دسته‌بندی نشده

ارزدیجیتال و شبکه فانتوم Fantom چیست؟ معرفی کوین FTM

فانتوم Fantom چیست؟ اگر وقت ندارید تا انتهای مقاله همراه ما باشید پس براتون داخل یک بند میگم که فانتوم چیست! فانتوم Fantom یعنی انقلابی در بستر دیجیتال، انقلابی که آتیشش از پرداخت های اینترنتی و اقتصادی گرفته تا تایید هویت، سوابق و دارایی های دیجیتال. فانتوم یعنی امنیت در کنار سرعت و کاربردپذیری. پلتفرم و پروژه فانتوم به منظور تسهیل در روند به کارگیری و ساخت قراردادهای هوشمند پا به دنیای ارزهای دیجیتال گذاشت. در این مقاله قصد داریم تا باهم نگاهی به پروژه فانتوم و همچنین رمزارز بومی این شبکه یعنی FTM بپردازیم. همراهمون باشید.

نگاهی به تاریخچه و فعالیت پروژه فانتوم

بنیاد فانتوم با نظارت آقای Ahn Beyong LK در سال ۲۰۱۸ ایجاد و با راه اندازی OPERA شبکه اصلی فانتوم در دسامبر ۲۰۱۹ شروع به کار کرد.

همانطور که می دونید بیت کوین در سال های ۲۰۰۹ به دنیا عرضه شد. با پیدایش بیت کوین انقلابی در صنعت مالی دیجیتال آغاز شد ولی هممون می دونیم که بیت کوین سریع نیست. یعنی اصلا قرار نبود که سریع هم باشه تنها قرار بود غیرمتمرکز و ایمن باشه ولی در اصل، بیت کوین راهیو برای پیدایش دنیای کریپتو باز کرد، یک دنیای جدید و سریع که لازمه بقا داخلش تراکنش های سریع در کنار امنیت و غیرمتمرکز بودن است. در حقیقت پروژه فانتوم سرعت رو فدای امنیت و غیرمتمرکز بودن نکرده است و هر سه این ستون ها در پروژه فانتوم به زیبایی چیده شده اند.

Fantom Project

پیشنهاد می کنم حتما سری به پروژه و سایت رسمی فانتوم بزنید تا
اطلاعات تکمیلی زیادی در این باره بدست بیارید اطلاعاتی از جمله نقشه راه و وایت پیپر پروژه.

پروژه فانتوم را دانشمندان، محققان بلاکچین و اقتصاددانان زیر تشکیل می دهند:

  • Michael Kong
  • Andre Cronje
  • David Richardson
  • Barek Sekandari
  • Quan Nguyen

البته تنها این ۵ نفر اعضای این تیم نیستند و این ۵ نفر تنها سران این تیم هستند.

پروژه فانتوم یک بستر قرارداد هوشمند است که هم متن بازه و هم با سرعت است. این پروژه یک بستر مناسب برای ارزهای دیجیتال و همچنین برنامه های غیرمتمرکز است.

تا به الان می دونستیم که وقتی ارزی به وجود میاد نیاز به یک بلاکچین داره، پروژه فانتوم نه تنها بلاکچین دارد بلکه مجموعه ای از چندین بلاکچین است و به این بلاکچین ها سرعت و افزایش مقیاس پذیری رو هدیه میده.

آشنایی با شبکه بلاکچین پروژه فانتوم

شبکه فانتوم دارای ۴ بعد بسیار قدرتمند است. این ابعاد عبارتند از:

  1. ماژولار بودن
  2. مقایس پذیر بودن
  3. ایمن بودن
  4. متن باز بودن

اکنون باهم تک به تک این موارد رو بررسی خواهیم کرد:

ماژولار بودن فانتوم باعث چه چیز می شود؟

فانتوم یک پروژه ماژولار است و این به این معنی است که باعث میشه فانتوم منعطف تر باشه. با کمک این توانایی سازندگان پروژه های DAPP و قراردادهای هوشمند می تونند پروژشونو از شبکه اتریوم در مدت زمانی کوتاه به شبکه Opera فانتوم انتقال داده و از سرعت و انعطاف بیشتر لذت ببرند.

