دسته‌بندی نشده

برنامه متاورس شرکت‌های معروف

معرفی برترین شرکت های فعال در حوزه متاورس و بررسی برنامه متاورس آنها برای آینده

متاورس دنیایی است که از ترکیب دنیای مجازی و واقعیت فیزیکی ایجاد شده است. واژه متاورس به معنای «دنیای برتر یا ماورای دنیا» می‌باشد. امروزه مفهوم متاورس همچنان در حال رشد و گسترش است. متاورس به کاربرانش این اجازه را می‌دهد تا با سایر افراد در نقاط مختلف جهان در مورد موضوعات گوناگون به بحث و گفت و گو بپردازند.

به طور کلی هر برنامه‌ای که به شما این امکان را بدهد تا بتوانید با سایر افراد در نقاط مختلف زمین ارتباط داشته باشید، جزئی از متاورس محسوب می‌شود.

علاقه مندی شرکت‌ها برای سرمایه گذاری در متاورس

عده ای اعتقاد دارند که متاورس، همان اینترنت بعدی است و آن را اینترنت نسل دوم می‌خوانند. این دنیای جدید قابلیت رشد و سرمایه گذاری بسیار بالایی دارد و به همین دلیل بسیاری از مردم و شرکت‌های معروف و مشهور از جمله اپل، گوگل، مایکروسافت، متا (که نام قبلی آن فیسبوک بود) تمایل بسیار زیادی را برای سرمایه گذاری در این دنیای جدید نشان داده اند.

رقابت برای سرمایه گذاری در این دنیای جدید به حدی در بین شرکت های بزرگ شدید است که هر کدام برنامه و راه و روش متفاوتی در پیش گرفته اند تا از سایر رقبای خود جلوتر باشند. نظام بانکداری کشورهای پیشرفته و توسعه یافته در حال ورود به متاورس است و اولین قدم های خود را در راستای تحقق این امر برداشته است. اما ورود کشورهایی که توسعه چندانی در زیر ساخت های بانکی خود ندارند، با کمی مشکل مواجه است و به آرامی در حال پیشرفت است. این کشور ها در ابتدا باید مشکلات زیر ساختی در سیستم بانکداری خود را برطرف کنند و بعد به این دنیا ورود پیدا کنند.

در ادامه به بررسی برنامه شرکت های مختلف برای ورود به متاورس، این دنیای جذاب، می‌پردازیم.

برنامه متاورس متا (فیسبوک)

این شرکت به طور جدی قصد سرمایه گذاری در متاورس را دارد. به حدی که تصمیم گرفت نام قبلی خود که فیسبوک بود را به متا تغییر دهد تا ارتباط بیشتری با این دنیا داشته باشد و بتواند به راحتی در آن فعالیت کند و به سمت چشم انداز دلخواه خود حرکت کند. این شرکت یکی از مهم ترین شرکت‌های فعال در حوزه متاورس است. این شرکت با 3 میلیون کاربر خود تا به حال بیش از 50 میلیون دلار از سرمایه خود را صرف توسعه متاورس کرده است.

در متاورس مورد نظر فیسبوک افراد دارای آواتارهای 3 بعدی هستند که با آن ها وارد متاورس می‌شوند. فیسبوک قصد دارد تا تجربه اینترنت را برای همه متحول کند.  چند هفته پیش از راه اندازی متاورس فیسبوک، این کمپانی در بیانیه ای اعلام کرد که 10 هزار کارگر را در اروپا برای کمک به ساخت متاورس استخدام می‌کند.

مارکزاکربرگ در توصیف دنیای متاورس این چنین می‌گوید: «در دنیای مجازی متاورس هر کسی می‌تواند هرکاری را که تصور می‌کند انجام دهد. با دوستان یا اعضای خانواده خود دور هم جمع شوند، کار کنند، در کلاس‌های آموزشی شرکت کنند، با یکدیگر بازی کنند، به خرید بروند، و به طور کلی تمامی تجربه‌هایی که انجام آن‌ها را با موبایل یا کامپیوتر نمی‌توان تصور کرد، از نزدیک لمس کنند.»

برنامه متاورس متا
متاورس متا

متا (فیسبوک) اولین اپلیکیشن (برنامه) متاورس را روانه بازار کرد.  این اپلیکیشن، اولین برنامه متاورسی جهان است که به طور قطع موجب تغییر و تحولی بزرگ در این زمینه می‌شود. افراد بالای 18 سال امکان استفاده از این برنامه را دارند.

این برنامه در آمریکا با نام Horizon World معرفی شده است. این برنامه به کاربرانش اجازه می‌دهد تا مینی بازی های خود را بسازند. در این برنامه مانند سایر قسمت های متاورس، کاربران برای تعامل با یکدیگر باید برای خود آواتار ایجاد کنند. برای استفاده از این بازی باید در نظر داشت که افراد باید از هدست های سه بعدی یا VR استفاده کنند.

