مقالات آموزش ارز دیجیتال

استیکینگ یا ماینینگ؟ مسئله این است!

مدتی است بین علما اختلاف افتاده که استیکینگ بهتره یا ماینینگ!؟ بنابراین تصمیم گرفتیم مقاله ای فیلسوفانه تحت عنوان مقایسه این دو روش باهم، برای شما قراربدیم تا مطالعش کنید و در آخر خودتون به نتیجه برسید. پس پیشنهاد می کنم تا انتهای مقاله با دقت مطالعه کنید.

قبل از اینکه بخوایم این دو روشو مقایسه کنیم طبیعتا باید یکم دربارشون بدونیم پس در حد چند خط درباره هر کدوم توضیح میدیم. اگر علاقه مندید که به صورت کاملتر و تخصصی تر دربارشون بدونید پیشنهاد می کنم حتما مقالات اصلیشونو مطالعه کنید.

استخراج ارزهای دیجیتال یا ماینینگ چیست؟

استخراج به فرآیندی گفته میشه که طی اون شما قدرت سخت افزاری و پردازش سیستمتون و یا دستگاهتونو در اختیار شبکه بلاکچین رمزارز مشخص قرارمیدید و کمک می کنید تا تراکنش ها به نتیجه برسند و امنیت شبکه نیز تامین شود. و شبکه نیز به پاس قدردانی از زحمات شما ارز بومی شبکرو به عنوان پاداش در اختیار شما قرار میده خود این استخراج به دو دسته کلی تقسیم میشه:

  1. استخراج ابری
  2. استراج فیزیکی

استخراج ابری به این شکله که شما هزینه ای بابت تهیه و تنظیم دستگاه و یا ریگ ماینر نمی کنید و به جای آن به شرکت ها و یا مزارعی که دستگاه استخراج زیادی دارند هزینه اشتراکی پرداخت می کنید و از سود ماین کردن لذت می برید طبیعتا سود این روش کمتر از استخراج فیزیکی است اما دردسر آن به مراتب کمتر است.

استخراج فیزیکی یا همان استخراج با دستگاه همانطور که گفتیم به روشی گفته می شود که قدرت سخت افزاری و پردازشی سیستم خودتون ودر اختیار شبکه قرار میدید و پاداش می گیرید. این روش دردسرهای مختلفی دارد اما در انتها سودی که در اختیار شما قرار میده خستگیتونو میشوره میندازه کنار.

استیکینگ ارزهای دیجیتال چیست؟

همانطور که می دانید تمام رمزارزها قابلیت ماینینگ ندارند، وقتی قابلیت ماینینگ ندارند یعنی شبکه بلاکچین آن ها بر یک پایه دیگر استوار است که در ادامه بررسی می کنیم. در روش استیکینگ شما به جای اینکه دستگاه خریداری کنید، کلی زحمت به خرج بدید، دردسر بکشید تنها همون هزینرو میدید و رمزارز بومی شبکرو می خرید و رمزارزتونو در اختیار بلاکچین آن شبکه قرار میدید و سود دریافت می کنید.

به طور مثال ترون قابلیت استخراج ندارد و کسانی که دوست دارند از این رمزارز سود دریافت کنند ترون های خودشونو در اختیار شبکه قرار میدن و سود بدست میارند. و یا اتریوم، اتریوم 1 قابلیت استخراج و ماینینگ داشت و هنوزم دارد اما با رونمایی از اتریوم 2 این اتفاق دیگر نخواهد افتاد و ملکه ارزهای دیجیتال از این به بعد قابل استخراج نیست.

تفاوت میان استیکینگ و ماینینگ

به صورت خلاصه تفاوت بین این دورو داخل جدول زیر قرار میدیم و بعدش بررسیشون می کنیم:

ماینینگاستیکینگ
الگوریتم آن ها PoWالگوریتم آن ها PoS
درآمد بیشتردرآمد کمتر
دردسر بیشتردردسر کمتر
هزینه بیشترهزینه کمتر
آینده پر از چالشآینده روشن تر
مناسب برای هولدرهامناسب تر برای هولدرها
امنیت بالاتر شبکهامنیت مناسب شبکه
سرعت کمتر شبکهسرعت بیشتر شبکه
تفاوت میان استیکینگ و ماینینگ

الگریتم اثبات کار و اثبات سهم

مهمترین تفاوتی که دارند الگریتم شبکه این دو است. شما تنها ارزهایی را می توانید ماین و استخراج کنید که از الگوریتم اثبات کار PoW پیروی می کنند و ارزهایی را می توانید استک کنید که از الگوریتم اثبات سهم PoS پیروی می کنند. در این مقاله قصد نداریم تفاوت بین این دو الگریتم را بررسی کنیم اگر علاقه مند هستید بیشتر بدونید مقاله تخصصیشونو مطالعه کنید.

درآمد استیکینگ بیشتر است یا ماینینگ؟

اینکه درآمد استیکینگ بیشتر است یا درآمد ماینینگ یکی از مهمترین دلایلی است که کاربران را گیج کرده چون طبیعتا درآمد و سود خالص فاکتور جدا نشدنی از هر کسب و کار و سرمایه گذاری است. خب دوستان باید بگم درآمد ماینینگ بیشتر است، اصلا مهمترین دلیلی که برخی از کاربران و مدیران هر رمزارزی برای مهاجرت کردن به الگوریتم اثبات سهم با آن مخالفت می کنند همین درآمد کمتر اثبات سهم است. اگر به دنبال درآمد بیشتر هستید درآمد ماینینگ بیشتر است.

دردسر استیکینگ بیشتر است یا ماینینگ؟

حوصله دردسر دارید؟ ماینینگ
حوصله دردسر ندارید؟ استیکینگ
ماین کردن دردسرهای مختلفی از جمله تهیه و تنظیم ماینر و یا ریگ ماینینگ داره جدا از اون بسته به زندگیتون داخل کدام کشور شرایط قانونی اون کشور نسبت به ماین کردن هم مهمه نکته بعدی دست و پنجه نرم کردن با اصطحلاکات دستگاه و هزینه برقشم هست.

هزینه اولیه استیکینگ بیشتر است یا ماینینگ؟

هزینه ای که باید بابت تهیه و خرید دستگاه های ماینینگ بدید به مراتب بیشتره هزینه بستن ریگ های ماینرهم مخصوصا داخل ایران بسیار بالاست. درسته شما برای استک کردن هم نیاز به سرمایه اولیه دارید تا ارز بومی شبکرو بخرید اما این نکترو در نظر بگیرید که اون ارز به عنوان دارایی شما حساب می شود و آینده روشن تری نسبت به یک دستگاه برقی که معلوم نیست چقدر عمر می کنه داره چون آینده متعلق به ارزهای دیجیتاله و شما آیندرو تو زمان حال خریدید.

آینده استیکینگ روشن تر است یا ماینینگ؟

بسیاری از رمزارزها در حال مهاجرت به سمت الگوریتم PoS و در نتیجه استیکینگ هستند. مشکلات زیست محیطی که الگوریتم اثبات کار بوجود میاورد در حال زیاد شدن است و قابل تحمل نیست و در نتیجه ارزهای زیادی به این سمت در حال حرکت هستند اما با این وجود بسیاری از رمزارزها و به پرچم داری اون ها بیت کوین هیچ نظری برای حرکت به سمت PoS ندارند. خوشبختانه یا متاسفانه ارزهای قوی هم هستند.

هولدرها ” استیکینگ یا ماینینگ “

دوست عزیز تو که یک هولدری چرا این سوالته هولدر اصلا به فکر این چیزا نیست هولدر جماعت ارزاشو مثل بچه هاش نگه میداره. با این وجود استیکینگ برای هولدرها مناسب تره چون می تونند ارزشونو استک کنند و در این میان که در حال هولد کردن آن هستند سود هم دریافت کنند.

امنیت شبکه کدام یک بیشتر است؟

امنیت شبکه ماینینگ به مراتب بیشتر است. جدا از مباحث تکنیکالی که دارد یک موضوع کلی دارد. حمله 51 درصدی در ماینینگ به مراتب سخت و نوعی نشدنی است اما ممکن است در استیکینگ اتفاق بیتفد حالا این حمله 51 درصدی چیه؟ به دست آوردن 1+50 درصد از قدرت شبکه بلاکچین که این امر باعث دستکاری در تراکنش ها می شود. در استیکینگ ممکنه کسی که یک نهنگه و مقدار خیلی زیادی از ارزی داره قدرت شبکرو به سمت خودش بکشونه چون طبق الگوریتم PoS حق با سهامداره بیشتره. البته دیوارهای دفاعی هم برای این منظور ساخته شده و کسی که سعی کند در شبکه خرابکاری ایجاد کند کل دارایی آن توسط شبکه مصادره می شود.

سرعت شبکه کدام یک بیشتر است؟

سرعت الگوریتم PoS به مراتب بیشتر از PoW است درسته که با کمی تغییرات سرعت تراکنش های الگوریتم PoW هم بالا رفته اما با یک مثال میریم مبحث بعدی.
سرعت تراکنش های ترون 2000 تراکنش در ثانیه است و سرعت تراکنش های اتریوم 14 تراکنش در ثانیه ترون برپایه PoS است و اتریوم بر پایه PoW البته اتریوم تا سال آینده به طور کلی به الگوریتم اثبات سهم نقل مکان می کند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم با زبانی ساده تفاوت میان استیکینگ و ماینینگ را برای شما بررسی کنیم در انتها لازمه بگم اگر امنیت استیکینگ به میزان ماینینگ بود و یا درآمد آن بیشتر بود هیچکس بر روی این پلتفرم نمی موند.

سوالات متداول

در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید
صرافی اکسولو

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا