپیماید یا اینکه تا چه اندازه می‌تواند برعکس کار کند و سوی قیمت‌های پایین افت کند.

تأثیرات ورود و خروج نقدینگی بر حرکت سهام

ورود و خروج نقدینگی بر حرکت سهام تأثیرات بسیار جدی دارد. در واقع هر چه نقدینگی و پول بیشتری وارد معامله شود حجم آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

همه ما می‌دانیم اندیکاتور mfi به دلیل ماهیتش نه تنها بر قیمت بلکه به حجم نیز توجه دارد. علاوه بر این نمایش ورود و خروج نقدینگی را نیز یکی دیگر از کاربردهای اندیکاتور mfi محسوب می‌شود. به این ترتیب به سهولت می‌توان اندیکاتور mfi را با روند قیمت سهام مقایسه کرد و به پیش‌بینی حرکت‌های آینده سهام پرداخت؛ بنابراین می‌توان گفت جریان پول ورودی و جریان پول خروجی در این بخش از معاملات بسیار اهمیت دارد. زمانی که میزان پول خروجی و میزان پول ورودی را با یکدیگر مقایسه می‌کنید قدرت حرکت سهام را می‌توانید پیش‌بینی کنید و ببینید.

با مقایسه دو میزان مذکور، از قدرت حرکت سهم باخبر می‌شوید. بر همین اساس شما از روند منفی آن با خبر می‌شوید. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که اندیکاتور mfi در انتخاب سهم مناسب و یا حتی تصمیم‌گیری درباره نگهداری یا فروش نمادی سهام خود نیز ابزاری کاربردی هست. اما به شرط اینکه در کنار آن از سایر ابزارهای تحلیلی نیز بهره گیرید.

نتیجه‌گیری

در متون فوق اشاره‌ای به سطح 90 و 10 شد و خواستیم که آن‌ها را مبنا قرار دهید؛ اما اگر اندیکاتور به سطح 80 رسید چه کنیم؟ آیا در آن لحظه لازم است آن را بفروشیم؟ در پاسخ به چنین سؤالی باید بگوییم که در صورتی که می‌خواهید سهامی را خریداری کنید و اندیکاتور mfi آن بالاتر از سطح 80 بود اصلاً سراغ خرید آن نروید. دلیل این امر واضح است زیرا خطرات و ریسک این اقدام بسیار بالا است؛ اما اگر سهم مذکور را خریداری کرده باشید و سهم در چنین وضعیتی قرار گیرد به هیچ عنوان برای فروش آن عجله نکنید. اگر اندیکاتور mfi به ناحیه‌ی زیر 20 برسد، نباید بر اساس آن خرید کرد.

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید

جعفر اطمینان

جعفر اطمینان هستم، متولد مهر سال 71. از کودکی به نوشتن و خلق دنیاهای شگفت انگیز از طریق کلمات علاقه داشتم. علاوه بر اون به مطالعه ی کتاب علاقه دارم و حس میکنم مثل جهان های موازی عمل میکنن و میشه اونها رو کشف کرد. توی دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک ادامه دادم. فرزند هفتم یک خانواده 9 نفره ام و با وجود فراز و نشیب های زندگی، به آینده امیدوارم. در حال حاضر روی نوشتن یک کتاب رمان کار میکنم. با خوندن و نوشتن انگلیسی در حد خوب آشنایی دارم و تا الان بیش از دو میلیون کلمه تولید محتوای متنی سئو شده برای سایت های مختلف انجام دادم. موضوعاتی که تولید محتوا داشتم، در زمینه ی ارزهای دیجیتال، بازار فارکس، پزشکی، مهندسی، گردشگری، صنعت، کسب و کار و کارآفرینی، دیجیتال مارکتینگ، معرفی محصول و برند های مختلف بوده که خوشبختانه، نوشتن در تمام این زمینه ها برام تجربه ای بی نظیر ایجاد کرده. ممنونم از اینکه وقت گذاشتید خوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا