مبانی مقدماتی کریپتو چه چیزهایی هستند؟

یادگیری مبانی مقدماتی کریپتو یا ارز دیجیتال بسیار مورد اهمیت است زیرا شما را با الفبای کار آشنا میکند، اما معرفی و آموزش باید به نحوی باشد که شما را با تمام نکات مهم آشنا کرده و مسیر را مشخص کند، نه اینکه به موارد بیاهمیت اشاره بپردازد.بنابراین برای یادگیری مبانی مقدماتی کریپتو به مطالعه این مقاله بپردازید.
تاکنون بیش از 5000 نوع کریپتو کارنسی یا همان ارز دیجیتال ایجاد شده است و باتوجه به توانایی ها و قابلیت هایی که کریپتو کارنسی ارائه میدهند سازمانها و دولتها کم کم به سوی ایجاد ارز دیجیتال مختص به خود پیش میروند.
تاریخچه ایجاد اولین کریپتو یا ارز دیجیتال به سال 2009 باز میگردد که با Bitcoin شروع شد.
خالق Bitcoin، که اقای Satochi Nakamoto است قصد داشت ارز دیجیتالی تهیه کند که وابسته به تئوری و محاسبات ریاضی باشد نه به اقتصاد و بازارهای پرنوسان. درمورد اینکه چه کسی درواقع Bitcoin را ایجاد کرده، نظرات متفاوتی وجود دارد افراد و سازمانهای مختلف، حتی CIA هم به عنوان ایجاد کننده این ارز نام برده شده است.
کریپتو چگونه به وجود میآید؟
یکی از اولین مبانی مقدماتی کریپتو که باید بیاموزیم این است که کریپتوها چگونه به وجود میآیند.
از علم رمزنگاری برای نخستین بار در جنگ جهانی دوم بهمنظور انتقال پیامهای نظامی استفاده شد، اما رفتهرفته این رمزنگاری در عرصههای دیگر نیز کاربرد پیدا کرد. David Chaum دانشمند آمریکایی برای نخستین بار، از واژه ارزهای دیجیتال استفاده کرد و بعد از آن متخصصان به این مفهوم توجه کردند.رمزارز یا همان Cryptocurrency یکی از انواع ارز مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده است.
سه روش رمزنگاری
رمزنگاری به طور کلی با سه روش «رمزنگاری کلید متقارن» (Symmetric Key Encryption)، «رمزنگاری نامتقارن» (Asymmetric Key Encryption) و «توابع هش» (Hash Functions) انجام میشود. هدف رمزنگاری انتقال و ثبت امن اطلاعات است.
بلاکچین چیست؟
نخستین بار در دهه ۹۰ میلادی، فناوری زنجیره بلوک یا همان بلاکچین معرفی شد و در سال ۲۰۰۹ پس از وقوع بحران عظیم اقتصادی در جهان، رمزارز غیرمتمرکزی به نام بیتکوین براساس فناوری زنجیره بلوک توسط فرد یا گروهی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو پا به عرصه تجارتهای پنهان گذاشت. بارها و بارها نهادهایی برای شناسایی این فرد یا گروه تلاشهایی کردند اما دسترسی به این هویت هربار پیچیدهتر از قبل شد.
امنیت این رمزارز توسط الگوریتمهای رمزنگاری شده تضمین میشود که براساس این الگوریتمها، تولید مقدار مشخص و محدودی از بیتکوین در هر روز امکانپذیر است. هدف ساتوشی ناکاموتوی ناشناس از این کار، جلوگیری از تولید بیرویه پول توسط دولتها و همچنین ایجاد اعتماد براساس الگوریتمهای رمزنگاری بود که البته این خوشبینانهترین دلیل وجودی این رمزارز محسوب میشود. این رمزارز، در بدو پیدایش ارزش چندانی نداشت چون عموم مردم آن را نپذیرفتند اما با گذشت زمان و با افزایش اعتمادی که بهوجود آمد، قیمت آن افزایش یافت و امروزه تبدیل به یکی از ارزهای قدرتمند جهان شده است!
یکی از ویژگیهایی که توجهها را به سمت ارز دیجیتال جلب کرده غیر متمرکز بودن آن است. این بدان معناست که هیچ گروه یا سازمانی آنها را کنترل نمیکند. به بیان سادهتر برای انتقال رمز ارزها نیاز به وجود بانکها یا اشخاص ثالث نیست و میتوان آن را مستقیم به شخص دیگری منتقل کرد. این نقل و انتقالات بر پایه سیستمهای رمزنگاری مانند بلاکچین (Blockchain) انجام میگیرد.
شیوههای رایگان بهدست آوردن کریپتو
احتمالا شما هم با دیدن تبلیغات دریافت رمرارز رایگان به این فکر میکنید که این هم روشی جدید برای کلاهبرداری است و هیچکس محض رضای خدا ارز دیجیتال خیرات نمیکند!
حقیقت این است که برخلاف تصور اکثریت، اهدای کریپتو رایگان یکی از روشهای رایج مانند خرید و فروش، استخراج و … در سرتاسر دنیاست که از همان ابتدای ظهور رمزارزها رواج داشته است.اما هر مرجع و منبعی که ادعای اهدای رمزارز یا کریپتو رایگان دارد، قابل اعتماد نیست.
1. ثبت نام در صرافی های کریپتو
یکی از ایمنترین روشها برای کسب ارز دیجیتال رایگان، ثبت نام در صرافیهاست. این یک متد قدیمی محبوب در میان صرافیها و بروکرها برای جلب مشتری است تا بتوانند عده بیشتری از افراد را به سمت خود بکشانند.
2. ایردراپ
ایردراپ از دیگر روشهای کسب کریپتو رایگان است که توسط ارزهای دیجیتال نوظهور اجرا میشود. ایدراپ کریپتو در واقع به اهدای رایگان رمزارز گفته میشود که با هدف شناساندن یک ارز دیجیتال به کاربران انجام میشود. زمانی که یک رمزارز به تازگی معرفی میشود و هنوز ارزش چندانی ندارد، توسعه دهندگان آن برای معرفی هر چه بیشتر رمزارز آن را در شبکههای اجتماعی مختلف به عنوان هدیه و پاداش معرفی میکنند. ارزهای دیجیتال اهدا شده در ایردراپ حتی اگر در ابتدا ارزش چندانی نداشته باشند، در گذر زمان ممکن است به پروژههای بزرگی تبدیل شوند. البته که برعکس این اتفاق نیز محتمل است.
3. شرکت در نظرسنجی ها
یکی دیگر از دیگر روشهای سادهای که میتوانید به واسطه آن کریپتو رایگان دریافت کنید، شرکت در نظرسنجیهاست. این روش نیز در گذشته با استفاده از پول نقد و ارزهای فیات انجام میشد و حال به دنیای ارزهای دیجیتال کشیده شده است.
4. رفرال گیری
رفرال گیری اصطلاحی است که برای وارد کردن زیر مجموعه به یک پلتفرم استفاده میشود. حتما دیدهاید که بسیاری از پلتفرمها برای جلب مخاطبین بیشتر، پاداشی را برای دعوت کردن افراد به مجموعه درنظر میگیرند.ر این روش شما با دعوت هر یک از دوستانتان میتوانید مقداری ارز دیجیتال یا کریپتو رایگان دریافت کنید.
5. وبسایتهای کلیکی
این روش، شاید ساده ترین روش دریافت ارز دیجیتال رایگان 2023 باشد که شما را در ازای کلیک کردن روی تبلیغات مختلف، به درآمد میرساند. کافیست پلتفرمهای معتبر فعال در این حوزه را بشناسید.
6. استیک کردن ارزهای دیجیتال
در این روش میتوانید با ذخیره کردن ارزهای خود در یک پلتفرم، به اعتبارسنجی و تأمین شبکه کمک کنید. به این ترتیب در ازای این کار، مقدار مشخصی کریپتو رایگان به شما تعلق میگیرد.
7. بازی های کریپتویی
روند اکثر این بازی ها به این شکل است که پس از عبور و رد کردن مراحل مختلف، سیستم بازی به شما توکن رایگان که معمولا در قالب توکن بومی خود بازی هست هدیه می دهد. می توانید این توکن ها را در صرافی های ارز دیجیتال در ازای پول نقد و با سایر ارز های دیجیتال مبادله کنید.
برخی از بازی های کسب درآمد شامل دسنترالند، اکسی اینفینیتی، لاکی بلاک، سند باکس و مجموعه بازی های گالا گیم است.
8. فاست
فاستها سایتهای تبلیغاتی هستند که براساس سیستم پاداش عمل میکنند. پاداشها (ارزهای دیجیتال رایگان،کریپتوهای رایگان) به افرادی داده میشوند که از این سایتها بازدید کرده و طبق دستور عمل آنها عمل میکنند.
فاست (Faucet): در زبان انگلیسی به معنای شیرآب است. نام فاست با ذهنیت چکه کردن قطرههای آب از شیرآب انتخاب شده که در این مورد بهجای قطرههای آب، قطرههای ارز دیجیتال هستند که در دست کاربران چکه میکنند.
همانطور که ذرات آب باید به مقداری مشخص برسند تا به یک قطره تبدیل شوند، ارز دیجیتال در فاست هم کمی زمان میبرند تا به یک واحد مشخص تبدیل شده و به دست کاربران برسند (و اجازه برداشت داشته باشند). مقدار ارزهای دیجیتال رایگانی که میتوان از این روش دریافت کرد، بسیار ناچیز است. به همین دلیل، به سرمایهای که از طریق فاستها بهدست میآید، درآمد قطرهای میگویند.
9. استخراج ابری یا کلود ماینینگ
استخراج یکی از پایههای اصلی ارزهای دیجیتال و کریپتو است. در واقع به پروسهی تایید تراکنشها و اضافه شدنشان به بلاک چین استخراج گفته میشود. علاوه بر این، استخراج به منتشر شدن کوینهای جدید هم اطلاق میگردد.
حال استخراج ابری یا کلود ماینینگ (Cloud Mining) از ترکیب دو مفهوم استخراج ارز دیجیتال و رایانش ابری (Cloud computing) تشکیل شده است. به عبارت دیگر در استخراج ابری ارز دیجیتال، کاربران به کمک سختافزارهایی که شرکتهای کلود ماینینگ در اختیار آنها قرار میدهند به استخراج ارز دیجیتال میپردازند.
در cloud mining از فضای ابری برای انجام محاسبات مربوط به استخراج رمزارزها استفاده می شود. در این شرایط، دیگر نیازی به تامین تجهیزات توسط شخص شما نیست، چرا که همه چیز توسط اشخاص ثالث انجام می شود.
مزایای استخراج ابری
- عدم نیاز به دانش فنی
- عدم نیاز به خرید تجهیزات سخت افزاری استخراج
- عدم نیاز به پرداخت هزینه تعمیر و نگهداری
معایب استخراج ابری
- کم بودن درآمد حاصل از استخراج کریپتو کارنسی با این روش
- افزایش یافتن احتمال کلاهبرداری و از دست رفتن سرمایه با این روش

اصطلاح نهنگ در کریپتو چیست؟
اصطلاح نهنگ (Whale) به اشخاص یا شرکتهایی اطلاق میشود که سرمایههای بزرگی در یک یا چند رمزارز مثل بیتکوین به ارمغان میآورند و توانایی تأثیرگذاری بر بازار را دارا هستند. این نهنگها میتوانند به عنوان “بزرگترین بازیگران در دنیای رمزارزها” معرفی شوند.
بهرغم تعریف نسبی این اصطلاح، در موارد مختلف، این افراد به عنوان نهنگ شناخته میشوند. به عنوان مثال، در مورد بیتکوین، کسانی که بین هزار تا ده هزار بیتکوین در اختیار دارند، به عنوان نهنگ بیتکوین شناخته میشوند. البته این مقدار ممکن است برای رمزارزهای دیگر متفاوت باشد و نقشههای مالی و منابع آنها ممکن است متغیر باشد. چگونگی تجمیع این داراییها از جمله مسائلی است که مورد بررسی قرار میگیرد.
برخی از افراد توانستهاند با خرید سرمایهگذاری کم و در دوران ابتدایی یک رمزارز،سرمایهگذاریهای عظیمی انجام دهند. همچنین تحلیل بازار و شناخت روندها و جذب علاقه مردم به رمزارزها از مواردی است که افراد ثروتمندی بهرهگیری کرده و سرمایهگذاریهای قابل توجهی انجام دادهاند.
یک یا چند نهنگ توانایی ایجاد تغییرات نسبت به قیمتها در بازار ارزهای دیجیتال را دارند، زیرا با خرید و فروش آسیبپذیریهای بازار را به خوبی متوجه شده و قادر به ایجاد افزایش یا کاهش قیمتها در بازاریا همان “پامپ و دامپ” میشوند.
احراز هویت یا KYC در کریپتو
یکی دیگر از مباحث با اهمیت در بحث مبانی مقدماتی کریپتو احراز هویت یا KYC میباشد.
KYC که مخفف Know Your Customer است در واقع اشاره به پروسهای دارد که طی آن موسسات و کسبوکارهای مختلف هویت مشتریان خود را تایید میکنند. هدف اصلی از احراز هویت (KYC) جلوگیری از اقدامات غیرقانونی مانند پولشویی، کلاهبرداری، تقلب و تامین سرمایه عملیات تروریستی است.
اما احراز هویت مشتری در بازار کریپتو و فناوری بلاک چین، به دلیل ماهیت غیرمتمرکز تراکنشها و جهانی بودن صنعت، کاربرد منحصر به فردی پیدا کرده است. صرافیهای ارزهای دیجیتال که پلتفرمی برای خرید و فروش این داراییهای دیجیتال محسوب میشوند ملزم به اجرای این پروسه میباشند. زمانی که کاربر در صرافی ثبت نام انجام میدهد میبایست اطلاعات شخصی خود را در اختیار صرافی قرار دهد و برای اثبات صحت اطلاعات میبایست با در دست داشتن کارت شناسایی خود عکس سلفی را هم برای پلتفرم ارسال کند.
طبقه بندی ارز های دیجیتال
عمومی ترین طبقه بندی کریپتو کارنسی ها شامل دو طبقه است:
1. Altcoins
2. Tokens
Altcoins یا آلتکوینها
آلتکوین ها در اصل برپایه Bitcoin و Open-source برنامهنویسی شدهاند اما در همین حال خواص و قابلیت های متفاوتی ارائه میدهند. نمونه هایی از این آلتکوین ها شامل،Litecon Peercoin، Auroracoin هستند.
همچنین آلتکوین های دیگری نیز وجود دارند کهکاملا مستقل از Bitcoin و به صورت Open-source هستند. این آلتکوین ها Biockchin و Protocol مختص خود را دارند. از نمونه این ارزها میتوان Ethereum و Ripple را نام برد.
Tokens یا توکنها
توکن ها معرف یک ابزار یا سرمایه خاص هستند که معمولا بر روی یک Blockchain قرار میگیرند.توکن ها عملا میتوانند هر نوع سرمایه که قابل معامله و و تبدیل به پول هست را شامل شوند، از کالاهای متنوع گرفته تا کارت های اعتباری و حتی دیگر ارزهای دیجیتال.
ایجاد یک توکن به سختی و پیچیدگی ایجاد کریپتو کارنسی ها نیست چرا که برای شکل گرفتن آنها میتوان از یک قالب استاندارد برای ایجاد آن در Bladckchain استفاده کرد.
ارزهای دیجیتال جدید
امروزه با جرأت میتوان گفت که ما هر روز شاهد ارائه یک کریپتو از سوی شرکتهای بزرگ و حتی افراد مطرح هستیم. در اینجا این سوال پیش میآید که با توجه به اینکه دیگران این ارز را mine میکنند، چگونه شخص یا شرکت معرفی کننده ارز، از این قضیه سود میبرد؟
چالش های زیادی در رابطه با ایجاد یک ارز جدید وجود دارد و این رقابت با به پا گذاشتن ارزهای جدید مدام سخت تر میشود. فرض را بر این میگیریم که یک ارز جدید، مراحل اولیه را طی کرده و اکنون به صورت فعال در بازار خرید و فروش میشود. شرکتی که این ارز را معرفی کرده، در ابتدای معرفی ارز سهمی از حداکثر میزان این ارز را برای خود نگه میدارد که این نوع مقدار در ابتدای معرفی ارز مشخص شده است. اگر این ارز موفق شود ایجاد کننده ارز سود زیادی از این رویداد میبرد.
کیف پول یا والت Wallet
همانند حسابهای بانکی که مختص شما هستند و سرمایه شما را نگه میدارند، ارزهای دیجیتال نیز از همین قاعده پیروی میکنند.
برای اینکه ارزدیجیتال خود را در یک مکان امن نگه دارید به یک حساب تحت عنوان Wallet یا کیف پول احتیاج دارید.
سرویس های متعددی وجود دارند که در این زمینه قابلیت های مختلفی ارائه میدهند با استفاده از آنها شما میتوانید ارزهای دیجیتالی که خریداری یا mine کردید را به آن Wallet یا کیف پول واریز کنید.
والت یا کیف پول به شما اجازه میدهد که کلیدهای دیجیتال Digital Keys که مختص هر کریپتو هستند را ذخیره کنید.
برای نمونه Bitcoin Wallet شامل دو کلید است
Public Key: برای دریافت ارز دیجیتال به کار میرود.
Private Key: محرمانه نزد خود شخص باقی می ماند و نباید در اختیار اشخاص دیگر قرار بگیرد.
ما برای ارسال ارز نیاز به Public Key شخص گیرنده داریم، دقیقا مانند دستگاه خودپرداز بانک که به شماره حساب یا کارت جهت انتقال وجه نیاز داریم.
انواع مختلف کیف پول یا Wallet
1. Online Wallet یا کیف پول انلاین
2. Dekstop Wallet که بر روی دکستاپ و سیستم عامل نصب میشوند
3. Mobile Wallet یا کیف پول همراه در گوشی های همراه برای افرادی که مدام در حال جابهجایی هستند مناسب است
4. Hardware Wallet که میتواند روی کاغذ نیز چاپ شود به مدل کاغذی آن Paper Wallet میگویند.
یکسری کیف پول ها وجود دارند که بسیار محبوب و رایج هستند مانند:
1. متامسک Metamak
کیف پول متامسک یک گزینه بسیار مناسب برای کاربران Dapps و NFTها است. این کیف پول با پشتیبانی از تمامی ارزهای غیرمتمرکز بازار، گزینهای مناسب برای ذخیره سازی رمزارزها به شمار میرود. نکته جالب این کیف پول عدم نیاز به نصر است. متامسک به صورت یک Plugin یا افزونه به مرورگر شما اضافه میشود و همواره در دسترس است.
2. تراست والت Trust Wallet
کیف پول تراست (Trust Wallet) چند ارزی است و ارزهای مختلفی را پشتیبانی میکند. میتوانید این کیف پول را روی موبایل نصب کنید و برای ذخیره، دریافت و ارسال رمزارزها از آن استفاده کنید.کیف پول Trust بهترین کیف پول نرم افزاری است که به صورت غیرمتمرکز کار میکند و امنیت بالایی دارد.
3. اتمیک Atomic
Atomic یکی از کیف پولهای دسکتاپ محبوب میان فعالان بازار کریپتوکارنسی است. این کیف پول از صدها کوین و آلت کوین پشتیبانی میکند و رابط کاربری بسیار سادهای دارد.سطح امنیت کیف پول اتمیک تقریباً متوسط و منوط به رعایت تمامی نکات امنیتی توسط کاربران است.
تتر چیست؟
یکی دیگر از مباحث مهم در مبانی مقدماتی کریپتو آشنایی با تتر و استیبل کوین ها میباشد.
قبل از آن که بگوییم تتر چیست؟ بهتر است ابتدا با استیبل کوین ها آشنا شویم.استیبل کوین ها رمز ارزهایی با پشتوانه دارایی هستند. در واقع استیبل کوین ها همانند سهام عمل می کنند و به عنوان نماینده ای از دارایی های دلار، یورو و طلا در بازار کریپتوکارنسی فعالیت می کنند. آن ها به دلیل داشتن پشتوانه، نوسانات کمتری را در بازار تجربه می کنند. ارزش این استیبل کوین ها برابر با ارزش پشتوانه آن ها است.
تتر بزرگترین استیبل کوین بازار کریپتوکارنسی است که در سال 2014 توسط شرکت آیفینکس (iFinex) به بازار عرضه شد. آیفینکس، بنیان گذار صرافی بیتفینکس (bitfinex) است.
این ارز دیجیتال در ابتدا با نام realcoin وارد بازار کریپتو شد اما در مدت کوتاهی نام خود را به tether تغییر داد.این شرکت طبق ساختاری تعریف شده، به ازای هر واحد tether، یک دلار به خزانه خود اضافه می کند. با این کار پشتوانه این ارز و ارزش آن برابر 1 دلار می شود.
4 نوع تتر در بازار کریپتوکارنسی وجود دارد.
- USDT با پشتوانه دلار
- EURT با پشتوانه یورو
- CNHT با پشتوانه یوان چین
- XAUT مخفف تتر گلد با پشتوانه 1 انس طلا

صرافی ها یا اکسچنجها
برای خرید و فروش کریپتو کارنسی ها مانند Bitcoin ساده ترین روش مراجعه به صرافیها یا خرید مستقیم از فروشندههای مختص این ارزها است.
صرافی آنلاین یک پلتفرم آنلاین محسوب می شود که در آن تبادل ارزهای مختلف با یکدیگر انجام می شود.
پرداخت جهت خرید Bitcoin عمدتا از طریق کارت های اعتباری یا حسابهای الکترونیکی همانند Paypal انجام میشود.
مشکلی که اینجا وجود دارد این است که در حین مبادله، کالایی به صورت فیزیکی مبادله نمیشود، پس در صورت بروز اختلاف، اثبات وجود تراکنش مشکل خواهد بود هرچند این مشکل اکنون توسط سرویسهای مختلف حل شده و برای تراکنش رسید دریافت میکنید.
بیشتر صرافیهای ارز دیجیتال علاوه بر کارمزد شبکۀ ماینینگ، کارمزدی را به عنوان کارمزد کارگزاری برای معامله دریافت میکنند. در حالی که برخی از صرافیها یک کارمزد ثابت دریافت میکنند، سایر صرافیها کارمزد معاملات خود را به دو کارمزد جداگانه تقسیم میکنند: کارمزد سازنده و کارمزد گیرنده.
هماکنون در برخی کشورها همانند بریتانیا و آمریکا ATM های مخصوص ارزهای دیجیتال و بیت کوین وجود دارد. برخلاف قوانین بانک ها، تراکنش و تبادلات بیت کوین مشتمل قوانین مالی نیست.
شبکه انتقال ارز چیست؟
شبکه انتقال ارز بلاکچینی است که ارزهای دیجیتال مسیر تراکنش خود را در آن طی میکند. برای اینکه یک تراکنش به طور صحیح انجام شود، هر دو آدرس ارسال و دریافت باید در شبکهای صحیح باشند، در غیر این صورت، کریپتو به مقصد نمیرسد.
توکنها برای اینکه بتوانند روی یک شبکه اجرا شوند باید تابع قوانین آن باشند.
هر توکن در هر شبکه از مجموعه قوانین خاصی تبعیت میکند که به آن استاندارد توکن (Token Standard) گفته میشود.هر بلاکچین استاندارد توکن مخصوص خودش را دارد.
آنها تضمین میکنند که همه توکنهای ساخته شده بر این اساس میتوانند با هم تعامل داشته یا کار کنند. به عنوان مثال، تمام داراییهای اتریوم که با استاندارد ERC-20 ساخته شدهاند، میتوانند با هم تعامل داشته باشند. بدون استانداردهای توکن، تراکنش و انتقال ارزهای دیجیتال بسیار دشوار خواهد بود.
در حال حاضر حداقل ۱۰۰۰ شبکه بلاکچین در حال فعالیت هستند. اما مشهورترینها به برخی از بزرگترین و شناختهشدهترین ارزهای دیجیتال مرتبط هستند.
به این ترتیب، نامشان از ارزهای دیجیتال آنها گرفته شده است: مانند بیتکوین، اتریوم، بایننس و غیره.
TRC-20 یک استاندارد برای قراردادهای هوشمند است که روی بلاکچین TRON توسعه یافته است. این استاندارد با استفاده از TVM (ماشین مجازی ترون) کار میکندو از ارز هایی مانند تتر پشتیبانی میکند.
ترید کردن چیست؟
ترید به خریدوفروش داراییهای مالی مانند ارز دیجیتال یا سهام گفته میشود.
تریدر هم فردی است که با تحلیل بازار، استراتژیهای مختلف و ابزارهای مالی، سعی میکند از نوسانات قیمت سود کسب کند.
این فعالیت میتواند بسیار سودآور یا بسیار پرخطر باشد؛ قیمت کریپتو یا سهام بسیار نوسانی است و ممکن است ارزش این داراییها در عرض چند دقیقه به شدت تغییر کند.
هولد کردن یا HODL چیست؟
نگه داشتن و نفروختن بیت کوین یا هر رمزارزی، هولد کردن است. هولد کردن در نگاه کلی، برای دو هدف به کار میرود.
1. سرمایهگذاری بلندمدت و هدف دیگر
2.جلوگیری از ضرر و زیان در بازارهای ریزشی یا مستعد نوسان
هولدرها چه کسانی هستند؟
کسی که رمز ارزی را برای مدت طولانی (دستکم یکسال) نگه دارد، هولدر یا نگهدار نامیده میشود.
دو دسته کلی هولدر
گروه اول، معمولا شامل افرادی است که قصد معامله و خرید و فروش ندارند و با سرمایهگذاری بلندمدت میخواهند از سود دنیای رمزارزها بهرهمند شوند.
گروه دوم، افراد همیشه نگران هستند که معمولا درگیر FOMO به معنی ترس، از دست دادن یا FUD به معنی ترس، عدم قطعیت و شک میشوند.
بیشتر افراد دسته دوم، تازهکار هستند،خبرهها و کاربلدهای بازار کریپتو، به این افراد و هر کسی که تماموقت کارش کریپتو نیست، معمولا توصیه هولد کردن میکنند.
کریپتو برای چه کسانی مناسب است؟
دنیای کریپتو و ترید کردن برای افرادی مناسب است که اهداف واقعبینانه و قابلحصول را در زندگی خود دنبال میکنن نه هدف های بزرگ و غیر واقعی به این معنا که در تنظیم اهداف، مهارت وتواناییهای خود را لحاظ میکنند.این افراد ریسک پذیرند و از ضرر کردن نمیترسند،این افراد منعطف هستند، در دنیای واقعی گاهی داشتن یک حس تکبر میتواند مفید واقع شود.
افرادی وجود دارند که فکر میکنند همواره درست میگویند و توانایی این را دارند که دیگران را متقاعد سازند.
چنین افرادی نیاز نیست در دنیای واقعی خیلی منعطف باشند اما در دنیای کریپتو و بازارهای مالی منعطف نبودن و نپذیرفتن اشتباه، منجر به از دست دادن سرمایه و حساب تجاری میشود.