آموزش تریداستراتژی‌ ترید

پوزیشن معکوس (Reverse Position) چیست؟

پوزیشن معکوس در معاملات، استراتژی به کار گرفته شده توسط معامله گرانی است که امیدوارند از معکوس شدن قیمت ارز استفاده کنند. این نوع معاملات به عنوان معاملات برگشتی یا بازگشتی نیز شناخته می‌شود و شامل پیشبینی بر خلاف روند فعلی است به این امید که ارز مورد نظر در نهایت مسیر خود را معکوس کند. در صورت موفقیت آمیز بودن، این استراتژی می‌تواند منجر به سود برای معامله‌گر شود. با این حال، به یاد داشته باشید که معکوس‌ها همیشه تضمین نمی‌شوند و ریسک در هر سرمایه‌گذاری دخیل است.

پوزیشن معکوس در معاملات چیست؟

یکی از راه‌های افزایش شانس موفقیت در معاملات روزانه، استفاده از «پوزیشن معکوس (Reverse Position)» است. پوزیشن معکوس شامل ثبت سفارش شما در جهت مخالف روند فعلی بازار است. به عنوان مثال، اگر بازار روند نزولی داشته باشد، شما باید به جای سفارش فروش، سفارش خرید ثبت کنید.

تفکر پشت این استراتژی این است که با خرید در زمانی که دیگران در حال فروش هستند یا فروش زمانی که دیگران در حال خرید هستند، شما قادر خواهید بود از هر تغییر قیمتی بسیار سریعتر از زمانی که معامله خود را در همان جهتی قرار می‌دادید سرمایه گذاری کنید.

Reverse Position

تعریف کامل پوزیشن معکوس

وقتی اکثر مردم به معامله فکر می‌کنند، به خرید پایین و فروش بالا فکر می‌کنند که یک روند صعودی است. با این حال، نوع دیگری از موقعیت را می‌توان اتخاذ کرد که به عنوان یک روند نزولی یا معامله معکوس شناخته می‌شود.

روند نزولی زمانی است که فکر می‌کنید بازار به ریزش ادامه می‌دهد و دارایی‌هایتان را می‌فروشید تا آنها را با قیمت پایین‌تری بازخرید کنید. اگر به درستی انجام شود، می‌تواند یک استراتژی سودآور باشد، اما از آنجایی که شما بر خلاف روند بازار معامله‌گری می‌کنید، ریسک بیشتری را به همراه دارد.

اگر به پوزیشن معکوس و معامله معکوس فکر می‌کنید، مطمئن شوید که تحقیقات خود را انجام داده و خطرات مربوط به آن را قبل از قرار دادن هر گونه سرمایه در بازار، درک کرده‌اید.

دو دلیل اصلی وجود دارد که معامله‌گران ممکن است پوزیشن معاملاتی معکوس را انتخاب کنند: پوشش ریسک موجود خود یا گمانه‌زنی در مورد یک حرکت بازار پیش‌بینی‌شده. بیایید نگاهی دقیق تر به هر یک از این سناریوها بیندازیم.

محافظت از پوزیشن فعال

یکی از رایج ترین دلایل برای گرفتن پوزیشن معاملاتی معکوس به عنوان بخشی از استراتژی پوشش ریسک است. اگر یک پوزیشن خرید (Long) دارید، در مقابل آن پوزیشن فروش (Short) باز می‌کنید. این کار برای محافظت از پوزیشن اصلی شما و محافظت از خود در برابر هرگونه خطر منفی انجام می‌شود. به عنوان مثال، اگر قیمت ارز موردنظر به شدت کاهش یابد، سود حاصل از معامله و پوزیشن خرید (Short) شما بخشی از زیان های موقعیت خرید (Long) شما را جبران می‌کند.

پیش بینی در مورد حرکت بازار

دلیل مهم دیگری برای گرفتن موقعیت معاملاتی معکوس، حدس و گمان در مورد یک حرکت بازار پیش بینی شده است. اگر فکر می‌کنید که یک دارایی خاص به سمت کاهش قیمت است، پس معامله فروش (Short) می‌تواند راهی سودآور برای سرمایه گذاری از این دیدگاه باشد.

البته، پیش‌بینی دقیق حرکات بازار هرگز آسان نیست و همیشه این خطر وجود دارد که همه چیز آن‌طور که انتظار می‌رود پیش نرود. اما اگر احساس خوبی در مورد اینکه بازار به چه سمتی در حال حرکت است دارید، پس گرفتن پوزیشن معاملاتی معکوس می‌تواند راهی سودآور برای کسب درآمد باشد. البته این مورد می‌تواند ریسک زیادی به همراه داشته باشد.

Reverse Position چیست؟

نحوه استفاده از پوزیشن معکوس در معاملات روزانه

هنگام تحلیل بازار دو تفکر اصلی وجود دارد: تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی (فاندامنتال). تحلیل تکنیکال بر الگوها و روندهای نمودار تمرکز دارد، در حالی که تحلیل بنیادی (فاندامنتال) به امور مالی و اخبار یک ارز می‌پردازد. تحلیل روند تکنیکی و فاندامنتال یا بنیادی می‌تواند به شما کمک کند تا با جستجوی موقعیت‌های معکوس که در نمودارهای بلندمدت و کوتاه مدت اتفاق می‌افتد، فرصت هایی را در بازار پیدا کنید. در اینجا پنج استراتژی اثبات شده برای افزایش شانس موفقیت شما در معاملات پوزیشن معکوس به عنوان یک معامله‌گر روزانه (Day Trader) وجود دارد.

به دنبال شرایط خرید یا فروش بیش از حد باشید

یکی از راه‌های شناسایی پوزیشن معکوس‌ این است که با استفاده از شاخص‌های فنی مانند RSI (شاخص قدرت نسبی) به دنبال شرایط خرید یا فروش بیش از حد باشید. وقتی یک ارز یا شاخص بیش از حد خرید می‌شود، به این معنی است که خیلی سریع خریداری شده است. بنابراین ممکن است مقداری فشار فروش وجود داشته باشد که باعث کاهش قیمت شود. به طور مشابه، زمانی که یک دارایی بیش از حد فروخته می‌شود، فشار فروش بیش از حد وجود دارد و ممکن است قیمت به زودی افزایش یابد.

سطوح اصلی حمایت-مقاومت را شناسایی کنید

راه دیگر برای شناسایی پوزیشن معکوس‌، جستجوی سطوح حمایت و مقاومت کلیدی در نمودار قیمت است. این‌ها سطوحی هستند که قیمت در گذشته از حرکت بالاتر یا پایین‌تر متوقف شده است و می‌توانند به عنوان مانعی برای صعود یا نزول بیشتر عمل کنند. اگر قیمت از سطح حمایت یا مقاومت کلیدی عبور کند، ممکن است نشان دهد که یک حرکت معکوس در حال انجام است.

به دنبال واگرایی باشید

واگرایی زمانی رخ می‌دهد که دو شاخص در جهت مخالف حرکت کنند. به عنوان مثال، اگر قیمت یک سهم به بالاترین حد خود برسد، اما شاخص RSI اینطور نباشد، این می‌تواند نشان‌دهنده تضعیف فشار خرید باشد و ممکن است به زودی یک حرکت معکوس رخ دهد. به طور مشابه، اگر قیمت یک سهم به پایین‌ترین حد خود برسد، اما شاخص RSI اینطور نباشد، این می‌تواند نشان‌دهنده تضعیف فشار فروش باشد و قیمت‌ها ممکن است به‌زودی مجدداً بازگردند.

مراقب الگوهای کندل در چارت باشید

الگوهای شمعدانی (Candlestick) همچنین می‌توانند سرنخ‌هایی در مورد معکوس‌های احتمالی پیش رو ارائه دهند. برخی از الگوهای متداول که باید به آن توجه کنید عبارتند از الگوی سر و شانه (که نشان‌دهنده بالا‌های بالقوه)، الگوی سر و شانه‌های معکوس (که پایین‌های بالقوه را نشان می‌دهند) و کندل های صعودی/نزولی (که می‌توانند تغییرات روند را نشان دهند).

از سطوح اصلاحی فیبوناچی استفاده کنید

سطوح اصلاحی فیبوناچی خطوط افقی هستند که نشان می‌دهد در کجا ممکن است حمایت یا مقاومت رخ دهد. آن‌ها بر اساس دنباله فیبوناچی هستند، مجموعه ای از اعداد که هر کدام مجموع دو عدد قبلی است (به عنوان مثال، 1، 1، 2، 3، 5، 8…). رایج ترین سطوح فیبوناچی مورد استفاده در معاملات 38.2٪، 50٪، و 61.8٪ است. این سطوح می‌توانند به معامله‌گران کمک کنند تا با مشاهده اقدامات قیمت برای توقف یا معکوس شدن در این نقاط کلیدی، معکوس‌ها را پیش‌بینی کنند.

Reverse Position Strategy

محدودیت های پوزیشن معکوس

قبل از اتخاذ چنین موقعیتی باید چندین ریسک مرتبط با موقعیت‌های برگشتی (پوزیشن معکوس) در نظر گرفته شود. این خطرات عبارتند از:

عدم وجود جهت مشخص

هنگام ورود به یک معامله، باید به وضوح درک کنید که بازار به کجا حرکت می‌کند. در غیر این صورت، شما فقط قمار می‌کنید. در پوزیشن معکوس، درک چگونگی حرکت بازار آسان نیست، که اگر حدس‌های شما اشتباه باشد، می‌تواند منجر به ضرر شود.

شما نیاز به حد ضرر دارید

از آنجایی که هیچ جهت مشخصی در پوزیشن معکوس وجود ندارد، باید حد ضرر بیشتری نسبت به حالت معمول قرار دهید. اگر حد ضرر (Stop Loss) خیلی نزدیک باشد، این به سود شما می‌باشد و منجر به از دست دادن معاملات می‌شود.

ریسک بالای معاملات

از آنجایی که هیچ جهت مشخصی وجود ندارد، ریسک هنگام معامله در این پوزیشن بیشتر است. ضررهای احتمالی شما می‌تواند بیشتر از زمانی باشد که با ایده روشن تری مبادله کنید که بازار به کجا می‌رود. فقط در صورتی باید معاملات معکوس را انجام دهید که با این سطح ریسک راحت باشید.

احتمال از دست دادن روند بزرگ

اگر قیمت پس از رسیدن به سطح حمایت یا مقاومت در اطراف نقطه ورودی شما به شدت در یک جهت شروع به حرکت کند، ممکن است با توقف پیش از موعد برخی از حرکت های بزرگ را از دست بدهید. برای جلوگیری از این امر، قبل از ورود به معاملات، از استاپ لاس‌های زیاد استفاده کنید یا منتظر تأیید باشید.

پوزیشن معکوس (Reverse Position) چیست؟

تجزیه و تحلیل ریسک انجام پوزیشن معکوس

پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد، زیرا این رویکرد بسته به امنیت مورد تجزیه و تحلیل و چارچوب زمانی سرمایه گذاری متفاوت خواهد بود. با این حال، برای تجزیه و تحلیل دقیق ریسک، می‌توانید چند عامل زیر را در نظر بگیرید:

  • تاریخچه قیمت ارز موردنظر به شما این ایده را می‌دهد که در گذشته چقدر نوسان داشته است و اینکه آیا هر سطح قیمت خاصی ممکن است به عنوان حمایت یا مقاومت در آینده عمل کند.
  • مشاهده و پیگیری شرایط اقتصادی؛ به عنوان مثال در اقتصاد گسترده‌تر چه اتفاقی می‌افتد و چگونه می‌تواند بر تقاضای امنیت تأثیر بگذارد؟ آیا رویدادهای آتی وجود دارد که بتواند قیمت ها را تغییر دهد؟
  • سایر عوامل بازار؛ در سایر بازارها چه اتفاقی می‌افتد که می‌تواند بر امنیت شما تأثیر بگذارد (به عنوان مثال، اگر در حال بررسی پوزیشن معکوس در یک جفت ارز هستید، در مورد نرخ‌های بهره چه اتفاقی می‌افتد؟)

نکته بسیار مهم: هنگام گرفتن یک پوزیشن معکوس، مهم است که یک نقطه خروج را تعیین کنید که در آن معامله را بدون در نظر گرفتن میزان سودآوری، ببندید. این امر به محدود کردن ضرر شما در صورت حرکت قیمت در برابر پوزیشن شما کمک می‌کند و همچنین اطمینان حاصل می‌کند که در صورت بهبود حمایت، سودی به دست می‌آورید.

پوزیشن معکوس

جمع بندی

جالب است بدانید که بسیاری از معامله گران هنگام معامله در بازار سهام ضرر می‌کنند. یک مطالعه نشان داد که 80٪ از معامله گران تمام روز ضرر می‌کنند. دلایل زیادی وجود دارد که چرا این اتفاق می‌افتد، اما یک نظریه این است که این سرمایه گذاران تمایل دارند ارز مورد نظر را پس از افزایش قیمت، «تعقیب» کنند. به عبارت دیگر، آنها پس از افزایش ارزش یک ارز به خرید می‌پردازند و سپس امیدوارند که آن را با قیمتی بالاتر بفروشند. این استراتژی اغلب به عنوان “معامله با موقعیت معکوس” شناخته می‌شود. و در حالی که گاهی اوقات می‌تواند نتیجه دهد، شانس در برابر سرمایه گذار بسیاز زیاد می‌شود.

پوزیشن های برگشتی یا پوزیشن معکوس می‌تواند یک معامله پر ریسک و یا با سود بسیار زیاد باشد که فقط در صورت داشتن تجربه در سرمایه گذاری باید در نظر بگیرید. با این حال، با تجزیه و تحلیل دقیق امنیت و سایر عوامل بازار، می‌توانید شانس بیشتری برای موفقیت به خود بدهید. فقط به یاد داشته باشید که همیشه قبل از ورود به معامله یک نقطه خروج تعیین کنید!

سوالات متداول

استراتژی پوزیشن معکوس چیست؟

استراتژی معاملاتی معکوس به معامله گر کمک می‌کند تا از معکوس شدن روند بازار سود کسب کند.

آیا پوزیشن معکوس سودآور است؟

الگوهای معکوس می‌توانند برای ترید بسیار سودآور باشند، زیرا فرصت هایی را برای ورود یا خروج از بازار در زمان مناسب ارائه می‌دهند. با این حال، همه الگوهای معکوس به یک اندازه قابل اعتماد یا مؤثر نیستند.

تفاوت بین معاملات روند و معاملات معکوس چیست؟

تفاوت اصلی بین معاملات روند و معاملات معکوس در جهت معاملات است. هدف معامله گران روند کسب سود از ادامه روند موجود است، در حالی که معامله گران معکوس با هدف معکوس شدن یک روند سود می‌برند.

چگونه یک پوزیشن معکوس را پیش بینی کنیم؟

شناسایی ضعف در حرکت روند، شناسایی قدرت در حرکت اصلاحی، شکست حمایت یا مقاومت و شکست خط روند بلندمدت از مهم‌ترین شاخص ها برای پیش‌بینی پوزیشن معکوس می‌باشند.

4.7/5 - (4 امتیاز)
صرافی اکسولو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا