مقالات آموزش ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چین لینک (link) چیست؟

در این مقاله قصد داریم به موضوع “ارز دیجیتال چین لینک (link) چیست ؟” بپردازیم و به طور کامل آن را شرح دهیم.

هدف یک سری پروژه‌های بلاک چین، رفع مشکلات صنعت ارزهای دیجیتال است. چین لینک یکی از همین پروژه‌هاست که در تلاش است تا همکاری چند جانبه و بینابینی را وارد دنیای بلاک چین‌ها

پروژه‌ ارز دیجیتال چین لینک با هدف حل یکی از مشکلات کلیدی بلاکچین یعنی ارتباط با دنیای واقعی و تامین داده از فضای خارج از بلاک چین ساخته شده ‌است.

چین لینک با نماد اختصاری Link نه تنها یک ارز دیجیتال، بلکه یک پلتفرم تکنولوژیک است که به شرکت های غیر بلاک چینی این امکان را می دهد تا به صورت کاملاً ایمن با پلتفرم های بلاک چینی ارتباط برقرار کنند. درواقع چین لینک میان افزاری (Middleware) است که قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاک چین را با داده های خارجی در دنیای واقعی مانند قیمت سهام مرتبط میکند.

درواقع شبکه های اوراکل غیرمتمرکز موجود در این پلتفرم، به قراردادهای هوشمند روی اتریوم، کاردانو و پولکادوت اجازه می دهند تا براساس اطلاعات دنیای واقعی عمل کنند. در ادامه مقاله توضیح کاملی درباره قرارد‌های هوشمند و شبکه‌های اوراکل ارائه خواهیم داد.

به‌طور کلی، چین لینک به‌عنوان یک میان‌افزار (Middleware) بین سیستم‌های آن‌چین (On-Chain) و آف‌چین (Off-Chain) عمل می‌کند.

چین لینک از طریق ایجاد دسترسی برای قراردادهای هوشمند به منابع خارج از شبکه (Off-Chain)، آن‌ها را قادر ساخته تا با رویدادهای دنیای واقعی تعامل داشته باشند و توافقاتی را اجرا کنند که در صورت نبود آن‌ها به یک عامل خارجی نیازمند خواهند بود.

 توکن بومی چین لینک (LINK) بر بستر شبکه اتریوم (ERC-20) ساخته شده و برای پرداخت پاداش به نودهای این شبکه در ازای داده‌هایی که به بلاکچین اتریوم و سایر پلتفرم‌های قرارداد هوشمند ارایه می‌دهند، استفاده می‌شود. علاوه بر این، نودهای از این ارز به عنوان وثیقه برای استیکینگ (سپرده‌گذاری) هم استفاده می‌کنند. بنابراین اگر نودها دچار رفتاری نادرست مثلا ارایه داده‌های غلط شوند، جریمه شده و با خطر از دست دادن LINK خود مواجه می‌شوند.

به گفته بنیانگذاران پروژه، تعداد یک میلیارد توکن LINK در سال ۲۰۱۷ از پیش استخراج شده و افرادی که قصد دست‌یابی به این توکن را دارند، می توانند آن را از صرافی‌های ارز دیجیتال خریداری کنند.

توکن LINK در دسامبر ۲۰۱۷ از طریق یک عرضه اولیه (ICO) توزیع و کل موجودی ۱ میلیاردی آن به صورت زیر تخصیص یافت:

  • ۳۵٪ به صورت عرضه عمومی
  • ۳۵٪ به عنوان مشوق اپراتور نودها
  • ۳۰٪ برای پشتیبانی از توسعه پروتکل

اکوسیستم چین لینک تماماً حول محور ارز دیجیتال لینک و شبکه آن ساخته شده است. در ابتدا راه‌کارهای چین لینک فقط در بلاک چین اتریوم قابل استفاده بود، اما در ادامه این کمپانی در شبکه‌های بزرگی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند، خدمات خود را گسترش داد. این مسئله افزایش خرید ارز دیجیتال چین لینک و در نتیجه قیمت ارز لینک را در پی داشت.

ارز دیجیتال چین لینک (link) چیست؟

منظور از قرارداد‌های هوشمند و اوراکل چیست؟

قرارداد هوشمند را می‌توان توافق‌نامه‌ای از پیش تعیین‌شده در نظر گرفت که در صورت تحقق شرایط مشخص، به طور خودکار اجرا می‌شود. برای مثال تصور کنید یک طرح جمع‌آوری سرمایه یا تأمین سرمایه‌ عمومی از طریق قراردادهای هوشمند پیاده‌سازی شده ‌است.

قرارداد هوشمند طوری تنظیم می‌شود که اگر مجموع پول‌های ارسالی تا تاریخ معینی به رقم مشخصی رسید، به طور خودکار عملیات را متوقف کند و سرمایه‌ جمع‌آوری‌شده را به حساب پروژه واریز نماید؛ در غیر این‌صورت تمام مبالغ به حساب فرستنده‌ها برگشت داده شود. چنین عملکرد جذابی فقط در بستر بلاک چین میسر است؛ زیرا تمام فرایند به‌صورت غیرقابل تغییر و قابل تأیید توسط همه،‌ انجام می‌شود و این تضمین وجود دارد که اگر شرایط موجود در قرارداد هوشمند تحقق پیدا کند، نتیجه‌ مورد نظر حتما رخ خواهد داد.

قرارداد هوشمند

قرارداد هوشمند در اصل برنامه‌ای حاوی یک سری کد است که بدون نیاز به اعتماد به طرف درگیر در قرارداد، روی بلاک چین اجرا می‌شود. این قراردادها به حذف واسطه‌ها و جلوگیری از شکسته شدن تراکنش‌ها کمک می‌کنند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که قرارداد هوشمند برای اجرای برخی از دستورات نیازمند اطلاعاتی هستند که در فضای بلاک چین موجود نیست. در حقیقت مشکل اینجاست که نمی‌توان به‌راحتی دیتای موجود در دنیای واقعی را به زبان قابل فهم در دنیای بلاک چین تبدیل کرد زیرا در نوشتن قراردادهای هوشمند از زبان برنامه‌نویسی متفاوتی استفاده می‌شود.

اینجاست که «اوراکل» (Oracle) وارد میدان می‌شود. اوراکل در واقع یک نرم‌افزار یا بهتر است بگوییم میان‌افزار است و به عنوان واسط می‌تواند داده‌های دنیای واقعی را دریافت، پردازش و ترجمه کند، به‌طوری که خروجی آن برای قراردادهای هوشمند درون بلاک چین قابل فهم و استفاده باشد.

اوراکل

اوراکل‌ها در واقع برای بازیابی و تائید داده‌های خارج از بلاک چین کاربرد دارند. این مفهوم تا حدودی جدید است، اما هجوم آن به صنعت Blockchain، باعث افزایش محبوبیت آن‌ها در این حوزه شده است. به‌عنوان‌مثال، دو سیاست‌مدار را در نظر بگیرید که همراهشان مترجم دارند. زمانی که این دو نفر از دو منطقه مختلف، با دو زبان کاملا متفاوت با یکدیگر صحبت می‌کنند، به این مترجم‌ها وابسته هستند. کار این مترجم‌ها هم ایجاد پلی بین این دو نفر برای از بین بردن فاصله زبانی است تا بتوانند حرف یکدیگر را بفهمند.

اوراکل‌ها هم دقیقا همین کار را برای بلاک چین و دیگر پلتفرم‌های موجود انجام می‌دهند. Oracleها درخواست‌های بلاک چین را گرفته، پاسخ آن‌ها را در پلتفرم‌های خارجی جستجو کرده و سپس جواب مربوطه را به آن‌ها برمی‌گردانند. آن‌ها برای برنامه‌های دنیای واقعی مبتنی بر فناوری بلاک چین بسیار کاربردی هستند.

انواع قراردادهای هوشمند

هنگامی که یک قرارداد هوشمند به دیتا نیاز دارد، فرایند مربوط به آن بر روی یک بلاک چین فعال شروع می‌شود. آن قرارداد هوشمند یک درخواست (Requesting Contract) برای اطلاعات ارسال می‌کند. پروتکل این درخواست را به‌عنوان یک «رویداد» ثبت می‌کند. این شبکه به نوبه خود یک قرارداد هوشمند (Chainlink Service Level Agreement Contract)  بر روی بلاک چین ایجاد می‌کند تا این دیتاهای خارج از بلاک چین را دریافت کند.

قرارداد  Chainlink SLA  سه قرارداد فرعی ایجاد می‌کند که شامل این موارد هستند:

 قرارداد اعتبار یا  Reputation: سوابق ارائه دهنده اوراکل را بررسی کرده و از صحت آنها اطمینان حاصل می‌شود. در این قرارداد، نودهای نامعتبر یا غیرقابل‌اعتماد، ارزیابی و حذف می‌شوند.

قرارداد تطبیق سفارش یا Oder-Matching: درخواست قرارداد از درخواست کننده را به نودها تحویل و پیشنهادات آنها بر اساس درخواست، دریافت می‌شود. در نهایت، تعداد و نوع مناسب این نودها برای انجام درخواست، انتخاب می‌شود.

قرارداد تجمیع یا Aggregating: تمام دیتاها را از اوراکل‌های انتخابی گرفته و آنها اعتبارسنجی می‌شوند. در نهایت، بهترین و دقیق‌ترین نتیجه انتخاب می‌شود.

ارز دیجیتال چین لینک (link) چیست؟
  • دسترسی به داده‌های خارجی: قراردادهای هوشمند می‌توانند از طریق اوراکل‌های چین لینک به داده‌های خارجی دسترسی داشته باشند. این داده‌ها می‌توانند برای تصمیم‌گیری‌های خودکار قراردادهای هوشمند استفاده شوند.
  • اجرای تراکنش‌ها بین بلاک چین‌های مختلف: قراردادهای هوشمند ChainLink می‌توانند برای اجرای تراکنش‌ها بین بلاک چین‌های مختلف استفاده شوند. این امر امکان ایجاد کاربردهای بین بلاک چینی مانند صرافی‌های غیرمتمرکز را فراهم می‌کند.
  • ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) پیچیده: این قراردادهای هوشمند می‌توانند برای ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز پیچیده استفاده شوند. این برنامه‌ها می‌توانند طیف وسیعی از نیازهای کاربران را برآورده کنند، از جمله مدیریت دارایی‌ها، مدیریت قراردادها و ارائه خدمات مالی.

یکی از بنیان‌گذاران و سرور چین لینک سرگی نازاروف (Sergey Nazarov) است. فارغ‌التحصیل مدیریت بازرگانی از دانشگاه نیویورک است و در سال ۲۰۱۴ پروژه CryptaMail (سرویس ایمیل غیرمتمرکز شرکت بر بلاکچین) را تاسیس کرد.

در همین سال نازاروف با همکاری استیو الیس (Steve Ellis) پروژه SmartContract را راه‌اندازی کردند که مقدمه‌ای برای چین لینک شد. این شرکت با هدف ایجاد ارتباط بین منابع داده خارجی و بلوک‌چین‌های عمومی ایجاد شد. استیوالیس سال 2010 از دانشگاه نیویورک در رشته علوم کامپیوتر فارغ‌التحصیل شد و به عنوان مهندس نرم‌افزار در Pivotal Labs مشغول به کار شد.

در کنار تیم Chainlink مشاوران بزرگی هم وجود دارند که در بین آن‌ها می‌توان به اریک اشمیت (Eric Schmidt)‌ مدیرعامل سابق گوگل و جف وینر (Jeff Weiner) مدیرعامل سابق لینکدین اشاره کرد.

وایت‌پیپر چین لینک در سال ۲۰۱۷ توسط سرگئی نظروف (Sergey Nazarov)، استیو آلیس (Steve Ellis) و آری ژولز (Ari Juels) منتشر شد. دلیل اینکه شما در مورد این پروژه چیز زیادی نشنیده‌اید، رویکرد توسعه‌دهندگان آن است. آنها علاقه چندانی به بازاریابی این محصول ندارند. شاید این مساله به شخصیت درونگرای سرگئی نظروف بر می‌گردد. او برخلاف جاستین سان (Justin Sun)، بنیانگذار ترون که همواره هیاهوی زیادی پیرامون محصولات خود به راه می‌اندازد، به ندرت از توییتر استفاده می‌کند و علاقه چندانی به مصاحبه با مجلات مختلف ندارد.

مزایا و معایب ارز دیجیتال Link

در ادامه به بررسی مهم ترین مزایا و معایب ارز دیجیتال Link می پردازیم:

مزایای ارز دیجیتال Link

  1. ارائه اوراکل های غیرمتمرکز
  2. چین لینک نه تنها پلتفرم قراردادهای هوشمند است، بلکه یک سیستم بلاک چینی نیز محسوب می شود.
  3. این ارز می تواند ارتباط ایمنی میان داده های داخل و خارج از زنجیره ایجاد کند.
  4. چین لینک امکان تکامل و انطباق با دنیای بلاک چین را فراهم کرده است.
  5. Chainlink با Bitcoin، Hyperledger، Synthetix، Celery Network، Google و چندین نهاد معتبر دیگر شراکت دارد.
  6. سطح تقاضای برای Link بالاست.
  7. چین لینک حضور چشم گیری در شبکه های اجتماعی دارد.
  8. Link امکان قابلیت همکاری را ترویج و گسترش داده است.
  9. ChainLink رقبای کمی دارد و از طرفی آن هایی که روی توسعه اوراکل بلاک چین کار می کنند، از Chainlink بسیار عقب تر هستند.
  10. ارز دیجیتال لینک یکی از 100 ارز دیجیتال برتر در جهان است.

معایب ارز دیجیتال Link

  1. حدود 60 درصد از عرضه تحت کنترل شرکت مادر است و هیچ محدودیتی درباره توزیع پاداش عملیات گره وجود ندارد.
  2. همچنان شبکه اوراکل محدود است؛ با این حال امکان غیرمتمرکزتر کردن آن وجود دارد.
  3. از آنجا که Chainlink روی اتریوم ساخته شده است، تمام مشکلاتی که ETH با آن مواجه است، می تواند بر Chainlink نیز اثر منفی بگذارد.
  4. چین لینک ضمانت کمی برای سرمایه گذارانی ارائه می دهد.
  5. سرعت توسعه کمی داشته و هنوز نقشه راهی جهت راهنمایی پلتفرم منتشر نشده است

بر اساس داده‌ ها هنوز نهنگ‌ها روی پروژه چین لینک سرمایه‌گذاری نکرده‌ اند و اکثر ارزهای دیجیتال چین لینک در دست سرمایه گذاران کوچک با دارایی‌ های کم است.

ارز دیجیتال چین لینک (link) چیست؟

همه چیز به سال ۲۰۱۴ باز می‌گردد که سازمان غیرانتفاعی به نام SmartContract Ltd تأسیس شد. SmartContract Ltd یک سازمان در پشت این ارز است. مدیرعامل SmartContract Ltd، Sergey Nazarov یکی از شناخته‌شده‌ترین افراد در دنیای ارزهای دیجیتال است. پروژه چین لینک برای چندین سال بی سروصدا توسعه پیدا کرد. تا در سال ۲۰۱۷، سرمایه گذاری جمعی، یعنی ICO سازماندهی این شبکه را به دست گرفت. در نتیجه، ۳۲ میلیون دلار بودجه برای پروژه جمع آوری شد.

در نهایت این شبکه در سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را بر روی بلاک چین اتریوم آغاز کرد. سال ۲۰۱۹ سال خوبی را برای این پروژه رقم زد. در این سال، این شبکه شراکت‌های مهم زیادی با گوگل، مایکروسافت و اوراکل داشت. همچنین، در بزرگ‌ترین صرافی‌های ارزهای دیجیتال جهان لیست شد.

سال ۲۰۲۰ هم برای شبکه نسبتاً قانع کننده بود. در این سال، این شبکه خود را به عنوان راه حل اوراکل پیشرو در جهان و یکی از بزرگ‌ترین ارزهای رمزنگاری شده جهان از نظر ارزش بازار معرفی کرد.

شبکه ChainLink در ابتدا به‌عنوان یک سیستم اوراکلی متمرکز طراحی شده بود که بتواند اطلاعات ورودی را اعتبارسنجی کند. با این وجود، این شبکه بلاک چینی به حالت امروزی خود تکامل یافته و به شبکه‌ای غیر متمرکز از اوراکل‌ها تبدیل شده است که برای تامین امنیت تراکنش‌ها، با استفاده از یک منبع داده خارجی و APIها به قراردادهای هوشمند متصل می‌شوند.

شبکه چین لینک یک سیستم بسیار باز است. در واقع، هر کسی می‌تواند به آن بپیوندد و از طریق اجرای یک نود به تامین داده برای شبکه بپردازد. اوپراتورها نیز پاداش‌هایی به صورت توکن LINK که ارز دیجیتال محلی شبکه چین لینک محسوب می‌شود را دریافت می‌کنند.

ارز دیجیتال لینک هم معتبر و بزرگ است و هم روی شبکه‌های مختلف بلاچینی وجود دارد؛ بنابراین در صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز زیادی می‌توان آن را پیدا کرد. برای خرید و فروش LINK می‌توانید به صرافی‌های متمرکز بایننس، کوین‌بیس، کوکوین، کراکن،‌ بیتفینکس، بیترکس،‌ بیتمکس،‌ هیوبی، گیت و غیره اشاره کرد. همچنین امکان معامله این رمزارز در چندین صرافی‌ غیرمتمرکز از جمله یونی‌ سواپ، سوشی سواپ، پنکیک سواپ، تریدر جو، اسپوکی سواپ و غیره وجود دارد.

برای نگهداری توکن LINK باید به شبکه آن دقت کنید و از کیف پولی استفاده کنید که آن شبکه را پشتیبانی کند. لینک اصالتا توکنی اتریومی و مبتنی بر استاندارد ERC20 است، پس بهتر است به دنبال بهترین کیف پول های اتریوم باشیم. طبیعتا کیف پول‌های سخت‌افزاری مثل لجر و ترزور گزینه‌های امن‌تری هستند. در بین کیف پول‌های گرم نیز می‌توان به متامسک، مای اتر والت، تراست والت و اگزودوس اشاره کرد.

سوالی که برخی از کاربران ممکن است داشته باشند این است که ارز دیجیتال LINK به کدام کشور تعلق دارد. برای پاسخ به این سوال، باید به دو جنبه از ارز LINK اشاره کنیم:

  1. ملیت سازندگان: سرگی نازاروف، بنیان‌گذار این پروژه، یک کارآفرین اهل روسیه است. از این نظر، اگر به ملیت اصلی سازندگان ارز LINK اشاره کنیم، می‌توانیم بگوییم که آن متعلق به روسیه است.
  2. محل استقرار شرکت پشتیبان: اما اگر به محل استقرار دفتر مرکزی شرکت Chainlink Labs که پشتیبانی از شبکه LINK را انجام می‌دهد، اشاره کنیم، باید بگوییم که این دفتر مرکزی در شهر سانفرانسیسکو ایالات متحده آمریکا واقع شده و Chainlink Labs یک کمپانی خصوصی آمریکایی محسوب می‌شود.

بنابراین، ارز دیجیتال LINK به طور ملموس به ملتی خاص تعلق ندارد و می‌توان آن را به عنوان یک ارز دیجیتال جهانی معرفی کرد که توسط تیمی از توسعه‌دهندگان و کارآفرینان از کشورهای مختلف ساخته و توسعه داده شده است.

با بهره‌ مندی از سیستم چین لینک می‌ توان از فناوری بلاک چین بیشتر و بهتر استفاده نمود؛ به همین دلیل کارشناسان آینده چین لینک را درخشان پیش‌ بینی می‌‌ کنند. بسیاری معتقدند لینک برای اینکه در آینده به موفقیت چشمگیری دست یابد، ویژگی‌ های مثبت و کاربردی زیادی دارد؛ از سوی دیگر به دلیل اینکه پروژه چین لینک به صورت مداوم با شرکت‌ های جدیدی شراکت می‌ کند و حوزه فعالیت خود را گسترش می‌ دهد، می‌ توان به آینده چین لینک خوش‌ بین بود.

بر اساس اطلاعات منتشر شده پروژه چین لینک تاکنون با بیش از ۱۵۰ شرکت بین‌المللی همکاری موفق داشته است. برای رعایت اختصار در اینجا فقط نام تعدادی از شرکاء چین لینک را ذکر می‌کنیم.

  • سوئیفت (SWIFT): شبکه تعاملات بین بانکی در سطح بین‌الملل است.
  • Wanchain: پلتفرمی که برای ایجاد تعامل بین ارزهای دیجیتال مختلف طراحی شده است.
  • Request Network: صرافی که ارزهای فیات را با ارزهای رمزپایه مبادله می‌کند.
در بهبود کیفیت مقالات کمک کنید
صرافی اکسولو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا