شبکه ترون چیست؟ معرفی استاندارد توکن TRC-20
استاندارد توکن TRC-20 بهترین و کارآمد ترین استاندارد توکن شبکه ترون می باشد. شاید براتون سوال بشه که اصلا استاندارد توکن چیه و به چه دردی می خوره شاید اسمشو زیادم شنیده باشید ولی ندونید که کارش چیه شاید اصلا شبکه TRC-20 رو موقع نقل و انتقال مالیتون زیاد دیده باشید ولی ندونید که چیه و چه کارایی می کنه؟ تو این مقاله به صورت کامل شمارو با این استاندارد توکن آشنا خواهیم کرد.
استاندارد توکن چیست؟
همونطور که در مقاله معرفی استاندارد توکن ERC-20 خوندید گفتیم که زمانی که یک ارز دیجیتالی در بلاکچین یک رمزارز دیگه مستقر میشه باید قوانین اون بلاکچین رو به رسمیت بشناسه. این قوانین کجا نوشته میشن؟ در استاندارد توکن ها حالا چطوری میشه؟ مثلا پروژه Wink یک ارزدیجیتال مستقل در دنیای کریپتو می باشد، اما روی شبکه ترون قرار داره پس استاندارد توکن شبکه ترون برای ارز Wink فعاله و رمزارز wink یک توکن TRC-20 است. با اینکه یک پروژه خودکفاست اما چون روی شبکه ترونه از استاندارد توکن این شبکه بهره مند میشه پس در نتیجه توکن های Wink توکن های TRC-20 اند و قوانین شبکه ترون را دارا هستند. البته تا زمانی که شبکه بلاکچین خودشو بزنه و از حالت توکن خارج و به حالت کوین تغییر پیدا کنه. این کلیت استاندارد توکن به زبون ساده بود.
استاندارد توکن TRC-20
اما استاندارد توکن TRC-20 چیست؟ یعنی این استاندارد توکن چه قابلیت ها و کاربردهایی داره و زمانی که یک پروژه این استاندارد توکن رو در بر می گیره چه خصوصیاتی پیدا می کنه؟
ترون با مدیریت آقای جاستین سان در سال ۲۰۱۷ معرفی و عرضه شد. شبکه ترون عمومی، مقیاس پذیر و قابل دسترس است. این شبکه توان محاسباتی خیلی بالایی برای برنامه های غیرمتمرکز Dapp داراست و توانایی ارسال ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه را بدون خطا دارد. این استاندارد توکن و این شبکه بلاکچین در صدد حل کردن مشکلات شبکه اتریوم ایجاد شد. یکی از این مشکلات هزینه Fee های بالا در معاملات بود. احتمالا اولین بار با استاندارد توکن TRC-20 به هنگام انتقال یا دریافت تتر اشنا شدید. هزینه Fee ناچیز این شبکه باعث شد تا کاربران زیادی رو به سمت خودش بکشونه.
اما در نقطه مقابل جامعه زیادی هم بودند که حاظر نشدند از شبکه اتریوم نقل مکان کنند.
کاربردهای استاندارد توکن TRC-20
این استاندارد توکن کاربردهای مختلفی در زمینه های زیر دارد:
- زنجیره تامین نقدینگی
- خدمات مالی
- املاک
- بیمه
شبکه ترون چه خصوصیاتی دارد؟
- انجام تراکنش ها به صورت همتا به همتا و کاملا غیرمتمرکز
- امکان استفاده برای سوآپ کردن توکن ها و ایجاد اپلیکیشن غیرمتمرکز
- امکان استفاده بدون محدودیت برای هولدرها از داده ها
- امکان رهگیری تمامی تراکنش ها با استفاده از دفتر کل عمومی
- سرعت بسیار زیاد تایید تراکنش ها در ثانیه ( ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه)
- مقیاس پذیری بالا
- دارای رابط کاربری ساده و امکان دسترسی به قرارداد هوشمند
- بهره مندی از الگوریتم اجماع سهم یا همان PoS
استاندارد توکن TRC-10 چیست؟
در شبکه ترون علاوه بر استاندارد توکن TRC-20 استاندارد توکن دیگری تحت عنوان TRC-10 وجود دارد. این استاندارد باعث میشه تا توکن ها بدون نیاز به ماشین مجازی شبکه ترون و قرارداد هوشمند تولید بشن. همین موضوع داستان ایجاد توکن رو بسیار راحت تر کرده. پروژه قدرتمندی از جمله بیت تورنت از این استاندارد توکن برای ایجاد توکن های خود استفاده می کند.
چه تفاوتی میان TRC-20 و ERC-20 وجود دارد؟
از اونجا که TRC-20 به عنوان رقیب ERC-20 روی کار اومد باید ببینیم چه تفاوت هایی دارند؟ از جمله این تفاوت ها می تونیم به الگوریتم اجماعی که این دو بزرگوار ازش بهره می برند یاد کنیم. الگوریتم اجماع شبکه ترون اثبات سهم یا PoS است. این در حالیه که الگوریتم اجماع شبکه اتریوم اثبات کار PoW است البته فعلا! چرا فعلا؟ چون شبکه اتریوم هم به زودی به الگوریتم اثبات سهم روی میاورد و نام جدید اتریوم ۲ را در اختیار می گیرد.
اگر این دو الگوریتم رو نمیشناسید پیشنهاد می کنم حتما مقاله مربوط به الگوریتم های اجماع رو مطالعه کنید تا هم باهاشون آشنا بشید و هم تفاوتاشونو بشناسید.
تفاوت دیگه استاندارد توکن TRC-20 و ERC-20 سرعت تراکنش آنهاست. که در شبکه ترون به مراتب بالاتر از شبکه اتریوم است. شبکه ترون هر ثانیه ۲۰۰۰ تراکنش را تایید و ارسال می کند و شبکه اتریوم تنها ۱۴ تراکنش را. البته این موضوع به خاطر الگوریتم اثبات سهم شبکه ترون و به دنبال اون مقیاس پذیری بهترشه.
این دو شبکه و استاندارد توکن باهم تفاوت های زیادی دارند. اگر علاقه مند به شناخت این تفاوت ها هستید مقاله کامل تفاوت TRC-20 و ERC-20 رو مطالعه کنید.
پایان و جمع بندی
در این مقاله با شبکه TRC-20 آشنا شدیم و فهمیدیم که این شبکه چه توانایی هایی دارد، از این به بعد زمانی که اسم TRC-20 به گوشتون می خوره یاد الگوریتم اجماع سهم، مقیاس پذیری بهتر، سرعت تراکنش بالا و در آخر ایران ریچ خواهید افتاد. امیدوارم که لذت برده باشید.