مقیاس پذیر بودن در فانتوم یعنی چه؟

دیدید بعضی خیابون ها در شهرها چقدر شلوغ میشن؟ چرا؟ چون به هم به شکل نادرستی متصل هستند. برای همین طبق ساخت و ساز های جدید شهرداری خیابون ها به موازات هم ساخته میشن تا باهم به شکل نادرست تداخل نداشته باشند. درسته که الانم به هم متصل اند که اگه نباشند شهر نمیشه، ولی دیگه به این شکل نیست که توهم توهم باشند به جاش موازی هم هستند و در مکان های مشخصی باهم ارتباط می گیرند. درست به شکل یک هشتگ #

پروژه فانتوم هم با توجه به توانایی مقیاس پذیری که دارد هر بخش به صورت جدا و مستقل کار می کنند و تنها در مکان های مشخصی به هم متصل می شوند چرا؟ چون تمامی برنامه هایی که روی فانتوم در حال اجرا هستند از زیرساخت هایی یکسانی استفاده می کنند ولی مستقل کردن این بخش ها باعث میشه که از شلوغی شبکه جلوگیری به عمل بیاد ، نتیجش چی میشه؟ یک پروژه سریع و جذاب.

آیا فانتوم Fantom ایمن است؟

هم خبر خوب داریم هم بد! فانتوم قابل استخراج نیست اما چرا اینو اینجا گفتم؟ که بگم شبکه فانتوم از الگوریتم اجماع سهم یا همون PoS استفاده می کنه و این الگوریتم تماما امنیت این شبکه رو تامین می کنه. همچنین شبکه فانتوم از پروتکل Lachesis استفاده می کنه و به کمک این پروتکل امنیت غیرقابل نفوذی خواهد داشت.

مشارکت در پروژه فانتوم آزاد است و برخلاف پروژه ترون که افراد نیاز به مجوز دارد تا نود شوند در شبکه فانتوم افراد به راحتی می تونند تبدیل به نود بشن و استیک کنند.

متن باز بودن شبکه فانتوم چه مزیتی دارد؟

وقتی یک پروژه متن باز میشه همه می تونند کدهای اونو بخونند و با کارکرد شبکه آشنا بشن و در حقیقت این امر ربطی به سرعت، امنیت و غیرمتمرکز بودن نداره و فقط شفافیت و عملکرد درست پروژه رو می رسونه. البته یکی از فاکتورهای شافیت متن باز بودنه پروژه است.

تا به اینجای مقاله شمارو با تاریخچه و شبکه بلاکچین فانتوم Fantom آشنا کردیم. در ادامه با فانتوم کوین FantomCoin آشنا خواهیم شد:

آشنایی با FTM، کوین بومی شبکه فانتوم Fantom

این پلتفرم دارای یک کوین خیلی جذاب است که در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰۰۰ درصد رشد داشته است.

مشخصاتتوضیحات
نماد پروژهFTM
سال عرضه2018
رتبه کوین مارکت کپ FTM#100
حجم معاملات ۲۴ ساعته$59,081,004.68
حجم مارکت$746,149,138.47
عرضه کل FTM3,175,000,000
عرضه شده تا الان2,545,006,273
قیمت فعلی FTM0.2964$
بالاترین قیمت ATH کوین FTM0.91$
مشخصات کوین FTM

صحبت از توکن FTM میشه و این کاملا غلطه. FTM یک کوینه. همونطور که گفتیم FTM نه تنها بلاکچین خودشو داره بلکه سایر بلاکچین ها هم می تونند روی FTM سوار بشن.

این کوین در شبکه های زیر قرار داره:

کوین FTM یک توکن چندکاربردی است و در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیره:

تامین امنیت شبکه با استیکینگ

هولدرهای FTM می تونن با داشتن حداقل ۳,۱۷۵,۰۰۰ واحد کوین FTM در اثبات سهام این پروژه شرکت کنند و باعث تقویت امنیت شبکه شوند و در ازای این فعالیت پاداشی از جنس خود FTM دریافت کنند. این همان PoS است که می گفتیم.

انجام پرداخت ها

توکن FTM به لطف توان عملیاتی بالا، سریع بودن و کارمزد کم شبکه فانتوم، یک گزینه ایده‌آل برای پرداخت‌های ارسالی و دریافتی است.

مشارکت در مدیریت شبکه

به لطف کوین FTM شما می تونید در پیشبرد اهداف این پروژه نظر موافق یا مخالف بدید و نظر شما همچون یک سهامدار عالی رتبه مورد پذیرش است.

پرداخت کارمزد شبکه

یکی دیگه از کاربردهای FTM پرداخت کارمزدهای شبکه است یعنی می تونید کارمزدهای شبکه، کارمزد تراکنش ها، استقرار قرارداد هوشمند و یا ایجاد شبکه جدید را با کوین FTM پرداخت کنید. لازم به ذکره که کارمزدهای شبکه فانتوم بسیار کم است.

عرضه کوین های FTM چقدر است؟

حداکثر تعداد کوین های FTM برابر 3,175,000,000 و در حال حاظر 2,545,006,273 است یعنی ٪۸۰ از عرضه کل.

باقی مانده کوین ها برای پاداش استیکینگ در نظر گرفته شده است. اگر پاداش استیکینگ در همین حد الان باقی بماند پایان یافتن کوین های FTM بیش از ۲ سال طول خواهد کشید اما تحت هیچ شرایطی Total Supply یا همان عرضه کل افزایش پیدا نخواهد کرد.

بررسی قیمت FTM

کوین FTM عرضه اولیه اش را در ژوئن ۲۰۱۸ انجام داد و ٪۴۰ از کل آن به قیمت ۰.۰۴۳۰۶ دلار به فروش رفت. طی این عرضه اولیه تیم FTM در حدود ۳۹ میلیون دلار سرمایه جمع آوری کردند.

قیمت FTM از ۰.۰۴۳دلار شروع کرد و پس از رسیدن به ۰.۹۱دلار به قیمت اکنون ۰.۲۸دلار رسیده است. و دلیل اونم ریزش کل مارکت به واسطه بیت کوین بود.

چگونه FTM را خریداری کنیم؟

FTM رو می تونید از طریق صرافی های زیر خریداری کنید:

می تونید لیست کامل صرافی هایی که از این کوین پشتیبانی می کنند را از این صفحه مشاهده کنید.

چه کیف پول هایی از FTM پشتیبانی می کنند؟

5 مدل از برترین کیف پول هایی که از FTM پشتیبانی می کنند عبارتند از:

سخن پایانی

پروژه فانتوم با نماد FTM یکی از قدرتمندترین پروژه های بلاکچینی است که در دنیای کریپتوکارنسی وجود دارد.
این پروژه آینده بسیار روشنی داره و می تونه به قدرتمندترین های کریپتو تبدیل بشه. سرمایه گذاری در فانتوم هیچوقت دیر نیست چون همونطور که همیشه میگیم آینده کریپتو متعلق به ارزهایی است که شبکه قدرتمندی دارند. فانتوم از شبکه هیچی کم نداره و با قدرت پا به دنیای کریپتو گذاشته است. ممنون از وقتی که گذاشتید.

صرافی اکسولو

میلاد دهقان

من تلاش می‌کند تا به عنوان یک نماینده از جامعه تریدرها و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ترید ارز دیجیتال و فارکس، دانش و تجربیات خود را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارد و افراد را در رسیدن به اهداف مالی و حرفه‌ای خود یاری نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا