استاندارد توکن ERC-7265 چیست؟
استاندارد توکن ERC-7265 نشان میدهد که چگونه مکانیزم “Circuit Breaker” به پروتکلهای دیفای (DeFi) افزوده شود تا در صورت وقوع حملات، انتقال توکنهای مبتنی بر اتریوم متوقف گردد.
در سالهای اخیر، دیفای DeFi یکی از بخشهای اصلی بازارهای کریپتو از لحاظ جهانی است و به طور قابل توجهی رشد پیدا کرده است. با این حال، رشد مستمر آن به میزان امنیت تکنولوژی در مقابل حملات بسیار وابسته است. ERC-7265 با افزودن یک مکانیزم ایمنی، ریسک حملات را کاهش میدهد. بر اساس دادههای DefiLlama، بیش از 5 میلیارد دلار از ارزش کل داراییها تاکنون در پروتکلهای دیفای از دست رفته است. در این مقاله، استاندارد توکن ERC-7265 و نقش آن در کاهش ریسک در دیفای DeFi را توضیح خواهیم داد. همراه ما باشید.
درک استاندارد توکن ERC-7265
استاندارد توکن ERC-7265 نشان میدهد که چگونه با افزودن مکانیزم “Circuit Breaker” به پروتکلهای دیفای (DeFi)، میتوان جلوی انتقال توکنها در صورت وقوع حمله را گرفت.
انواعی از حملات مانند حملات بازخواهی، خطاهای منطقی و دستکاری اوراکلها میتوانند منجر به از دست رفتن داراییها شوند. Circuit Breaker بر اساس یک رابط هوشمند قرار داده میشود و مستقل از ساختار پروتکل زیرین است. این کات اتصال در اصل به عنوان یک راهانداز برای انتقال توکن عمل میکند و به سادگی انتقال توکنها را در یک پروتکل متوقف میکند، زمانی که یک حد مشخص برای یک معیار خاص فراهم شده است.
انتقال توکنها تا زمان حل مسئله پروتکل متوقف میشود. استاندارد ERC-7265 برای جلوگیری از از دست دادن داراییها ناشی از حملات شرورانه به پروتکل عمل خواهد کرد. برای توسعهدهندگانی که در حال کار با پروتکلهای مطابق با ERC هستند، ERC-7265 امکان سفارشیسازی مکانیزم Circuit Breaker را برای نیازهای خاص پروتکل فراهم میکند.
Circuit Breaker به یکی از دو روش قابل سفارشیسازی است. این میتواند تسویه را تأخیر دهد و در مرحله پسا نفوذ پروتکل موقتاً حاکمیت داراییها را در اختیار داشته باشد. علاوه بر این، ممکن است هر تلاشی برای جلوگیری از جریان خروجی را وارونه کند. این دو رویکرد، توسعهدهندگان را به خودخواهی کامل مجهز میکند در حالی که پایداری پروتکل را ارتقاء میدهد. پروتکلهای دیفای میتوانند از ERC-7265 استفاده کنند تا امنیت را افزایش دهند و خسارات احتمالی را کاهش دهند.
نقش استاندارد ERC-7265 در کاهش ریسک در DeFi
اگر استاندارد ERC-7265 به طور گسترده پذیرفته شود، میتواند به کاهش ریسکهای DeFi به روشهای زیر کمک کند:
افزایش امنیت
افزودن مکانیزم “Circuit Breaker” میتواند از از دست دادن قابل توجه داراییها در شرایط بازار غیرعادی یا زمانی که معیارهای خاصی فراهم میشوند که ممکن است به فعالیتهای شرورانه اشاره کنند، جلوگیری کند. Circuit Breaker جریان خروجی توکن را متوقف میکند و این باعث محافظت از داراییهای کاربران در برابر حملات یا نقصهای امنیتی میشود.
بهبود پایداری پروتکل
در شرایط بازار پیشبینینشده، Circuit Breaker میتواند انتقال توکن را به تعویق بیاندازد تا احتمال ضررهای ناگهانی را کاهش دهد. کاربران پروتکل میتوانند در حل هر مشکل امنیتی فعالتر عمل کنند در حالی که جریان خروجی توکن به حالت توقف در آمده است. افزودن استاندارد ERC-7265 میتواند با افزایش امنیت، اعتماد و اطمینان کاربران به پروتکلهای DeFi را ارتقا دهد.
کاهش ریسک
استاندارد ERC-7265 یک لایه اضافی امنیت به پروتکلهای اتریوم اضافه میکند، زیرا توسعهدهندگان میتوانند انتخاب کنند که تسویه تراکنشها را به تعویق بیندازند یا تراکنشهای توکن را معکوس کنند. با این حفاظت در برابر حملات، یک پروتکل DeFi میتواند ریسک امنیتی خود را کاهش دهد و اعتماد سرمایهگذاران به پروتکل را افزایش دهد.
حفاظت از کاربران
در صورت نوسانات شدید بازار یا آسیبپذیریهای امنیتی در قراردادهای هوشمند، Circuit Breaker به جلوگیری از خسارتهای جبرانناپذیر و حفاظت از داراییهای کاربران کمک میکند.
سفارشیسازی توسعهدهنده
توسعهدهندگان میتوانند با توجه به نیازهای اختصاصی پروتکل مانند توکنومیکس و کاربردها، یکی از دو روش پیادهسازی ERC-7265 را انتخاب کنند. این دو رویکرد انعطافپذیری کاملی را به توسعهدهندگان ارائه میدهد و در عین حال با افزایش امنیت، پایداری پروتکل را نیز ارتقا میدهد.
مزایا و معایب استاندارد ERC-7265
در ادامه این مقاله، به بررسی مزایا و معایب استاندارد ERC-7265 میپردازیم:
مزایای استاندارد ERC-7265
قابلیت سفارشیسازی آسان
توسعهدهندگانی که استاندارد ERC-7265 را برمیگزینند، قادر به تنظیم آستانههای فعالسازی مکانیزم ایمنی بر اساس نیازهای اختصاصی هر پروتکل هستند. این انعطافپذیری برای پروتکلهایی که مدیریت گروهی کاربران دارند و نیازمند تأیید جامعه برای اعمال ویژگیهای امنیتی هستند، حیاتی به شمار میرود.
کاهش خسارات
پروتکلهای DeFi که استاندارد ERC-7265 را پیادهسازی میکنند، با کاهش خسارات مالی مواجه خواهند شد، به ویژه هنگام بروز نوسانات شدید بازار یا آسیبپذیریهای امنیتی در کد.
ترویج انتشار
ادغام استاندارد ERC-7265 میتواند نقش بسزایی در بازسازی اعتماد کاربران به پروتکلهای DeFi داشته باشد و در نهایت با فراهم کردن امنیت بیشتر، به گسترش و پذیرش فناوری DeFi کمک نماید.
پیشگیری از حملات
استاندارد ERC-7265 با حذف انگیزههای مالی حملهکنندگان، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در مقابل حملات آتی عمل میکند.
تعاملپذیری
افزودن مکانیزم Circuit Breaker به پروتکلهای متنوع DeFi میتواند سازگاری بین آنها را ارتقا دادِه و با فراهم کردن امنیت بیشتر، امکان انتقال داراییها در سراسر اکوسیستمهای مختلف را برای کاربران مهیا نماید.
معایب استاندارد ERC-7265
سلامت پروتکل
توسعهدهندگان باید استاندارد ERC-7265 را به نحو مطلوبی با پروتکلهای DeFi ترکیب کنند تا از بروز هرگونه آسیب احتمالی به عملکرد و کارایی شبکه جلوگیری به عمل آید.
توقف شبکه
در صورت بروز خطا در عملکرد سیستم و برآورده شدن شرایط فعالسازی، مکانیزم Circuit Breaker اجرا شده و موجب توقف موقت انتقال توکن در شبکه میگردد. این سناریو میتواند باعث آسیب گسترده به جامعه کاربران تحت تاثیر گردد.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی استاندارد توکن ERC-7265 پرداختیم. استاندارد ERC-7265 بالقوه میتواند ابزاری مؤثر در کاهش خطرات امنیتی و حفاظت اکوسیستم DeFi باشد. با این وجود، میزان پذیرش آن به طور چشمگیری به پشتیبانی جامعه اتریوم و متعهد شدن توسعهدهندگان به یکپارچهسازی این استاندارد در زیرساختهای شبکه بستگی دارد. به عبارت دیگر، هرچه این استاندارد بیشتر مورد تأیید قرار گیرد، فرصت بیشتری برای ارتقای امنیت و انعطافپذیری پروتکلهای DeFi فراهم میشود.