اسیلاتورها

اسیلاتور Awesome چیست؟

در این نوشتار می‌کوشیم تا شما مخاطبان عزیز را با اسیلاتور Awesome به طور کامل آشنا کنیم. شما در این مقاله، روش کسب سیگنال و استراتژی‌های معامله با شاخص AO را می‌آموزید. همچنین سعی کرده‌ایم پیرامون فرمول‌های محاسباتی، استراتژی‌ها و نکات مهم اندیکاتور Awesome به طور کامل به بحث و بررسی بپردازیم. درباره مبتکر و خالق این شاخص بازار مالی نیز صحبت هایی خواهیم کرد.

علاوه براین درطی این مقاله با برخی از استراتژی‌های این شاخص مهم در بازارهای سرمایه آشنا می‌شویم. شما میتوانید با استفاده از این نکات و اطلاعات، به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شوید و از دانسته‌های خود برای یک تحلیل قوی استفاده کنید. اگر تا پایان این مقاله با ما همراه باشید، درباره پیش زمینه‌ها و شروطی که تمام نیازهای یک تریدر بازار رمزارز را برطرف کند، با شما سخن خواهیم گفت. از این‌که ما را همراهی می‌کنید، متشکریم.  

مفهوم کلی اسیلاتور Awesome

مبتکر این شاخص، شخصی است به نام بیل ویلیامز. او عنوان بسیار مناسبی را برای این شاخص انتخاب کرده است. واژه Awesome در زبان انگلیسی به معنی شگفت‌انگیز می‌باشد. در حقیقت این شاخص از جمله بهترین شاخص‌های به منظور دادوستدهای بورسی است.

با این همه پیشنهاد می‌کنیم هر چه سریع‌تر به این موضوع برسیم که دقیقا اسیلاتور Awesome  چیست و دقیقا چه وظایف و کارایی دارد و چگونه می‌تواند در انجام دادوستدهای بازار سرمایه به ما مشاوره و راهنمایی بدهد.

اسیلاتور Awesome همانطور که از نامش پیداست، در حقیقت یک نوع نوسانگر می‌باشد. برعکس دیگر شاخص‌هایی که وجود دارند مثل شاخص RSIیا  Slow Stochastic که هر یک دربردارنده کاستی‌ها و حد و مرزهای ویژه خود است. این شاخص در یک منطقه معینی دچار تغییر می‌شود . اسیلاتور Awesome بدون محدوده بوده و مرز مشخصی ندارد.

در مقالات پیشین درباره مدل‌های مختلف اندیکاتور صحبت کرده‌ایم. در این متن به صورت کامل به این موضوع پرداخته‌ایم و این که در بازار سرمایه چه کاربردی دارد، برایتان شرح داده‌ایم .

کاربری آسان و راحت

ممکن است بسیاری از شما گمان کنید که اسیلاتور Awesome دارای الگوریتم بسیار سخت و دشواری دارد. اما باید گفت اصلا این طور نیست. اسیلاتور Awesome به هیچ وجه مساله گنگ و پیچیده‌ای نیست. این شاخص مشخصا از دو ویژگی میانگین متحرک یا همان (Moving Average) به منظور برآورد کردن بهره می‌گیرد. به خاطر داشته باشید، از دو ویژگی (Moving Average) ساده کمک می‌گیرد و در برنامه خود از بکارگیری مشخصه EMA یا Displaced Moving Average استفاده نمی‌کند. چراکه سختی و پیچیدگی‌های خاص خود را داراست.

چنانچه شما معلومات ریاضی خوبی در این زمینه داشته باشید، به آسانی خواهید توانست این شاخص را خودتان ارزیابی و محاسبه کنید. این شاخص، مانند دیگر شاخص‌هایی دیگر دارای دو نمودار Moving Average میانگین متحرک است که در محدوده زمانی گوناگون محاسبه می‌شود و نتایج را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد.

مقایسه کردن دو میانگین متحرک، در بین تریدرها کار بسیار معمولی است. اما مساله اساسی تفاوت اسیلاتور Awesome با دیگر اندیکاتورهاست. اندیکاتور Awesome بر عکس بسیاری از شاخص‌ها، قیمت بسته شدن یا  Close Price  یک کندل را مد نظر قرار می‌دهد و بدین ترتیب نرخ معدل آن کندل را برای محاسبه تعیین می‌کند. به منظور فهم دقیق‌تر ، فرمول زیر را برایتان تدارک دیده‌ایم. این فرمول برای انجام محاسباتی است که این شاخص از آن استفاده می‌کند.

تشریح فرمول اسیلاتور Awesome

خوب است کمی این به مرور این فرمول بپردازیم که این شاخص روی چه مساله‌ای متمرکز است. در این مدل فرمول‌ها، ما از واژه ایکس برای تایم‌های زمانی بهره می‌گیریم. این X مبین مقدار تایم‌های زمانی است که شما در نظر دارید این شاخص برای انجام محاسبات، کندل‌های مربوط به آن‌ها را مورد بهره برداری قرار دهد.

به صورت عمومی، مرسوم‌ترین وضعیت‌هایی که دادوستدکنندگان در همه جای دنیا از آن برخوردار هستند، شامل پنج دوره زمانی برای وضعیت سریع و 34 تایم زمانی برای وضعیت کوتاه می‌باشد. بدین معنی که می‌بایست به جای ایکس در تایم زمانی سریع، از پنج بهره ببرید و به جای ایکس نیز در تایم زمانی کوتاه از عدد بیست و چهار کمک بگیرید. 

اما توجه داشته باشید که این شما هستد که تصمیم می‌گیرد در چه تایم زمانی در این شاخص استفاده شود. به هیچ وجه اجباری در کار نیست که شما را وادارد تا از این ارقام کمک بگیرید. این اعداد مرسوم ترین‌ها در این حوزه می‌باشند.

جدول اندیکاتور Awesome

اسیلاتور Awesome

با توجه به اپلیکیشنی که از آن کمک می‌گیرید، شاخص AO قادر است در فرم‌های گوناگون پدیدار شود. با این همه، مرسوم‌ترین فرمی که این شاخص در بیشتر بسترها پدید می‌آید، یک هیستوگرام می‌باشد.

اسیلاتور Awesome بین محدوده مثبت و منفی تغییراتی خواهد داشت. اگر هیستوگرام در وضعیت مثبت باشد، در این صورت میانگین متحرک سریعتر بالای میانگین متحرک کندتر قرار می‌گیرد.

این وضعیت در هنگامی که هیستوگرام در وضعیت منفی باشد، برعکس ارزیابی می‌شود. این موضوع درست نظیر شاخص مکدی می‌باشد.

مساله ای که می‌بایست بدان اشاره داشت، رنگ میله‌های هسیتوگرام AO است. رنگ میله‌ها مبین مسیر حرکات معدل‌های متحرک می‌باشد. لذا در وضعیت مثبت و منفی بودن‌، می‌شود میله‌های سبز و قرمز را در اختیار داشته باشیم. هیستوگرام سبز به معنی نزدیک بودن میانگین‌های متحرک به همدیگر است. میله‌های قرمز نشان می‌دهند که میانگین‌های متحرک از هم دور شدند.

راهبرد معاملاتی با شاخص AO یا اسیلاتور Awesome

حالا که با این شاخص آشنا شدیم، خوب است ببینیم که چطور می‌توان از آن به منظور دادوستد در بازارهای سرمایه کمک گرفت.  راه‌های گوناگونی وجود دارد که می‌شود از این شاخص به منظور گرفتن سیگنال‌های خرید و فروش کمک گرفت. به برخی از این موارد در ادامه اشاره می‌کنیم.

کراس شاخص با خط صفر

چنانچه به تنهایی از این راهبرد کمک می‌گیرید، مطمئن باشید که در بازار سرمایه ضرر خواهید کرد و پول خود را خواهید باخت. این جمله مشهوری است که در همه راهبردهایی که بر مبنای یک شاخص طراحی شده‌‎اند، مصداق دارد. ولی با اطمینان بیشتری می‌شود گفت که همین راهبرد ساده در اکثر زمان‌ها درست معنا شده است.

چنانچه شاخص OA یا اسیلاتور Awesome در وضعیت کراس صفر از پایین به بالا قرار گرفته باشد، یک نشانه خرید صادر می‌شود. در حالتی که شاخص از محدوده مثبت به منفی ورود کرده است، به راحتی یک نشانه فروش صادر خواهد شد. خب حالا اجازه بدهید به یک نمونه واقعی اشاره کنیم تا عملکرد این راهبرد را به صورت عملی در اختیار داشته باشیم.

در مثالی که ذکرشد، ( در تایم فریم پنج دقیقه) هفت نشانه وجود داشته است که اسیلاتور Awesome از مرز، رد شده است. از بین هفت نشانه ، دو سیگنال قادر بودند ، حرکات قابل ملاحظه ای را ضبط نمایند. لذا در تایم فریم‌های پایین این مساله کارایی چندانی نخواهد داشت. بویژه در بازار سرمایه ایران که می بایست کارمزد بسیاری را بابت آن هزینه کنید.

راهبرد بشقاب پرنده چیست؟

راهبرد بشقاب پرنده به این دلیل نام گذاری شده است که از نظر ظاهری شبیه یک بشقاب پرنده است. اساس عمده این راهبرد بر مبنای سه هیستوگرام به منظور محدودهای طولانی و کوتاه مدت می‌باشد.

شروط راهبردی برای وارد شدن به معامله کدام‌ها هستند؟

  • اسیلاتور Awesome بالای صفر قرار بگیرد
  • دیدن دو هیستوگرام قرمز و پشت سرهم
  • هیستوگرام قرمز دوم باید از اولی کوتاهتر باشد
  • هیستوگرام سوم سبز نیز از هیستوگرام پیشین خود باید بلندتر باشد
  • خرید در کندل چهارم

راهبرد بشقاب پرنده از کراس خط صفر بهتر ارزیابی شده است. چراکه به یک شکل گیری ویژه در سه هیستوگرام احتیاج دارد.به صورت طبیعی ، این رویداد کمتر در جدول شکل می‌گیرد.

راهبرد قله‌های دوقلو چیست و در اسیلاتور Awesome چه جایگاهی دارد؟

راهبرد دوقلو اسیلاتور awesome

این شاخص شتاب حرکتی بازار و نیروی روند را معین می‌کنند. به منظور دستیابی به انتهای یک مسیر قوی چه صعودی باشد چه نزولی کارایی دارد. علاوه براین، از این راهبرد حتی به تنهایی می‌شود نشانه‌های خرید و فروش مناسبی گرفت. مساله جالب این شاخص این است که نشان‌های گوناگونی را به روش‌های مختلف نشان می‌دهد که از جمله بهترین آنها راهبرد قله‌های دو قلو می‌باشد.

 نشانه خرید با ایجاد دو قله واژگون که قله دوم کوتاه‌تر و به مرز صفر نزدیکتر است، نقش می‌گیرد و نشانه فروش با ایجاد دو قله ایستاده که قله دوم کوتاه‌تر و به مرز صفر نزدیک‌تر است، خود را نشان می‌دهد.

راهبرد ماهیگیر با اسیلاتور Awesome

شما این راهبرد را در هیچ مکانی به دست نخواهید آورد، لذا بی‌جهت وقت خود را سر این کار نگذارید. این راهبرد در حقیقت بازسازی شده راهبرد اول است. با این اختلاف که نشانه‌های اشتباه را فیلتر می‌کند و پس از کراس خط صفر آن را معین می‌سازد. این عملکرد، ما را از بازارهای پرنوسان به دور نگاه می‌دارد.

وجه تسمیه این راهبرد، برخورداری صبر و استقامت در بدست آوردن موقعیت مناسب می‌باشد . شما می‌بایست مشخصا نظیر یک ماهیگیر حرفه‌ای رفتار کنید.

شرایط واردشدن به دادوستد با راهبرد ماهیگیر

  • شاخص AO می‌بایست دو قله را که دومی کوتاه‌تر از اولی باشد، به ثبت رسانده باشد
  • یک خط روند بر مبنای این دو قله بکشید . خط روند می‌بایست از این دو قله و خط صفر بگذرد
  • هر وقت نخستین میله هیستوگرام اندیکاتور خط مسیر نزولی را بشکند، نشانه خرید پدیدار خواهد شد

شاخص AO کجا می‌تواند مرتکب اشتباه شود؟

در حال حاضر به این نکته می‌پردازیم که این شاخص کجا می‌تواند نتایج نادرست نشان دهد. یا به عبارت دیگر این شاخص کجا می‌تواند نتایج نادرستی به ما بدهد. این نکته اهمیتی فراوانی دارد و ارزش دانستن آن کمتر از موارد مطروحه نیست. لذا اجازه بدهید، به تدریج این موارد را برایتان بازگو کنیم.

  • هنگامی که جای خالی در جدول وجود دارد مانند افزایش سرمایه یا پرداخت سود
  • در پایان روندهای که حالت صعودی و نزولی فراوانی دارند
  • سهام‌هایی با حالت شناوری پایین
  • روندهای با حالت خنثی

در چنین شرایطی، پیشنهاد ما این است که از اسیلاتور Awesome کمک نگیرید.

شاخص AO چیست؟

اسیلاتور Awesome که کوتاه شده عبارت آن (AO) می‌باشد یک شاخص مناسب برای ارزیابی نوسانات بازار سرمایه می‌باشد. این شاخص، تغییرات در نیروی محرک بازار را به خوبی نشان می‌دهد و به معرفی قدرت مسیر که دربردارنده نقاط شکل گیری و معکوس شدنش است کمک می‌نماید.

پیشینه شاخص AQ

موسس اندیکاتور Awesome و چندین شاخص و نوسانگر دیگر همانطور که ذکرشد، بیل ویلیامز است. در حقیقت اسیلاتور Awesome گونه‌ای پیوستن به شاخص تمساح می‌باشد . شاخص تمساح نیز از ابتکارات معروف ویلیام بیلز است که مکانیزم MACD بر اساس آن پایه ریزی شده است . البته در این شکل گیری تغییرات بسیار گسترده است.

در شرایطی که شاخص هایی که وضعیت بازار و مسیرهایش را به نمایش می‌گذارد، قطعا عقب‌تر از وقتی است که بازار نشان می‌دهد. نوسانگرها تنها مسیرها را تایید نمی کنند بلکه چنین رفتارها و نوسانات ناگهانی محتمل را نیز پیش‌بینی می‌کنند.

مشخصات AQ

اسیلاتور Awesome نیروهای صعودی یا نزولی معمولا در بازار با سنجش شتاب حرکتی فعلی یعنی پنج میله، با مسیر وسیع‌تر یعنی سی و چهار میله را شناسایی می‌نماید.همچنین خطوط معدل متحرک ساده با دوره پنج و دوره سی و چهار به مثابه بسیاری از شاخص‌ها تنها بر مبنی قیمت‌های بسته شدن ارزیابی نمی‌شوند بلکه بوسیله نقاط میانی میله‌ها
( معدل‌های حسابی اوج‌ها و کف‌ها به منظور چهارچوب زمانی معین شده ) برشمرده می‌شوند.

مشخصات اسیلاتور Awesome این گونه است که دوره‌های زمانی بوسیله خود بیل ویلیامز مشخص شده و تغییری در آنها راه ندارد. اسیلاتور Awesome بسیار کم به تنهایی در دادوستدهای فارکس مورد بهره برداری قرار می‌گیرند. ولی چنانچه در کنار بقیه شاخص‌ها و نوسانگرها کمک گرفته شود، بسیار اثر بخش خواهد بود.

چگونگی قرائت اسیلاتور Awesome و کمک گرفتن از آن

اسیلاتور Awesome نشانه‌های دادوستد ویژه خود را ایجاد می‌کند که تنها به یک مورد از آن اشاره می‌کنیم. شما می‌توانید به سایر مواردی که در سایت‌های دیگر موجود است، مراجعه کنید.

تقاطع خط صفر

این نشانه ساده‌ترین نشانه و در عین حال کم ارزشترین نشانه است. تقاطع خط صفر، یک نشانه و یک نوسان حرکتی می‌باشد. چنانچه میله‌ها در حال توسعه نمودار از منفی به مثبت قاطع خط صفر باشند، یک نشانه خرید از خود ظاهر می‌کنند. اما میله چنانچه در وضعیت ریزش جدول از مثبت به منفی باشد و خط صفر را بشکند، ما یک نشانه فروش خواهیم داشت.

نتیجه گیری

عنوان مقاله اسیلاتور Awesome بود که از جمله اندیکاتورهای کاربردی تحلیل تکنیکال است. طی این نوشتار درباره ویژگی و رفتارهای این اندیکاتور با شما صحبت کردیم. چنانچه با ما همراه بوده باشید، نکاتی را به شما گوش زد کردیم که با رعایت آن می‌توانید به خوبی آینده بازار را پیش‌بینی کنید. از همراهی‌تان سپاسگذاریم .

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید

جعفر اطمینان

جعفر اطمینان هستم، متولد مهر سال 71. از کودکی به نوشتن و خلق دنیاهای شگفت انگیز از طریق کلمات علاقه داشتم. علاوه بر اون به مطالعه ی کتاب علاقه دارم و حس میکنم مثل جهان های موازی عمل میکنن و میشه اونها رو کشف کرد. توی دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک ادامه دادم. فرزند هفتم یک خانواده 9 نفره ام و با وجود فراز و نشیب های زندگی، به آینده امیدوارم. در حال حاضر روی نوشتن یک کتاب رمان کار میکنم. با خوندن و نوشتن انگلیسی در حد خوب آشنایی دارم و تا الان بیش از دو میلیون کلمه تولید محتوای متنی سئو شده برای سایت های مختلف انجام دادم. موضوعاتی که تولید محتوا داشتم، در زمینه ی ارزهای دیجیتال، بازار فارکس، پزشکی، مهندسی، گردشگری، صنعت، کسب و کار و کارآفرینی، دیجیتال مارکتینگ، معرفی محصول و برند های مختلف بوده که خوشبختانه، نوشتن در تمام این زمینه ها برام تجربه ای بی نظیر ایجاد کرده. ممنونم از اینکه وقت گذاشتید خوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا