آموزش اندیکاتور حجم volume معاملات در تحلیل تکنیکال
یکی از پایه های تحلیلی تکنیکال حجم معاملات است که توسط خیلی از معامله گران تازه وارد در نظر گرفته نمی شود. این اهمیت به قدری زیاد است که صرافی های بزرگ مانند binance به عنوان ابزار پیش فرض در چارت نموداری خود از آن استفاده می کنند. در این مقاله زیر و بم استفاده از حجم معاملات را به طور کامل بررسی می کنیم.
volume حجم چیست؟
منظور از حجم معاملات تعداد معاملاتی است که در یک بازه زمانی خاص (کندل) انجام شود. این اندیکاتور به دلیل ساده بودن توسط خیلی از معامله گران در نظر گرفته نمی شود. با استفاده از حجم می توان قوی یا ضعیف بودن روندی را که ارز در حال طی کردن است حدس زد.
حجم از نظر گرافیکی به دو صورت سبز و قرمز رنگ است که رنگ سبز به معنای افزایش حجم معاملات نسبت به حجم قبلی است و رنگ قرمز به معنای کاهش حجم معادلات نسبت به حجم قبل است.
از کاربرد های مهم حجم معاملات تایید گرفتن در الگوهای کلاسیک تشکیل شده بر روی چارت ارزهای دیجیتال است.
اگر درباره الگوهای کلاسیک چیزی نمی دانید لطفا مطلب زیر را مطالعه کنید
اندیکاتور ovb حجم on volume balance
این اندیکاتور برای اولین بار شخصی به نام جوزف گرانول Joseph Granville در کتاب “Granville’s New Key to stock market profits” منتشر کرد. نام این اندیکاتور حجم معاملاتی تعادلی است که از نظر گرافیکی به شما کمک می کند جریان حجم معاملات را به درستی مشاهده کنید و با افزایش یا کاهش قیمت و کندل ها حجم معاملات را مقایسه کنید.
کاربرد اندیکاتور حجم OVB
استفاده از این اندیکاتور ساده است به این صورت که اگر قیمت به صورت افزایشی بسته شود حجم معاملات عدد مثبت می شود و همچنین به حجم معاملات روز قبل اضافه می شود. حالا اگر قیمت به صورت کاهشی شد حجم نیز عددی منفی می شود و حجم معاملات روز قبل کم می شود. در حالتی که حجم معاملات ثابت باشد (عدد خطی اندیکاتور ثابت باشد) یعنی جمع حجم خریدار و فروشنده برابر است.
تکنیک های استفاده از حجم معاملات Volume
حجم معاملات در یک روند صعودی
در یک روند صعودی، volume نیز پیروی می کند و رو به صعود قرار می گیرد.
حجم معاملات در یک روند نزولی
در یک روند نزولی، حجم بالای معاملات نشان دهنده تاییدی بر نزولی بودن روند می باشد.
حجم معاملات در پولبک ها pullback
هنگامی که نمودار یک ارز در حال پولبک می باشد همانند کاهش قیمت، volume نیز کم می شود و در صورت افزایش حجم احتمال ادامه پولبک وجود دارد.
حجم معاملات در بریک اوت break out
هنگام شکست معتبر (بریک اوت) یک ارز، حجم به صورت ناگهانی افزایش پیدا می کند و اگر حجم افزایش پیدا نکند شکست کاذب است.
حجم معاملات در پامپ و دامپ های لحظه ای
با رشد ناگهانی قیمت و افزایش حجم احتمال بازگشت روند می باشد و همچنین با کاهش ناگهانی قیمت و افزایش حجم احتمال بازگشت روند می باشد