هودل HODL یا هولد کردن در دنیای ارزهای دیجیتال یعنی چی؟
هودل HODL کردن یعنی چی؟ به چه کسی میگن هولدر؟ معنی هولد چیست؟ چرا میگن هولدرا همیشه سود می کنن آیا واقعیت داره؟ امروز باهم دیگه می خواهیم بفهمیم هولد کردن یعنی چی؟ هودل کردن یعنی چی؟ و در آخر ببینیم باید چی کار کنیم و چطوری می تونیم به یک هودل تبدیل بشیم؟
هودل HODL یعنی چی؟
هودل HODL از ریشه کلمه هولد HOLD به معنی نگه داشتن است. اما این اصطلاح در دنیای ارزهای دیجیتال چی کار می کنه؟ خب واضحه زمانی که بازار وارد فاز نزولی میشه سرمایه گذارا به هم پیشنهاد میدن تا ارزهاشونو هودل کنند جای اینکه درگیر ترس و FUD بشن و بفروشنشون.
پس هودل HODL در دنیای ارزهای دیجیتال به معنی نگه داری و ذخیره ارزهای دیجیتال به جای فروش اون هاست.
البته معمولا این اصطلاح به خصوص برای نگهداری طولانی مدت استفاده میشه. یعنی وقتی یکی ارزهاشو قراره برای سال ها یا ماه ها نگه داره میگن داره هولد یا همون هودل می کنه.
هودلر یا هولدر کیست؟
در کنار اصطلاح هودل اصطلاح دیگری هم مدتی است در بازار کریپتو رواج پیدا کرده و اونم هودلره. هودلر یا همون هولدر به شخصی می گن که در حال نگه داشتن و هولد کردن ارزهای دیجیتال خودشه.
اما چرا هودل HODL و هودلر به جای هولد HOLD و هولدر؟
تاریخچه کلمه هودل از کجاست؟
در سال ۲۰۱۳ شخصی با نام Gamekyuubi پستی درباره بیت کوین در وبسایت بیت کوین تالک تحت عنوان “I AM HODLING” منتشر کرد. در توضیحات پستش نوشت که اشتباه تایپی بوده ولی از قصد درستش نکرده. از اون زمان واژه هودل HODL به جای واژه هولد در دنیای کریپتو استفاده میشه. او خاطر نشان کرد که نگه داشتن بیت کوین برای طولانی مدت بسیار بهتر است و بازدهی بیشتری دارد و فروشش الان نفعی نداره.
لازم به ذکره که در سال ۲۰۱۳ قیمت بیت کوین ۱۵ دلار بود و ۱۱ ماه بعد به هر واحد ۱۱۰۰ دلار رسید. با این وجود قیمت بیت کوین در همان سال بیش از ٪۸۰ ریخت اما بازهم ارزشش ۱۷ برابر سال ۲۰۱۱ بود. چرا جای دور میریم؟ قیمت بیت کوین طی همین سال تا ۶۰ هزار دلار رفت و تا ٪۵۰ ریزش داشت و به ۳۰ هزار دلار هم رسید اما باز هم قیمت نسبت به سال پیش همین موقع ۲۰۰درصد بیشتر است.
هولدرها کاری با نوسانات بازار ندارند و اهداف خیلی طولانی تری نسبت به ارز خودشون دارن.
حتی جالبه بدونید یک فرقه وجود داره که بیت کوین رو می پرستند و به هیچ عنوان علاقه ای به فروش اون ندارند. حالا اینکار یکم زیادی هودلر بودنه ولی خب نوعیه که داره انجام میشه.
چرا میگن هولدرها همیشه سود می کنند؟
می رسیم به این سوال که چرا هولدرها همیشه سود می کنند. فکر می کنم تا الان باید خودتون دلیلش رو متوجه شده باشید.
هولد کردن پنج جنبه خیلی مثبت داره که باعث میشه هولدرها همیشه سود کنند!
- هودل کردن باعث میشه تا فرد درگیر FOMO (ترس از جاموندن) و در نتیجه خرید در قیمت های بالا نکنه چون از خیلی وقت پیش اون ارز رو خریده.
- هولد کردن باعث میشه تا شخص درگیر ترس (FUD) نشه و به هنگام ریزش ها در ضرر یا قیمت های کم نفروشه چون نهایتش میگه من یک هولدرم و تا ابد نگرش میدارم به این شکل از جنگ روانی با خودش خارج میشه.
- مهمترین علت، هولدرها درگیر نوسانات کوتاه مدت بازار نمیشن. اگر نگاه کنید به همین بیت کوین می بینید که نوسانات کوتاه مدت و میان مدت نزولی و فرسایشیم داشته اما در بلند مدت صعودی بوده پس برای یک هولدر نوسانات کوتاه مدت بازار معنایی نداره یک هولدر با آینده سر و کار داره.
- یک هودلر از ارزی که داره هولدش می کنه تعداد زیادی داره. و در دنیای سرمایه گذاری تعداد زیاد داشتن یک ویژگی خیلی مهم محسوب میشه.
- هولدرها نیاز زیادی به دانش ترید ندارند و تنها بدونند ارز قوی ایه حالا چه تکنیکالی چه فاندامنتالی راحت می خرند و دیگه نگران چارت قیمتیشم نیستند چون مهم نیست. با اینکه اکثر هودلرها تریدرهای بسیار قوی هم هستند.
هولد کردن چه جنبه های منفی دارد؟
هولد کردن یک استراتژی معاملاتیه و پسند همه نیست. پس بزارید ببینیم چه جنبه های منفی داره هولد کردن.
- اول از همه هولد کردن یک استراتژی معاملاتی طولانی مدته و پسند همه نیست که انجامش بدن چون صبر زیادی می طللبه.
- دوم اینکه هودل کردن اندکی نیاز به سرمایه زیاد داره تا در بلند مدت سود خوبی کسب کنید و اگه سرمایه کم باشه بهتره با خرید و فروش و ترید شروع کنیم تا سرمایه زیاد بشه و هولد کنیم.
- هولد کردن ممکنه تا مدتی سود شمارو کم کنه و از بازار عقب بزارتتون. مثلا اگه کسی روی همین بیت کوین ۶۰ هزار دلار خیلی از ارزایی که داشت رو میفروخت می تونست با سود خارج بشه و پایین تر و هنگام اصلاح دوباره بخره. البته اینجا یک نکته منفی هست و اونم اینه ممکنه تعداد کمتری بخرید. به طور مثال ارزهای قوی مثل AXS یا ADA با اینکه ریزش داشتند اما به قیمت دوماه قبل از ریزششونم نرسیدن و سریعتر برگشتند. حتی AXS سقف جدید هم زد.
- ریسک داره چرا؟ چون مارکت کریپتو یک مارکت جوونیه و تازه داره یاد می گیره رو پاهای خودش راه بره. از این رو ممکنه یک هک یک باگ در اکوسیستم یا خبر منفی بزرگ باعث نوسانات و سقوط های قیمتی بشه و آینده رو خراب کنه. با اینکه احتمال وقوع این اتفاقات بسیار ضعیفه.
پس بهترین استراتژی چیه؟
خب بهتره که نه از اینور بوم بیفتیم نه از اونور بوم. یک استراتژی که مورد قبول اکثر سرمایه گذاراست ترکیب دو حالت ترید و هودل است. یعنی چی؟ یعنی افراد به هودل کردن ارزهایی می پردازند که:
- فاندامنتال قوی دارند.
- تکنیکال قوی دارند.
- توکنومیک قوی دارند.
- مارکت کپ بالا دارند.
- وایت پیپر قوی و آینده روشنی دارند.
- تیم سازنده خوبی دارند.
- و در آخر جامعه قوی به عنوان حامی دارند.
و به ترید ارزهایی می پردازند که نمیشه گفت ضعیف ترند ولی از نظرشون پتانسیل اینو ندارند که هولد بشن. البته خیلیا همون ارزهایی رو که هولد می کنند ترید هم می کنند چون اون ارزارو فقط قبول دارند. این یک استراتژی شخصیه و نحوه عملکردش به خودتون بستگی داره.
لازمه تبدیل شدن به یک هودلر چیست؟
همه اینارو گفتیم که تهش بگیم چطوری یک هولدر بشیم.
برای اینکه یک هودلر بشید نیازه که روی دو چیز کار کنید.
- علم و آگاهی از مارکت
- نفس خودتون
چرا میگیم باید روی علم خودتون کار کنید؟ چون وقتی می خواهید یک ارز رو برای طولانی مدت بخرید، نرید یک شت کوین بخرید و امیدوار باشید بشه بیت کوین امروزی لازمه که توکنومیک شناسی یک ارز رو یاد بگیرید. شبکشو بسناسید، وایت پیپرشو بخونید، اهدافشو ببینید و با سازنده هاش آشنا بشید و در صورتی که تیک سبز همشو گرفت اون ارز برای نگهداری و هودل کردن مناسبه.
اما چرا میگیم باید روی نفس خودتون کارکنید؟ اینکه شما هر روز تو ضرر باشی یا هر روز مرتب از سودت کم بشه و شما همچنان به نگهداری ادامه بدی واقعا کار مهم و سختیه. اونجاست که باید روی وجود خودتون کار کنید با این شرایط کنار بیاید و نفروشید.
جمع بندی و پایان
در این مقاله تلاش کردیم تا شمارو با مفاهیم هودل و هودلر آشنا کنیم، نکات مثبت و منفی هودلر بودن رو بگیم و در آخر ببینیم چه پیش نیاز هایی لازمه تا تبدیل به یک هولدر بشیم. امیدوارم که از مقاله لذت برده باشید، ممنون از وقت با ارزشتون.