تحلیل تکنیکال

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

مفاهیم حمایت و مقاومت در سطوح معاملاتی بدون شک دو مورد از مهم ترین ویژگی های تحلیل تکنیکال هستند. بخشی از تجزیه و تحلیل الگوهای نمودار، این اصطلاحات توسط معامله گران برای اشاره به سطح قیمت در نمودارهایی استفاده می شود که تمایل دارند به عنوان موانع عمل کنند، و مانع از آن می شوند که قیمت ارز به یک جهت خاص سوق یابد.

در ابتدا، توضیح و ایده شناسایی این سطوح آسان به نظر می رسد، اما همان طور که خواهید فهمید، حمایت و مقاومت می تواند به اشکال مختلف باشد و تسلط بر این مفهوم دشوارتر از آن است که در ابتدا نشان داده شده است.

تعریف سطوح حمایت و مقاومت

حمایت، یک سطح قیمتی است که انتظار می رود روند نزولی به دلیل تمرکز تقاضا یا سود خرید، متوقف شود. با کاهش قیمت ارزها یا اوراق بهادار، تقاضا برای آن افزایش می یابد، بنابراین خط حمایت ایجاد می شود. در همین حال، مناطق مقاومت به دلیل علاقه فروش هنگام افزایش قیمت ها بوجود می آیند.

هنگامی که یک ناحیه از حمایت یا مقاومت شناسایی شد، این سطح قیمت می تواند به عنوان نقاط ورودی یا خروجی بالقوه باشد زیرا، با رسیدن قیمت به نقطه حمایت یا مقاومت، این یکی از دو کار را انجام می دهد – بازگشت به عقب از سطح حمایت یا مقاومت، یا سطح قیمت را شکسته و در مسیر خود ادامه دهید – تا زمانی که به سطح حمایت یا مقاومت بعدی برسد.

زمان برخی معاملات بر اساس این باور است که مناطق پشتیبانی و مقاومت شکسته نخواهند شد. این که آیا قیمت توسط سطح پشتیبانی یا مقاومت متوقف شده یا از بین می رود، معامله گران می توانند در جهت گیری پیش بینی کنند و به سرعت می توانند صحت آن ها را تشخیص دهند. اگر قیمت در جهت اشتباه حرکت کند، می توان موقعیت را با ضرر اندک بسته کرد. اگر قیمت در مسیر درست حرکت کند، ممکن است حرکت قابل توجه باشد.

عوامل موثر در سطوح حمایت و مقاومت

1- زمان معاملات: هرچه زمان ماندن در یک سطح حمایت و مقاومت بیشتر باشد اعتبار آن سطح نیز بیشتر است.

2- حجم معاملات: اگر سطح حمایتی با حجم معاملات بالا همراه باشد نشان دهنده تعداد بیشتری از خریداران است.

3- چگونگی انجام معاملات اخیر : اینکه طی کندل های گذشته در تایم فریم های روزانه آیا روند قیمت حمایت خود را در آن سطح حفظ کرده است یا خیر.

انواع خطوط حمایت و مقاومت

خطوط حمایت و مقاومت به دو نوع استاتیک و داینامیک تبدیل می شوند.

خط حمایت یا مقاومت استاتیک: خطوطی که قیمت چندین بار آنجا را لمس کرده است یا در نزدیک آن قرار گرفته است و این سطح همواره به صورت خط یا ناحیه ای راست و مشخص می باد.

خط حمایت یا مقاومت داینامیک: خطوطی که قیمت آن لمس نکره است اما با کمک تحلیل تکنیکال و یا خط روند و یا اندیکاتور هایی مانند مووینگ اورج و … می توان شناسایی کرد که بازار در نزدیکی این نواحی خاصیت حمایتی یا مقاومتی از خود نشان خواهد داد.

چگونه سطوح حمایت و مقاومت به هم تبدیل می شوند؟

هرگاه قیمت در داخل سطوح حمایت و مقاومت به مقدار کافی نفوذ کند ( قیمت به تثبیت برسد) نقش این سطوح معکوس شده و به یک دیگر تبدیل می شوند.

روانشناسی سطوح حمایت و مقاومت

اگر ما افراد حاضر در بازار را به سه دسته تقسیم کنیم اطلاعات جالبی درباره روانشناسی آن ها پی خواهیم برد:

خریدارانکسانی هستند که از قبل خرید کرده اند
فروشندگانافرادی که در آستانه فروش و آماده فروش می باشند
افراد معلقافرادی هستند که نمی دانند الان باید خرید کنند یا خریدهای گذشته خود را به فروش برسانند.
طبقه بندی افراد بازار

فرض کنید که قیمت از سطح حمایت قبلی خود شروع به حرکت کند.

خریداران یعنی افرادی که نزدیک خط حمایت خرید خود را انجام داده اند بسیار شاد و مسرور خواهند بود و البته منتظر هستند تا دوباره قیمت به سطح حمایت قبلی برسد تا خرید بیشتری را از آن خود کنند.

فروشندگان ( افرادی که پوزیشن SELL گرفته اند در بازار فارکس ) فکر می کنند در شرایط مناسبی قرار ندارند و هر چقدر بازار از خط حمایت بالاتر برود نگرانی بیشتری را احساس می کنند. آن ها منتظر هستند تا بازار به نقطه که آن ها پوزیشن خود را باز کرده اند باز گردد تا بدون ضرر از این ترید خارج شوند.

افراد معلق نیز اکنون متوجه شده اند که قیمت شروع به رشد کرده است و تصمیم دارند تا در فرصتی جدید وارد بازار شوند.

مثالی از روانشناسی بازار

حال تصور کنید قیمت به جای افزایش ناگهانی شروع به کاهش کند به دلیل بالا تر رفتن قیمت، برآیند عکس العمل سرمایه گذاران باعث شد که هر روند کاهشی با خرید های جدیدی رو به رو شده و قیمت ها دوباره افزایش بیایند یعنی هربار حمایت جدیدی تشکیل شود.

حال اگر قیمت افت کند و خط حمایت قبلی خود را بشکند کسانی که در نزدیکی این خرید کرده اند متوجه می شوند که تصمیم اشتباهی گرفته اند.

حمایت قبلی به دلیل، غلبه تقاضا بر عرضه شکل گرفته بود ولی تصمیم دستورات خرید در قیمت پایین بازار تبدیل به دستور فروش در قیمت بالای بازار می شود. اینجاست که حمایت قبلی تبدیل به مقاومت جدیدی می شوند. تمامی رفتار افراد حاضر در بازار یعنی خریداران فروشندگان و افراد معلق باعث بروز چنین اتفاقی شده اند که چیزی که پیشتر به عنوان حمایت دارای اعتبار بود الان به عنوان مقاومت جدید شکل گرفته است.

جالب است که بدانید شکل گیری الگوهای قیمتی در کندل شناسی یا الگوهای کلاسیک قیمتی نیز به دلیل همین روان شانسی بازار و تقابل خریداران و فروشندگان و افراد معلق بازار می باشد.

اهمیت قیمت های رند در مبحث حمایت و مقاومت

قیمت ها زمانی که به اعداد رند می رسند علاقه زیادی به استراحت دارند. این اثر در اعداد رند بیشتر مربوط به تاثیر روانی آن ها بر ذهن معامله گران می شوند و معامله گران اغلب این اعداد را برای ورد و خروج از بازار انتخاب می کنند. پس پیشنهاد می شود که:

اهداف قیمتی خود را چه برای خرید و چه برای فروش به هیچ وجه روی اعداد رند قرار ندهید و همیشه از نظر قیمتی قدری پایین تر یا قدری بالاتر پوزیشن خود را باز نمایید.

سوالات متداول درباره سطوح حمایت و مقاومت

5/5 - (1 امتیاز)
صرافی اکسولو

سینا صفری

من هدف خودم را آموزش به دیگران قرار دادم و همیشه عاشق یادگیری و یاد دادن بودم و به عنوان هدف مهم زندگیم سایت ایران ریچ را با تیمی قدرتمند برای علاقمندان به ارزهای دیجیتال و بلاکچین طراحی کردیم. در ایران ریچ همراه با بهترین آموزش دهندگان اتفاقات قشنگی رو برای حوزه مالی هموطنان ایرانی ایجاد کرده‌ایم. + علاقمند به دنیای جذاب ارزهای دیجیتال و فناوری‌های روز دنیا + مشاور ارشد فعالیت در حوزه رمز ارزها و فناوری دیفای + کارشناس متخصص در زمینه معاملات مالی و معاملات آتی در بزرگترین صرافی‌های کریپتوکارنسی + برگزار کننده ورکشاپ‌ها و همایش های مختلف درباره مبانی ارزهای دیجیتال و کسب درآمد دلاری از آن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا