آموزش تریدتحلیل تکنیکال

روانشناسی بازار ارزهای دیجیتال همراه با تحلیل تکنیکال

عزیزان دلم سلام. امروز میخوام راجع به یه موضوع بسیار مهم واست بنویسم و از تجربیات خودم بهتون بگم که مطمعنم خیلی واستون کاربردی میشه. موضوع مطلب امروز روانشناسی بازار ترید کردن هستش که همیشه فراموش میشه اما شما باید بدونید که از ارکان اصلی معامله گری روانشناسی ترید کردن می باشد که بهش میگن تحلیل سنتیمنتال. با من همراه باشید تا اطلاعات خوبی رو بهتون منتقل کنم.

روانشناسی مارکت ارزهای دیجیتال

موضوع اونقدرا هم که فکر می کنید ساده نیست. روانشناسی بازار به نوعی یه اقتصاد رفتاری هستش که قبل از هر تصمیم گیری اقتصادی باید اونو بررسی کنیم. خب ماشالله ما ایرونیا که هم شَم اقتصادی بیل گیتس رو یدک می کشیم و با دیدن هر چارتی سریع اظهار نظر میکنیم که اره بابا این تا چند ساعت دیگه میره بالا.

خواهش میکنم قبول کنید که هیچی نمیدونید و باید اطلاعات خودتون رو افزایش بدید

خب بریم سراغ ادامه مطلب! روانشناسان مالی اکثرا به این معتقد هستن که احساسات همون چیزیه که باعث تغییرات و نوسانات قیمتی یه مارکت مثه رمزارزها میشه.

حالا از همینجا میشه فهمید که احساسات شما و سرمایه گذارانی که کنار شما قرار میگیرند چقدر برای رویکرد تغییرات چارت مهم است. بطوری که اگه احساسات مارکت مثبت باشه قطعا خریداران بیشتری هم جذب میشه و درنتیجه تقاضا برای خرید اون رمزارز افزایش پیدا میکنه پس میشه گفت که قیمت بالاتر میره و بازار رویکردی صعودی به خودش میگیره. این مورد برعکسشم صادقه.

بیاین باهم بریم این مورد رو بیشتر بررسی کنیم حالا.

تغییر احساسات در بازارهای صعودی

یک چیزو اول داستان مشخص کنم اونم اینکه

“همه بازارهای سرمایه و مالی چرخه های تجمعی و تخلیه را طی خواهند کرد.”

در شرایط صعودی بازار ویژگی های خوش بینی و طمع و اعتقاد بیش از حد وجود دارد و همین احساسات باعث خریدهای سنگین میشه. خیلی وقتا شده که دیدین چون چندین کندل قبل یه الگو خاصی صورت گرفته پس احتمالا مراحل ساخت یه الگو جدید هم فراهم میشه. مثلا به تصویر زیر دقت کنید.

چارت قیمتی اتریوم به دلار رو مشاهده می کنید که بازار چقدر شبیه چند کندل قبلیش الگوسازی شده و الزامی هم وجود نداره که فقط شبیه الگوهای کلاسیک باشه. میتونه هر شکلی که میخواد بشه مثلا در تصویر بالایی شبیه L شده.

پس مشاهده چارت قیمتی در گذشته نمودار یکی از عوامل تغییرات احساسات میتونه باشه.

روانشناسی مارکت و حباب های قیمتی

یه موقع هایی هم هست که احساس بسیار شدیدی از طمع مارکت رو فرا میگیره و همه با ترس و طمع وارد بازار و خرید میشن که در این حالت بهش میگن “حباب قیمتی” رخ داده است. در این حالت سرمایه گذاران جدید معمولا خریدهاشونو فقط با این اعتقاد انجام میدن که میگن قطعا روند صعودی ادامه داره.

در نهایت چه اتفاقی میفته؟ اونا قربانی بازار هستن که با ترکیدن حباب قیمتی و خارج شدن سرمایه گذاران اولیه قیمت تغییر روند پیدا می کنه.

مثلا در تصویر بالا چارت بیت کوین به صورت تصویری می بینید که چطوری اینقد قدرت مند بالا رفته و از نقطه فلش سبز تا منطقه پرچم قرمز جباب قیمتی بدون اصلاح رو تجربه کرده و دیدین که چطوری توی دو هفته حباب ترکید و قیمت تا 60% اصلاح خورد.

تغییر احساسات در بازارهای نزولی

روی دیگه ای از بازارم وجود داره که به سمت نزولی شدن پیش میره. این شرایط زمانی پیش میاد که معامله گران فک میکنند روند صعودی به پایان رسیده و همین باعث میشه از بازار خارج بشن در این صورت موجی از نگرانی و انکار به سوی افرادی که در بازار هستند جاری میشه.

اگه بخوایم به صورت روانشناسانه این مورد رو توضیح دهیم میتونیم اینطور خطاب کنیم که اولش سرمایه گذاران پیگیر اخبار و مسائل مختلف هستند که چرا این ریزش شدید پیش اومده. با ادامه ریزش وارد دوره انکار میشن که نمیخوان قبول کنند جهت بازار عوض شده پس خودشونو با هر تعریفی سعی می کنند متقاعد کنند که بازار بزودی برمیگرده یا پولبک زده شده یا … هر چیزی جز پذیرفتن روند نزولی :)

در نهایت هم وارد دوره پذیرش میشن یا به اصلاح تسیلم بازار میشن و تصمیم به فروش در پایین ترین نقطه ممکن میشن که احتمالا کف قیمتی هستش و زمان مناسبی برای تغییر روند به سمت صعودی شدن.

روانشناسی بازار و تحلیل تکنیکال

معامله گران به زبون خودشون میان صحبت می کنند و به هم زبوناشون میفهمونن که الان بخرن یا بفروشن. حالا زبون اونا چیه؟ زبون معامله گران تحلیل تکنیکال هستش. اگه نمیدونید تحلیل تکنیکال چیه لطفا مطلب زیر رو مطالعه کنید.

تریدرها یا همون معامله گران با استفاده از ابزار تحلیلی مثه خط روند یا خطوط مقاومت و حمایت یا استفاده از اندیکاتور ها و اسیلاتور ها با توجه به گذشته بازار اقدام به تصمیم گیری می کنند و تحلیل می کنند که آینده این رمز ارز چگونه خواهد بود. از طریق همین ابزار نقاط خرید یا فروش رو بهم سیگنال میدن و اگه شما بتونید این زبون رو خیلی خوب یاد بگیرید میتونید با در تمامی بازار های معتبر با تریدرهای قوی همراه بشید و کلی سود کسب کنید.

در میون این ابزار ها میشه گفت که ابزار های زیر جز بهترین ابزاری هستش که در روانشناسی بازار میتونن کمک حال باشن

1- اولیش RSI یا همون شاخص قدرت نسبی هستش اگه راجع به این اسیلاتور اطلاعاتی ندارید میتونید از طریق دکمه زیر وارد مطلبش بشید تا کامل باهاش آشنا بشید و حتی سیگنال های خرید و فروش رو ازش یاد بگیرید.

2- دومیش مکدی MACD هستش که خیلی خیلی به روانشناسی بازار کمک میکنه برای آموزش این اسیلاتور هم من مطلبی رو آماده کردم که با مطالعه اون میتونید به راحتی روانشناسی بازار رو درک کنید و جهت های چرخش و تغییر روند رو پیدا کنید.

3- سومین ابزار هم استوک استیک هستش که کاملا در مورد تغییر روند ها هشدار میده و شما با یاد گیری این اسیلاتور کاملا میتونید از نظر روانشناسی بازار اشراف کاملی داشته باشید. همچنین سیگنال های خرید فروش ازش بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
صرافی اکسولو

سینا صفری

من هدف خودم را آموزش به دیگران قرار دادم و همیشه عاشق یادگیری و یاد دادن بودم و به عنوان هدف مهم زندگیم سایت ایران ریچ را با تیمی قدرتمند برای علاقمندان به ارزهای دیجیتال و بلاکچین طراحی کردیم. در ایران ریچ همراه با بهترین آموزش دهندگان اتفاقات قشنگی رو برای حوزه مالی هموطنان ایرانی ایجاد کرده‌ایم. + علاقمند به دنیای جذاب ارزهای دیجیتال و فناوری‌های روز دنیا + مشاور ارشد فعالیت در حوزه رمز ارزها و فناوری دیفای + کارشناس متخصص در زمینه معاملات مالی و معاملات آتی در بزرگترین صرافی‌های کریپتوکارنسی + برگزار کننده ورکشاپ‌ها و همایش های مختلف درباره مبانی ارزهای دیجیتال و کسب درآمد دلاری از آن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا