کارآفرینی و اشتغال زاییمشاغل خانگی

پرورش بلوبری در خانه با گلدان یک منبع درآمد عالی

درآمد میلیونی با کاشت بوته بلوبری در خانه, کاشت بلوبری در گلدان، یکی از فعالیت‌های پرورشی است که در اکثر مناطق ایران قابل انجام است. این کار می‌تواند سودآوری خوبی داشته باشد، به ویژه در فضاهای کوچک و بی‌استفاده. شما با تولید بلوبری میتوانید آن را به عطاری ها میوه فروشی ها و همچین صادرات آن به صورت عمده درآمد منحصر به فردی داشته باشید.

اگر در فکر داشتن یه شغل اول و یا دوم پردرآمد هستید. بهتر از تولید و پرورش سوپر محصولات داخل ایران پیدا نمیکنید.

کاشت بلوبری در خانه به عنوان یک شغل خانگی می‌تواند فعالیت پرسودی برای شما باشد. مصرف میوه‌ی این گیاه مزایای بسیاری دارد. از این رو بلوبری در بازار مشتری‌های فراوانی دارد. به این ترتیب کاشت این گیاه را می‌توان به عنوان یک فعالیت اقتصادی سود ده در نظر گرفت.

بلوبری میوه‌ای بومی در شمال آمریکا و مناطقی از اروپا است که در این مناطق به طور گسترده کشت می‌شود. این میوه از جدیدترین میوه‌های ریز است که در قرن ۲۱ اهلی شده است، آمریکا و کانادا بزرگترین تولیدکنندگان این میوه در جهان هستند. در سال‌های اخیر ارقامی از بلوبری وارد ایران شده است که اکنون سازگاری آن‌ها در استان‌های مختلف در حال بررسی است، به همین دلیل این میوه در حال حاضر در کشور به دلیل سطح زیر کشت پایین، کمتر در دسترس است و قیمت بالایی دارد.

میوه بلوبری چیست؟

سیاه گیله یا توت آبی یا بلوبری یا تمشک آبی (Blueberry) یک گیاه با میوهٔ سَته از سرده سیاه‌گیله است. این سرده شامل سیاه‌گیله، هاکلبری و توت خرس نیز می‌شود. گونه‌ای که میوه‌هایش نیز در بازار تحت نام بلوبری به فروش می‌رسد بومی نواحی آمریکای شمالی است که در دههٔ ۱۹۳۰ به اروپا معرفی شده‌است. آن‌ها معمولاً به صورت ایستاده هستند اما گاهی به صورت درختچه های خمیده با طول متغیر از ۱۰ سانتیمتر تا ۴ متر یافت می‌شوند. گل‌های آن استکانی و به شکل زنگ هستند و به رنگ‌های سفید، صورتی رنگ‌پریده یا قرمز یا حتی گاهی سبز یافت می‌شوند. تالشی‌های غرب گیلان به این میوه سیاکوتی می‌گویند.

بلوبری یک میوه با ارزش غذایی بالا است که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است. این میوه ممکن است برای سلامت قلب، مغز و چشم مفید باشد. با این حال، مصرف بیش از اندازهٔ این میوه ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. همچنین، افراد مبتلا به دیابت و کسانی که قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرند، باید قبل از مصرف بلوبری با پزشک خود مشورت کنند.

بلوبری یک میوه خوش طعم و پرطرفدار است که برای پوست و مو بسیار مفید می باشد، همچنین تاثیرات دارویی و درمانی بلوبری بسیار فوق‌العاده است برخی از فواید بلوبری عبارتند از: بهبود سلامت قلب، سلامت پوست، فشار خون، پیشگیری از سرطان، دیابت و همچنین سلامت روانی!

ایده کاشت بلوبری در گلدان

بوته بلوبری نه تنها میوه های خوش طعمی تولید میکند، بلکه شکوفه های بهاری و برگهای پاییزی زیبایی دارد. میوه های این بوته غنی از آنتی اکسیدان هستند و در دسرها و نوشیدنی های مختلف استفاده میشوند. این بوته ها در خاک اسیدی و در زمین یا در گلدان ها به خوبی رشد میکنند.

بلوبری یکی از گیاهان مناسب برای مناطق سردسیر است و مشکلی با سرما ندارد. در مناطقی که تابستان زیر 35 درجه دارند نیز به راحتی می‌توان این گیاه را پرورش داد. اگر دما از 35 بالاتر بود، حتماً باید در قسمتی که نیم‌سایه است کاشته شود.

بلوبری خاک اسیدی را دوست دارد و برای اینکه راحت‌تر PH خاک را کنترل کنید، می‌توانید در گلدان از این گیاه مراقبت کنید.

آبیاری بلوبری باید دقیق و منظم انجام شود و اصلاً نباید خاک آن خشک شود. سیستم ریشه‌ای که بلوبری دارد سطحی است و ریشه عمیق ندارد. به همین خاطر اگر آبیاری نامنظم باشد و به موقع انجام نشود به آن استرس وارد می‌شود، دچار تنش می‌شود و بعدش با شما یک قهر درست درمان می‌کند.

بلوبری را بهتر است زیر نور مستقیم یا غیر مستقیم، و در خاکی که زهکشی مناسب دارد و دارای خاصیت اسیدی 4.5 تا 5.5 است بکارید. مکانی را انتخاب کنید که در تابستان خیلی خشک نشود و در زمستان خیلی از آب اشباع نشود. اگر در خانه خود گیاه آزالیا، گل صدتومانی یا گیاه کاملیا کاشته اید و با موفقیت رشد کرده اند، پس میتوانید بوته بلوبری نیز بکارید. اگر از مقدار pH خاک اطلاع ندارید، آن را با کیت های مخصوص تست کنید.

اگر خاک شما اندکی خاصیت اسیدی دارد، میتوانید با افزودن سولفور خاصیت اسیدی آن را افزایش دهید. اما بهتر است این کار را پیش از کاشت بوته ها، در فصل تابستان یا پاییز انجام دهید.

اگر خاک شما رس است یا خاصیت قلیایی دارد، بهتر است بلوبری ها را در گلدان های بزرگ یا بستر های مخصوص پر شده از کامپوست بکارید.

بهترین فصل بلوبری برای کاشت و برداشت

بلوبری یکی از میوه هایی که اصلا با سرما مشکل ندارد. ولی توجه داشته باشید که با یخ بندان مشکل دارد و باید از یخ زدگی محافظت شود.

بهترین فصل برای کاشت بلوبری در خانه، فصل پاییز است. در این فصل، هوا هنوز گرم است و گیاه فرصت کافی برای ریشه‌دار شدن دارد. همچنین، خطر سرما و یخبندان در فصل پاییز کمتر از فصل زمستان است.

اگر در مناطق سردسیر زندگی می‌کنید، می‌توانید بلوبری را در فصل بهار نیز بکارید. در این صورت، باید گیاه را در مکانی محافظت شده از سرما قرار دهید.

در هر صورت، باید از کاشت بلوبری در فصل تابستان خودداری کنید. در فصل تابستان، هوا گرم و خشک است و گیاه ممکن است دچار خشکی و آسیب شود.

فصل برداشت بلوبری معمولاً از اواخر تابستان یا اوایل پاییز شروع می‌شود و تا اواخر پاییز ادامه دارد. زمان دقیق برداشت بلوبری به عوامل مختلفی مانند رقم بلوبری، شرایط آب و هوایی و محل کاشت بستگی دارد.

فصل برداشت بلوبری معمولاً از اواخر تابستان یا اوایل پاییز شروع می‌شود و تا اواخر پاییز ادامه دارد. زمان دقیق برداشت بلوبری به عوامل مختلفی مانند رقم بلوبری، شرایط آب و هوایی و محل کاشت بستگی دارد.

در مناطق سردسیر، بلوبری‌ها معمولاً زودتر از مناطق گرمسیری می‌رسند. همچنین، بلوبری‌های زودرس معمولاً زودتر از بلوبری‌های دیررس می‌رسند.

در ایران، فصل برداشت بلوبری معمولاً از اواخر تیرماه یا اوایل مردادماه شروع می‌شود و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد.

پرورش بلوبری در خانه با گلدان

آموزش کاشت بلوبری در گلدان

بلوبری یک میوه خوشمزه و مغذی است که به راحتی می توان آن را در گلدان پرورش داد. برای کاشت بلوبری در گلدان به موارد زیر نیاز دارید:

  • یک گلدان با حداقل قطر 30 سانتی متر
  • خاک اسیدی با pH بین 4.5 تا 5.5
  • کود بلوبری
  • آبیاری منظم

گلدانی که برای کاشت نهال بلوبری انتخاب می‌کنید، بهتر است عرضی در حدود ۳۰ سانتی‌متر داشته باشد. اما بعد از چند سال و رشد نهال گلدانی با عرض ۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر گزینه‌ای مناسب‌تر است.

مراحل کاشت بلوبری در گلدان

  1. یک گلدان با حداقل قطر 30 سانتی متر انتخاب کنید. گلدان باید دارای سوراخ های زهکشی باشد تا از آبیاری بیش از حد جلوگیری شود.
  2. گلدان را با خاک اسیدی پر کنید. می توانید از خاک آماده بلوبری یا ترکیبی از خاک برگ، پیت ماس و ماسه استفاده کنید.
  3. یک نهال بلوبری سالم و جوان را از یک گلخانه یا مرکز باغبانی خریداری کنید.
  4. نهال را در مرکز گلدان قرار دهید و با خاک بپوشانید.
  5. گلدان را آبیاری کنید تا خاک کاملاً مرطوب شود.
  6. گلدان را در مکانی آفتابی یا نیمه سایه قرار دهید.

نگهداری از بلوبری در گلدان

بلوبری به آبیاری منظم نیاز دارد. خاک گلدان باید همیشه مرطوب باشد، اما نباید خیس باشد. در تابستان باید گلدان را هر روز آبیاری کنید. در زمستان آبیاری را کاهش دهید، اما اجازه ندهید خاک گلدان خشک شود.

بلوبری به کوددهی منظم نیاز دارد. در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یکبار از کود مخصوص بلوبری استفاده کنید. استفاده از کودهای ارگانیک می‌تواند کمک شایانی به رشد گیاه و باردهی آن کند. برای این منظور چیزی در حدود ۵ هفته پس از کاشت نهال، می‌توانید از کود استفاده کنید. برای این منظور بهتر است به سراغ کودهای اسیدی بروید.

بلوبری به آفتاب کامل یا نیمه سایه نیاز دارد. نور مستقیم خورشید باعث افزایش تولید میوه می شود. بلوبری به ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید در طول روز نیاز دارد.

بلوبری ها در برابر سرما مقاوم هستند، اما در زمستان بهتر است گلدان را در مکانی محافظت شده قرار دهید.

پس از کاشت بلوبری در گلدان معمولاً تا ۴ سال نیازی به هرس کردن آن‌ها وجود نخواهد داشت. اما پس از آن، هرس کردن می‌تواند به رشد گیاه کمک کند. شاخه‌های مرده، ضعیف و کم رشد را باید هرس کنید.

با رعایت این نکات می توانید بلوبری های خوشمزه و سالم را در گلدان پرورش دهید.

برداشت بلوبری های خانگی

بلوبری ها در اواخر تابستان یا اوایل پاییز می رسند. میوه ها را زمانی که کاملاً آبدار و رسیده هستند برداشت کنید. برای برداشت بلوبری ها، ساقه را به آرامی از شاخه جدا کنید.

برای تشخیص زمان برداشت بلوبری، می‌توانید به رنگ و اندازه میوه‌ها توجه کنید. بلوبری‌های رسیده معمولاً آبدار هستند و رنگی آبی تیره یا بنفش دارند. همچنین، طعم بلوبری‌های رسیده شیرین و خوشمزه است.

برای برداشت بلوبری، ساقه میوه را به آرامی از شاخه جدا کنید. با فشار دادن میوه، ممکن است آن را از شاخه جدا کنید. همچنین، می‌توانید از یک قیچی باغبانی برای برداشت بلوبری استفاده کنید.

بلوبری‌های تازه برداشت شده را می‌توانید به صورت تازه خوری، خشکبار، مربا، ژله، کیک، بستنی و … مصرف کنید. همچنین، می‌توانید بلوبری‌های تازه را فریز کنید و در فصل زمستان نیز از آنها استفاده کنید.

بازار مصرف بلوبری

بازار مصرف بلوبری در حال رشد است. این رشد به دلیل افزایش آگاهی مردم از خواص بلوبری و همچنین افزایش تقاضا برای غذاهای سالم است. با ورود انواع دسرها و غذاها به سایر کشورها، از جمله ایران، استقبال از بلوبری نیز رو به افزایش گذاشت. بنابراین کاشت بلوبری در ایران از استان‌های شمالی تا سایر استانهای کشور را در برگرفته است.

موارد مصرف بلوبری:

  • مصرف تازه خوری
  • فروش به صورت خشکبار
  • ارائه به تهیه کنندگان شیرینی و دسر
  • فروش به صورت محصولات فرآوری نظیر مربا

از بلوبری به عنوان طعم دهنده در ژله ها، مرباها، مواد غذایی طعم دار، تاپی کیک ها، پودینگ ها، ماست و غیره استفاده می شود ترکیب آبی زیبا از شیرین و ترشِ بلوبری یک درمان سالم است که با طعم خوبی همراه است.

در حال حاضر، بلوبری عمدتاً به صورت وارداتی در ایران عرضه می‌شود. با این حال، در سال‌های اخیر، کشت بلوبری در ایران نیز رونق گرفته است. مخاطبان بازار بلوبری، افراد در سنین مختلف هستند. این افراد معمولاً به دنبال غذاهای سالم و مغذی هستند.

بلوبری به روش‌های مختلف در بازار عرضه می‌شود. این روش‌ها عبارتند از:

  • فروش به صورت فله‌ای
  • فروش به صورت بسته‌بندی‌شده
  • فروش به صورت اینترنتی
پرورش بلوبری در خانه با گلدان

سرمایه مورد نیاز برای پرورش بلوبری در خانه

سرمایه مورد نیاز برای پرورش بلوبری در خانه به عوامل مختلفی مانند تعداد گلدان‌ها، نوع گلدان، نوع خاک، نوع کود، روش آبیاری و … بستگی دارد. به طور کلی، تجهیزات و سرمایه اولیه مورد نیاز برای پرورش بلوبری در خانه شامل موارد زیر است:

  • گلدان‌ مناسب: برای کاشت بلوبری در خانه به تعداد 10 گلدان نیاز دارید.
  • خاک اسیدی: برای کاشت بلوبری در خانه به خاکی به مساحت 3 متر مربع نیاز دارید.
  • نهال بلوبری: برای کاشت بلوبری در خانه به تعداد 10 نهال نیاز دارید. بنابراین، هزینه نهال‌ها حدود 2 میلیون تومان خواهد بود.
  • کود: برای کاشت بلوبری در خانه به کود کافی برای یک سال نیاز دارید.

با توجه به این هزینه‌ها، سرمایه مورد نیاز برای پرورش بلوبری در خانه حدود نهایتاً ۵ میلیون تومان هزینه خواهد داشت.

  • از گلدان‌های دست‌ساز یا گلدان‌های پلاستیکی ارزان‌تر استفاده کنید.
  • از خاک‌های آماده مخصوص بلوبری استفاده کنید.
  • از نهال‌های یک سال به بالا استفاده کنید تا سریع‌تر به میوه‌دهی برسند.
  • از کود‌های خانگی و کم‌هزینه استفاده کنید.

درآمد میلیونی پرورش بلوبری در خانه

بلوبری یکی از میوه‌های گران‌قیمت است. قیمت آن در بازار ایران، از ۱۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون تومان به ازای هر کیلوگرم متغیر است. با توجه به این قیمت، درآمد حاصل از کاشت بلوبری می‌تواند بسیار قابل توجه باشد.

بلوبری نسبت به حجم گلدان، میوه‌های زیادی تولید می‌کند. به طور کلی، هر گلدان بلوبری در سال حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم میوه تولید می‌کند. بنابراین، با داشتن ۱۰ گلدان بلوبری، می‌توانید حداقل ۱۵۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم میوه برداشت کنید.

از هر بوته بلوبری حداقل بیش از دو کیلو میوه برداشت می‌شود. این مقدار، مقدار متوسطی است و ممکن است در برخی موارد، بیشتر باشد. عوامل مختلفی مانند نوع رقم بلوبری، شرایط آب و هوایی و نحوه نگهداری، می‌توانند بر میزان تولید میوه بلوبری تأثیر بگذارند.

با توجه به قیمت بلوبری و میزان تولید میوه آن، داشتن ۱۰ تا گلدان بلوبری می‌تواند درآمدی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان در سال داشته باشد. این درآمد، می‌تواند برای بسیاری از افراد، منبع درآمد مناسبی باشد.

عوامل مختلفی مانند هزینه‌های کاشت و نگهداری، قیمت میوه بلوبری در بازار و شرایط آب و هوایی، می‌توانند بر میزان درآمد حاصل از کاشت بلوبری تأثیر بگذارند. بنابراین، برای کسب درآمد مطمئن از این کار، لازم است که این عوامل را در نظر بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

فرهاد دهقان

طراح گرافیک و وب، مسلط به نرم افزارهای ادوبی فتوشاپ، ایلاستریتور، پریمیر، افترافکت، ایکس دی، ایندیزاین / طراح رابط کاربری UI/UX / طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی / مدلسازی سه بعدی بازی و انیمیشن / متاورس / NFT

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button