این اپلیکیشن امکان معاشرت همزمان 20 نفر را در فضای مجازی فراهم می‌کند و برای بازیکنانی که از هدست Oculus quest 2 meta استفاده می‌کنند، رایگان است.

این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از برنامه‌های متاورس، تجربه‌های بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

برنامه متاورس مایکروسافت

مایکروسافت یکی از بزرگترین شرکت‌های نرم افزاری دنیاست که در حوزه متاورس فعالیت دارد. از زیرمجموعه های این شرکت می‌توان به بازی های ایکس باکس و ماین کرافت اشاره کرد. هدف مایکروسافت ایجاد یک متاورس سازمانی است.

مایکروسافت قصد دارد بازی های ایکس باکس را برای متاورس بسازد. مدیر عامل این شرکت گفت که بر روی یافتن راه‌هایی برای تبدیل برخی از بزرگترین و محبوب ترین بازی‌های خود از تجربه سنتی دو بعدی به دنیای 3 بعدی متمرکز است. تجربه واقعیت ترکیبی از ایکس باکس احتمالا بر روی هدست های هولولنز که محصول خود این شرکت این در دسترس خواهد بود.

برنامه‌های متاورس مایکروسافت در ابتدا حول برنامه‌ها و سرویس‌های خود این شرکت خواهد بود. در این محیط شما می‌توانید فایل‌هایی مانند ارائه‌های پاورپوینت را به اشتراک بگذارید.

برنامه متاورس اپل

اپل یکی از غول‌های بزرگ فناوری است. این شرکت که به تازگی فعالیت خود را در ساخت عینک‌های VR آغاز کرده است، امیدوار است که بتواند در سال‌های آینده این محصول را روانه بازار کند.

برنامه متاورس اپل
متاورس اپل

به احتمال زیاد اپل محصولات مرتبط با متاورس خود را در سال 2022 رونمایی خواهد کرد. از جمله این محصولات می‌توان به عینک‌های واقعیت مجازی یا VR و یا عینک‌های MR. به احتمال زیاد اپل یک هدست MR را در WWDC 2022 به نمایش خواهد گذاشت. با این حال این هدست تا سال 2023 در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد. همچنین شنیده ها حاکی از آن است که اپل در حال کار بر روی توسعه چندین دستگاه AR یا MR در زمینه متاورس است. یکی از آن‌ها Apple VR است که در حوزه واقعیت مجازی و بازی تمرکز دارد.

همچنین اپل در حال کار بر روی یک گجت پوشیدنی کوچک و سبک به نام Apple Glass می‌باشد.

برنامه متاورس گوگل

گوگل سابقه‌ی زیادی در زمینه ساخت محصولا واقعیت مجازی و واقعیت افزوده دارد. این شرکت به تازگی به تصمیم گرفته است تا به دنیای متاورس وارد شود. با توجه به اینکه در متاورس شما از خدمات واقعیت مجازی وواقعیت افروزده استفاده می‌کنید، گوگل زا می‌توان تنها شرکتی نامید که توانایی ارائه و ساخت محصول برای هر دوی این‌ها را داشته باشد.

در سال 2013 گوگل با ارائه هدست خود به نام google glass AR انقلابی در محصولات پوشیدنی ایجاد کرد و در سال 2016 هدست daydream را معرفی کرد. گوگل اخیرا  شرکت سازنده عینک  هوشمند واقعیت مجازی North را خریداری کرده است. گفته می‌شود که هدف گوگل از این خرید جایگزین کردن آن با محصول Glass باشد. این عینک هوشمند، لنزها را با نمایشگر مدنظر جفت می‌کند.

هرکسی می‌تواند در متاورس باشد؟

خوشبختانه محدودیتی برای حضور افراد مختلف در متاورس نیست و هر کس می‌تواند آزادانه و در هر زمانی و از هر مکانی که می‌خواهد، در آن حضور پیدا کند. در حقیقت کاربران متاورس با محتوا و تجربه‌ای که ارائه می‌دهند، این دنیای مجازی را می‌سازند و در واقع Metaverse بین آن‌ها به اشتراک گذاشته می‌شود.

ورود به متاورس، این دنیای مجازی حتی با گوشی هم امکان‌پذیر است.

آینده متاورس و تاثیر آن بر روی اقتصاد

به عنوان سخن آخر به بررسی آینده متاورس و تاثیر آن بر روی اقتصاد اشاره می‌کنیم. امروزه مالکیت دیجیتال اشیا به سرعت در حال گسترش است و نقش بزرگی در هویت دیجیتال ما دارد. در آینده با رشد سریع تکنولوژی و دیجیتالی شدن دنیا، و همچنین تثبیت بیشتر NFT ها متاورس نقش مهمی در اقتصاد خواهد داشت.

farhat

سلام! من فرهت تولید کننده محتوای متنی و مدیر محتوای سایت‌های مختلفی هستم. با ورد پرس آشنایی دارم و به تولید محتوا علاقه دارم. سعی می‌کنم هر روز نکته تازه‌ای رو درباره‌اش یاد بگیرم و تو این زمینه به روز باشم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button