استفاده از داده آنچین برای تحلیل بازار کریپتو
در مقالات آنچین چیست و تحلیل آنچین، با استفاده از داده آنچین به طور نسبی آشنا شدیم.
داده های آنچین یا همان داده های درون شبکه در واقع تمام اطلاعات نوشته شده بر روی بلوک های بلاک چین هستند. به عبارتی دیگر، به اطلاعات انجام شده در یک شبکه بلاک چین خاص، داده ها آنچین میگویند.
تحلیل گران با بررسی داده های درون شبکه، مطالعه و رصد آن ها، به روند رو به رشد و یا رو به نزول بازار پی میبرند و با استفاده از داده آنچین به بهترین تحلیل دست پیدا میکنند. با کمک این داده ها میتوانند رفتار نهنگ ها را نیز بررسی کنند و متوجه شوند که چه موقعی دست به فروش میزنند و چه موقعی خرید میکنند. استفاده از داده آنچین در کنار سایر تحلیل ها میتواند بسیار کمک کننده باشد.
در مقاله تحلیل داده آنچین گفتیم که پلتفرم های تحلیل آنچین در ۵ قدم کار میکنند. این قدم ها عبارتند از:
- بازرسی: در این مرحله بلاک چین ها توسط پلتفرم ها بررسی میشوند.
- شناسایی: در این مرحله پلتفرم ها شروع به شناسایی و یا برجسته سازی تمام داده های مورد نیاز مانند: آدرس، قیمت گس و … میکنند.
- خوشه بندی: در مرحله بعدی اطلاعاتی که شناسایی شده اند، به اصطلاح خوشه بندی (گروه بندی) میشوند.
- مدل سازی: بعد از شناسایی و به روز رسانی، اطلاعات با استفاده از تکنیک های خاص تبدیل به مدل میشوند و مدل سازی توسط پلتفرم صورت میگیرد.
- نمایش بصری: در مرحله آخر، داده ها در نمودار های تعاملی، ساده و مفید نشان داده میشوند.
این پلتفرم ها بهترین راهکار و روش استفاده از داده آنچین را به ما ارائه میدهند.
استفاده از داده آنچین برای تشخیص رشد بازار ارز دیجیتال
نشانه ها و دلایل مختلفی وجود دارد تا بتوانیم یک بازار را در حال رشد بنامیم. از جمله این دلایل و نشانه ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش تعداد تراکنش های اتریوم
- تغییری که اتریوم در مدیریت عرضه توکن های خود ایجاد کرده است.
افزایش رقم خرید و فروش های NFT های اوپن سی به ارزش 13 میلیارد، فراگیر شدن بازی های مبتنی بر بلاک چین و دائو ها
- رشد تعداد کیف پول هایی که بیت کوین را نگه داری میکنند.
با وجود کاهش قیمت بیت کوین، این ارز همچنان محبوب است و افراد کمی دست به فروش آن زدند و اکثر هولدر ها، تصمیم به نگه داری و هولد بیت کوین خود گرفتند.
استفاده از داده آنچین برای تشخیص نزول بازار ارز دیجیتال
- کاهش درآمد ماینر ها (بررسی فعالیت ماینر ها)
هنگامی که بازار در روند نزولی قرار دارد، با توجه به کاهش قیمت، درآمد ماینر ها دچار کاهش میشود. زیرا که هزینه های تولید با کاهش درآمد ها افزایش مییابد و به همین دلیل امکان کمتر شدن فعالیت ماینر ها وجود دارد.
- اقدامات بانک مرکزی آمریکا
این بانک اخیرا اعلام کرده است که در تلاش است تا تورم را مهار کند. از جمله راهکار هایی که این بانک ارائه داده است: عادی سازی ترازنامه خود و یا استفاده از سیاست های پولی انقباضی است.
بسیاری از افراد معتقدند که با کاهش عرضه دلار، تاثیر این تصمیمات را میتوان بر روی قیمت بیت کوین دید.
- شیوع سویه جدید ویروس همه گیر کرونا
بسیاری از افراد و تحلیل گران بر این باورند که هر 4 سال، بیت کوین از لحاظ قیمتی به سقف جدید میرسد. این افراد معتقدند که در سال 2022 احتمال شیوع سویه جدید از ویروس کرونا وجود دارد. در صورت شیوع سویه جدید ویروس کرونا و اعمال محدودیت های مختلف و قرنطینه، بازار رشد اقتصادی نخواهد داشت.
- نظریه «چرخه 4 ساله»
با اینکه بعضی از شواد حاکی از آن است که بازار ارز های دیجیتال در سال 2022 هم رشد دارد، اما با این حال سرمایه گذاران باید مراقب باشند. زیرا با گذشت چندین ماه از فعالیت های بانک مرکزی آمریکا، تاثیرات اقدامات آن ها کم کم خود را در بازار نشان میدهد و بر روی NFT ها و بازی ها و … تاثیر میگذارد.
ورود و خروج ارزهای دیجیتال از صرافی ها
برای بررسی روند استفاده از داده آنچین در خصوص ورود و خروج ارز دیجیتال از صرافی ها، در ابتدا بهتر است که با چندین اصطلاح کاربردی در این زمینه آشنا شویم.
Inflow: به معنای ورود توکن یا کوین به صرافی ها است.
Outflow: به معنای خروج توکن یا کوین از صرافی ها است.
تحلیل گران بازار معقدند که موقعی که inflow افزایش داشته باشد به این معنی است که نهنگ ها در حال انتقال ارز های دیجیتال خود از کیف پول به صرافی ها هستند، به عبارتی به دنبال فروش ارز های دیجیتال هستند. و در اغلب موارد قدم بعدی این افراد، عرضه ارز دیجیتال به بازار است. با این کار فروش بالا میرود، تعداد ارز در عرضه بازار بیشتر میشود و افراد بیشتری خرید میکنند و در نهایت قیمت پایین میآید.
تحلیل گران باور دارند که زمانی که outflow افزایش دارد، به این معناست که نهنگ ها دارند عملی دقیقا خلاف آنچه که در inflow بود، انجام میدهند. یعنی در حال انتقال ارز دیجیتال از صرافی ها به کیف پول هایشان هستند، یعنی در حال نگه داری ارز های دیجیتال هستند.. از نتایج این کار میتوان به کاهش میزان عرضه ارز دیجیتال در بازار، کمبود آن و در نتیجه افزایش قیمت اشاره کرد.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که inflow و outflow به طور قطعی نمیتوانند روند بازار بعدی را به شما نشان دهند.
میزان ورود و خروج تتر (USDT) از صرافی ها
در تحلیل تتر هم از اصطلاحات inflow و outflow استفاده میشود. اگر inflow بیشتر باشد، به معنای این است که قیمت صعودی خواهد بود. چرا که میزان زیادی تتر وارد بازار شده و برای خرید بیت کوین مصرف میشود.
اگر وضعیت برعکس باشد و outflow بیشتر باشد، به معنای کاهش قیمت است. زیرا در این بازه نهنگ ها تمایلی برای خرید ندارند.
معرفی سایت ها و اندیکاتورهای کاربردی
سایت های بسیاری هستند که داده های آنچین (داده های درون شبکه) را ارائه میدهند. در این بین هم سایت هایی وجود دارد که بازار را تحلیل میکنند. از جمله این سایت ها و اندیکاتور هایی که به ما کمک میکنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وب سایت sentiment
- اندیکاتور supply on exchanges
افزایش ناگهانی در این اندیکاتور، میتواند نشانه یک افزایش موقت قیمت در بازار باشد. کاهش ناگهانی در این اندیکاتور، وضعتی بر خلاف افزایش آن دارد، یعنی میتواند نشانه یک اصلاح موقت کوتاه مدت در بازار باشد.
- اندیکاتور balance exchange flow
این اندیکاتور از طریق فرمولی خاص محاسبه میشود. اگر نتیجه نهایی خروجی از فرمول مثبت باشد به معنای این است که میزان ورود USDT به کیف پول ها از خروج بیشتر بوده است. و اگر منفی باشد به معنای این است که خروج USDT از کیف پول ها بیشتر از ورود بوده است.